Dodaj do ulubionych

Papierowe worki w lesie

28.06.11, 18:34
Witam!
Czy ktoś orientuje się, czemu w lesie ktoś dziś roznosił papierowe worki? Worki (w jaskrawych kolorach) poroznoszono po całej jednej górce (leżą na ziemi co kilkadziesiąt metrów, a jest ich kilkadziesiąt). Chodzi o okolice ul. Matejki i Wiązowskiej; druga górka licząc od tej przy ul. Matejki niedaleko połączenia ze Skłodowskiej.

Ktoś zamierza sprzątać las (życzę powodzenia z papierowymi workami), czy też coś w te worki łapać? Jeśli się to nie wyjaśni, to jutro zacznę do nich wrzucać znalezione po drodze butelki.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martaprzybylska Re: Papierowe worki w lesie 28.06.11, 21:56
      widzieliśmy wczoraj te papierowe worki i dokładnie je obejrzeliśmy smile jeśli to te same, to nie są workami, a chińskimi lampionami, które były puszczane na warszawskich wiankach smile miały drucianą obręcz i gąbkę na jej środku? jeśli tak, to są wspomniane lampiony smile a znajdują się na górkach, bo tam jest najmniej drzew
      pozdrawiam smile
      • wostr Re: Papierowe worki w lesie 29.06.11, 15:27
        Tak to te same. Dziękuję za informację.

I w takim razie dziękuję też (zapewne) Warszawiakom za zaśmiecenie lasu.

Pozdrawiam
        • ola_dom Re: Papierowe worki w lesie 29.06.11, 17:06
          e tam, cieszmy się, że doleciały do lasu już wygaszone smile

a poza tym - to naprawdę fajny widok, te lampiony.
          • martaprzybylska Re: Papierowe worki w lesie 30.06.11, 08:56
            faktycznie, wyglądają fajnie, ale nie sądziłam że dolatują aż tak daleko...
            • krakowskietalarki Re: Papierowe worki w lesie 01.07.11, 12:19
              szkoda że nie ulegają samozniszczeniu po fakcie. kto to teraz posprząta?
              • wostr Re: Papierowe worki w lesie 04.07.11, 15:31
                Sądzę, że na pewno nie ci, którzy to zrobili. Część tych lampionów znajduje się (a raczej znajdowała jeszcze niedawno) w moim śmietniku. W tym momencie już ich w lesie nie widać (osoby, o których pisałem w pierwszym poście i które uznałem za roznosicieli mogły w rzeczywistości to sprzątać, choć po ich ew. sprzątaniu prawie nic się nie zmieniło, więc sam nie wiem kto to był).

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka