Dodaj do ulubionych

klub emeryta

13.01.16, 11:28
Zapisałam się do koła emerytów i chciałabym podzielić się kilkoma uwagami. Koło organizuje różne wyjazdy rehabilitacyjne i kulturalne chwała im za to. Nie podoba mi się sposób odpłatności zarządu, a mianowicie zarząd zawsze jeżdzi za darmo. Jest to praca społeczna i społecznicy nie powinni odnosić korzyści materialnych. Wszyscy jesteśmy emerytami i niestety emerytury mamy jakie mamy . Uważam ,że korzystanie z bezpłatnych wyjazdów jest znaczącym nadużyciem. Czekam na wasze opinie
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: klub emeryta 13.01.16, 15:20
      Jak to zarząd. Zarządy wszelkiej maści maja właśnie to do siebie, zwłaszcza społeczne, że są zarządami ponieważ mają z tego korzyści. Zarządy spółdzielni łoją spółdzielców aż miło, Twój zarząd sobie jeździ, jest rada, dostań się do zarządu. lub zmieńcie zarząd, ale czy to coś zmieni? hmmmm
    • feelek Re: klub emeryta 17.01.16, 01:14
      moja opinia jest oczywista: tak zwyczajnie nie powinno byc.
      Pytanie kontrolne: skad w ogole sa pieniadze na to, ze on, ten zarzad jezdzi darmo?
      Ze skladek? dotacji jakichs zewnetrznych?
      Stoi cos na przeszkodzie aby rownolegle do tamtego dzialal klub z bardziej uczciwymi warunkami uczestnictwa?
      • u195722 Re: klub emeryta 17.01.16, 17:09
        Pieniądze pochodzą z wpłat pozostałych uczestników imprezy. Koszt imprezy jest tak skalkulowany, że szanowny zarząd jedzie za darmo i jeszcze się tym chwali.
        • feelek Re: klub emeryta 17.01.16, 17:25
          Proponuje zmienic zarzad albo zalozyc cos alternatywnego - jekies inne stowarzyszenie emeryckie
          Są też różne dotacje możliwe, tylko poszukac.
          Powodzenia, nic tak nie denerwuje, jak takie prymitywne naciaganie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka