Dodaj do ulubionych

Oby do wiosny :)

19.01.06, 23:29
Książka wydaje się fajna, można sobie zrobić naprawdę niezłą wycieczkę...

perlyzaprogiem.webpark.pl/wycieczka33/fragment.html#Anchor-49575
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: Oby do wiosny :) 19.01.06, 23:40
      Ależ Ty perełki znajdujeszsmile

Byłam na Torfach. Najpierw pojechałam rowerem. Nie najprzyjemniejszą trasę wzdłuż
      Andriollego zrekompensowały mi rzezcywiście wspaniałe widoczki z tarasu widokowego.

Zresztą pewnie już większośc tam była...
      • doomi Re: Oby do wiosny :) 20.01.06, 22:31
        Hm, a ja na torfach jeszcze nie byłam, naprawdę i sama nie wiem jak to się
        stało.
        Ale w tym roku będę na pewno, już wiem jak dojechać wink
        • kubek mimo wszystko nie polecam gastronomi 20.01.06, 23:44
          tam wymienionej, z różnych powodów można zostać głodnym.
          • wielebny123 Re: mimo wszystko nie polecam gastronomi 21.01.06, 23:47
            to ja poproszę o więcej takich opisów - trzeba będzie na wiosnę wybrać się i
            poznać nieco naszą piękną okolicę (oczywiście nie pogardzę towarzystwem
            sympatycznych forumowiczek wink )
            • 111majka Re: mimo wszystko nie polecam gastronomi 22.01.06, 14:14
              A czy ktoś był w Aleksandrowie nad stawami... chyba Morskie Oko je nazywają?
              • doomi Re: mimo wszystko nie polecam gastronomi 22.01.06, 14:45
                No qrcze, moja odpowiedź znowu brzmi NIE
                • 111majka Re: mimo wszystko nie polecam gastronomi 22.01.06, 14:55
                  Ja robię wrażenie takiej "bywalczyni", a wszystko zjeździłam latem zeszłego roku.
                  No, to wiosna zapowiada się ciekawiesmile
                  • doomi jeszcze o torfach 28.01.06, 23:17
                    www.wedkarskiotwock.boo.pl/floraifalna/torfy.php
                    • wielebny123 Re: jeszcze o torfach 29.01.06, 00:42
                      a tak przy temacie wycieczek rowerowych będąc to wskoczcie sobie na:
                      duch.mimuw.edu.pl/~abuczyns/rower/?a=warszawa_wschod-10-19
                      • avekamil1 Ja tam wolę piesze wycieczki 29.01.06, 01:04
                        Proponuję spacerek zamarźniętym świdrem ... bardzo przyjemna przechadzka smile
                      • wielebny123 Re: wycieczka zupełnie inaczej 29.01.06, 01:04
                        co prawda już się odbyła i forumowicze nie mają szans na jej powtórzenie ale
                        warto wiedzieć, że są i takie inicjatywy

groups.google.pl/group/pl.misc.transport/browse_frm/thread/cb66f61654e641e1/6f50c75b932f062d?lnk=st&q=%2Bj%C3%B3zef%C3%B3w+%2Bzdj%C4%99cia&rnum=1&hl=pl#6f50c75b932f062d
                        • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 29.01.06, 11:48
                          A ja znalazłam kiedyś taki zachęcający opis trasy rowerowej:
                          www.linia.com.pl/indeks.php?d=17&w=170&p=00
                          Tylko nie wiem jakie są odległości.

Kiedyś już poruszyłam ten temat, ale chyba na FO - czy wiszący most nad Swidrem jeszcze jest?
                          • doomi Re: wycieczka zupełnie inaczej 29.01.06, 19:22
                            Pieszo czy rowerkiem, czekają mnie wiosną fajne wycieczki.
                            Znając życie, to raczej wybiorę rower, bo latem i wiosną to mój podstawowy
                            środek lokomocji, w dodatku tani w eksploatacji smile
                            • doomi Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 12:56
                              A może ktoś potrafi mi wytłumaczyć gdzie są te słynne otwockie "bunkry"
                              Byłam tam raz, ale to było dawno temu i niewiele pamiętam. Zresztą to była
                              niezła przygoda: samochód rodziców zakopał się w piachu i spędziliśmy tam
                              ładnych parę godzin, pamiętam tylko że było bardzo zimno...
                              • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 18:13
                                One tak naprawdę to są w Karczewie. Chybasmile

www.linia.com.pl/forum/czytaj.php?f=4&i=21098&t=21086
                                • doomi Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 19:08
                                  Majko, a czytałaś wątek do którego link mi podałaś??
                                  Czytam, czytam i nadal nie wiem gdzie te bunkry są wink
                                  • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 19:21
                                    Czytalam bardzo pobieznie. Ale było chyba nawet kilka opisów jak dojść. Nawet jakaś schematyczna
                                    mapka. Możliwe, że te opisy się nawzajem wykluczałysmile
                                    Ale nie martw się, zanim nadejdzie wiosna na pewno będziemy dokładnie wiedzieli wszystko o drodze
                                    do bunkrówsmile
                                    • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 19:25
                                      hun97.republika.pl/mapka.html
                                      Tu jest ogólna mapka. Z niej wynika, że nawet w Józefowie są schrony.
                                      • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 19:40
                                        Nareszcie znalazłam to, co mi kiedyś zginęło.
                                        Może nie napisane jak jechać, ale fajnie wyglądasmile
                                        otwock.org.pl/artykuly/trasy/teren/
                                        • doomi Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 19:42
                                          No że są w okolicy to wiem, wielebny nawet kiedyś taką fajną dokładną mapkę
                                          zamieścił w tych swoich ciekawostkach. Ale te bunkry otwockie to taka insza
                                          inszość.
                                          • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 20:16
                                            Oj doomi, nie dasz posiedzieć spokojnie.
                                            Teraz masz zdjęcie kawałka mojej mapy. Zaznaczyłam na czerwono Torfy (bo niewyrazne były),
                                            podkreśliłam Łysą/Białą Górę i pokazałam strzałką miejsce, o którym piszą na LO (stykają się dwa
                                            czerwone szlaki). Przeczytaj jeszcze raz co tam sobie pisali, popatrz na mapkę i możesz jechać.
                                            Na Torfy jedzie sie prościutko Andriollego, potem prosto przez las. No a bunkry obok.

Szerooookiej drogismile

Tylko nie pisz że zdjęcie do du... i nic nie widać. Jak dobrze popatrzysz to zobaczysz wszystko.

img234.imageshack.us/img234/8428/bunkry0xs.jpg
                                            • 111majka Re: wycieczka zupełnie inaczej 30.01.06, 20:24
                                              ... ale bunkrów nie zobaczyszsmile Są niżej, porównałam z mapką satelitarną z poprzedniego wpisu.

Doomi, poczekajmy do wiosny - jak w temaciesmile
                                              • doomi a ja nadal swoje ;) 31.01.06, 23:24
                                                otwock.org.pl/artykuly/trasy/teren/
                                                • 111majka Re: a ja nadal swoje ;) 31.01.06, 23:27
                                                  Toż Ci wczoraj wysłałam tą samą mapkę.
                                                  Tam gdzi episałam, że znalazłam zgubę
                                                  • wielebny123 Re: a ja nadal swoje ;) 31.01.06, 23:51
                                                    rozumiem, że z nastaniem wiosny całe forum ruszy na wycieczki po Józefowie i
                                                    okolicy... mam nadzieję, że pochwalicie się wspaniałymi zdjęciami i opisem tras
                                                  • doomi Re: a ja nadal swoje ;) 01.02.06, 00:40
                                                    Oj wielebny, wielebny smile opisy masz na forum
                                                    A zdjęcia? A zdjęcia masz tutaj ;P forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=732

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka