kaana1 29.04.08, 23:35 Co byście poradzili na niedobór magnezu oraz na niedobór żelaza zamiast tradycyjnych preparatów z apteki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molla7 Re: Co na niedobór magnezu i żelaza? 30.04.08, 08:34 widziałam taki preparat o nazwie Rubia firmy Lehning. Odpowiedz Link
marciszonka Re: Co na niedobór magnezu i żelaza? 30.04.08, 08:47 Rexorubia, Molla :) Ale ja nie wiem, czy on jest skuteczny. Ma w składzie masę homeo w niskich potencjach. Tylko jak to idzie w parze z wchłanianiem, kiedy są zaburzenia - nie wiem. My jemy Lifepack Junior, to nie jest homeopatia, ale jak wpiszesz w google tą frazę to wyświetlą Ci się informacje, czym to się różni od zwykłych preparatów z apteki, których wchłanialność jest na poziomie góra kilkunastu procent. Odpowiedz Link
nuit4 Re: Co na niedobór magnezu i żelaza? 30.04.08, 10:20 ja na niedobór magnezu (np. w czasie miesiaczki albo jak cześciej piję kawę) biore Homeomag - tylko hehe przygotuj sie ze nie wszytskie apteki sprowadzaja.Jak ja szukalam swojego czasu,to mi w aptece pani wmawiala ze mi sie pomylilo i ze czegos takiego nie produkuja.. moj syn na anemie bral ferrum Boirona w odpowiedniej potencji-ale to mial od homeopaty Odpowiedz Link
pati1970 Re: Co na niedobór magnezu i żelaza? 30.04.08, 19:32 Na niedobory żelaza brał homeopatyczne ferrum metalicum, zadziałało fenomenalnie. Odpowiedz Link
kaana1 Potencja ferrum 30.04.08, 23:39 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, przejrze dokładnie informacje o wszystkich tych lekarstwach. Mam jeszcze pytanie jeżeli by brać ferrum to w jakiej potencji? Odpowiedz Link