Dodaj do ulubionych

katar i kaszel

12.02.07, 14:44
Mam pytanie moje dziecko w dniu wczorajszym zaczeło mówić z chrypką dziś z
kolei chrypka ustąpiła lecz pojawił sie wodnisty katar dość obfity, kaszel
mokry zakaszlała ok 10x od rana są to pojedyńcze kasłania.Dziś rano skarżyła
się na drapanie w gardle lecz teraz mówi ża nic ją nie drapie. nie
gorączkuje , gardło nieczerwone, zachowanie b/z. Oczy lekko zaszklone.Mam w
domu:
oscillo, aconitum 15, belladonna 15, L 52, syrop homeotuss, euphorpium.
może doradzicie co moge jej podać. Moja dok. home wyjechała będzie dopiero w
przyszłym tygodniu, do rejonu nie chce pójść bo skończy się na antyb.
pozdrowienia Aga
Obserwuj wątek
    • agaulec Re: katar i kaszel 12.02.07, 14:47
      Zapomniałam napisać że mała kilka razy kichneła.
    • omamamia1 Re: katar i kaszel 12.02.07, 15:38
      Podałabym wszystko oprócz aconitum i belladonny.Na wstępie już wczoraj powinno
      być oscillo,homeotuss podobnie zadziała jak L52 więc można wymiennie,euphorbium
      do nosa jak najbardziej a na to kichanie przydałoby się nux vomica.Chrypkę
      przepija się ciepłymi napojami i doutnie tymiankiem z podbiałem(jest niby od 12
      roku ale jeśli dziecko nie ma uczulenia na te zielska to już po 6 roku zycia
      można śmiało)
      • agaulec Re: katar i kaszel 12.02.07, 16:27
        Dzięki z radę wczoraj i dzisiaj dostała oscillo i homeotuss jednak nux vomica
        pewnie nie dostane u mnie w aptece mieszkam w małej miejscowości i leki home
        się zamawia.A L 52 ile mam jej dac kropli mała ma 6lat. To są moje początki z
        homeopatią moja apteczka jest jeszcze uboga a wiedz też niewielka. Dzięki za
        wszelką pomoc Aga
    • omamamia1 Re: katar i kaszel 12.02.07, 16:41
      www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/l52.html
      • agaulec Re: katar i kaszel 12.02.07, 17:13
        Znalazłam jeszcze w domu tabletki homeogene9 czy można je podawać 6 letniemu
        dziecku?
    • omamamia1 Re: katar i kaszel 12.02.07, 17:21
      no to wcale nie masz tak mało :),możesz jak najbardziej.
      • agaulec Re: katar i kaszel 12.02.07, 18:23
        To nux vomica to o jakiej potencji kupić i jak stosować?
        • omamamia1 Re: katar i kaszel 12.02.07, 18:27
          Ja mam w domu 9ch,nam to wystarcza.Zmniejszam częstotliwość w miarę poprawy.Nux
          vomica oprócz objawów kichania,pasuje tez do katarów blokujacych nos w nocy i
          puszczajacych sie w dzien a także na wszystkie niestrawności po używkach:)kiedy
          wystepuje nadwrażliwość na zapach,ruch.Warto ją mieć w domu.
          • cantharis Re: katar i kaszel 12.02.07, 19:09
            Fajna ta stronka o L-52 Omamamia, jedna tylko rzecz mnie zdziwila, a mianowicie
            czytalam gdzies, ze tymianek ma wlasciwosc, tak jak mieta, neutralizujaca
            dzialanie homeopatii, to otym syropie tymiankowo-podbialowym, ktory
            polecalas.Nie wiem moze sie myle, ale wstrzymalabym sie z tym specyfikiem.
            • agaulec Re: katar i kaszel 12.02.07, 19:42
              Ja nie mam nawet tego syropku wiec dziś nie dam. Ciekawe jak będzie w nocy.
              Mała mówi że gardło zaczęło boleć,zaglądam w gordło a tam migdałki
              rozpulchnione i troszeczkę przekrwione są na nich tak jakby niteczki
              ciemnoczerwone.Katar nadal wodnistylecz skora pod nosem zaczyna sie robić
              czerwona.Mam jeszcze jedno pytanko czy w nocy podawać jej jakieś leki.
              Pozdr Aga
              • agaulec Re: katar i kaszel 13.02.07, 10:24
                Mała noc przespała spokojnie.Lecz teraz kaszle czesto, katar wodnisty bardziej
                z dziurki prawej podaje jej to co w dniu wczorajszym. Dodam ża skóra pod nosem
                zaczyna robić się czerwona. Czy mogę coś jej dać mam niewiele ale jeszcze
                znalazlam natrium muriaticum 15, tymuline9, tuje 15, calcarea carbonika15,
                tylko nie wiem czy to sie przyda doradzcie cos . Pójdę dziś z nią do pediatry
                niech ją osłucha
                • agaulec Re: Mała ma gorączke 13.02.07, 21:20
                  Mała właśnie dostała 38,2 rozpalona, policzki zarumienione poci się, kaszel
                  mokry katar niewielki.mam w domu belladone15 chyba mogę ją podać? Tylko czy
                  może mi ktoś napisac jak często i ile kulek, bardzo mi na tym zależy.
                  Pozdrowienia Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka