Dodaj do ulubionych

spożywczak

18.04.06, 13:24
czy ktoś może podpowiedzieć, gdzie oprócz nieszczęsnej Sadyby mall można
zrobić niedaleko zakupy spożywcze? Niestety w Czempionie są zawsze tłumy
ludzi. Mokpol na Sobieskiego, to już raczej za daleko
Obserwuj wątek
    • ols Re: spożywczak 18.04.06, 16:29
      hamann przy gołkowskiej
      elea przy czerniakowskiej
      jakiś spożywczak jest koło pizza hut
      i otwarty prawie zawsze (i długo) mały sklepik o szumnej nazwie midi-egzotik na roku limanowskiego i gołkowskiej (duży wybór piwa, generalnie polecam)
      • kalasanty76 Re: spożywczak 18.04.06, 19:46
        dzięx
        • szczurwa Re: spożywczak 18.04.06, 22:09
          Polecam Hamman. Zawsze świeże i naprawdę smaczne wyroby mięsne.
      • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 19.04.06, 13:49
        otwarty prawie zawsze (i długo) mały sklepik o szumnej nazwie midi-egzotik na
        > roku limanowskiego i gołkowskiej (duży wybór piwa, generalnie polecam)

to tzw. "żółty" czynny do 22 nawet w niedziele, dostarczają zakupy do domu, co
        może być plusem dla niektórych;)
        po drugiej stronie ulicy jest jeszcze mały biały, gdzie mają niezłe warzywa i owoce
        na drugim końcu Limanowskiego przy Banku Śląskim jest Metka-Bis, coś jakby
        delikatesy
        • areozoldonosa Re: spożywczak 04.12.06, 22:31
          nie żółty, ale kwadrat ;-)
          • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 04.12.06, 22:35
            żółty vel kwadrat od niedawna chyba przystąpił do jakiejś sieci FJ i z tej
            okazji wyfasował sobie neony jego dotychczas szerzej nieznaną nazwą "Midi
            Egzotik". Wcześniej Hamann przystąpił do Lewiatana, trochę mi głupio że robiąc w
            nim zakupy wspieram Samoobronę, ale to jednak najlepszy sklep w okolicy;)
    • ginalskie Re: spożywczak 19.04.06, 08:38
      daleko od Best Malla szukać?! Masz przecież jeszcze bazarek Sadyba, moja mama nigdy ni ekupuje mięsa w Championie, jak już - to tylko bazarek.
    • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 19.04.06, 13:46
      jest spożywczak w Willi Anna na Bernardyńskiej (ceny z kosmosu i niewielki
      wybór) i taki nowy w garażu domu na Bonifacego blisko Gołkowskiej (oldskulowy,
      niezłe warzywa, owoce i chleb na maślance), poza tym jest mały Mokpol na placyku
      o nieznanej mi nazwie między Jodłową, Zakręt, Goraszewską i tą której nazwy
      nigdy nie mogę zapamiętać,obok niego jeszcze jeden mały warzywniak, do tego jest
      kilka małych spożywczaków w okolicy Hamana, jeste tez spożywczy przy KFC z dużym
      wyborem sałatek. Jak mi się coś jeszcze przypomni, to dorzucę:)
    • skrzydlate Re: spożywczak 26.04.06, 20:28
      koło Pizza Hut jest sympatyczny spozywczak no i bazarek, ja lubie bazarek
      • megasia Re: spożywczak 09.05.06, 14:05
        Bardzo sympatyczny - miłe Panie :) i sałatki oraz wyroby garmażeryjne na
        dokładkę :)
        • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 09.05.06, 14:09
          > Bardzo sympatyczny - miłe Panie :)
          to ja chyba miałem pecha, bo ta pani na którą się natknąłem, była średnio miła
          • nilgau Re: spożywczak 09.05.06, 16:17
            tia,
            te "miłe" panie obok pizzy hut nie chciały wydać memu dziecku big milka choć
            wygrało i pokazało wygrany patyk.
            sklepowa powiedziała, że jej promocje z tv nie interesują bo "telewizja jej nie
            odda pieniędzy za tego loda". a oznakowany sklep logo algidy...
            wstrętne babsko.to już wolę postać w kolejce w mallu
            • megasia Re: spożywczak 13.11.06, 19:06
              mówię o swoich doświadczeniach - panie są zawsze dla mnie bardzo miłe.

co do loda - nie znam sprawy, ale jeżeli sklep nie uczestniczył w promocji -
              miała prawo odmówić. w takiej sytuacji - trzeba kontaktować się z infolinią
              konkursu promocyjnego. jeżeli sklep nie wypełnił warunków - niech algida się
              tym zajmie. Przy każdej tego typu promocji jest cały sztab konkursowy do spraw
              reklamacji, zazwyczaj chętnie i sprawnie działają :)
    • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 19.05.06, 22:33
      dziś niespodziewanie odkryłem spożywczak "Słoneczny" wśród bloków między
      Gołkowską a Limanowskiego:)
      • staua Re: spożywczak 20.05.06, 02:01
        Gdzie? Czyzby byl to dawny zieleniak Konopkowej? (Ty pewnie tego nie wiesz, ale moze ktos pamieta i
        wie)
    • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 14.11.06, 15:44
      z listy lokalnych spożywczaków zniknął chyba nie wymieniany dotychczas
      "Metka-bis" na Limanowskiego w budynku z bankiem ING
      Taka mała uwaga: już w kilku sklepach spotkałem starszą panią, która zwraca
      jakieś mięso; twierdzi, że jest zepsute i jest strasznie oburzona z tego powodu.
      Zawsze robi to niemal w ten sam sposób;-)
      • nilgau Re: spożywczak 15.11.06, 10:51
        to pewnie jej fetysz to mięso:)
        a czy rzuca mięsem przy okazji?
        • tease1 Re: spożywczak 04.12.06, 22:58
          Oj przydalby sie wreszcie hipermarket na Sadybie. Z tego co wiem na 80& ma byc
          w Wilanowie ale na to przyjdzie nam jeszcze dluuugo czekac. A na razie z
          supermarketow pozostaje Champion w ktorym sa wiecznie kolejki, bo jak ma ich
          nie byc skoro co 2 druga kasa jest czynna.
      • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 16.11.07, 19:11
        > z listy lokalnych spożywczaków zniknął chyba nie wymieniany dotychczas
        > "Metka-bis" na Limanowskiego w budynku z bankiem ING
        > Taka mała uwaga: już w kilku sklepach spotkałem starszą panią, która zwraca
        > jakieś mięso; twierdzi, że jest zepsute i jest strasznie oburzona z tego powodu
        > .
        > Zawsze robi to niemal w ten sam sposób;-)

mniej więcej w rok po zamknięciu w lokalu znów coś się kręci. Praca wre, wśród
        robotników dobrali się chyba sami teatromani i miłośnicy Becketta, bo przez cały
        czas siedzą tam i wystawiają "Czekając na Godota", tzn. nic nie robią i siedzą
        ze smutnymi, zadumanymi minami:)
        • wilsonr Re: spożywczak 28.11.07, 18:56
          jak wieść osiedlowa niesie, to ma być tam apteka...
          • zwierz.alpuhary Re: spożywczak 28.11.07, 19:22
            jeszcze jedna? omg, teraz na każdym kroku jest apteka, optyk albo bank

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka