Dodaj do ulubionych

Gazeta "Józefów nad Świdrem"

19.01.06, 08:48
Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o gazecie "Józefów nad Świdrem", czy
kiedykolwiek ją mieliście w rękach. Z tego co wiem to są różne opinie (raczej
te negatywne) i może warto byłoby w niej coś zmienić.
Obserwuj wątek
    • mizzzar Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 09:25
      Mialem to wydawnistwo w rekach nie raz i uwazam, ze choc ma wiele wad, to jednak
      jest dobrym zrodlem informacji o Jozefowie samym w sobie. Sadze, ze trudno po
      takiej gazecie oczekiwac czegos nadzwyczajnego, skoro jest to tak naprawde
      nieprofesionalna gazeta a raczej "spontaniczna" i niekomercyjna dzialalnosc. jak
      dla mnie, gazetka spelnia swoja role biuletynu informacyjnego zaleznego do Wladz
      miasta.
      Pochodze z podkieleckiej miejscowosci, w ktorej wydawane jest pismo analogiczne:
      "Monitor Staszowski" . Porownujac obie gazetki dochodze do wniosku, ze jednak
      Jozefowski "Biuletyn" jest lepszy...
      • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 13:26
        No nie jest tak do końca lub deliaktniej: mam inne zdanie. Siedzę niejako w
        branży, więc się wypowiem: Za tą kasę można zrobić coś dużo lepszego. Nie
        wypowiadam się od strony merytorycznej, ale powiem tak:
        - na każdej stronie są wiszące spójniki
        - kiepskie przenoszenie wyrazów
        - bardzo kiepskiej jakości zdjęcia
        - archaiczny projekt graficzny
        - słaby i niespójny dobór czcionek
        To oczywiście tak bardzo krytycznym okiem...

Mizzzar, za wydawanie gazety płaci miasto i to niemało. Z pełną
        odpowiedzialnością stwierdzam, że za te pieniążki jakość może być dużo, dużo
        lepsza

Gazetkę jednak lubię, czytam i cenię... przede wszystkim za to, że w ogóle
        jest smile
        Tematy, jak tematy, jak ktoś kiedyś wspomniał to jest pismo samorządowe, więc
        pełni niejako rolę informatora...

Bardzo krytyczna doomi wink
        • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 13:56
          Chciałabym poznać Waszą opinię na temat merytorycznej zawartości pisma. Dla
          mnie osobiście brakuje w nim krótkich konkretnych i BIEŻĄCYCH informacji co
          dzieje się w mieście. Może warto byłoby aby pismo ukazywało się częściej z
          aktualnymi informacjami, bez "wspaniałej" okładki i artykułów na dwie czy trzy
          strony.
          • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 14:07
            Już nawet widzę skąd to pytanie o gazetkę smile))). Jak widzę moje prawie fachowe
            oko nie jest takie złe wink
        • martyna3 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 14:40
          Doomi w pelni sie z toba zgadzamsmile juz dawno dawno temu myslalam zeby
          zaproponowac szanownej redakcji ze za im za darmo ten tekst sformatuje. niemilo
          sie pod tym katem czytalo.
          poza tym dla mnie pismo bylo ok. lubie czytac o tym co sie wydarzylo, wydarzy
          itd. ostatnio dostepu do gazetki nie mam wiec nie wiem jak to teraz wyglada.
          a tak przy okazji czy jest wersja elektroniczna gazetki? moze jest a ja nic o
          tym nie wiemsad
      • jozefowicz_m Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 10.02.06, 14:57
        z wielkim zainteresowaniem przeczytałem bezwględne plucie jednej strony na te
        gazete - ciekawy jestem czy jest to bezinteresowne i jezeli nie to w czyim
        interesie działają te same osoby. Jakim sposobem trafiły przypadkowo na Komisję
        poświęconą Gazecie. Na czym według wydających tak negatywne opinie polega
        fachowość dziennikarza oraz uroda prowincjonalnej samorządowej gazety? jakimi
        kryteriami w punktach można określić czy Gazeta jest dobra, czy zła, czy zajmuje
        się problemami interesującymi tylko jedną grupę, czy też większą ilość ludzi?
        Prosze pamiętać, że ile ludzi tyle opinii i plucie świadczy tylko o
        prymitywiźmie opluwaczy.

• doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 10.02.06, 16:18
          Zamiast się denerwować i obrażać swoich wyborców napisz coś konstruktywnego.

Nie znaleźliśmy się tam wczoraj przypadkowo, byłam na poprzedniej sesji rady
          miasta (tym razem rzeczywiście z przypadku) i właśnie na niej na końcu
          dowiedziałam się, że będzie komisja poświęcona gazecie - to cała tajemnica.

Nie będę podawać tych samych argumentów, dlaczego moim zdaniem gazeta jest
          nędznym bublem - jest o tym oddzielny wątek. Niemniej jednak chętnie zapoznam
          się z Twoją opinią - za co cenisz tę gazetę, co Ci się w niej podoba, jakie są
          plusy...
          Czekam z niecierpliwością smile))
          Dodam tylko, że interesuje mnie rzeczowa dyskusja na argumenty, konkretne
          argumenty!!

A czy tak trudno zrozumieć, że grupa zapaleńców chce coś zrobić w czynie
          społecznym?? Jeśli przychodzi Ci to z takim trudem, to cóż - nie dogadamy się i
          faktycznie i ciężko będzie o jakiekolwiek porozumienie dwóch stron.

Chcę też podkreślić fakt, że nikogo ani niczego nie opluwaliśmy!!!! Podaliśmy
          kilkanaście rzeczowych argumentów ot co!!
          Więcej pokory Panie Radny
        • 111majka Do józefowicz_m 10.02.06, 16:22
          Jako "prymitywny opluwacz" chciałam zwrócić uwagę, że nie odróżniasz opluwania od wygłaszania
          swoich opinii. A to już jest problem, bo trudno podejmować jakąkolwiek dyskusję.
          Ale mam pytanie - która strona według Ciebie pluła? Napisałeś, źe jedna. Mam nadzieję, że odczytałeś
          to dobrze - to była strona Mieszkańców Józefowa.
          Gdybyś dokładnie przeczytał dwa wątki na temat JnŚ wiedziałbyś, że nie trzeba było żadnego sposobu,
          żeby trafić na komisję dot. gazety. I nikt nie zamierza udawać, że to było "przypadkowe'.

Na tym Forum pisze niewiele osób. Na pewno nie można powiedzieć, że jesteśmy przedstawicielami
          Józefowa i nasze zdanie jest zdaniem wszystkich mieszkańców, czy nawet większości. Ale możemy
          tutaj wyrażac swoje opinie na wszystkie interesujące nas tematy i tak właśnie zrobiliśmy w przypadku
          Gazety. Że akurat opinie kilkunastu nie znających się osób pokrywają się - może to o czymś swiadczy?
          Zauważ, że nie stanowimy żadnej grupy, łączy nas tylko jedno - że mamy dostęp do internetu i
          piszemy na tym Forum. Jesteśmy w różnym wieku, mamy różne zainteresowania, różne poglądy na
          wiele tematów.
          Więc może jednak można nas uważać za jakiś przekrój naszego Miasta. Chociaż prawdę mówiąc nie
          mamy takich aspiracji i wcale nie o to chodzi.

• mefistto Re: Do józefowicz_m 10.02.06, 18:04
            Drogi józefowicz_m
            Widzę, że nie czytasz dokładnie wypowiedzi na forum, bo Twoja wypowiedź nie
            odnosi się w żaden sposób do argumentów wysuwanych przez osoby niezadowolone z
            obecnego kształtu gazety.
            Zastanawia mnie dlaczego nazywasz to "pluciem". Zabolała Cię ocena fachowców?
            Nagle okazało się, że król jest nagi? Bardzo proszę znajdź w moich wypowiedziach
            choć jeden zarzut niemerytoryczny. Wówczas zgodzę się z Twoim określeniem.
            Zapraszam do rzetelnej dyskusji, przecież mamy tu demokrację i każdy może się
            wypowiedzieć.
            Dlaczego niektórym tak bardzo przeszkadza fakt pojawienia się na sali
            mieszkańców? Pewno ktoś nas wynajął? Może jednak posiedzenia rady miasta i jej
            komisji powinny być zamknięte?
            Zostawmy już w spokoju te wszystkie teorie spiskowe, bo inaczej zaraz dojdziemy
            do tego, że Ewa (w raju) poczęstowała Adama jabłkiem bo... był odmiennej
            orientacji. Politycznej oczywiście.
            • nesca1 Re: Do józefowicz_m 11.02.06, 10:07
              Wydaje mi się, że najważniejszym aspektem sprawy jest to aby gazeta wychodziła
              i była dla mieszkańców a nie dla radnych. Szkoda, że szanowne KR wcześniej nie
              dostrzegało swoich błędów. Niestety najwyraźniej niektórzy nie potrafią
              pogodzić się z porażką. W szczególności gdy recenzentem są mieszkńcy. Ale tak
              to jest, jeśli w pewnym momencie zapomina się do kogo kierowana jest gazeta.
    • bodoilgner Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 14:37
      nesca1 napisała:

> Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o gazecie "Józefów nad Świdrem",

widzialem 1 numer. slaba jakosc, teksty na zamowienie wladzy. Ale taki chyba
      jej cel ?
      • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 14:46
        Nie wiem czy ktoś widział "gazetkę" parafii z trzeciego maja: minimum kosztów,
        maximum informacji smile
        • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 15:27
          Jest wersja elektroniczna - link na stronie UM

www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html
          To pismo raczej powinno się nazywać "biuletyn informacyjny".
          A wydaje mi się że z takim tytułem jak ma - chciałoby się widzieć coś, co byłoby nawet
          wizytówką miasta, a jest pisemkiem bardzo suchym.

Oprócz mankamentów o których już było wcześniej - brakuje jakichś elementów graficznych,
          (niekoniecznie tylko zdjęć), które rzucałyby się w oczy między tymi szarymi literkami. Chociażby
          ciekawe czcionki tytułów, nawet fajne graficznie pismo odręczne. Żeby to wszystko miało
          charakter mniej biuletynu, a bardziej takiej... gazetki dla mieszkańców.
          Dobre pisemko nie musi być kolorowe, żeby wyglądało ciekawie. Może być czarno białe. Ale to
          jest szaro szare.

I rzeczywiście - te przesadnie długie artykuły. Nie wiem, czy dużo osób czyta je z
          zainteresowaniem. Ja przerzucam.
      • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 12:29
        teksty tworzy Kolegium Redakcyjne (czyli na dzień dzisiejszy PiS)
    • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 15:56
      Nie wiem czy wiecie, że tę gazetę wydatkujemy 94 000 zł rocznie.
      • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 15:57
        wiemy smile
        • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 16:03
          widzę, że mam doczynienia z ludźmi bardzo dobrze zorientowanymi w budżecie
          miasta. Bardzo się cieszę z tego powodu.
          • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 16:12
            Nesca, dlatego napisałam, że za tę kasę można zrobić cacko. A naprawdę jestem w
            temacie, w tej chwili zajmuję się wydawaniem pewnego kwartalnika.
            Pozdrawiam smile
            • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 16:14
              To może zainteresujesz się JnŚ i zaproponujesz coś ciekawego.
              • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 16:19
                Nesco, nie wiem co masz na myśli, jak chcesz porozmawiać konkretniej, zapraszam
                na priva, na mojego gazetowego maila...
            • michalin.pl Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 09:39
              > Nesca, dlatego napisałam, że za tę kasę można zrobić cacko. A naprawdę jestem
              w
              >
              > temacie, w tej chwili zajmuję się wydawaniem pewnego kwartalnika.
              Przez 5 lat wydawalem miesiecznik.
              www.przeciek.pl
              Cwiczylem rozne formy wersji papierowej.
              Najbardziej optymalna byla nastepujaca:
              format A4, druk ofsetowy, 32 strony z okladka,
              4 strony kolorowej okladki.

Placilem za druk 200 egz. 829.6 PLN brutto.
              Za 1.000 egz. mialem placic 2.196.0 PLN brutto.
              Jakosc poligficzna (obiektywnie) i merytoryczna
              (subiektywnie) byla lepsza od JnŚ.

Gazeta upadla, bo nie mialem takich pieniedzy
              jak JnŚ. A le można dokładać ze swoich???

Jestem zdania, ze JnŚ powinno byc oddane mieszkancom
              razem z budzetem, jaki jest na ta gazete.
              No i musi byc to gazeta tych wlasnie mieszkancow
              a nie ich wladz.

michalin.pl
              • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 11:19
                michalin.pl napisał:

> > Nesca, dlatego napisałam, że za tę kasę można zrobić cacko. A naprawdę je
                > stem w temacie, w tej chwili zajmuję się wydawaniem pewnego kwartalnika.

>Przez 5 lat wydawalem miesiecznik.
                > www.przeciek.pl
                > Cwiczylem rozne formy wersji papierowej.
                > Najbardziej optymalna byla nastepujaca:
                > format A4, druk ofsetowy, 32 strony z okladka,
                > 4 strony kolorowej okladki.
                >
                > Placilem za druk 200 egz. 829.6 PLN brutto.
                > Za 1.000 egz. mialem placic 2.196.0 PLN brutto.
                > Jakosc poligficzna (obiektywnie) i merytoryczna
                > (subiektywnie) byla lepsza od JnŚ.
                >
                > Gazeta upadla, bo nie mialem takich pieniedzy
                > jak JnŚ. A le można dokładać ze swoich???
                >
                > Jestem zdania, ze JnŚ powinno byc oddane mieszkancom
                > razem z budzetem, jaki jest na ta gazete.
                > No i musi byc to gazeta tych wlasnie mieszkancow
                > a nie ich wladz.
                >
                > michalin.pl

Skopiowalam michalina nizej, zeby sie nie zagubil.

Nesca, jaki jest naklad JnS?
                Wiadomo ze wszystko jest tu "przeterminowame" skoro to jest miesięcznik. Dwutygodnik byłby
                o niebo lepszy.
                • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 12:05
                  2000 tys. egz. gdzie około połowa kasy idzie na druk druga na redakcję
                  • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 12:59
                    nesca1 napisała:

> 2000 tys. egz. gdzie około połowa kasy idzie na druk druga na redakcję

Domyslam sie, że to znaczy 2000 smile
                    • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:01
                      błąd - gazeta w ilości 2000 egz, a koszty związane z wydawaniem gazety dzielą
                      się tak jak napisałam
    • jozef.jozefow Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 16:44
      nesca1 napisała:

> Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o gazecie "Józefów nad Świdrem", czy
      > kiedykolwiek ją mieliście w rękach. Z tego co wiem to są różne opinie (raczej
      > te negatywne) i może warto byłoby w niej coś zmienić.

Mi to jednego brakuje - krzyzowke jakońś dajcie i ze 2 rebuchy,
      • wielebny123 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 18:29
        Ja cieszę się przede wszystkim z tego że jest.
        Co do poziomu to mam nadzieję, że będzie się systematycznie (a może wręcz
        rewolucyjnie) podnosił - o szansach na to świadczy zainteresowanie zarówno ze
        strony Józefowian jak i osób związanych z Urzędem Miasta.

A może niektóre forumowiczki i forumowicze podejmą współpracę z redakcją?

Tylko przy okazji tych ewolucji nie zapomnijcie o starszych czytelnikach i nie
        zafundujcie nam malutkich literek do czytania przez lupę.
        • mizzzar Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 19.01.06, 22:46
          Coz, szczerze mowiac Nesca, Doomi, nie wiedzialem, ze takie pieniadze wydaje sie
          w Jozefowie na ta gazetke. Ocenialem ja stricte jako gazete tzw"
          nieprofesjonalna. Szczerze mowiac zamurowala mnie informacja, ze takie pieniadze
          wydaje sie na tworzenie, teraz mozna to powiedziec - badziewia.
          • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 22:28
            Ech Mizzzar, no to dobrze oceniałeś gazetkę - jest nieprofesjonalna, właśnie
            stąd ta dyskusja.
    • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 10:03
      Na okładce jest dopisek "pismo samorządowe". Co to tak naprawdę znaczy? I czy to nie ma za
      zadanie usprawiedliwić takiego a nie innego wyglądu?
      • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 11:00
        Oznacz to, że wydaje je samorząd (czyli Rada Miasta)a zawartość skierowana jest
        do mieszkańców (wszystko za ich pieniądze). Wydaj mi się, że to nie jest
        najważniejsze. Istotne jest to czego my mieszkańcy oczekujemy od niego, jakich
        wiadomośi tam szukamy. I czy to co teraz dostajemy nas zadowala. Mnie osobiście
        nie (ale to już pisałam), wiele bardzo istotnych rzeczy tam się nie ukazuje lub
        ukazuje się po czasie.
        • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:01
          A czy to nie jest jakiś konflikt interesów, że w kolegium redakcyjnym jest
          radny??

przychylam się do zdania michalina.pl - oddać gazetę mieszkańcom...
          • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:03
            w kolegium redakcyjnym są sami radni (oni reprezentują mieszkańców)
            • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:04
              No tak, ale mieszkańcy wybierając radnych, nie wybierali ich przecież
              automatycznie jako "redaktorów" gazety...
              • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:17
                Zgadzam się.
          • 76karolka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 13:40
            Czy my mieszkancy mozemy zglaszac tam propozycje swoich artykulow do owej
            gazety?
            • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 20.01.06, 23:05
              myślę, że tak aczkolwiek poczekaj jeszcze z miesiąc może zmieni się kolegium
              redakcyjne i sam redaktor naczelny
              • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 22.01.06, 14:19
                Nesca, uchylisz rąbka tajemnicy?
                • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 08:53
                  Nesca, co słychać w redakcji?
                  Zobaczymy nowy JnŚ?
                  • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 12:20
                    Witam, przepraszam, że ostatnio nic nie pisałam ale mam tyle roboty, że nie
                    wiem w co re ce włożyć. Co do gazety to niestety nie wiem co słychać w redakcji
                    (bo mnie tam nie ma) a samam gazeta kiedy się ukaże, niestety nie wiem. Może na
                    najbliższej sesji - tzn jutro o 16.15 (start) coś się wyjaśni.
                    A tak na marginesie to stęskniłaś się za gazetką, bo ja nie (przynakmniej w tej
                    formie która jest).
                    • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 12:44
                      Za taką jak była (jest?) to rzeczywiście nie.
                      Ale liczyłam na to, że najnowszy numer będzie już taki, że po nim będzie za czym tęsknićsmile
                      • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 12:58
                        ja też
                        • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 13:08
                          Nesca, ale ja mogę TYLKO liczyć. Myślałam, że Ty możesz coś więcejsmile
                          • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 13:41
                            Ja też liczę na jakieś zmiany smile
                            A tak poważnie, to pewnie niektóre układy nie tak łatwo zmienić, a jeśli już,
                            to wymaga to trochę czasu.
                            Ale jestem dobrej myśli !
                            • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 14:28
                              myślę, że jako mieszkańcy możemy dużo, przecież gazeta jest dla na i za nasze
                              pieniądze. Poza tym trzeba przejść od gadania do czynu.
                              • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 14:29
                                upsss, zabrzmiało groźnie ;D
                                • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 18:23
                                  Nesca - konkrety, pomysły?
                                  Parę osób tutaj zaoferowało konkretną pomoc. Tobie, bo Ty zadałaś tu pytanie o gazetkę. Tobie, jako
                                  osobie kompetentnej mogącej coś tu przełamać (takie przynajmniej sprawiałaś wrażenie).
                                  A może się mylimy, może to było pytanie postawione ot tak, żeby sobie tylko pogadać?
                                  • megiifasolka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 18:56
                                    nesca jaka sesja-MIASTA- możne sobie tam wejść każdy z mieszkańców?
                                    • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 19:18
                                      jeśli chodzi o sesję rady miasta to każdy może tam przybyć i w wolnych
                                      wnioskach (czyli na koniec sesji) może zadać pytanie. Można również zadać
                                      pytanie dotyczące omawianego w danej chwili problmu, bądź uchwały.
                                      Ufff
                                      To tyle
                                  • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 02.02.06, 19:21
                                    Dziękuję, wszystko przeczytałam ale niestety aby dokonać jakiś zmian musi
                                    wyklarować się sytuacja z gazetą. Jak tylko zobaczę zielone światło na pewno
                                    dam znać.
                                    • wielebny123 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 03.02.06, 00:02
                                      To ja może zaproponuję aby udostępnić łamy mieszkańcom. Szanowne kolegium
                                      redakcyjne mogłoby zaproponować aby do gazety przesyłać artykuły i rzeczywiście
                                      ciekawe opublikować. Może gazecie przyda się trochę "świeżej krwi"?
                                      • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 03.02.06, 00:07
                                        Taka propozycja już tu padła.
                                        A nesca wyrażnie napisała - nie gadać, tylko do roboty.
                                        • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 03.02.06, 13:42
                                          no to sobie pogadaliśmy tongue_out
                                          • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 03.02.06, 16:57
                                            To teraz co?
                                            Będziemy gadać dalejsmile
                                            • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 03.02.06, 17:05
                                              Na tym forum kilka osób wyraziło chęć współuczestniczenia w tworzeniu/wydawaniu JnŚ. I to osób
                                              zajmujących się tym profesjonalnie.
                                              Nesca, czy nie możliwości zrobienia spotkania i porozmawiania... już konkretnie?
                                              Chyba już ktoś komuś proponował jakieś maile na gazetową. Czy coś z tego wyszło?
                                              • mefistto Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 05.02.06, 11:08
                                                Jak już było w innym wątku, spotkanie w tej kwestii i to bardzo oficjalne (sesja
                                                rady miasta) obędzie w czwartek.
                                                Jak widać kilka (co najmniej 2) osób się tam pojawi. Oczywiście jeśli są chętni
                                                to można urządzić wcześniej jakąś, jak to się w marketingu mawia, "burzę mózgów" wink
                                                Może niech chętni do spotkania zgłoszą się w tym wątku.

Czyżbyś Majko chciała zaangażować się w JnŚ? <brawo>
                                                • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 05.02.06, 11:53
                                                  A może "pranie mózgów" wink... A poważnie, to chyba każdy sam wie co i jak, więc
                                                  jeśli ktoś oprócz nas się wybierze, to chyba będzie wiedział po co przyszedł na
                                                  tą sesję. Moim zdaniem spotkanie "przed" nie jest potrzebne
                                                  • nesca1 Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 05.02.06, 16:44
                                                    też mi się wydaje, że spotkanie wcześniej nie jest potrzebne. Ja na czwartek
                                                    też się piszę, tylko trzeba sprawdzić godzinę. Rozumiem, że miejsce to budynek
                                                    Rady Miasta.
                                                  • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 00:23
                                                    Oj mefistto, czuję się wywołana do tablicysmile

No tak, tyle gadałam, a jak przychodzi do "robienia" ja siedzę cicho.

Ale powiem szczerze, że sama myśl o uczestniczeniu w bardzo oficjalnej sesji rady miasta w Urzędzie
                                                    Miejskim troszkę mnie przeraża. Będziecie "badać teren" raczej beze mnie. Ja będę w tym czasie mocno
                                                    trzymać kciuki i z niepokojem czekać na Wasz powrót.

Natomiast gdyby się okazało, że rzeczywiście jest możliwość jakiegoś udziału w tworzeniu gazety -
                                                    jestem oczywiście z Wami. Jako ilustrator i grafik komputerowy (ale absolutnie nie operator dtp) może
                                                    się do czegoś przydam. I nawet na jakąś sesję rady miasta pójdęsmile
                                                  • mefistto Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 01:35
                                                    Będziemy starali się zatem coś podziałać korzystając z Twojego wsparcia
                                                    duchowego Majko smile
                                                    Czy się uda? Okaże się pewnie dopiero po ukazaniu się kolejnych numerów - czy
                                                    JnŚ stanie się w końcu gazetą dla nas - czyli mieszkańców.
                                                    W każdym razie mogę ze swojej strony obiecać relację z sesji rady na naszym forum.
                                                  • 111majka Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 09:59
                                                    Korzystajcie do wolismile
                                                    (A już myślałam, że nakrzyczy na mnie...)

Na relację oczywiście wszyscy będziemy czekać z zapartym tchem.

• doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 12:09
                                                    Na poprzedniej sesji byłam dość krótko, właściwie załapałam się na sam koniec,
                                                    ale z moich króciutkich obserwacji wynika, że będzie o czym opowiadać... na
                                                    pewno będzie nerwowo!!
                                                  • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 12:18
                                                    Jak na razie mam mały mętlik w głowie: bo nie jestem pewna, czy to spotkanie na
                                                    pewno będzie 9-ego. Docierają do mnie różne głosy.
                                                    W każdym razie na stronie miasta nie ma na razie żadnej informacji, mam
                                                    nadzieję że się pojawi wcześniej coś.
                                                  • doomi Re: Gazeta "Józefów nad Świdrem" 06.02.06, 22:25
                                                    Dla zainteresowanych potwierdzam datę: ten czwartek - 9 lutego o 17,00 będzie
                                                    to spotkanie, oczywiście w budynku Rady Miasta, czyli obok banku Millenium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka