a_melia 07.03.07, 22:00 Słyszałam że tiki wieku dziecięcego można leczyć homeopatycznie, jest to możliwe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all2 Re: Tiki u 7-latki 08.03.07, 00:49 da się. Ja leczę swoje dziecko z tików, mam nadzieję że to już końcówka, i mam w rodzinie jeszcze jedno, już właściwie wyleczone (obydwaj po 10 lat). Przy okazji dzieci bardzo ładnie się prostują psychicznie, otwierają i usamodzielniają. Tylko poszukaj dobrego homeopaty. Odpowiedz Link
a_melia Re: Tiki u 7-latki 08.03.07, 09:02 Bardzo mnie ucieszyła ta wiadomość, jestem z Warszawy ty też? Odpowiedz Link
all2 Re: Tiki u 7-latki 08.03.07, 23:46 Ja nie, ale ten drugi chłopiec leczony jest w Wawie, aktualnie przez dr Kraśkiewicz (dzięki dziewczyny za polecenie na forum!). Wcześniej zajmowała się nim inna lekarka, próbowała kilku leków, każdy trochę pomagał, ale żaden nie był do końca trafiony i problem jednak się utrzymywał. Zdaje się, że dr Kraśkiewicz od razu trafiła w dziesiątkę. Terapia nie jest jeszcze zakończona, ale tików już praktycznie nie ma, plus są inne pozytywne skutki, o których wspominałam wcześniej. Możesz więc spróbować, może trafi i u Twojej córki. Namiary znajdziesz w wątku z adresami. Nastaw się jednak na to, że może to potrwać kilka miesięcy, nawet jeśli od razu będzie dobrany właściwy lek, sporo zależy od tła problemu i od tego, jak dawno się pojawił. Jeśli dziecko dodatkowo ma jakieś lęki, złe sny itp. to one powinny zniknąć wcześniej, a tiki mogą utrzymywać się dłużej, dopóki psychika się nie przeorganizuje. Odpowiedz Link
a_melia Re: Tiki u 7-latki 09.03.07, 07:34 Czy chodzi o dr Madziar-Kraśkiewicz? Kiedyś jeździłam do niej z synkiem i byłam bardzo zadowolona, ale namiary pogubiłam Odpowiedz Link
all2 Re: Tiki u 7-latki 09.03.07, 08:20 Nie wiem, czy ma dwuczłonowe nazwisko, ale pewnie to ta sama. Gdzieś na Motorowej. Przeszukaj wątek z adresami, tam jest telefon. Odpowiedz Link
all2 Re: Tiki u 7-latki 09.03.07, 10:38 No właśnie coś silnikowego :) Dzięki za uściślenie. Odpowiedz Link
a_melia Re: Tiki u 7-latki 10.03.07, 21:09 Tak, tak to ta sama pani doktor. Podaj proszę mi nr telefonu Odpowiedz Link
marciszonka Re: Tiki u 7-latki 10.03.07, 21:17 Ach, A_melio... jest lista adresowa, ale nie to żem wredna - masz: 603060010 Odpowiedz Link
mamamartysi Re: Tiki u 7-latki 15.03.07, 14:48 Droga a_melio: Moja 6-letnia córeczka też ma tiki i też leczę ją homeopatycznie (m.in.). To mój nr GG 4491533, prosze o kontakt (w celu wymiany doświadczeń), pozdrawiam... Odpowiedz Link