Dodaj do ulubionych

Nasze zwierzaki

25.11.05, 20:14
Poniewaz ostatnio czestym towarzyszem moich spacerow po forum jest moj kocurek
spogladajacy znad monitora, to moze warto, zeby stal sie bohaterem nowego watku.

Mamy go od kwietnia, wzielismy go jak mial 3 miesiace. Jakos tam sie nazywa, ale mowimy na
niego Kocina, albo Kiciorek. Ja w ogole uwielbiam koty mimo ze mam swiadowosc ich
poczucia wyzszosci nade mna.
Mamy tez wspaniala suczke taka wilczurowata. Wzielismy ja ze schroniska w Celestynowie 5
lat temu. Madra, kochana i sliczna.
Jeszcze troche tego mielismy. Z ciekawoastek - patyczaki. Ale o tym w nastepnym rozdziale smile

A Wam co się teraz łasi do nóg?

Pytanie zupelnie nie na temat - czy czytacie polskie fonty w moim ostatnim pytaniu?
Obserwuj wątek
    • doomi Re: Nasze zwierzaki 25.11.05, 22:48
      Bajko, polskie ogonki widoczne smile

A w temacie zwierzątek. My jesteśmy "biedni" w tym temacie bo dzieci są
      uczuleniowcami. Mamy jedynie żółwia wodnego o imieniu Kasia big_grin. W przyszły week
      zamierzamy sprawić sobie solidne, duże akwarium. I to wszystko na co w tej
      chwili możemy sobie pozwolić sad
      Zazdroszczę Ci tego kota okropnie... moja siostra ma hodowlę kotów burmskich,
      takich cudownych puszystych kuleczek. Więc chociaż u niej mogę naprzytulać i
      nagłaskać się na zapas wink
    • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 26.11.05, 10:22
      Chyba znalazlam metode umieszczania fotek na forum. Sprobuje z kiciorkiem i suczawkorem.
      Tak wygladal ich pierwszy wspolny miesiac - Dina (suczka) z zaslinionym ozorem nie spuszczala
      wzroku z kota.
      Zdjecie kiepskie, ale traktuje to jako probe.
      [url=img301.imageshack.us/my.php?image=img00558jw.jpg][img=http://
      img301.imageshack.us/img301/5874/img00558jw.th.jpg][/url]
      • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 26.11.05, 10:28
        Jeszcze raz, zeby sie stworzenia pokazywaly od razu
        img301.imageshack.us/my.php?image=img00558jw.jpg
        • doomi Re: Nasze zwierzaki 26.11.05, 13:22
          śliczny kotek, pieska mało widać
          dzisiaj postaram się żółwia pokazać
    • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 27.11.05, 21:51
      Nie uwierze, ze nikt z Was nie ma zadnego stworzenia.
      Ze sloggim juz przerabialismy tematy flora-fauna itd, wiec on jest usprawiedliwiony.
      Ale cala reszta? (tzn te ze 3-4 pozostale osoby)...
      • iguloo Re: Nasze zwierzaki 27.11.05, 23:48
        Niestety nic nie mamy sad
        • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 27.11.05, 23:58
          To szkoda, bo zwierzaki czesto sa naprawde milusinskie.
          Ale dzieki iguloo za odzew na moje wolanie smile
          (jejku, jak trudno pisze sie Twojego nicka)
          • iguloo Re: Nasze zwierzaki 28.11.05, 00:06
            Wiem, że zwierzaki są kochane, sama miałam psa, rybki, żółwia i jeża....a teraz
            mam synkasmile Myślę, że jak trochę podrośnie to kupimy jakieś zwierzątko. On
            uwielbia babci jamnika i ślicznego niebieskiego rosyjskiego (kota) sąsiadki.
            • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 29.11.05, 00:22
              Jeza? A czym go karmilas? Do nas kiedys przyszedl jez (w Radosci) i dzieci namawialy go na
              jablka. Ale on sie nie skusil...
              A maly synek rzeczywiscie wystarcza za wszystkie zwierzatka razem wziete smile
              • doomi Nasz żółwik 29.11.05, 19:15
                www.xlnet.pl/fotki/kasia1.jpg
                • bajka111 Re: Nasz żółwik 29.11.05, 19:18
                  No bardzo elegancki! Coz za makijaz na lebku.
                  Powiem Ci, ze az sie smieje do niego. Pyszczek ma jak mala foczka.
                  Sliczny!
                • bajka111 Re: Nasz żółwik 29.11.05, 19:20
                  A jak Ty wkleilas to zdjecie?
                • bajka111 Re: Nasz żółwik 29.11.05, 19:21
                  Oj, moze mi odpowiedz w watku o wklejaniu zdjec, bo zrobimy balagan w zwierzakach smile
                  • doomi Re: Nasz żółwik 29.11.05, 19:24
                    Zdjęcie po prostu wrzuciłam na swój serwer i dałam do niego bezpośredni link.
                    Opis dla innych forumowiczów raczej bezużyteczny.
                    • doomi Re: Nasz żółwik 29.11.05, 23:33
                      A może tacie cudo sobie zakupię i będę trzymać na trawce przed blokiem big_grin
                      www.allegro.pl/show_item.php?item=74517048
                      • bajka111 Re: Nasz żółwik 29.11.05, 23:42
                        Czy znalazlas alpaka szukajac kota?
                        Piekne sa. A najlepsze maja nozki. Jak takie panie z poczatku wieku.
                        Czy one maja (te alpaki, nie panie) kolana z przodu?
                        • doomi Alpaki 30.11.05, 00:10
                          Bajko, to były chłopaki, a zobacz jakie fajne są dziewczyny: te fryzurki big_grin
                          www.allegro.pl/show_item.php?item=74517244
                          • bajka111 Re: Alpaki 30.11.05, 00:13
                            P R Z E U R O C Z E
                            Ale prawde mowiac robia wrazenie takich nieco sztywnych, maloprzytulaszczych.
                            poza tym jak wziac takiego alpaczka na kolana?
                            • doomi Re: Alpaki 30.11.05, 00:16
                              masz rację, tak więc nadal szukam kotka, chociaż ta ślicznotka też mi się
                              podoba www.allegro.pl/show_item.php?item=73396602
                              • bajka111 Re: Alpaki 30.11.05, 10:29
                                Rzeczywiscie. Nie dosc, ze przytulińska, to jeszcze inteligentna smile
                                Bierz świnke!

A te Twoje alpaki śniły mię po nocy...
      • malkoska Re: Nasze zwierzaki 01.12.05, 14:01
        my mamy rybki - pyszczaki. jest ich 8 sztuk, ale maz planuje rozbudowe w
        przyszlym roku, znaczy sie duuuuze akwarium (cos kolo 300 litrow) i bedzie ich
        jeszcze wiecej smile

Malgosia
    • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 11:55
      mojego przyszlego rodzice maja lame (suuuper pluje malpiszon), swinke wietnamska
      (przystojniak hihi) i jeszcze kilka fajnych zwierzat: konisie, kucyka, owieczki
      i kozy itd itd ale ja i tak wole moje koty Rudzie i Biszkopta. Biszkopta
      znalazlam w lesie malutkiego i chorego straszliwie ale teraz to piekna mezczyzna
      jestbig_grin

img502.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0043nv.jpg
      • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 12:02
        i jeszcze zdjecie Rudki img518.imageshack.us/my.php?image=zdjcie318jpg4ps.jpg
        • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 12:12
          Słodkie smile
          Aż chce się przytulić i tak głaskać i głaskać....

Ale stadko u Twoich przyszłych teściów mi zaimponowało, serio.
          Zdradzisz nam gdzie to jest?
          • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 12:32
            oni maja gospodarstwo agroturystyczne w swietkorzyskim, wies wisniowa poduchowna
            kolo staszowasmile czy moge wam podac adres strony gospodarstwa?
            • doomi Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 13:13
              Ale super masz kotki i do tego takie dobre serduszko smile))
              A adres dawaj, pewnie, może ktoś z nas się tam nawet wybierze, na przykład
              doomi we własnej osobie big_grin
              • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 13:28
                mam nadzieje ze inni sie nie pogniewajasmile, oto adres stronki:
                www.harlejowka.prv.pl .
                • doomi Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 13:38
                  Martyna, jeszcze raz podam link bez kropki na końcu, to link się uaktywni i
                  będzie łatwiej oglądać
                  www.harlejowka.prv.pl
                  • doomi Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 13:39
                    www.harlejowka.prv.pl/
                    • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 13:43
                      dzieki za pomoc ja pisze w przerwach (kiedy nie ma szefasmile) i troszku sie
                      spieszylam. ogladalas juz? podobaja ci sie zwierzaki?
                      • doomi Re: Nasze zwierzaki 30.11.05, 16:27
                        Oglądałam, zwierzaki super, a już te psiaki mnie rozczuliły kompletnie big_grin
                        • martyna3 Re: Nasze zwierzaki 01.12.05, 11:10
                          zwierzaki sa cudne, prosiaczek jest zakochany w nelce(kucyczce) i chodzi przy
                          niej caly czas. ostatnio urodzil sie baranek jakie cudo!! a pieski sa suuuupersmile
    • bajka111 Re: Nasze zwierzaki 01.12.05, 14:20
      Malkoska, tak jakos w srodku napisalas, ze ledwo te Twoje paszczaki czy pyszczaki znalazlamsmile
      Akwarium to wspaniala sprawa. Mozna sie patrzec i patrzec. A jak uspokaja....

Ja tez mam rybki. Dwa bardzo dorosle karpie Zenki. Znajomi kupili je 3 lata temu w Geancie i ...
      wpuscili nam do stawu. Zobaczcie, jak to nigdy do konca nie mozna tracic nadziei. Juz plywaly w
      akwarium z innymi skazancami, juz przyszla na nie kolej, ale zamiast na patelnie trafily do
      stawu. Mialy byc naszym jedzonkiem, tymczasem my je karmilismy.
      Razem z Zenkami dostalismy wielkiego jesiotra - Szczękiego. Tez skazanca. Jesiotry zyja przy
      dnie i tylko noca wyplywaja na brzeg. Biegalismy po nocy nad stawem z latarkami, zeby go
      zobaczyc. Szczęki popelnil samobojstwo (po dwoch nieudanych probach) wyskakujac ze stawu
      tego lata.

No i te setki karasi, ktore sie rozmnażają w zatrważającym tępie...
      Kiedys napisze, jak cos robilo dziury w gardlach naszych karasi i rozszarpywało im trzewia.
      brrrrr....
      • doomi Re: Nasze zwierzaki 01.12.05, 15:00
        Bajko, napisz koniecznie jak to było z tymi karasiami, tylko nie o północy smile
        A swoją drogą mąż wczoraj właśnie przytachał wielkie akwarium od weterana z
        naszego forum. Także rybki też będziemy mieli. Tzn. chyba będziemy mieli, na
        razie trwają wojny domowe o to, gdzie to wielkie akwarium postawić smile
      • malkoska Re: Nasze zwierzaki 02.12.05, 07:52
        az mi ciarki przeszly jak przeczytalam o rozszarpywaniu trzew brrrrrrrrr
        ale z ciekawosc mnie zzera co to bylo .... biedne rybki

a co do patrzenia na rybki ... jak moj synek byl maly sadzalismy go w bujaku
        przed akwarium i przez chwile mielismy spokoj smile))
        Teraz maly jest na etapie karmienia rybek i strasznie sie zlosci jak zrobie to
        ja lub maz smile

Malkoska
    • bajka111 kotek 01.12.05, 21:29
      Tak sobie razem pracujemy
      img225.imageshack.us/img225/2492/kiciorek4ue.jpg
      • doomi Re: kotek 01.12.05, 23:17
        Fajnie mieć takiego towarzysza smile
        I jaki ładny Kubuś smile))))
        • bajka111 Re: kotek 02.12.05, 00:47
          Tak, oba fajne. Ten na i ten w smile
          • bajka111 Kot na forum 18.12.05, 14:46
            Ulubiony zwierzak na ulubionym forum smile
            Wlasciwie to powinnam obok posadzic jeszcze psa...

img224.imageshack.us/img224/6672/kot8un.jpg
            Nie przybylo Wam zadne forumowe stworzenie?
            • doomi Re: Kot na forum 18.12.05, 15:01
              Mi przybyły rybki smile
              a raczej mojemu synusiowi.
              A Twój kociak jest boski, też chcę takiego, ale postanowiliśmy że raczej na
              wiosnę, no chyba że jakiś śliczniak trafi się wcześniej
              • mizzzar Re: Kot na forum 18.12.05, 20:01
                A biszkoptowi (vide wpisy wczesniejsze Martyny) jutro ubeda elementy meskoscismile
                Nic nie przybylo, wiec pisze o tym, co uedziesmile a taki zabieg przeciez zmienia
                zwierzaka zupelnie, wiec jakby nowysmile
                • bajka111 Re: Kot na forum 18.12.05, 21:04
                  Mizzar, czy moglibysmy porozmawiac o tych ... atrybutach meskosci?
                  Biszkoptowych rzecz jasna.

Caly czas zastanawiamy sie, czy pozbyc ich naczego kocurka. Wydaje mi sie, ze jest sporo
                  argumentow za i sporo przeciw.
                  Napisz cos o tym, bo majac taka spora gromadke zwierzakow na pewno masz wyrobione zdanie
                  na niektore tematy i moglbys cos poradzic w tych sprawach wybitnie meskich smile
                  • mizzzar Re: Kot na forum 18.12.05, 22:12
                    Coz, co do atrybutów, to bogu dzieki - ja mam...
                    Ale jesli chodzi o koty, to fajtycznie sa dwie szkoly: jedna mowi, ze kocurek o
                    ile nie jest mlodszy niz ok: 5-6 mies, i nie zamierza (badz jego wlasciciele)
                    sie rozmnazac, to powiniem zostac wykastrowany. Druga szkola mowi, ze kastrat
                    czesciej choruje, ze specjalna diete trzeba... Mowiac wprost ja holduje tej
                    pierwszej szkole i uwazam, ze reszta to takie troche bajki. Ale poniewaz nie
                    jestem fachowcem, to polecam Ci kontakt z wetem.
                    Jesli chcesz, znam dobrego weterynarza ale namiary mailem,. Nie chce robic reklamysmile
                    Jesli chcesz, pisz: tom.wlod@poczta.fm
                    • bajka111 Re: Kot na forum 19.12.05, 09:52
                      Czy ten weterynarz to moze pan Bochenek?
                      Wiesz, jest pewnie troche prawdy w opinii tej "drugiej szkoly". Mamy wysterylizowana suczke,
                      ktora z powodu zabiegu ma dosc dokuczliwy dla nas problem nietrzymania moczu sad

Bede niecierpliwie czekala na newsy o zdrowiu nowego Biszkopta.
                      Moze to juz w nowym watku pt "biszkopt bez jajek". Taki troche swiateczno-kulinarny temat.....

(sorry za glupie zarty z biednego Biszkopcika, ale nie moglam sie powstrzymac)
                      • mizzzar Re: Kot na forum 19.12.05, 12:28
                        Hahahahasmile
                        Biszkopt bez jajek: a czy to nie raczej watek swaiteczny, ale wielkanocny?
                        (jajka jak wiadomo wtedy sa najbardziej pozadanesmile)
                        Mam na mysli Karoline Lutomska, a niech tam. Z Falenicy. Naprawde godna polecenia.
                        Watek bezjajeczny napewno utworzymysmile
                        a co do Twojej suczki - to nie kot, tylko piesbig_grin wiesz, roznie bywa, ale
                        najczesciej jednak takie przypadlosci nie wiaza sie chyba bezposrednio z samym
                        zbiegiem. Sadze, ze raczej to jakies powiklania na przyklad, ale tego nie mozna
                        ngdy wykluczyc.,..
                        • bajka111 Re: Kot na forum 19.12.05, 13:21
                          Tak. Masz racje. Moja suczka rzeczywiscie nie jest kotem.
                          Za namiary dzieki.

Weterynarze sa zdania, ze takie przypadlosci sie czesto zdarzaja....Nasz przyjaciel ginekolog
                          mowi, ze to normalne.
                          Dobra, nie pisz mi, ze moja suczka nie jest kobieta smile

Czekamy na relacje o stanie bezjajecznego Biszkoptasmile
                          • martyna3 Re: Kot na forum 19.12.05, 14:57
                            Biszkopcik dzis bedzie pozbawiany pozna nocasad
                            poza tym akcja niezla bedzie bo kot biszkopt jedzie z kotka rudka, ktora nam
                            wczoraj zachorowala. kotka rudka ostatnio zrobila sie wielka obronczynia
                            biszkopta, co tomcio na wlasnej nozce odczul (piekny odcisk klow mu rudzia
                            zostawila). wiec jakby cos to tomasz ma przechlapane.... w koncu to on prowadzi...
                            i zobaczymy o kim bedziemy tu jutro pisacwink
                            • bajka111 Re: Kot na forum 19.12.05, 15:29
                              Mam nadzieje, ze nie o Tomciu bez... hm... no..... smile
                              • mizzzar Re: Kot na forum 19.12.05, 18:43
                                Ja tez mam taka nadzieje....<lol>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka