Dodaj do ulubionych

"Świat kobiet", dzisiaj

29.03.06, 15:51
Dzisiaj o 17,30 w Falenicy odbędzie się spotkanie pod tytułem "Świat kobiet".
wiem, że zaproszone są Irakijki i inni ciekaawi ludzie, będzie wystawa prac i
dyskusja... Mnie szeroko pojmowana kwestia kobieca interesuje i chcę się
wybrać. Moze ktoś jeszcze ma chęć? zapraszam, może niektórym się uda, pomimo
późnej pory?
Obserwuj wątek
    • doomi Re: "Świat kobiet", dzisiaj 29.03.06, 15:59
      No ja bym się chętnie wybrała. Ale niestety... mam dzisiaj zebranie w szkole sad
    • monia420 Re: "Świat kobiet", dzisiaj 29.03.06, 19:31
      najpierw był film o Makrelenie Dietriech, przerwany w połowie, by zrealizować
      temat właściwy. Trzy panie zaprezentowały różne wizerunki kobiet w przestrzeni
      kulturowej. Rys historyczny, obraz z obserwacji życia w Ameryce oraz w Iraku
      (ten niewątpliwie najciekawszy).
      Z innych informacji, to Panie z Falenicy chcą stworzyć dla siebie przestrzeń
      dla interesujacych spotkań, rozmów i przeżyć i to jest spotkanie właśnie z tej
      serii...
      • 111majka Re: "Świat kobiet", dzisiaj 29.03.06, 19:44
        "Panie z Falenicy" - to brzmi o wiele lepiej niż "Koło Gospodyń z Józefowa" wink

A na poważnie - zapowiada się chyba ciekawie. Gdzie to spotkanie było?
        Moniu, może warto "szepnąć' słówko na ten temat na forum Falenicy.
        • monia420 Re: "Świat kobiet", dzisiaj 29.03.06, 23:39
          w sumie to tak, dzięki za podpowiedź. Myślę, że to w ogóle zafunkcjonuje
          (jeśli) dla pań, które już nie muszą zajmować się dziećmi, zostały same z
          mężami...Gdyby mi się udało w to zaangażować, to chciałabym też młodsze
          pokolenie zaktywizować, ale zobaczymy... ja myślałam wcześniej o takim klubie
          dla pań, kobiet, dziewczyn, tylko szukałam gruntu na swój pomysł... i jakoś
          dzisiaj się znalazł prawie przypadkiemsmilePani, która mnie zainspirowała prowadzi
          w Warszawie taki klubik, pod nazwą "Klasa Kobiet". Panie spotykają się tam na
          zajęciach min. z wizażu, i innych, nie pamiętam w tej chwili. Oferta skierowana
          jest dla pań, które chcą coś z sobą zrobić, bo np. przeszły na emeryturę i
          ciężko im jakoś się odnaleźć. Pomysł mi się podoba, pani Ela, która to prowadzi
          jest cudowną, ciepłą i twórczą osobą i samo przebywanie w jej towarzystwie
          uskrydla.. nie potrzeba już żadych zajęć...

• avekamil1 Byłem byłem :P 30.03.06, 03:42
      Byłem na tym spotkaniu tongue_out .. Zostałem tam zaciągnięty podstępem tongue_out ... lecz muszę przyznać, iż zaciekawiły mnie wypowiedzi osób bioracych udział w tym spotkaniu ... szkoda, ze nie zostałem do końca ... tongue_out
      • 111majka Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 09:44
        Kamilu, my już Cię szukaliśmy wśród niedoszłych morsów, a Ty nam się w świecie kobiet odnalazłeś.
        No no, życie jest pełne niespodzianek smile
      • monia420 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 12:45
        w takim razie pozdrawiam Kamila, nie poznałam się, że On to ON tongue_out
        • avekamil1 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 16:27
          Haha .. ja tam nikogo nie pamiętam .. oprócz pewnej osoby która cały czas rysowala jakieś szlaczki w notesie tongue_out
          • monia420 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 21:12
            hi, hi, zaglądałeś chłopcze przez ramięsmile a fe, w szkole jeszcze tego uczą?
            • doomi Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 21:37
              Monia, czułaś oddech Kamila na plecach?? wink
            • avekamil1 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:16
              W gwoli ścisłości .. to zaglądałem pod ramię ( bez skojarzeń ) tongue_out gdyż siedziałem troszkę z boku tongue_out

monia420 napisała:

> hi, hi, zaglądałeś chłopcze przez ramięsmile

"Chłopcze" ? Aż tak młodo wyglądam? tongue_out tongue_out tongue_out
              • doomi Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:19
                No to się porobiło... Kamil na babskim spotkaniu no no....
                Ale właśnie, dobrze że jesteś - co z naszym spływem??
                • avekamil1 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:23
                  Jest problem z wypozyczeniem kajaków ... u celników są kajaki lecz jest problem z ich wypozyczeniem .. trzeba się do nich wybrać i pogadać... drugi problem to taki, iz trzeba załatwić transport kajaków ... bo tego raczej nie obejmuje cena wypożyczenia...

jadąc pociągiem zaczepił nas pewien koleś który podsłuchał moja rozmowę na temat spływu ... i podał mi namiary na pewną osobe która wypozycza kajaki .. tylko że ta osoba jest jak na razie nieuchwytna ... cierpliwości

BTW... ostatnio przejezdając pociagiem przez most w Świdrze .. widzialem kilku kajakarzy którzy płyneli w dół rzeki ...
                  • doomi Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:25
                    A może by tak znaleźć jakąś firmę co nam wszystko zorganizuje: kajaki,
                    transport, ubezpieczenie itd. Może wyjdzie ciut drożej, ale chociaż wszystko
                    będzie zorganizowane i załatwione bez problemów.
                    • monia420 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:35
                      Jestem za. Ile osób się pisze? żeby było wiadomo jak rozmawiać.
                      • avekamil1 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:36
                        Nooo ja na 100% pod warunkiem że będzie mnie na to stać wink
                        • doomi Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:40
                          No to kurcze nie mam innego wyjścia, tylko jutro siadam przed komputerkiem i
                          szukam smile
                          • monia420 Re: Byłem byłem :P 30.03.06, 23:46
                            tu jest link do informacji o spływach różnych, między innymi o spływach
                            Świdrem.

www.ekoturyzm.pl/swider.htm
                            • 111majka Przyjemne z pożytecznym - spływ 30.03.06, 23:48
                              www.linia.com.pl/public/article.php?6-4145-0
                              • monia420 a tutaj inni 30.03.06, 23:53
                                fotki ze spływu Świdremsmile

www.konopczynski.com/galeria.html
                                • doomi Re: a tutaj inni 31.03.06, 12:53
                                  Szukam szukam smile
                                  Na razie jedynie do poczytania coś znalazłam:
                                  www.simr.pw.edu.pl/~jso/hobby/Reportaz_G_T.pdf
    • monia420 Re: "Świat kobiet",rusza 04.04.06, 15:37

• monia420 Re: "Świat kobiet" rusza 04.04.06, 15:42
      na razie małymi kroczkami, ale się uda... monitoruję to osobiście...
      I już się ciszę...
      Jutro, 5 IV spotkanie z rękodziełem pt: Przed wielkanocą: koronki, hafty,
      stroiki". Kto chce wziąć udział zapraszam do Domu Kultury w Falenicy... o 17.30

a 10 maja, na 99%, ktoś znany z forumwink będzie prowadził spotkanie"Wizerunek
      kobiety w reklamie". Szczegóły podam bliżej majasmile
      • 111majka Re: "Świat kobiet" rusza 10.04.06, 19:10
        Moniu, czy wykład w Falenicy "Prawda, fikcja, maski. Komunikowanie jako proces kreatywny i
        symboliczny" w tą środę to wlaśnie w ramach Świata Kobiet?
        • monia420 Re: odpowiedź po czasie 10.04.06, 21:55
          raczej taksmile, chodzi chyba o przyzwyczajenie ludzi, że w środy odbywają się
          spotkania. Świat Kobiet będzie ruszał sukcesywnie i spokojnie, nie tak od razu
          pełną parą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka