Dodaj do ulubionych

Topaz Ekspress

16.11.13, 23:42
Witam,
co sadzicie o sklepie Topaz przy ul. Topolowej?
Ja robiłam tam zakupy kilka razy i to z konieczności. Niby czysto i ładnie na półeczkach poukładane,ale jak się tam wchodzi to wieje chłodem. Pracownicy jakby się czegoś/kogoś bali,a na stoisku jest jedna pani,która ma paznokcie pomalowane na czarno. Bóg jeden wie ,co kryje się pod tym lakierem! Z tego co wiem zasady bhp nie pozwalają na taką praktykę, czy szefostwo tego nie widzi? Mięsna rewia mody.
Ostatnio miałam niezapowiedzianych gości i chciałam kupić jakieś ciasto na poczęstunek, udałam się do tego sklepu z nadzieją,że coś wybiorę...
...to co zobaczyłam aż mnie odrzuciło. Jedno ciasto było obrośnięte pleśnią i stało sobie w gablocie czekając na amatora takich WRAŻEŃ, a za ladą ta pani z tymi czarnymi paznokciami. Wyszłam i raczej tam nie wrócę.
Jakie Wy macie wrażenia robiąc zakupy w Topazie?
Obserwuj wątek
    • kuballa112 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 01:30
      Ja już kilka razy zauważyłem, że cena za towar podana na półce różni się od tej przy kasie.
      Dlatego po każdych zakupach w Topazie sprawdzam paragon i niestety kilka razy musiałem wracać się z "reklamacją", bo rozbieżność cen to chyba norma.
      Po za tym kupiłem jakiś czas temu sałatkę i pomimo, że do końca terminu spożycia był jeszcze czas to była po prostu śmierdząca, zepsuta, niejadalna...

Dlatego do Topaza tylko awaryjnie. Zwykle, gdy w Oskrobie kajzerek zbraknie, albo już zamknięte wink
      • jozefow512 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 10:35
        Wydaje mi się, że to, co piszecie to raczej konsekwencja braku klientów. Zresztą zanim ten sklep się otworzył pisałem, że myjnia go wykończy. I chyba tak się stanie.
      • dijon21 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 13:31
        Dokładnie to samo doświadczenie.Poszłam z ciekawości,niedaleko, zaparkować się łatwo..Ceny kilku artykułów nie wywieszone lub tak jedne pod drugimi, że niedostępne,inne rozbieżne z ceną przy kasie, Szkoda...
    • bbb21 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 21:28
      byłam 2x
      więcej NIE
      i nie będę
    • zdegustowana13 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 22:26
      Widzę,że nie jestem jedyną osobą,która ma nieprzyjemne doświadczenia z Topazem. Ten sklep to jakaś pomyłka. Szkoda bo przydało by się miejsce gdzie można zrobić zakupy,a potem nie martwić się czy kupiło się świeże produkty.Widać ktoś się nie zna na biznesie i liczy tylko na zysk kosztem konsumenta. Żal!
      • kuballa112 Re: Topaz Ekspress 17.11.13, 22:32
        Sklep zapewne upadnie z takim samym rozmachem, jak został powstał.
        Z tego, co obiło mi się o uszy od wylewnej Pani na kasie, zarobki pracowników też śmieszne.
      • monika.kl Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 22:54
        Ogólnie skomentuję krótko :
        jak nie podoba ci się sklep w Józefowie to proponuję zakupy w smierdzącym ,obleśnym Marcpolu gdzie tam dopiero jest wyzysk , chamstwo i buractwo . Oni to dopiero mają w d. klientów a przede wszystkim pracowników - oczywiście polska firma jedzie po polskich klientach. Zapytajcie klientów skąd p. właściciel ma te pyszne wędliny które produkuje sam we własnej knajpie ze śmierdzacego mięsa. Ale przecież to wolicie. A jak nie lubicie polskich sklepów to za..dalajcie sprzedawczyki do Biedronki i sprzedajcie się taniej niż oni produkty które tanie one są tylko w reklamie - tylko trzeba umieć liczyć.
        A może tak zdegustowana13 ( chyba tylko swoją osobą) przedstawi się swoim nazwiskiem bo wtedy wszyscy będą wiedzieli o co chodzi?
        • obywatel25 Ciekawy temat... 18.11.13, 23:39
          Ja nie byłem w tym expresie i nie mogę oceniać, przejeżdżam i widzę napis.
          Natomiast czytając niektóre wpisy również zastanawiam się, czy to reklama, czy anty reklama.
          Myślę że wszystko usytuowane jest w głowie i w kieszenismile widzimy co jest na pułkach, jak ustawione regały, czy zadbany personel itd.
          Spójrzmy i pomyślmy co to za produkty, co w nich jest, co jemy, pijemy. Potem do ,,dochtorka" i też niedobry bo nie zna się. Przecie każdy myśli to oni be, to oni ciemniaki,
          to oni nas przekręcają itd. itp. Uf ale mi się zebrałosmile ciekawe kto mnie wychłoszczesmile
          A skłóconymi najłatwiej zarządzać, ponoć czy tak?
          Pozdro
        • zdegustowana13 Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 23:59
          monika.kl
          Moje wpisy na tym forum są moją opinią i moimi spostrzeżeniami. Nie rozumiem dlaczego miałabym się przedstawiać z imienia i nazwiska, jak również nie rozumiem aluzji " ...bo wtedy wszyscy będą wiedzieli o co chodzi?"
          Może mam tu do czynienia z samą szefową,która po prostu nie potrafi przyjąć krytyki?
          Początkowo ja również ucieszyłam się ,że będziemy mieli fajnie zaopatrzony sklep w okolicy,ale proszę mi wybaczyć to co tam widziałam po prostu mnie odrzuca.
          Może warto zmienić branżę na inną np. sklep z karmą dla zwierząt-tam klient jest mniej wybredny!
          • chiste No w Józwie... 19.11.13, 00:14
            ... ten sklep z karmą dla zwierząt to musiałby być chyba jak w wierszu Jana Brzechwy pt. "Kwoka".
            Wyobrażacie to sobie?
            W Józefowie pod Warszawą (tym Józefowie) kot rasy majkun o wdzięcznym imieniu Rysio wsuwa świeżą wątróbkę ze świnki morskiej serwowaną w temperaturze 14'C na złotej misie. Opodal pudel Zbysio sączy przez pszeniczną słomkę niebieską krew z motyla, podczas gdy Kajman Romek puszcza oko do legwanki Zofii, zagryzając soczystym stekiem z ekologicznej nutrii.
            Zofia, choć jest w siódmym pokoleniu potomkinią dinozaurów z Parku Jurajskiego, nie bawi się już w te arystokratyczne ceremoniały, lecz szamie puszkę mielonki turystycznej, dla niepoznaki nazywanej gulaszem angielskim. Pazury, co oczywiste, Zofia ma czarne.
        • jozefow512 Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 08:07
          monika.kl napisała:

Ogólnie skomentuję krótko :
          jak nie podoba ci się sklep w Józefowie

I specjalnie po to założyłaś konto. Żeby nabluzgać tym waszym złym klientom. Wiesz, że tym prowokujesz kolejne wpisy osób niezadowolonych, które będą się starały pokazać, że nie masz racji. Sam się powstrzymam przed takim wpisem. Podgrzewasz tylko atmosferę.
    • zigz_ag Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 12:01
      jeszcze tam (i chyba "na szczęście") nie byłam, ale podzielam Twoją uwagę na temat czarnych paznokci u ekspedientki! Pamiętam jak robiłam zakupy z 10 lat temu w małym prywatnym sklepiku na obrzeżach Józka. W życiu bym nie pamiętała tego dnia, żeby nie "wspaniałe" na czarno pomalowane pazury panienki sprzedającej art. spożywcze! Ohyda!
      A po ciasta i inne łakocie lepiej udać się do cukierni, np. "Słodka chatka" na Polnej (tylko niestety do 18.00 albo 19.00 - tego dokładnie nie wiem)
      • bronek444 Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 12:21
        Coś mi się zdaje, że zazdrość Państwa zżera jak komuś biznes się rozkręca... to takie po prostu żałosne narzekanie ...
        - jestem częstym klientem i nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń
        - jak nie pasuje to zawsze można otworzyć własny sklep ^^ ( konkurencja )
        - czarne paznokcie ... Proponuje wizytę u kogoś w stylu psychologa (akceptacja)

i na koniec Ludzie pomagajmy; nie szkodźmy naszym sąsiadom w naszej malej Józefoskiej Ojczyźnie
        • magdam110 Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 13:07
          Z racji, ze mieszkam prawie przez furtkę to wydaje mi się,że dosyć często robię tam zakupy.

nie wypowiem się na temat ciast i wędlin ponieważ ciasta piekę sama a wędliny robi mąż.

Natomiast nie mam zastrzeżeń do warzyw, pieczywa, nabiału czy napojów, wybór jest.
          Sery żółte kupuję tam cały czas.

W alkoholu też jest wybór.

A co do paznokci to jeśli są zadbane nie mam zastrzeżeń co do koloru. Pod czerwonym też nie widać co jest smile)).
          • dijon21 Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 13:40
            Zgadzam się co do koloru paznokci- każdy kamufluje! Ja się dwukrotnie nacięłam na ceny.A ucieszył mmie ten sklep, fajny budynek,po drodze. Gdyby to była zazdrość czy narzekalstwo,to sam się obroni.A może właściciel przemyśli te uwagi i zamiast mieć za wszelką cenę rację,coś zmieni...
        • zigz_ag Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 16:15
          bronek444 napisał(a):

"...> - czarne paznokcie ... Proponuje wizytę u kogoś w stylu psychologa (akceptacja)"

a ja proponuję postudiować problem, jak to wygląda w innych "spożywczakach", jak rygorystycznie podchodzą szefowie do przestrzegania zasad higieny osobistej (m.in. czepiają się paznokci), co zresztą jest skutkiem wdrożonych przez Polskę zasad HACCP.
          „Jakość jest wtedy, gdy wracają do nas klienci, a nie nasze wyroby”
          Zapewniam Cię, że nie muszę z tego powodu odwiedzać psychologasmile wystarczy, że nie kupię od takiej Pani kiełbaskismile - chyba że włoży rękawiczkismile

"... i na koniec Ludzie pomagajmy; nie szkodźmy naszym sąsiadom w naszej malej Józef
          > oskiej Ojczyźnie"

Ależ oczywiście! Niech się rozwija przedsiębiorczość i niech pomagają jej w tym krytyczne uwagi klientówsmile
          pozdrawiam

pozdrawiam
          • bronek444 Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 14:29
            Szczesliwie jesli chodzi o studia wybralem ambitniejszy temat niż paznokcie ^^
            ( nie umniejszając nikomu, na pewno jest to bardzo ciekawe i interesujące chodzić po sklepach i sprawdzać czy napewno wszystko jest zgodne z przepisami itd. )
            + ...
    • feelek Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 13:12
      sam już nie wiem który wpis jest tu zakamuflowaną reklamą / antyreklamą tego sklepu

wybaczcie ale takie mam wrażenie czytając

nie/powodzenie tego sklepu wydepczą jego klienci swoimi butami...
      albo ich brakiem (tych śladów tych butów)

sam pójdę aby się przekonać
      • jozefow512 Re: Topaz Ekspress 18.11.13, 14:39
        sam już nie wiem który wpis jest tu zakamuflowaną reklamą / antyreklamą tego sklepu

Ja mam swoje podejrzenia. Niektóre nicki są stałe na tej grupie, natomiast niektóre pojawiły się tylko w związku z tym wątkiem ..... smile
    • feelek Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 02:00
      Przyzwyczajony jestem do agresji słownej w internecie
      Ale to co jest w tym wątku, ze strony niektórych, co podkreślam, wskazuje, że to nie tylko sympatie i antypatie, że tu się odezwała załoga / właściciel sklepu?
      jakkolwiek nie jest proponuję:
      zwyczajnie, więcej luzu:
      nie ma się co obawiać, że po kilku wpisach, jak tu stracicie zaraz klientów, bo to forum czyta tak z 50 osób
      a co jak ten głos krytyczny jest słuszny?
      może warto przyjrzeć się jakości usługi i coś poprawić?
      więcej luzu, sklep i ten, jak najbardziej się przyda!
      • cinqueterre Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 11:28
        Ja nie mam z tym sklepem problemu. Moze dlatego, ze kupuje tam wylacznie tzw. zdrowa zywnosc (duzy wybor) i wino : ) A wszytko to jest zapakowane fabrycznie.
        • opoint Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 19:47
          To i ja się wypowiem.
          Po drodze nie mam tego sklepu, ale raz zdarzyło mi się zajrzeć. Pani przy kasie była bardzo miła, to zapamiętałam. Mały wybór nabiału. Poza tym ok. Szału nie ma, ale też nie jest aż tak źle. Byłam jakieś dwa tygodnie po otwarciu.
          Ja jestem stałym klientem Fali i stylu z lat 80smile) i jak mi kiedyś Falę zamkną to będę płakać!
          • bbb21 Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 20:53
            do Fali i ja choć rzadko zaglądam,
            najbliżej ma na Willową - do sklepu, który funkcjonuje tu od lat
            zaglądam też do delikatesów Michalin przy torach
            do MarcPolu nie jeżdżę
            Czasem, jak są promocje na kawę i inne, jeżdżę do Tesco;
            do omawianego sklepu mam po drodze, ale bliżej mi do Willowej, więc tam raczej robię zakupy + jeden sklep w Otwocku, gdzie są pyszne bułki i serki wiejskie..
            każdy ma prawo do wypowiedzi
            każdy ma prawo do oceny
            ja cieszę się, jak w okolicy powstaje coś nowego - bo mam wybór a zdrowa konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodziła wink
        • venoos1 Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 19:59
          a ja tam robie zakupy regularnie i jakos nie zauwazylam pomylek "kwotowych"
          Sklep fajnie - dobrze- zaopatrzony - a ze jestem mieszkanka TEJ strony józefowa, wiec nie trzeba przejezdzac do wspomnianego juz tutaj sklepu.
          A co do krytyki - kazda krytyka jest potrzebna - zeby wiedziec na co zwrocic szczegolna uwage - takze wiecej luzu - to tak dla wlascicieli sklepu.

I jeszcze jedno - jakos nie wydaje mi sie ze zdegustowana13 byla osoba tak zupelnie bezstronna i cieszaca sie z faktu ze ten sklep powstal - prawda?? no a moze sie myle...
          zdegustowana13 -wiedz, ze potrzebna jest konkurencja aby w innych sklep i takze Marcpolu bylo lepiej...
          takie jest moje zdanie - zupelnie obiektywnesmile
          • zdegustowana13 Re: Topaz Ekspress 19.11.13, 22:45
            venoos1 napisała:

> a ja tam robie zakupy regularnie i jakos nie zauwazylam pomylek "kwotowych"
            > Sklep fajnie - dobrze- zaopatrzony - a ze jestem mieszkanka TEJ strony józefow
            > a, wiec nie trzeba przejezdzac do wspomnianego juz tutaj sklepu.
            > A co do krytyki - kazda krytyka jest potrzebna - zeby wiedziec na co zwrocic sz
            > czegolna uwage - takze wiecej luzu - to tak dla wlascicieli sklepu.
            >
            > I jeszcze jedno - jakos nie wydaje mi sie ze zdegustowana13 byla osoba tak zupe
            > lnie bezstronna i cieszaca sie z faktu ze ten sklep powstal - prawda?? no a moz
            > e sie myle...
            > zdegustowana13 -wiedz, ze potrzebna jest konkurencja aby w innych sklep i takze
            > Marcpolu bylo lepiej...
            > takie jest moje zdanie - zupelnie obiektywnesmile
            >
            Jak już pisałam ucieszyłam się,że powstał nowy sklep w okolicy,to nie jest tak ,że wszystko tam mi się nie podoba. Nie mam zastrzeżeń do warzyw,do szerokiego asortymentu,nabiału mogłoby być więcej,ale też jest co wybrać. Ceny owszem rozłożone chaotycznie,bądź w jedna za drugą,ale zawsze można zapytać sprzedawcę.Osobiście znam kilka osób,które nie zwracają na to uwagi,po prostu biorą dany produkt i idą zapłacić, stąd może niektórzy nie dostrzegają tego. Myślę jednak ,że ten sklep jest dużą konkurencją dla Marcpolu.
            Topaz funkcjonuje od kilku miesięcy i wydaje mi się ,że dużo ludzi przychodzi tam też z ciekawości. Ja dopiero po którymś razie natknęłam się na rzeczy, które mi się nie spodobały.A jeśli ktoś zrazi się za pierwszym razem może już nie wrócić,albo ograniczać się tylko do pewnych,sprawdzonych produktów np. tylko paczkowanych.
            Wydaje mi się ,że fundamentalną zasadą panującą na stoiskach mięsnych,serowych czy z garmażerką,bądź jakichkolwiek innych powinna być higiena.Przecież to nie sklep z gwoździami tylko z żywnością!
            Ludzie żartują z tego,że czepiam się pomalowanych paznokci ,ale tak naprawdę nie zależnie od koloru mogą być po spodem brudne,bądź zaatakowane jakąś chorobą,czego nie jesteśmy w stanie dostrzec. Mi się to nie podoba,może moja wyobraźnia działa zbyt intensywnie,stąd to obrzydzenie. Tak samo produkty spleśniałe postawione na półce ze świeżymi, no nie wiem czy ktoś z Państwa w lodówce trzyma taką żywność i karmi nią swoją rodzinę.
            Moja opinia potraktowana została przez niektórych jako antyreklama tego sklepu, a tak naprawdę chciałam zwrócić uwagę na ten problem,który nie został dostrzeżony przez kierownictwo czy właścicieli. Zaznaczę,że to nie była sprawa jednorazowa,więc wniosek nasuwa mi się taki- ktoś tego nie sprawdza,albo ma to gdzieś.
            Dlatego po zakupy wolę jeździć gdzie indziej,przynajmniej dopóki nie dojdą mnie słuchy ,że się poprawiło pod tym względem.
            Szkoda,że niektórzy forumowicze poświęcają więcej czasu na domysły,czy jest to antyreklama,czy choroba psychiczna( co zresztą rozbawiło mnie do łez). Tak naprawdę zawsze komuś ,coś ,gdzieś nie będzie się podobało,ale każdy ma prawo do wypowiedzenia własnego zdania na ten temat.
            • chiste A ja dodam jeszcze, że... 19.11.13, 23:05
              ... każdy ma prawo kupić sobie "Działkowca" czy "Gazetę Polską", a nawet "Trybunę Ludu".
              I mówię to ja, który nigdy w tym sklepie nie byłem.
              A z homogenizowanych najlepsze są garwolińskie, co zawsze podkreślałem, i mam prawo tak napisać.

I pamiętajcie: "Nigdy nie będzie takiego lata" smile

• opoint Re: Topaz Ekspress 20.11.13, 05:55
              A czy zdegustowana13 zgłosiłaś pracownikowi bądź kierownikowi sklepu, źe leży spleśniały towar na półce?
              Jakiś czas temu robiąc zakupy w jednym z otwockich sklepów, wybierałam zupki dla dziecka w słoiczkach. Zawsze patrzę na termin przydatności. A tu zaskoczenie, przeterminowane. Biorę kaszkę, też dawno po terminie. Poprosiłam pracownika sklepu i zwróciłam na to uwagę. Dziewczyna od razu zaczęła sprawdzać wszystkie słoiczki.
              Po kilku dniach podjechałam tam zobaczyć z ciekawości, czy usunęli stary towar. Posprzątali. W innym sklepie miałam podobny przypadek, tylko z napojami. Też zareagowali.
              Kieruję się zasadą, nim coś włożę do koszyka, to sprawdzam co tam jest podane na etykiecie. Czasem ciężko znależć termin. Gorzej z mięsem i wędlinami. Dlatego lubię Falę, bo tam jest spory ruch i jeszcze (tfu tfu na psa urok) starzyzna mi się nie trafiła.
    • gomez86 Re: Topaz Ekspress 28.11.13, 10:25
      Dla mnie sklep jest super nie muszę w końcu zastanawiać się czy przejazd będzie zamknięty czy tez nie a potem czy będzie gdzie zaparkować. sam sklep jest jak dla mnie dobrze zaopatrzony a i promocje są fajne np ostatnio cola za 3,19 1 litr dla mnie było bomba przydały by się jeszcze jakieś promocje na alkohol tak jak są na piwko.
      • doroti83 Re: Topaz Ekspress 22.06.15, 14:32
        wrócę do wątku bo zmiany nastapiły. Po Topazie był Top Market a teraz Livio. Czy to punkt nie dobry na prowadzenie biznesu czy za duży czynsz?? Wydawałoby sie że głowna ulica.......
        Był ktoś już w Livio??
    • kuliminic Re: Topaz Ekspress 02.07.16, 19:42
      Trochę czasu minęło od założenia posta, a ja osobiście przy Topolowej nie robię zakupów w Topazie, ale robię przy ulicy Grójeckiej w Warszawie i robię tam zakupy na bieżąco i nigdy tam nie spotkałem się z tym co zostało tutaj opisane. Wędliny są świeże tak jak i ciasta. Lubię tam robić zakupy jak wracam z pracy.
      • jozefow512 Re: Topaz Ekspress 02.07.16, 21:46
        Sklep Topaz zbankrutował jakiś rok temu.

Teraz jest Livio.

Mało kogo interesuje jak jest 25km od Józefowa. Zresztą - w promieniu 25 km od Józefowa jest zapewne kilka tysięcy sklepów, z których niektóre są lepsze, a niektóre gorsze. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka