ninuka 21.03.06, 14:47 Dzień Dobry, witam na forum. Czy możecie polecić mi pediatrę, który dojeżdża na wizyty domowe. Synek jest chory, mąż wyjechał, a moja prywatna przychodnia odmówiła mi przyjazdu lekarza do domu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
do73 Re: pediatra Józefow 21.03.06, 15:09 Możesz spróbować u dr Kreid, ale ona dzisiaj pracuje po południu w przychodni, więc będzie wolna dopiero po 18. Ale możesz zadzwonić do p. dr i porozmawiać - może podjedzie po pracy. niestety nie mam jej nr telefonu, ale możesz zadzwonić do przychodni (789 21 21) i poprosić o rozmowę z dr Kreid. Odpowiedz Link
doomi Re: pediatra Józefow 21.03.06, 18:08 Do73 widzę że masz jakieś pojęcie o naszych pediatrach. Kogo w takim razie polecasz w przychodni?? Jak na razie musiałam skorzystać tylko raz z porady pediatrycznej i trafiłam do dr Kosińskiej. Hm, nie wiem jak to delikatnie powiedzieć, ale chyba najlepiej wprost: takiej lekarki jeszcze nie spotkałam. Musiałam sama jej podpowiedzieć co przepisać dziecku choremu na zapalenie krtani. Czy w Józefowie w ogóle wybiera się pediatrę prowadzącego dziecko, czy też obowiązuje zasada "chybił trafił"?? Odpowiedz Link
iguloo Re: pediatra Józefow 21.03.06, 18:20 Niestety idziesz do tego lekarza, który ma dyżur. Z wezwaniem lekarza do domu nie ma problemu, jedynie trzeba zadzwonić do przychodni przed południem. Odpowiedz Link
do73 Re: pediatra Józefow 21.03.06, 21:22 MOje dzieci leczę u dr Kreid. Jest o ile dobrze pamiętam specjalistą chorób płuc. Nigdy się na niej nie zawiodłam - myślę, że jest dobrym lekarzem. Zawsze jest miła i kompetentna. Jedynym minusem jest to, że dzieci przyjmuje tylko 3 razy w tygodniu - poniedziałek i wtorek po południu, środa rano (na wizyty domowe - te z przychodni - jeździ tylko w środy, ale prywatnie prawdopodobnie można się z nią umówić w każdej chwili). Jeśli nie dr Kreid, to dr Sedig - raczej nie mam do niej zastrzeżeń. Natomiast zdecydowanie NIE polecam dr Kosińskiej - ona leczyła jeszcze mnie jak byłam dzieckiem i standardowe leczenie u niej było następujące: ampicylina, chlorchinaldin i polopiryna S ZAWSZE. Z moim dzieckiem do niej bym nie poszła pozdrawiam Do Odpowiedz Link
doomi Re: pediatra Józefow 21.03.06, 21:32 Dzięki Czyli przeczucie odnośnie doktor K. mnie nie myliło. Odpowiedz Link
ninuka Re: pediatra Józefow 22.03.06, 09:43 dziękuję za info. To formum jest bardzo pomocne. Cieszę się, że tu trafiłam. Odpowiedz Link
bodziar Re: pediatra Józefow 22.03.06, 21:35 Ja polecam Dr.Gęsior z Otwocka.Jest super u mnie na osiedlu wszystkie mamy są zadowolone.Przyjeżdża prywatnie, nie bierze za wiele i zawsze można do niego zadzwonić w razie wątpliwości.A tel do niego .603 795 156.A te nasze z przychodni niekoniecznie.Osobiście gdy moja mała była u dr.Sedig nie rozp[oznała ona zapalenia płuc, a następnego dnia trafilismy z zapaleniem płuc do szpitala.Co dr.Kreid nic nie wiem.DR.Kosińska raz bylismy u niej i bylo ok. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: pediatra Józefow 23.03.06, 21:46 Myślę,że nie dokońca masz rację. Ja swoje dzieci prawie od 19-lat leczyłam i leczę u Pani dr Kosińskiej. Nigdy nie było, problemu a u sterszego syna bardzo szybko rozpoznała ostrą małopłytkowość krwi. Mały (teraz wielki))szybko znalazł się w szpitalu. Pani dr Kosińska musi poznać dziecko,a sugestie rodzica są bardzo pomocne.Przyjmuje również prywatnie w Michalinie i jeździ na wizyty domowe. Niestety nie pamiętam ulicy i nr telefonu. Arkadia Odpowiedz Link
doomi Re: pediatra Józefow 23.03.06, 22:31 Ile osób, tyle opninii Tak zwykle bywa. No cóż, w takim razie muszę sobie wyrobić własne zdanie na temat józefowskich lekarzy, chociaż moje zdrowe dzieci mi tego nie ułatwiają ;D Do tej pory, a mieszkam tu ponad dwa lata w przychodni z chorymi dziećmi (akurat dwojgiem na raz) byłam tylko raz. W przypadku choroby zdam się więc na panią rejestratorkę Odpowiedz Link
rena_g A moze znacie dobrego okuliste dzieciecego? 24.03.06, 10:43 czesc, mam pytanko? czy moze zetkneliscie sie z okulista z naszej okolicy , ktorego mozna poliecic? Jesli tak to prosze o namiary. Pozdrawiam Rena Odpowiedz Link