dbrk
16.05.20, 19:00
Hej,
chce trochę posprzątać ten kawałek lasu miedzy Skłodowska, Wiązowska i Rolnicza. Nie ukrywam mieszkam w tych okolicach. Plan jest taki, ja mam mala przyczepkę podłącze ja do samochodu i będę
jeździł od jednego dzikiego wysypiska do drugiego. Nie bardzo chce mi się robić z tego jakiejś większej afery i szukać sponsorów wiec zorganizuje kontener na śmiecie postawie go u mnie na podwórku i zapłacę za jego wywoź z własnej kieszeni.
Bardzo chętnie przyjmę pomoc w tej szlachetnej sprawie - pomoc w postaci pomagania zbierania i pakowania do przyczepki i potem kontenera. Jeśli chciałbyś pomoc ale to nie Twój kawałek lasu a las w okolicy twojego domu też potrzebuje sprzątania to ja się zobowiązuję pomoc następnym razem w Twoim lesie. Jeśli będzie miły dzień i napełnimy kontener to zaoferuje piwo, wino i sok w przypadku nieletnich.
Nie mam jakiegoś ustalonego terminu myślałem o weekendzie 30-31.5 ale nie wybieram, się nigdzie wiec w zasadzie może to być każdy weekend.
Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć? Czy to jest wogóle legalne? Ja nie mieszkałem w Polsce przez 20 lat i nie dawno się tu przeprowadziliśmy wiec nie do końca się orientuje w realiach. Jak wyjeżdżałem problemem były szczeki pod pałacem
Ja dosyć dobrze teraz znam ten las ale nie byłem w każdej alejce jeśli wiesz o jakimś dzikim wysypisku to proszę skontaktuj się i wskaz je na mapie.
Pozdrawiam Serdecznie,
Łukasz Dobrek