Dodaj do ulubionych

do forumowiczów z Lublina - pilne!

29.03.07, 10:10
Jestem mamą niespełna trzyletniej dziewczynki, którą leczę, a raczej leczyłam
u pani doktor P. Nasz główny, ale nie jedyny problem, to zaparcia. Po trzech
miesiącach kuracji prawie nie ma poprawy. Opisałam zastosowane leczenie w
wątku "dłuuuga prośba o opinię". Po przeczytaniu odpowiedzi zdecydowałam się
na zmianę lekarza, ale... zdecydować o zmianie łatwo tylko na kogo zmienić?
Sprawdzałam w wątku adresy homeopatów. Pojawiła się doktor Skublewska i
Gołacka. Bardzo proszę o więcej informacji o tych paniach i stosowanym
leczeniu. A może jest ktoś jeszcze? Słyszałam kiedyś o doktorze Jarzembowskim
(Jarzębowskim?). Wrzuciłam w wyszukiwarkę na forum to nazwisko i znalazłam
wątek z 2005 roku, ale mam niedosyt informacji. Może ktoś napisze więcej o
panu doktorze: gdzie przyjmuje, jakiś kontakt, stawki za wizytę, a przede
wszyskim czy są efekty leczenia. Już nie dajemy rady z tymi zaparciami,
candidą, lambliam - córeczka jest wymęczona , a my z mężem wykończeni nerwowo
i finansowo. Chciałabym wybrać możliwie najlepiej i wreszcie skutecznie pomóc
swojemu dziecku. Można pisać na priv'a. Czekam niecierpliwie na Wasze
odpowiedzi. Zgóry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • iga_01 Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 29.03.07, 14:45
      Wprawdzie nie jestem z Lublina, ale mój brat mieszka w tych stronach i leczy
      dzieci u dr. Jarzębowskiego od prawie roku i jest bardzo zadowolony. Poprzednio
      próbował u innego lekarza w Lublinie, ale z tamtego nie był zadowolony.
    • kaor Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 29.03.07, 20:51
      Ja synka leczyłam u dr. BARYCKIEJ. Byłam baardzo zadowolona bo wypędziła
      Dominikowi z gardła paciorkowca. Jesli bedziesz chciala do niej kontakt to pisz
      na prv. Pozdrawiam Kasia
    • anda8 Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 07.04.07, 15:43
      długo nie zagladałam na forum, czy juz zdecydowałas się na lekarza z Lublina?
      Chodziłam do Jarzębowskiego, przyjmował na Nowym Świecie w przychodni pracy.
      telefon moge Ci dac na priva.
      Pierwsza wizyta o ile pamiętam 100 a potem po 80.
      jeżeli zdecydujesz sie do niego iśc to licz się z bardzo władcza postawa pana dr.
      Dla mnie niestety okazał się zbyt wymagający.
      Pisałam o tym na forum.
      • elberiz72 Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 08.04.07, 11:13
        ja swojego czasu byłam u dr. Skublewskiej. Syn wtedy 3 miesiące miał problemy
        ze stolcami z powodu przebytej kuracji antybiotykowej - tak mi się przynajmiej
        wydaje. Do tego doszedł chyba też gronkowiec złocisty (w ciąży miałam zakażenie
        układu moczowego). Po jednej dawce leku wszystko wróciło do normy w ciągu mniej
        więcej 10 dni. Niestety 1 wizyta dość kosztowna 150 zł. Teraz spróbowaliśmy u
        dr. Pituch i średnio jestem zadowolona. U starszego syna chyba wogóle leki
        nietrafione.
        • smolianka Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 10.04.07, 21:37
          my właśnie zrezygnowaliśmy z dr P. Trzymiesięczną - niestety nieskuteczną -
          kurację córeczki opisałam w wątku "dłuuuga prośba o opinię". Nie chcę nikogo
          zniechęcać do pani doktor, bo słyszałam wiele dobrych opinii na jej temat, ale
          nam nie pomogła.
          Na dr Jarzębowskiego nie zdecydowałam się po przeczytaniu postów andy. Dziś
          byłyśmy u pani doktor Gołackiej - trochę w ciemno, bo nie odezwał się nikt z
          Jej pacjentów. Na razie musimy odstawić wszystkie leki od doktor P. i poczekać
          dosyć długo ( do końca maja) aż przestaną działać. W tym czasie w razie
          czegokolwiek niepokojącego kontakt telefoniczny.
          • smolianka Re: do andy 10.04.07, 22:39
            anda8 czy mogłabyś napisać u kogo leczysz syna? + wrażenia i czy polecasz?
            Prooszę! Bo ja nie jestem przekonana czy dobrze zrobiłam, że do dr G poszłam z
            małą. Jakaś trochę dziwna mi się wydała. Zobaczymy czy do końca maja bez
            leczenia wytrzymamy, bo 4 -5 dni bez kupy wykańcza i dziecko i mnie :-( A
            wygaszać tych poprzednich leków np. miętą żeby było szybciej nie kazała, tylko
            czekać.
        • margosiek Re: do forumowiczów z Lublina - pilne! 11.04.07, 12:07
          Witam! Mam podobne wrażenia z wizyt u Pani P.-A. Ponad pół roku leczenia i z
          tego co czytam i dowiaduję się z Forum - leki nietrafione! dziecko choruje jak
          chorowało i tak kończy antybiotykiem bo P.dr jest niedostępna - nie ma dobrego
          kontaktu i skrywa tajemnice hom. nie dając szans rodzicom na uczenie się
          reagowania na chorobę dziecka.
          Proszę dajcie znać jak ktoś ma człowieka, do którego można zadzwonić i
          ma "wyniki". Z góry dziękuję!
          • anda8 odpowiadam 11.04.07, 21:47
            Chodizłam z synem do Jarzebowskiego. ja nie iwem,c zy on jest dobrym homeopata,
            czy złym. jest na pewno klasykiem. Dobiera jeden lek.
            Leczenie Tomka u niego wykończyło mnie psychicznie i zakończyłam leczenie kiedy
            dziecko było bardzo chore a on nie miał czasu przyjąć je wczesniej niz
            wieczorem. Chyba pisałam o tym.
            Ale... to nie znaczy że go odradzam. Ja po prostu nie mogłam do niego chodzić,
            facet z przerostem ego. Przyjmowął na Nowym Świecie telefon mam komórkowy/:
            602258218. Mam nadzieję, że aktualny.

natomiast pani Zygadlewicz, do której chodze przyjmuje w Świdniku w przychodni
            na Brzezinach. Tel komórkowy:604427542 lub do gabinetu: 081 7512551.
            Kobieta jest pediatrą, sama ma 4 dzieci. Homeopatia lecyz już dawno , może z 10
            lat. nie jest klasyczna. Dobiera leki do objawów. robi wywiad długi i trzeba jak
            najwięcej mówić. Mozna do niej dzwonic zawsze, przyjezdża do domu.Mozna o
            wszytsko pytac, jest miła. No i .... kiedy nie ma wyjścia stosuje potencjonowane
            antybiotyki. Nie ryzykuje zbytnio z dziecmi, w odróznieniu od Jarzębowksiego.
            Wizyta pierwsza 80 zł, inne po 50zł.
            Ja jej ufam.
            • smolianka wielkie dzięki anda 12.04.07, 21:32
              Bardzo dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź :) Wydaje mi się, że dobry
              kontakt z lekarzem jest równie ważny jak jego kompetencje. Więc pan Jot odpada.
              Zobaczę jak się będzie rozwijać współpraca z dr G. W każdym razie jestem już
              spokojniejsza mając te namiary na doktor Zygadlewicz, bo jak z klasyczną coś
              nie tak pójdzie to już mamy do kogo pójść. Jeszcze raz dzięki anda, że się
              odezwałaś.
              • anda8 Re: wielkie dzięki anda 13.04.07, 22:10
                bardzo proszę. Sama tez tu często szukam pomocy:)
                smolianka napisz jak Ci poszło u pani G. Zawsze to więcej informacji. trzymam
                kciuki za dziewczynkę twoją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka