very_martini 08.05.05, 10:27 czyżbyś była kolejnym wychowanekiem medycyny akademickiej przechodzącym na ciemną oszołomską stronę mocy? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marioletka Re: Marioletko, 09.05.05, 08:52 Martini, ciemna strona mocy to medycyna akademicka;)moim zdaniem. Odpowiedz Link
beba2 Re: Marioletko, 09.05.05, 09:08 A Martini o tej ciemnej stronie to na przekór gada :) Odpowiedz Link
granna Re: Marioletko, 09.05.05, 12:46 Ło matko Marioletko to moze TY z nieba spadłas specjalnie dla mnie jak Ty widze sie zwierzakami zajmujesz :)) Mam suke, sterylizowana w wieku ok 1,5 roku ze schroniska. Teraz ma ok 6,5 roku, oddałam ją mojej mamie, ale muszę ja zabrać. Jak była u mnie to liniała na potęge, teraz u mamy tak tego nie widac, tyl, że to zrobila się znowu kwadratowa. NIe wiem czy to efekt wczesnych przejśc, moze była głodzona, w kazdym razie ten pies zje wszystko i zawsze i w każdej ilości. Jak jeszcze była u mnie to chcialam ją przestawic na diete BARF (surowe mięsko i warzywka zaczynała wyglądac jak pies :))), ale u mamy jechała na chrupkach i to co ze stołu spadało (a dla pieska spadało sporo:)) Efekt taki,że nie mozna na nia patrzeć a matce nie można przegadac, że ten pies nie moze dostać tyle, ile prosi :( Generalnie to bardzo spokojny, przyjacielski pies, chyba ze złamanym charakterem bo łasi sie do kazdego czy ktos chce czy nie... :( Poza tym szukam dla niej innego domu, ale jakoś nie mogę trafic :( Moze masz jakis pomysł? Dałam jej kiedys na tę sierść puomon histamine ale nic nie pomogło :( A na ten apetyt pomysłu nie mam... Odpowiedz Link
marioletka Re: Marioletko, 09.05.05, 20:36 uprzedzam,żem początkujaca. Mam bardzo podobną sunię, tez po sterylizacji.Charakter-wypisz, wymaluj, Twoja.Odkurzacz o wzroku spaniela-tak pieknie prosi...ale do rzeczy.Karmiła ją moja mamusia, no i psica zrobiła się mocno opływowa, wyłysiała na boczkach, piła i sikała na potęgę.Wpadła w cukrzycę, i (tak przypuszczam) Cushinga.Było to kilka lat temu.Dostała Hormeel (przez kilka tygodni 1 ini tyg) i Ektoderm w granulkach.Kompleksy tez działają;)Polidypsja i poliuria przeszły po 3 mies, włos ma cudowny.Cushing odszedł w siną dal.Nadal jest gruba;) Odpowiedz Link
granna Re: Marioletko, 10.05.05, 10:45 Eeee taaaa... no dobra a teraz konkrety.. Znaczy sie jak zastrzyki to trza poleźć do vet de Fred :)) a ja nie wiem czy w moim małym mieście takie fanaberie jak homeo dla zwierzat sie juz przyjęły. Niemniej bardzo to obiecujące co piszesz, więc sie przejdę i zapytam ;) Tylko głupio tak iśc do lekarza i mu powiedziec psze pana moj pies ma polidypsje i poliurie (cokolwiek to oznacza :))) i mnie chyba zdradza z Cushingiem i ma dostac to co mam tu na kartce... :)) Ale moze nie bedzie tak źle :)) W kazdym razie wielkie dzięki :) Odpowiedz Link
marioletka Re: Marioletko, 12.05.05, 16:27 No, veci raczej nie są zachwyceni, kiedy pacjent przychodzi z gotową diagnozą i schematem leczenia...wiem po sobie;) Nie ma już w Polsce preparatów weterynaryjnych Heel (chyba,ze ktos ma zapasy), a ten Ektoderm to był chyba preparat R cos tam.Może ludzkie krople? Zresztą...sama wiesz, jakie jest zdanie forumowiczów na temat leczenia przez internet, bez ogladania pacjenta..Mnie się to tez nie podoba.Ja pozwoliłam sobie na eksperyment terapeutyczny na własnym zwierzęciu, chociaż sławy weterynaryjne chciały truć moją sunię Lysodrenem i innymi cudami...dając 50% szans na wyleczenie.Ten akurat eksperyment się powiódł, co absolutnie nie czyni ze mnie veta-homeopaty;)Mojej psicy pomogłam, ale bałabym się ustawiać zaocznie leczenie cudzemu psiakowi. Odpowiedz Link
sigvaris Re: Marioletko, 15.05.05, 01:21 Marioletko, ja w zupełnie innym temacie. I tak pytam specjalnie daleko od innego forum... Czy się już wszystko unormowało u Pani Marty? Mam nadzieję, że tak. I mam nadzeję, że juz Wam nie mieszam. Dajcie mi znać, bo ciągle mnie trawi jakiś wyrzut. Trawi i trawi. No nie bez powodu, jak wiesz... Dajcie znać, prosze! Odpowiedz Link
marioletka do sigvaris 18.05.05, 16:37 wszystko w porządku, teraz pyta każdego, skąd ma namiary i czy jego lekarz o tym wie;)Przepraszam wszystkich za prywatę:) Odpowiedz Link
granna Re: Marioletko, 19.05.05, 11:26 Marioletko, przepraszam, ze dopiero teraz, ale nie było mnie jakis czas. Przyszłabym do Ciebie z tą psiną, ale pewnie nie mam szczęscia cobys Ty na jakiejs kujawsko - pomorskiej prowincji urzędowała? Odpowiedz Link