skrzaciaki 12.02.09, 20:01 od dluzszego czasu mam tlusta plamke na wlosach, pojawia sie juz po kilku godzinach od mycia :( nie pomaga zaden szampon leczniczy, znacie jakis inny sposob? plukanka czy homeo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamos70 Re: łojotok głowy 01.05.09, 10:38 W większości problemów związanych z włosami, znacznie ważniejszą rolę odgrywają środki podawane wewnętrznie niż te stosowane zewnętrznie. W ostatnich latach włosów oraz skóra głowy stały się obiektem wielu dolegliwości www.handsomemen.pl/Tag,%C5%81ojotok.html Odpowiedz Link
livia27 Re: łojotok głowy 15.10.09, 08:47 Witam, Na dzień dzisiejszy - po sprawdzeniu chyba wszystkiego co na rynku dostępne na wypadające włosy (i inne problemy), jedyne co z czystym sumieniem mogę polecić, to sposób żywienia: żywienie optymalne. Poniżej linki: www.optymalni.com/index.shtml www.dieta-dla-zuchwalych.pl/Zywienie_optymalne_leczy/ dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=4 Włosy już od dawna mi nie wypadają, a ponadto są tak gęste, że ostatnio musiałam kupić rzadszy grzebień żeby je rozczesać (a przypomnę, że miałam pełno prześwitów na głowie jeszcze 2 lata temu - przez łojotok). Cerę na twarzy mam jak niejedna modelka na zdjęciu i schudłam do idealnej wagi - jakiej nie mogłam nigdy osiągnąć dietami czy ćwiczeniami. Polecam głębsze zapoznanie się z tematem i rozpoczęcie odpowiedniego żywienia organizmu, bo nic innego nie pomoże na dłuższą metę, żadne leki, szampony, itd. Odpowiedz Link
livia27 Re: łojotok głowy 15.10.09, 08:53 Witam, Na dzień dzisiejszy - po sprawdzeniu chyba wszystkiego co na rynku dostępne na wypadające włosy (i inne problemy łącznie z łojotokiem i łysieniem plackowatym), jedyne co z czystym sumieniem mogę polecić, to sposób żywienia: żywienie optymalne. Poniżej linki: www.optymalni.com/index.shtml www.dieta-dla-zuchwalych.pl/Zywienie_optymalne_leczy/ dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=4 Włosy już od dawna mi nie wypadają, a ponadto są tak gęste, że ostatnio musiałam kupić rzadszy grzebień żeby je rozczesać (a przypomnę, że miałam pełno prześwitów na głowie jeszcze 2 lata temu). Cerę na twarzy mam jak niejedna modelka na zdjęciu i schudłam do idealnej wagi - jakiej nie mogłam nigdy osiągnąć dietami czy ćwiczeniami. Polecam głębsze zapoznanie się z tematem i rozpoczęcie odpowiedniego żywienia organizmu, bo nic innego nie pomoże na dłuższą metę, żadne leki, szampony, itd. Odpowiedz Link
homopatka Re: łojotok głowy 15.10.09, 14:49 Najlepszy to bylby proszek do prania sprzed lat. Byl taki kiedys nazywal sie Radion, reklama byla Radion sam pierze. Mala ilosc do wody i tym umyc. Od razu przechodzi. Ja dostalam pare paczek od jakiegos emeryta ktoremu zostalo z lat 70-tych. Odpowiedz Link