Dodaj do ulubionych

amoksiklav CH 15

27.10.07, 12:13
czy ktos stosował kiedyś ten homeopatyczny antybiotyk??proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: amoksiklav CH 15 27.10.07, 13:22
      Na logikę to nie jest homeopatyczny antybiotyk a odtrutka na niego.
      • mamuskako Re: amoksiklav CH 15 27.10.07, 14:27
        To znaczy?Czy coś więcej na ten temat możesz mi napisać?Raz przepisała nam to
        nasza homeo,teraz mamy podobne objawy,nie wiem czy mam to znów podać.
        • marciszonka Re: amoksiklav CH 15 27.10.07, 17:59
          Nie wiem, dlaczego Wam zapisała. Dla mnie to się podaje osobom, którym
          zaszkodziło wcześniej branie amoksycykliny, na pozbycie się długoterminowych
          "efektów" tego leczenia.
          Podobne leczymy podobnym, jak to w homeopatii.
          • mamuskako Re: amoksiklav CH 15 28.10.07, 20:08
            Nie bralismy tego antybiotyku juz dawno(chodzi o syna 5.5 roku).Przepisany był
            na przedłużającą się infekcję,a raczej na kaszel który został.Pomogło mu to
            wtedy,po dwóch dawkach podanych jednego dnia nie kasłał już w nocy,po dwóch
            dniach kaszel ustąpił prawie całkiem.Teraz też utrzymuje się kaszelek,ale nie ma
            go w nocy,troszkę męczy po przebudzeniu i nasila się po wzmożonej aktywności
            ruchowej.Mój synio należy do dzieci bardzo żywych,ciągle gdzieś
            biegnie,skacze,kręci się.Dlatego zastanawiam się czy nie zastosować tego raz
            jeszcze.Skoro to nie może mu zaszkodzić...w końcu to środek
            homeopatyczny.Dopiero od kilku miesięcy leczę dzieci homeopatią,czytam na ten
            temat bardzo dużo ale wiem na razie bardzo mało...
            • marciszonka Re: amoksiklav CH 15 28.10.07, 22:45
              W takim razie już mu tego nie podawaj - chyba, że homeopata uzna za stosowne -
              bo dostał dawkę, która powinna go odtruć po tym antybiotyku. "Dawno" nie ma tu
              nic do rzeczy - jak wykazują badania antybiotyk odkłada się w szpiku na
              conajmniej 7 lat.
              Skoro dziecko ma znowu te same objawy to dla pewności skontaktowałabym się z
              homeopatą i niech on oceni czy coś z niego znowu "wyłazi" czy to nowe objawy.
              U osób wrażliwych kulki potrafią się trzymać miesiącami, więc tylko homeo może
              ocenić, czy to pogorszenie czy nowa sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka