mega35 18.04.06, 13:45 Proszę o pomoc co to za lek z firmy boiron Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mega35 Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 14:14 no ale czy wiesz na co się go przepisuje i jakie ma działanie PROSZĘ Odpowiedz Link
5_monika Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 14:34 wiem, ale jest na wiele rzeczy , najbardziej charakterystycznym objawem jest lęk szczególnie przed wystąpieniem publicznym, egzaminem..... Ma szeroki zakres działania m.in:nieżyt żołądka i jelit, zapalenie nerek, krtani,zawroty i bóle głowy, dolegliwości oczu... Tu BARDZO SKRÓTOWO: ARGENTUM NITRICUM (Arg-n.) Centralny układ nerwowy, układ krażenia, błony śluzowe. Ludzie bojaźliwi, impulsywni; napiecie zwiazane z oczekiwaniem czegos lub kogos; nadmierna pobudliwosc na tle nerwowym; osłabienie pamieci; dr&enie konczyn; podstarzały wyglad. Zawroty głowy, migrena. Chroniczna chrypka; zapalenie krtani; bóle gardła przypominajace wbijanie drzazgi. Dolegliwosci serca na tle nerwowym. Zapalenie żoładka i jelit na tle nerwowym; wzdecia brzucha; czeste odbijanie sie; stolec koloru zielonkawego; biegunka wywołana strachem, przed majacymi nastapic wydarzeniami (np. egzamin, podróż). Charakterystyczne jest pożadanie potraw słodkich, które sa jednak zle znoszone. Pogorszenie: Ciepło Słodycze i potrawy słodkie Po jedzeniu Polepszenie: Zimno Zimne okłady 1 dawka=1 kulka Odpowiedz Link
mega35 Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 14:45 dzięki chciałam aby hoemopata przepisał mi coś dla 10 letniego syna który kocha jeść tylko słodycze i przepisał mi właśnie to kazał brać 5 granulek ale w aptece sprzedali mi ten lek ale nie 15 tylko 9 CH ile mam podawać granulek i czy to się nadaje proszę odpowiedz Odpowiedz Link
very_martini Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 14:46 skonsultuj z homeopatą. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
5_monika Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 14:52 jak napisała Very_martini zapytaj homeopaty, jako dawka może być 1 granulka ale można też 5(nie ma znaczenia)najważniejsza to częstotliwość podawania i potencja leku. Odpowiedz Link
beba2 Re: ARGENTUM NITRICUM 15 18.04.06, 21:37 Kup 15 CH. To bez sensu, ze w aptece sprzedali co innego niz prosiłaś. Lepiej nie zmieniac samemu potencji tego leku ( jak większości zresztą), bo mogą mieć wtedy działanie odwrotne do zamierzonego. Odpowiedz Link