dunia34 20.01.09, 22:00 Czy mogę podać dziecku 1,8 m-cy jeśli tak to jaką dawkę? Można podawać z lekami przeciwgorączkowymi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunia34 Re: oscillococcinum 20.01.09, 23:28 5_monika napisała: > a co co dolega dziecku ? Od wczoraj temperatura ok. 38 - 38,6 st. kaszel, katar wodnisty. Podaję nurofen, pyrosal, syrop z babki lancetowatej, wit.C Odpowiedz Link
5_monika Re: oscillococcinum 20.01.09, 23:47 pytałam dlatego właśnie, że oscillo jest skuteczne raczej zanim infekcja się rozwinie.Ale jedną dawkę możesz podać.Nie ważne ile z tej fiolki podasz, może być np.1/4, albo bezpośrednio do buzi, albo rozpuść w łyżeczce wody.Właściwsze w tym stanie byłyby leki homeo na konkretne właśnie objawy jakie wyst. w tej chwili.Pewnie nie masz żadnych leków homeo, skoro jak widzę nurofen podajesz przy takiej temp. na zbicie :) 1 bańkę na plecy możesz postawić, ale zapewne nie masz zobaczysz jutro pzdr Odpowiedz Link
falka32 Re: oscillococcinum 23.01.09, 11:14 Hmmm. Jakby dziecko miało półtora miesiąca (1,8 m)to ja bym też podawała na zbicie przy takiej temperaturze, bo się panicznie boję drgawek i innych możliwych uszkodzeń UN od wysokiej temperatury. Mam wbite do głowy, przez liczne kontakty prywatne ze służbą zdrowia, że u małego niemowlęcia każda gorączka jest zagrożeniem sama w sobie, niezależnie od jej przyczyny i może mieć długoterminowe konsekwencje neurologiczne. Ale może źle czytam i dziecko ma rok i osiem miesięcy - to już nie jest takie kruche i delikatne jak niemowlę. Odpowiedz Link
5_monika Re: oscillococcinum 23.01.09, 11:54 wyraziłam swoje zdanie, a dziecko ma rok i osiem miesięcy. Odpowiedz Link
mirabelka10 Re: oscillococcinum 24.01.09, 01:07 na takie objawy prócz gorączki,mojemu dziecku podaje drosere 30ch,zawsze skótkuje,ale każdy lek trzeba dobierać indywidualnie,najlepiej przez homeo. Odpowiedz Link
saqmd Re: oscillococcinum 31.08.09, 20:25 Kobieto to jest zwykły cukier! To nie lekarstwo. to nie działa. www.psychomanipulacja.pl/art/homeopatia-boiron-sad.htm www.psychomanipulacja.pl/art/homeopatia-wymiana-korespondencji.htm Odpowiedz Link