paczula8 27.07.05, 07:22 czy można wyleczyć boreliozę homeo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paczula8 Re: Borelioza 27.07.05, 09:31 byłam, dostałam Lycopodium, nie pomaga. Obecnie leczę się antybiotykami. Objawy: bóle stawów i głowy plus depresja. Leukocyty i neu poniżej normy.Już nie wiem co mam robić. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie. Odpowiedz Link
akownik Re: Borelioza 27.07.05, 10:17 Myślę,że to nie są wszystkie objawy jakie masz.Poza tym bóle bólom nie są równe.Mają swoje modalności i inne cechy charakterystyczne.Lycopodium nie jest pierwszym lekiem o jakim myślę w przypadku boreliozy ani takim,którym tę chorobę leczyłem u mojego znajomego.Podałaś jednak za mało szczegółów.Gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link
paczula8 Re: Borelioza 27.07.05, 12:24 Masz rację, to nie są wszystkie objawy, ale nie chciałam zanudzać. Objawy mam typowe dla tej choroby, oprócz w.wymienionych: nocne drętwienie kończyn, mrowienia itp, kłopoty z sercem (bije za szybko albo za wolno), osłabienie. Mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link
mamajulci2 Re: Borelioza 27.07.05, 12:26 Paczula czy wchodziłaś na forum o borelce (bo nie pamiętam;), znajdziesz tam mój post nt gabinetu Integrum oraz post nt leczenia naturalnego w borelce). Ja walczę też homeopatią. 4 miesiące brałam antybiotyki. Teraz jestem na smoczej krwi i vilcacorze - i czuję się gorzej niż na antybiotykach. Trochę mnie to przeraża. Pytanie mam też do Alkownik - powiedz jakiej długości terapii moge się spodziewać??? Wiem, że nie ma nic napewno, ale chciałabym wiedzieć czy mam przed sobą jeszcze 3 miesiące czy raczej rok??? Leczenie zaczęłam w marcu.... neverending story........ Pozdrawaim i trzymam kciuki. Dorota Odpowiedz Link
paczula8 Re: Borelioza 27.07.05, 12:44 forum przeglądam, bardzo ciekawe. Tobie życzę powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
mamajulci2 Re: Borelioza 27.07.05, 13:02 Też jestem z Warszawy. Może połaczymy siły? Masz jakiegoś sensownego lekarza? Ja oprócz Integrum chętnie skonsultowałabym sie jeszcze z jakimś homeopatą mającym pojęcie o boreliozie. Możecie mi kogoś polecić? Odpowiedz Link
akownik Re: Borelioza 27.07.05, 14:31 U mojego znajomego leczenie trwało 6 miesięcy.Ale to nie ma nic wspólnego z wami.U każdego jest inaczej. Na początku sierpnia będę w Warszawie.Jeśli chcecie możemy się spotkać.Napiszcie na skrzynkę gazetową. Odpowiedz Link