Dodaj do ulubionych

Przedszkole biedroneczki?

29.07.11, 08:21
Jutro przedszkole ma rano 2 godziny "otwarte" ...wybieram się zobaczyć jak to wygląda, bo mają jeszcze miejsca w 3 latkach. Mam tylko pytanie czy ktoś już tam był? Jak to wygląda? Jakie wrażenia? Przez telefon sympatycznie i rzeczowo.
Obserwuj wątek
    • jurij12 Re: Przedszkole biedroneczki? 29.07.11, 09:46
      Przedszkole Biedroneczki to ta sama lokalizacjia co Przedszkole Tekla (które chyba juz przestało działać, a przynajmniej jego strona),
      czy kadra i inne takie tam to też kontynuacja Tekli i czy zupełnie inna bajka, tego nie wiem...
      • venoos1 Re: Przedszkole biedroneczki? 29.07.11, 21:31
        z tego co wiem to jest to - jak to napisales - zupelnie inna bajka!
        Inny wlascicel, inny personel - pewnie jeszcze nie w pelnym skladzie bo jesli nie ma dzieci w komplecie to i nie ma personelu w komplecie (tak mi sie wydaje) - wiec wszystko inne - a czy dobre? warto sprawdzic i sie samemu przekonac co i jak...
        "Pomóz zrobic mi to samemu"
        • mama-mi1 Re: Przedszkole biedroneczki? 29.07.11, 22:40
          Jestem mamą 2 latka. Przed zapisaniem dziecka do przedszkola zjezdziłam praktycznie wszystkie przedszkola w Józefowie. Miałam możliwość obejrzenia funkcjonujących już placówek. Myślę, że nie zdecydowałabym się na nowo otwarte przedszkole, ważna jest już istniejąca opinia, możliwość sprawdzenia poziomu edukacji, obserwacji przebywających tam dzieci i kadry. Nie znaczy to oczywiście, że przekreślam nowo otwierane przedszkola, ale jak można wydać opinie o czyms czego jeszcze nie ma?
          • mamamama-pl Re: Przedszkole biedroneczki? 30.07.11, 11:42
            Witajcie. Ja właśnie zamieszkałam w okolicy Józefowa. Szukałam przedszkola dla mojej 3 letniej córeczki. Odwiedziłam kilka przedszkoli no i nie zrobiły na mnie rewelacyjnego wrażenia ( ciemne pomieszczenia, dużo dzieci w grupie a nieraz i rozmowa z właścicielami wymaga wiele do życzenia. Dziś byłam w przedszkolu Biedroneczki - rozmawiałam z właścicielem, dyrektorem, obejrzałam przedszkole oraz plac zabaw no i wybieram to przedszkole. Bardzo tam miło i sympatycznie, sale jasne. Dowiedziałam się że zajęcia dydaktyczne będą w grupach wiekowych. Fakt - przedszkole jest nowe, nie ma jeszcze wyrobionej opinii ale każde przedszkole aby zaczęło funkcjonować musi zgromadzić dzieci. Położenie przedszkola jest super- ja jadąc do pracy w Warszawie nie nadkładam dodatkowych kilometrów. No i jeszcze jedno - max ilość dzieci w przedszkolu to 25 czyli moloch z tego nie będzie.
          • mama-mi1 Re: Przedszkole biedroneczki? 17.08.11, 22:50
            Odwiedzilam przedszkole "Biedroneczki", a raczej jak się okazuje ... punkt przedszkolny. I niestety absolutnie mnie nie zachwycił, bo cóż z tego że dom na pierwszy rzut oka jest ogromny, skoro tylko część dolna jest przeznaczona dla dzieci. Okazuje się, że są tylko 2 sale i grupy mają być łączone wiekowo - 3-4-5 latki razem - szczerze mówiąc, nie bardzo to sobie wyobrażam. Nie dowiedziałam się, jak ma zostać rozwiązany problem prowadzenia zajęć edukacyjnych z dziećmi w różnym wieku. Pani właścicielka nie potrafilła odpowiedzieć na wiele zadawanych pytań mówiąc, iż wszystko jest jeszcze w fazie przygotowawczej. Cóż z tego, że przedszkole jest świeżutko odnowione i czyściutkie, skoro jeszcze nie wiadomo większości na temat jego funkcjonowania.
            • przedszkolebiedroneczki Re: Przedszkole biedroneczki? 20.08.11, 11:09
              mama-mi1, nie jesteśmy punktem przedszkolnym a oficjalnie działającym przedszkolem i działamy na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych Miasta Józefowa pod nr: 1/2011.
              Fakt , jesteśmy w fazie organizacji, ale nigdy i nikomu nie mówiłam, że mają być łączone zajęcia dla dzieci 3, 4 i 5 letnich!! bo to nieprawda! Co do prowadzenia zajęć edukacyjnych zapraszam do rozmowy z Panią dyrektor, która odbiera oba nasze telefony ( 22 243 12 40 lub 668 67 67 97) i może odpowiedzieć na wszystkie Państwa pytania.
              Zapraszam również na nasza stronę internetową, gdzie ciągle pojawiają sie nowe informacje na temat naszego przedszkola. Obecnie mamy bardzo ciekawą promocję "na start" oraz rozszerzyliśmy naszą ofertę o przedszkole sobotnie - również dla dzieci nie uczęszczających w ramach umowy przez cały tydzień.
              Zapraszamy serdecznie...i tak jak już pisała mamamama-pl nie mamy wyrobionej opinii ...ale dajcie nam szansę tongue_out
              venoos1, masz rację, jestem nowym właścicielem i na 100% bedzie inny personel....niestety widzę, że wielu osobom jeszcze długo ten adres będzie kojarzył się z nieistniejącą już TEKLĄ....

• przedszkolebiedroneczki Re: Przedszkole biedroneczki? 20.08.11, 12:08
              Sale są faktycznie na razie 2 ale jeszcze przed początkiem września będą 3 tongue_out
              • mama-mi1 Re: Przedszkole biedroneczki? 20.08.11, 22:23
                Pisze Pani, że są dwie sale, a będą we wrześniu 3. Proszę mi w takim razie wytłumaczyć jak zamierza Pani w 3 salach pomieścić 3-4-5 latki i do tego mini przedszkole czyli dzieci od 1,5 roku? Bo chyba taką macie ofertę? Byłam u Państwa i absolutnie nie widzę możliwości "nie łączenia grup" bo na mój rozum 3 sale na 4 grupy to za mało. Myle się?
        • xymena Re: Przedszkole biedroneczki? 30.07.11, 12:15
          venoos1 napisała:
          > z tego co wiem to jest to - jak to napisales - zupelnie inna bajka!

A jednak ta sama.
          • mamamama-pl Re: Przedszkole biedroneczki? 30.07.11, 13:39
            xymena - A co oznacza "jednak ta sama"? MOŻECIE WYJAŚNIĆ O CO CHODZI?
            • venoos1 Re: Przedszkole biedroneczki? 02.08.11, 22:17
              no wlasnie dlaczego? z tego co wiem Tekla padła poniewaz przedszkole - a raczej wlasciciel - przestal oplacac personel etc. a teraz jest wszystko od nowa z inna kadra i z innym wlascicielem. skad opinia ze bedzie tak samo??
              • mama_kasiorka Re: Przedszkole Cztery pory 27.09.11, 12:45
                Ja z czystym sumieniem mogę polecić przedszkole Cztery Pory Roku na ul. Brodnickiej w sąsiedniej Falenicy. Domowa atmosfera, domowe jedzenie, piękny ogród z placem zabaw, małe grupy. Panie bardzo dużo pracują z dziećmi. Przedszkole z wieloletnim doświadczeniem i to widać na każdym kroku.
                • kakasiasia Re: Przedszkole Cztery pory vs. Biedroneczki 27.03.12, 19:52
                  Mam 2dzieci i korzystalismy zarowno z przedszkola 4pory roku jak i biedroneczki. Rzeczywiscie na pierwsze nie można narzekać, plac piekny panie miłe, jednak biedroneczki moim zdaniem bez porównania. Panie kochają dzieci, moj maluszek chodzi tam od 2 roku i je uwielbia. Jesli jest potrzeba mozna przywiezc dziecko wczesniej lub odebrac pozniej, duzo pracy poswiecają pracy artystycznej i nauce angielskiego (nie wierzylam że u takich maluszków może to przynieść jakiś efekt, a tu zdziwienie). Z czystym sumieniem gorąco polecam!!!
    • yogibabuprojekt Re: Przedszkole biedroneczki? 31.03.12, 22:12
      Mój synek Dominik ma nie całe trzy latka i jak każda mama miałam obiekcje posyłając go do przedszkola.Nie wiedziałam jak sobie poradzi z nowa sytuacją, ku mojemu totalnemu zdziwieniu dziecko nawet nie raczyło się ze mną pożegnać już pierwszego dnia tongue_out wbiegło na sale prze szczęśliwe, nie zdążyłam go nawet rozebrać. Ponieważ Dominik nie boi się nowych sytuacji pomyślałam, że następnym razem już może nie być tak fajnie! Dzięki bogu myliłam się smile za każdym razem kiedy podjeżdżamy pod przedszkole on mało nie wyskoczy mi z fotelika, uwielbia Ciocie Anie a ja uwielbiam Biedroneczki!!!Nie muszę się cały czas zastanawiać co się dzieje z moim dzieckiem bo wiem, że jest w dobrych rękach!
      • lauder007 Re: Przedszkole biedroneczki? 13.09.18, 00:47
        Ale ściema napisana przez Pania wlascicielkę tylko dlaczego ludzie odrdzają te przedszkole
    • xymena Re: Przedszkole biedroneczki? 01.04.12, 09:19
      > xymena - A co oznacza "jednak ta sama"? MOŻECIE WYJAŚNIĆ O CO CHODZI?

"kiedy podjeżdżamy pod przedszkole on mało nie wyskoczy mi z fotelika, uwielbia Ciocie Anie a ja uwielbiam Biedroneczki!!!Nie muszę się cały czas zastanawiać co się dzieje z moim dzieckiem bo wiem, że jest w dobrych rękach! "

Muszę coś jeszcze wyjaśniać?
      • yogibabuprojekt Re: Przedszkole biedroneczki? 01.04.12, 11:51
        generalnie ręce nogi i wszystko opada jak się czyta tego typu komentarze, nie życzę sobie by ktokolwiek beż żadnego konkretnego powodu oskarżał mnie o kłamstwo czytaj "jestem właścicielem przedszkola, tworze profile i się promuje".To żenujące i świadczy o tym że autor wpisu ma jakiś poważniejszy problem ze sobą! zapraszam na Facbooka chętnie podyskutuje na privie o tych oskarżeniach WTF!!! MOJE DZIECKO TO NIE FIKCJA LITERACKA !!!
        CHŁOPCZYK NA ZDJĘCIU W SZARYM GOLFIE W PASKI SIEDZĄCY OBOK ESTERKI TO MOJ SYNEK DOMINIK GARSTKA 3 LATEK!!!!I

www.facebook.com/photo.php?fbid=280761461961601&set=a.280761348628279.57746.219978868039861&type=3&theater
        I kolejna sprawa, to że czyjąś pasją nie jest przesiadywanie na forach i komentowanie wszystkiego nie znaczy, że nie mam prawa wydać swojej opinii o przedszkolu do którego chodzi moje dziecko!!!

Iza Garstka Yogi Babu

www.facebook.com/profile.php?id=1267120771
        • venoos1 Re: Przedszkole biedroneczki? 01.04.12, 16:13
          a po co te nerwy?? generalnie teraz to dopiero kiepsko to wyszlo...
          • yogibabuprojekt Re: Przedszkole biedroneczki? 01.04.12, 16:40
            śmiech mnie pusty ogarnia!enjoy

iza garstka
    • sabrina006 Re: Przedszkole biedroneczki? 05.08.14, 15:58
      Witam, przedszkole "Biedroneczki" funkcjonuje już prawie 2 lata. Czy faktycznie jest to całkiem inne przedszkole, czy powtórka z "Tekli"? Szukam przedszkola dla dziecka i zastanawiam się nad Biedroneczkami. Polecicie? odradzicie?
      • honda2001 Re: Przedszkole biedroneczki? 24.08.14, 19:05
        Witam! Przedszkole funkcjonuje juz 3 lata, bo tyle lat chodzila tam moja corka. W tym roku skonczyla tam zerowke i idzie do szkoly. Jestem bardzo zdowolony z opieki. Od poczatku nie zmienily sie tam nauczycielki. Naprawde polecam.
      • gramolem Re: Przedszkole biedroneczki? 02.09.14, 18:09
        Dobre, fajne przedszkole. Moje dzieci tam chodzą. Polecam
      • lauder007 Re: Przedszkole biedroneczki? 13.09.18, 00:50
        odradzamy!!! prosze poczytać sporo negatywnych opinii poza tym jest jeszcze gorzej niż za czasów jak to przedszkole nazywało sie Tekla
      • lauder007 Re: Przedszkole biedroneczki? 13.09.18, 01:04
        Powtórka z tekli tylko jest teraz dwa razy gorzej prosze poczytac ile jest negatywnych opinii na temat przedszkola w Józefowie na podstołecznej zwanego kiedyś tekla a teraz biedroneczki a dlaczego zmieniła nazwę? Sami sobie na to odpowiedźcie albo poczytajcie ile jest negatywnych opini. poza tym pani właścicielka jest bardzo agresywna co pokazuje w odpowiedziach na forum
    • lauder007 Re: Przedszkole biedroneczki? 13.09.18, 00:42
      Bardzo nie polecam tego przedszkola to jest najgorsze przedszkole w Józefowie i w okolicy mój syn tam chodził to wiecznie coś a to jakies choroby przynosił wiecznie chodził zestresowany mówił że pani sie dziećmi nie zajmuje wywalone pieniądze w błoto zreszta jak poczytacie to znajdziecie sporo negatywnych opinii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka