Dodaj do ulubionych

szkarlatyna

06.03.07, 11:24
znalazlam jeden watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=19760&w=55751452&a=55751452 o leczeniu szkarlatyny
macie moze jeszcze jakies doswiadczenia? na razie mamy zapisane krople R1, o
13 wizyta u homeo. Maz tylko przerazony, forsuje danie antybiotyku (wszedzie
pisza o groznych powiklaniach)
no i nie wiem, nie chce przesadzic w zadna ze stron.....
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: szkarlatyna 06.03.07, 11:32
      Nasza homeopatka umie wyleczyć szkarlatynę kulkami.
      • renste Re: szkarlatyna 06.03.07, 12:25
        U nas była szkarlatyna.Wyleczona konstytucją ,czyli kulkami.Bez powikłań:).
    • e-malka Re: szkarlatyna 06.03.07, 15:03
      no to po wizycie, lecimy na kulkach i kroplach - a maz uspokojony rzetelnym
      podejsciem do tematu :)
    • omamamia1 Re: szkarlatyna 06.03.07, 15:07
      Niezależnie od szybkiego ozdrowienia i dobrego samopoczucia sprawdź po chorobie
      ASO dla upewnienia.
      • e-malka Re: szkarlatyna 06.03.07, 16:25
        aso i jeszcze badanie moczu mamy zlecone
      • bata_m Re: szkarlatyna 11.03.07, 11:17
        Parę dni temu prosiłam o pomoc przy objawach wyglądających na anginę lub
        zapalenie gardła. Wykluła się z tego najprawdopodobniej szklarlatyna. Nie
        jesteśmy niestety pod opieką homeopaty, więc pewnie bez antybiotyku się nie
        obejdzie. Czy ma sens łączenie go z homeopatią? A jeśli tak, to co podać?
        Doczytałam o belladonnie i mercuriusie,oba mam w domu, co byłoby lepsze? Czy coś
        zupełnie innego? Do przychodzi idziemy jutro, może mogłabym zacząć działać już
        dzisiaj? Dziecko jest w niezłej formie, gorączkuje ale niezbyt wysoko, trochę
        narzeka na ból brzucha. Aha, ma cztery lata.
        • 5_monika Re: szkarlatyna 11.03.07, 11:38
          obserwuj objawy, co z tym brzuszkiem
          Belladonna 3-4 dziennie
          przy szkarlatynie mam jeszcze apis i arum triphyllum ale muszą być wskazania do
          podania leku(objawy)
          pozdrawiam
        • e-malka Re: szkarlatyna 11.03.07, 18:05
          u nas niestety po 3 dniach poprawy maz przywlokl do domu angine stulecia i sie
          baaaaardzo corce pogorszylo :( od nowa wymioty, gardlo okropne, doszedl
          straszny bol ucha i wysoka goraczka... niestety nie bylo szans na wizyte u
          homeo (wyjechala, balam sie dalej to sama leczyc kulkami i kroplami. Dostala
          zinnat :( pewnie gdyby nie to, ze we wtorek lecimy na wakacje poczekalabym
          troche z ta chemia... a tak - nie chcialam dopuscic do zapalenia ucha, bo
          dziecko by mi z samolotu wyszlo.
          a leczylismy sie:
          kroplami R1 (poczatkowo 5 kropli co 2 h, potem 4 x dziennie 5 kropli)
          kulkami streptoccocinum 15 ch (przez 3 dni po 3 kulki, potem raz w tyg przez 4-
          6 tyg)
          apis/belladonna wali (4-5 razy dziennie)

strasznie mi zle z tym antybiotykiem :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka