Dodaj do ulubionych

delfin wellness- czy warto ?

05.06.06, 16:00
Zastanawiam sie nad zapisaniem sie do tego klubu, bardzo prosze osoby które z
niego korzystały/korzystają o opinie. szczególnie czy na zajeciach fitnes o
20 jest bardzo tłoczno i podobnie basen popołudniamy oraz joga . Nie chce
wydawac pieniedzy a potem z powdou braku miejsca na sali nie móc korzystac z
zajec.
Obserwuj wątek
    • morkub Re: delfin wellness- czy warto ? 05.06.06, 16:07
      Było już troszkę na ten temat na forum. Wrzuć hasło w forumową wyszukiwarkę. Powodzenia smile
      • clearchannel Re: delfin wellness- czy warto ? 05.06.06, 16:23
        wszystko co wyszukiwarka znalazła zostało przeczytanie przed założeniem tego
        wątku. zebrane tam informacje sa bardzo ogólne i niewiele wnosza poza oficjalne
        informacje jakie mozna uzyskac na miejscu w klubie lub stronie www. mi bardziej
        zalezy na info od osob ktore tam chodzą i moga powiedziec jak w praktyce to
        wyglada. bardzo prosze wiec o info smile
        • 111majka Re: delfin wellness- czy warto ? 05.06.06, 17:50
          Witaj clearchannesmile
          Ja chadzam na aerobik, body ball i bylam dwa razy na stepie. Wieczorem rzeczywiście jest dosyć ciasno,
          ale sala jest duża i nikt o nikogo się nie obija. Najtloczniej jest w czwartki - to jest dzien przynależny
          do pierwszej i do drugiej połowy tygodnia więc to zrozumiałe. Natomiast jeszcze nie bylo takiej
          sytuacji, żeby ktoś się nie zmieścil. Tylko ograniczona jest wtedy nieco choreografia i nie ma hasania
          po całej sali.
          Najlepiej by bylo, jakbyś po prostu poszła sobie tam o tej porze o której chciałabyś się zapisać i
          zorientowała się jak to wszystko wygląda.
          Na basenie i jodze nie bylam.
          • clearchannel Re: delfin wellness- czy warto ? 06.06.06, 10:42
            majka bardzo dziekuje za informacje, własnie boje sie sytuacji ze po prostu
            zabraknie dla mnie miejsca, tak sie czesto dzieje w klubach gdzie karnety sa open.
            chyba sie jednak zdecyduje zanim mój kregosłup powie stop smile
            • stokrotka174 Re: delfin wellness- czy warto ? 06.06.06, 13:45
              nie martw się, ja już na jogę i aerobik nie chodzę
              mój kręgosłup znosi już tylko wygrzewanie w saunie i basen
              podejrzewam, że jak już będzie ciasno to dojdą nowe godziny zajęć
              • monia420 Re: delfin wellness- czy warto ? 09.06.06, 21:52
                o nowych godzinach zajęć marzyłam niemal rok i nicsad na razie nie chodzę, bo
                rower i basen, więc jest miejsce dla innych pań...
    • cfc5 Re: delfin wellness- czy warto ? 14.06.06, 10:51
      warto, warto nie martw sie o miejsca są dni kiedy na sali sa 4 osoby, sa dni
      kiedy 30 ale miejsca starcza dla wszystkich i te twisty !!! ech sie dzialo w
      poniedzialek
    • clearchannel Re: delfin wellness- czy warto ? 19.06.06, 23:24
      ok, klamka zapadła, portfel pusty = karnet zakupiony, jak na razie po spedzonym
      tam weekendzie same plusy. dziekuje za opinie . oby starczyło zapalu.
      • xp19 Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 28.06.06, 11:22
        własnie jestem po wizycie w tym klubie i wielka szkoda ale musze powiedziec ze NIe
        warto. Panie nie potrafily mnie poinformowac jakie zajecia beda w wakacje,
        mowily ze na pewno cos wypadnie z grafiku , ale nie wiedza jeszcze co. zbliza
        sie koniec miesiaca wiec to raczej dziwne. Zapłacic ponad 300 zł(zajec mniej ale
        opłata bez zmian) i nie wiedziec czy zajecia beda czy nie. Klub prezentujue sie
        bardzo ładnie ale co z tego skoro np. zajecia aerobiku odbywaja sie w
        nieklimatyzowanej i nawet bez wentylatorów (przynajmniej to minimum wlasciciel
        mógłby zapewnic) sali. Dziwnie wygladało jak panie ćwiczyły w tej duchocie i
        zamiast skupic sie na zajeciach odganiały sie od komarów. Ja rezygnuje a szkoda sad
        • 111majka Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 28.06.06, 12:34
          Ale jednocześnie jest sauna i ćwiczeniasmile
          Ja nie lubię sauny, odpadłam.
          • cfc5 Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 28.06.06, 12:37
            rzeczywiscie wentylatory by sie przydały,wydatek nie duży a o ile przyjemniej
            byłoby ćwiczyć. Komary to temat oddzielny sad
            • arkadia67 Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 30.06.06, 23:24
              Ale na aerobiku to lepiej że nie ma wentylatora, więcej się pocisz tracisz
              więcej kilogramów i toksyn z organizmusmile)) Komary to dodatkowe ćwiczenia takie
              nie "normowane"
              • xp19 Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 03.07.06, 17:30
                to ja dziekuję za takie dodatkowe cwiczenia
                • saabra30 Re: delfin wellness- czy warto ? NIE 25.07.06, 13:41
                  ja chodze teraz tylko na joge, i bardzo załuje ze jest tylko 2 razy w tygodniu.
                  Musze popytac czy istnieje mozliwosc dodatkowych zajec np. czwartki.
                  Instruktorki sa świetne, zajecia bardzo duzo mi dają. Oczywiscie basenu i sauny
                  też nie omijam.
                  Chodziłam tez na body ball i inne aero ale to porażka, brak na sali klimatyzacji
                  wiatraków, dla mnie był nie do przejścia (joga odbywa sie w innym pomieszczeniu
                  w podziemiach, gdzie panuje przyjemny chłodzik) . Ostatnio gościłam tez na
                  weselu wyprawionym w delfinie. i tu podobnie porazka, goscie strasznie sie
                  skarżyli na zaduch na sali. Znajome pary które brały pod uwage to miejsce na
                  slub w przyszłym roku po tym weselu zrezygnowały, pomimo ze na początk były
                  zachwycone miejscem.
                  • marius68 delfin wellness- czy warto ? TAK 25.07.06, 15:33
                    Ja powiem tylko o tej częśći Delfin Wellness, którą znam.
                    Od wielu lat jeżdżę konno i pomału przyzwyczajam do jazdy swoje małe szkraby.
                    Rok temu parę razy kupiliśmu tzw oprowadznki dla dzieciaków.
                    W odróżnieniu od wszystkich znanych miejsc to wypadło bardzo pozytywnie. Tyle pomysłów na
                    zabawę dla dzieci siedzących na grzbiecie końskim dawno nie widziałem.
                    Na pytanie czy warto odpowiadam TAK. Tak warto tam pojechać z dzieciakami by zarazić je milością do
                    koni. Co do reszty oferowanych usług nie wypowiadam się.
                    Mariusz
                    • saabra30 Re: delfin wellness- czy warto ? TAK 25.07.06, 16:09
                      Tez takie odniosłam wrażenie, osobiscie nie korzystałam, ale czesto po zajeciach
                      przystaję popatrzec. I rzeczywiscie dzieciaki nie kreca sie bez sensu w kółko a
                      sa na wszelkie sposoby motywowane do wykonywania róznych polecen, jazda bokiem,
                      tyłem, głaskanie konia. Ciagły kontakt z oprowadzającym, zmiana tempa - bardzo
                      fajnie to wyglada. Pewnie dlatego że w ośrodku prowadzona jest hipoterapia, i
                      stąd tego typu metody. A i koniki nie sa tak znerwicowane jak w innych
                      stajniach, te wypuszczone na wybieg bez problemu dają sie pogłaskac, nie płoszą
                      sie.

dla zainteresowanych linki wstawiam
                      www.delfin-wellness.pl/
                      i koniki www.hippoland.pl/

• malinela Re: delfin wellness- czy warto ? TAK 26.07.06, 16:58
                      Od czasu pożaru Rancza Emów nie mogłam znaleźć fajnego miejsca, w którym moje
                      dzieci mogłyby uczyć się jazdy konno. Jedyne odpowiadające nam miejsce
                      znaleźliśmy po drugiej stronie Wisły, czyli daleko.
                      Miło słyszeć, że instruktorzy w Delfin'ie mają tyle pomysłów. Miałam wrażenie,
                      że instruktor, jak w większości stadnin, prowadzi konia na lonży po rozgrzanym
                      placu i to niemalże wszystko.
                      Wstyd się przyznać, ale, pomimo, że należałam do klubu, nigdy nie przyglądałam
                      się, w jaki sposób pracuje się tam z dziećmi.
                      Teraz zrobię to na pewno.
    • malinela Re: delfin wellness- czy warto ? 31.07.06, 12:21
      Zachęceni opisem mariusa, pojechaliśmy do klubu na zajęcia jeździeckie.

Zajęcia są prowadzone niezwykle aktywnie, z dużym zaangażowaniem, przez
      instruktorów/terapeutów, co gwarantuje doskonałą zabawę i pewność, że ćwiczenia
      to coś więcej niż tylko zabawa.

Poza samymi zajęciami, ujęło mnie to, że choć w sobotę byliśmy w stadninie
      pierwszy raz, to w niedzielę o 11.00 czekały na moje córki przygotowane,
      osiodłane dwa konie, tej samej maści!.

Jestem zachwycona, moja starsza córka od wczoraj prosi nas, żebyśmy kupili jej
      konia. Ma już przygotowane dla niego imię, wybrała maść konia, a dziś, przy
      śniadaniu zapytała, gdzie dokładnie kupuje się konie ;o)

ps
      Może jeszcze dodam, że w klubie jest restauracja. I choć menu nie jest zbyt
      rozbudowane, dania są smaczne, a kucharz (co może być wadą i zaletą
      jednoccześnie) czosnku nie żałuje ;o))

ps2
      Obsługa jest miła dla dzieci.
      • aneczka9614 Hippoland 01.08.06, 13:19
        Te koniki to z tego co mówią moje dzieci chyba Ocelot i Tygrys (albo Panter -
        jakieś kotowate imie - jak mi przekazały), to chyba bracia. Chociaz były tylko
        dwa razy to pamiętają imiona. Raz bylismy popatrzec i poznac konie, drugi raz
        juz na jazde. Oczywiscie po moim pytaniu o imiona, chyba czeka nas kolejna
        wyprawa do stajni. Pomimo ogromnego strachu przed pierwszą jazdą, tam jakoś
        udało im się ten strach przełamać. Nie pamiętam imion instruktorów, ale młodszej
        córce konika prowadził taki sympatyczny pan w okularach. A pierwszy raz
        widzielismy jak jazde starszym troche dzieciom prowadziła młoda dziewczyna.
        • malinela Re: Hippoland 02.08.06, 00:14
          Dokładnie te - Ocelot i Tygrys. Oba konie bułanej maści. Nie wiedziałam, że to
          bracia.

Sympatyczny pan w okularach to Pan Jurek. Moje dziewczyny miały lekcje z
          instruktorami, ale faktycznie są instruktorki, bo podano mi numery telefonów do
          dwóch pań, ale były/są na urlopie.

Musisz koniecznie powtórzyć wyprawę!.
          • sylkwa1 Re: Hippoland 02.08.06, 13:52
            Czy mogą tam jeździć dorośli, którzy zwyczajnie chcą jeździć konno czy to tylko
            ośrodek terapełtyczny?
            Jakie są ceny? np. godzina z instruktorem na padoku?
            • saabra30 Re: Hippoland 02.08.06, 14:24
              Na pewno dorośli też mogą jeździć tam konno, dla wprawionych są też tereny nad
              Wisłę i do pobliskich lasów. Cen nie znam bo sama nie korzystałam. ale prosze
              oto namiary.wystarczy zadzwonić.

STAJNIA:
              Al. Nadwiślańska 96
              Józefów k/ Otwocka
              dojazd autobusem 702 z Ronda Wiatraczna
              przystanek Nowa Wieś Stadnina - na żądanie!)
              tel. /0-22/ 769 28 88
              • sylkwa1 Re: Hippoland 04.08.06, 14:22
                Dziękuję bardzo saabra. smile
            • malinela Re: Hippoland 02.08.06, 14:54
              sylkwa, na poniższej stronie znajdziesz cennik i telefon do stajni:
              www.delfin-wellness.pl/podstrony/konie.html
              ps
              Na stronie klubu zainteresowało mnie tenisowe przedszkole dla maluchów - musze
              to sprawdzić.
              • sylkwa1 Re: Hippoland 04.08.06, 14:23
                Dziękuję bardzo malinela smile.
              • sylkwa1 Re: Hippoland 04.08.06, 15:17
                60zł/godz. sad nie stać mnie. Szkoda.
                • saabra30 Re: Hippoland 04.08.06, 17:09
                  Sylkwa, a dowiedz się o możliwość pracy jako wolontariusz w zamian za jazde,
                  wiele stajni cos takiego proponuje, mysle że i w tej istnieje taka możliwość.
                  • malinela Re: Hippoland 25.08.06, 12:00
                    Ponieważ w stadninie prowadzone są zajęcia z hipoterapii, moje córki spotykają
                    się z dziećmi niepełnosprawnymi. Wczoraj obserwując moje dziewczynki jeżdżące
                    konno obok chłopca, który przyjechał na wózku inwalidzkim, pomyślałam, że jest
                    to wspaniała szkoła tolerancji i integracji, co dla mnie jest dodatkową zaletą
                    tego miejsca.
                    • xp19 delfin 11.09.06, 15:12
                      moze teraz po wakacjach sprobuje raz jeszcze z delfinem , w sumie to najbliższy
                      klub w okolicy. mam nadzieje ze jednak warto
    • elizasurfinggirl Re: delfin wellness- czy warto ? 14.09.06, 07:07
      Zalezy czego szukasz, i jakie masz doswiadczenie.
      Ja chodzilam miesiac i bylam rozczarowana. Slaby program i maly wybor godzin.
      ALe musze powiedziec, ze wnetrze i ludzie sa bb sympatyczni. Moze spztaj czy 1h
      za darmo mozesz to sobie obejrzec, tak zazwyczaj kluby robia. Tylko, ze w
      Polsce jest wszystko inaczej smile
    • wu_el Re: delfin wellness- czy warto ? 14.09.06, 21:59
      Większy tłok jest raczej rano ale więcej niż 15 pań raczej nie ma. Basen raczej
      pusty. Zapraszam może jeśli pani zobaczy klub to zmieni pani zdanie. Zapraszam
      serdecznie i życze miłego dniasmile
      • saabra30 hippoland 28.09.06, 11:49
        podobno koniczki tylko do końca października, ktoś coś wie, coś słyszał ?
        • wu_el Re: hippoland 20.10.06, 17:44
          niestety tak koniki tylko do końca listopada ale może i całą zime ale to mało
          prawdopodobne
          • martaanna2 delfin NIE WARTO !!!! 22.10.06, 00:21
            jestem bardzo zawiedziona tym klubem, zamiast wiekszej liczby zajec pomyslem na
            mniejszy tlok na zajeciach jest podwyzka karnetow i to jaka - z 150 + VAt na 200
            + Vat zl miesiecznie dla pań. ja rezygnuję, rozumiem ze wszystko drozeje ale 50
            zł podwyżki to duza przesada.
            • 111majka Re: delfin NIE WARTO !!!! 22.10.06, 00:25
              Ciekawe. Latem zapłacilam 100zł. Może + vat.
              Rzeczywiście będzie luźniej...
              • clearchannel Re: delfin NIE WARTO !!!! 26.10.06, 11:21
                rzeczywiscie, potwierdzam 200 + VAT, tez zastanawiam się czy dalej korzystac.
                Bardzo dużo podrozało, tym bardziej ze wraz z podwyżka nie idzie np. zwiekszenie
                liczby zajęc.
                • 111majka Re: delfin NIE WARTO !!!! 26.10.06, 12:22
                  Ale może ta cena jest za caly tydzień. Ja korzystałam (i płaciłam) z czterech dni.
    • blackhorse-bh Re: delfin wellness- czy warto ? 27.10.06, 12:22
      Też nie jestem zachwycona. Byłam dwa razy na basenie i trzy razy na jodze.
      Mieszkam to od niedawna ale wiem, że kiedyś podobno to było coś - teraz schodzi
      na psy. Brakuje dobrego organizatora zajęć i dlatego taki bałagan. Może
      nastawili się na szkolenia i bankiety. Jeśli chodzi o kosmetykę i relax polecono
      mi na tym forum Farmę Beauty Secret. Byłam już kilka razy na masażach, kąpielach
      i w saunie i chyba mogę polecić pozostałym. Cisza, spokój i ma się na prawdę
      wrażenie, że chcą się gościem zająć.
      • aneczka9614 Re: delfin wellness- czy warto ? 29.11.06, 13:44
        chodzilam kiedys do delfina. jakis czas temu dostalam mailika z informacja , że
        byli czlonkowie moga wrocic do klubu bez oplaty wpisowej. Odwiedzilam wiec klub
        podpytalam dziewczyny i rzeczywiscie masz racje klub to juz nie to co dawniej.
        Chcialam na joge ale straszne tlumy i halas w tej otwartej sali. wiec to nie sa
        warunki do jogi. podobno strasznie oszczedzaja i np. jacuzzi jezeli wogole
        dziala to woda ledwo ciepla. Szkoda bo troche mi brak ruchu, ale nie jest warto !
        • 111majka Re: delfin wellness- czy warto ? 29.11.06, 13:49
          A wiecie coś o jodze w gimnazjum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka