Dodaj do ulubionych

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..

14.06.06, 13:15
W czerwcu miał wyjść pierwszy po dłuuugiej przerwie numer gazetki "Józefów
nad Świdrem"... czy ktoś widział to cudo na mieście? Pytam, bo może
przeoczyłam - zawsze trzeba było na tę gazetę polować, a pierwszy numer
będzie na pewno towarem deficytowym. Więc jak? Widział ktoś, albo ma jakieś
wieści?
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 14.06.06, 14:18
      Ja cały czas wypatruję, ale na razie bezskutecznie.
      A propos - czy ktoś "spotkał" ostatnio na mieście Józefow Obywatelski?
    • bodoilgner Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 14.06.06, 15:21
      A co to za gazeta? jakis konkurent dla linii otwockiej?
      • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 14.06.06, 15:23
        bodoilgner napisała:
        > A co to za gazeta? jakis konkurent dla linii otwockiej?

Eeeeeeee.... taka tam..... samorządówka.......
        smile
        • doomi Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 14.06.06, 15:34
          O konkurencji nie ma mowy...
          JnŚ jest bezpłatna, tak jak napisała majka samorządowa (cokolwiek to znaczy hi
          hi), no i niestety mocno amatorska.
          Zapowiadano jednak spore zmiany, więc czekamy ;D
          • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 14.06.06, 15:52
            Bodoilgner, nie daj się zwieść mojemu "eeeeeeeee"...
            Ta gazetka przetoczyla się przez to forum parę razy jak niezłe tsunami. Jak żaden inny temat poruszyła
            nasze serca i zmusiła palce do szybszego i mocniejszego stukania w klawiaturę. Zmobilizowała obce
            sobie osoby do spotkania się w realu. Skłóciła jednych, zbliżyla drugich.

Więc każdy forumowicz obowiązkowo powinien wiedziec co to za gazetka. Wbij sobie w wyszukiwarkę
            to sporo tego wyskoczy. My już się na ten temat nagadaliśmy.
            • doomi Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 19:50
              "Józefów obywatelski" dzisiaj znalazłam w lodziarni babci Heli.
              W środku o... o blokach oczywiście ;D
              • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 20:13
                Teraz to oni głównie o tym będąsmile
                A "nasz" JnŚ? Toż jeszcze tylko 3 dni czerwca, a burmistrz przecież obiecal....
                • marius68 Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 28.06.06, 09:44
                  JnS juz jest.
                  numer czerwcowy widziałem dziś w UM
                  podobno jest od wczoraj

Mariusz
                  • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 28.06.06, 10:33
                    Dzięki za informcjęsmile
                    To dobrze, że dali radę. Trzeba tylko do niego dotrzeć... do tego numeru.
                    • doomi Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 28.06.06, 10:35
                      A ja jak tylko przeczytałam wypowiedź mariusa wysłałam dziecię do sklepu na
                      zwiady. Ale nic u nas nie ma. Może sklepiku naszego osiedlowego nie ma na
                      liście kolportażowej, albo jnś nie wyszedł jeszcze z urzędu. Tak czy siak robię
                      dzisiaj małe polowanko big_grin
                      Dzięki marius za info smile
                      • marius68 JnS 28.06.06, 12:03
                        Czy ktoś wie w jakim nakładzie JnS jest drukowany?
                    • marius68 Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 28.06.06, 12:08
                      111majka napisała:

> Dzięki za informcjęsmile
                      > To dobrze, że dali radę. Trzeba tylko do niego dotrzeć... do tego numeru.

Ciekawe czy do wszystkich tych punktów JnS dociera?

Punkty kolportażu po lewej stronie torów, jadąc do Warszawy:
                      1. Apteka ul. Kardynała Wyszyńskiego 52 A
                      2. Apteka ul. Graniczna 21 B
                      3. Agencja PKO BP S.A. Nr 57 Joanna Urszula Świtalska ul. Piłsudskiego 106
                      4. Miejska Biblioteka Publiczna Filia w Michalinie ul. Słoneczna 15
                      5. Kiosk Ruchu Monika Gabriela Mongird ul. Kardynała Wyszyńskiego 4
                      6. Kiosk Ruchu Anna Piotrowska ul. Błękitna
                      7. Kiosk Ruchu Alina Maciejewska ul. Piłsudskiego 108
                      8. Miejski Ośrodek Kultury ul. Kardynała Wyszyńskiego 1
                      9. Rzymsko-Katolicka Parafia Ojca Maksymiliana Kolbe ul. Księdza Malinowskiego
                      10. Rzymsko-Katolicka Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej ul. Księdza Skargi
                      11. Gimnazjum Nr 1 ul. Leśna 39
                      12. PPS "Społem" Józefów ul. Leśna 7
                      13. Sklep Spożywczo - Przemysłowy Alicja Olechnowicz ul. 3-ego Maja 90
                      14. Sklep Spożywczo -Przemysłowy Zdzisław Celej ul. Nadwiślańska 135
                      15. Sklep "ABC" Rafał i Marek Lipscy ul. 3-ego Maja 53
                      16. Sklep "Daglezja" Roman Truszczyński ul. Graniczna 91
                      17. Sklep "DUET" Paweł Choiński ul. Piłsudskiego 32
                      18. Marcpol ul. Nadwiślańska 21
                      19. Sklep "OK" Andrzej J. Rechnio ul. Graniczna 4 A
                      20. Sklep "Paulinka" ul. Graniczna 15
                      21. Sklep "Viola" Wioletta i Krzysztof Grudziąż ul. Polna 2
                      22. Sklep Ogólnospożywczy Edyta Nojszewska ul. Juliana Ejsmonda 53
                      23. Sklep "Prima" Ewa i Jerzy Laszko ul. Kardynała Wyszyńskiego 41
                      24. Sklep Ogólnospożywczy Anetta i Grzegorz Nowak ul. Teatralna 9
                      25. PSS "SPOŁEM" ul. Kardynała Wyszyńskiego 51
                      26. Sklep Spożywczy "Paula" Hanna Kęska ul. 3-ego Maja 99
                      27. Sklep Spożywczy "Mini Market" Kazimierz Hutnik ul. Teatralna 14
                      28. Wyższa Szkoła Gospodarki Euroregionalnej im. Alcide De Gasperi ul. Sienkiewicza 2
                      29. Urząd Miasta Józefów ul. Kardynała Wyszńskiego 1

Punkty kolportażu po prawej stronie torów, jadąc do Warszawy:
                      1. Miejska Bibliotek Publiczna ul. Marii Skłodowskiej Curie 5/7
                      2. "Birex" Sierpińscy ul. Sikorskiego 127
                      3. "DOMEX Jolanta Gniadek ul. Sikorskiego 135
                      4. Sklep Ogólnospożywczy Marek Florek ul. Willowa 21
                      5. Miejski Ośrodek Pomocy Połecznej ul. Marii Skłodowskiej - Curie 5/7
                      6. Parafia Rzymsko-Katolicka Świętego Jana Chrzciciela ul. Dobra
                      7. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Przychodnia Miejska ul. Marii Skłodowskiej -
                      Curie 5/7
                      8. Szkoła Podstawowa Nr 1 Im. Olofa Palmego ul. Mickiewicza 11
                      9. Elżbieta i Adam Okońscy ul. Sikorskiego 111
                      10. Sklep Spożywczy Witold Wojtkowski ul. Sikorskiego 13
                      11. Sklep "Mini -Max" Katarzyna Kulka ul. Moniuszki 1
                      12. Sklep "Edom" Ewa Kurkowska - Gołąb ul. Reymonta 58
                      13. Sklep Spożywczy Jolanta Dworakowska ul. Sikorskiego 91 A
                      14. Sklep Monopolowo - Spożywczy Tadeusz Kowalczyk ul. Wiązowska 35
                      15. Sklep Spożywczo - Przemysłowy Barbara Sierpińska ul.Wiązowska 26
                      16. Sklep Spożywczy Krzysztof Brauła ul. G. Zapolskiej 2
                      17. Sklep Spożywczy "Agma" Agnieszka Chrościcka ul. Dobra 10 C
                      18. Sklep Wielobranżowy Agnieszka Bogusz ul. Nadwiślańska 30
                      19. Sklep Warzywny "Blu Grześ" Grzegorz Blusiewicz ul.Willowa 57
                      20. Sklep Spożywczo - Przemysłowy "Rodos" ul. Wronia 9
                      21. Totolotek ul. Marii Skłodowskiej - Curie 1 E
                      • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 28.06.06, 12:29
                        Nie do wszystkich. Niektórych punktów już nie ma, w niektorych mówią, że żadnych gazet nigdy nie
                        mieli. Więc to tylko założenia. Zreasztą z błędami, bo na stronie Skłodowskiej pojawił się sklep na
                        Nadwiślańskiej.
                        Ale w kiosku na Wyszyńskiego pan powiedział, że dziś po południu będzie rozprowadzany.
              • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 23:02
                111majka napisała:
                > Otworzę stronę UM - bloki, otworzę TR - bloki....
                > Boję się lodowkę otworzyć...

Doomi otwiera JO - bloki.
                --------------------------
                Doomi, nie otweraj konserw !!!
                • doomi Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 23:15
                  O JnŚ pytam od czasu do czasu w różnych miejscach, bo nie wiadomo kiedy się
                  może pojawić. Wczoraj mnie pani w jednym z nich rozśmieszyła. Na moje pytanie
                  czy nie było ostatnio tej gazetki pani odpowiedziała, że już dawno nie
                  było "będzie z miesiąc" smile)) - nie ma to jak mieć poczucie czasu ;D

Za to przemiła pani kasjerka w Grudziążu vel Violi wytłumaczyła mi, że nie ma
                  od bardzo dawna, a jak się pojawi to leży za kasami, ale nie dłużej niż jeden
                  dzień.
                  Czekam z utęsknieniem, ale się chyba nie doczekam bo ja już jedną nogą na
                  wyjeździe... w razie czego jakby ktoś znalazł=się doczekał proszę wziąć
                  egzemplarz jeden dla mnie big_grin
                  • 111majka Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 23:17
                    Będę pamiętałasmile
                    A kiedy wyjeżdżacie? Do Chorwacji?
                    • doomi Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.. 27.06.06, 23:27
                      no do Chorwacji big_grin
                      niedługo, bardzo niedługo ;D

szczegóły na priva
                      • marius68 JnS 28.06.06, 12:41
                        Ponawiam pytanie

Czy ktoś wie w jakim nakładzie JnS jest drukowany?
                        • 111majka Re: JnS 28.06.06, 12:49
                          W jednym z pierwszych wątków o JnŚ ktoś napisał jaki nakład. Możesz poszzukać w wyszukiwarce, ale
                          to będzie informacja jaki BYŁ nakład. Teraz nic nie wiadomo. Może zajrzy tu ktoś kto w tym siedzi i Ci
                          odpowie smile
                          • marius68 Re: JnS 28.06.06, 14:55
                            Sam znalazłem.
                            Aktualny nakład to 3 tys. egz.

• doomi Re: JnS 28.06.06, 18:17
                              Zdobyłam... ostatni egzmeplarz w Urzędzie Miasta.

Faktycznie jest spora zmiana na plus. Widoczny podział na działy itd.
                              Tylko wielka szkoda, że bez Twojej majko okładki sad((
                              • p0lek Re: JnS 28.06.06, 19:06
                                po 18stej kilkanaście egzemplarzy były w Marcpolu na Polnej.

jedna rzecz mnie trochę zafrapowała, po pobierznym przejrzeniu, na drugiej stronie okładki chwalą się
                                nowymi blokami socjalnymi, jakie to wspaniałe wyposażenie będą miały, firmowe piecyki, okna i
                                umywalki topowych marek (powiedzmy). Czy to aby nie lekka rozrzutność? Każde mieszkanie ma
                                własne ogrzewanie piecowe gazowe? Tak zrozumiałem. Nie taniej jest zbudować jedną małą gazową
                                kotłownię dla wszystkich mieszkań?
                                • doomi Re: JnS 28.06.06, 19:31
                                  Nie znam się na tym, ale wiem, że nie tylko w mieszkaniach socjalnych stosuje
                                  się takie rozwiązania. Podobnie sprawa ogrzewania rozwiązana jest również w TBS-
                                  ach (tych najnowszych, czyli na 3 maja/werbeny, zielonej), wielu developerów
                                  też oferuje dokładnie tak samo. Więc pewnie jednak coś w tym jest.
                                  Ja mieszkam na osiedlu, które posiada swoją kotłownię. Konserwacja pieca, jego
                                  przeglądy, naprawy itd. sporo kosztuje. Jak chcesz mogę Ci nawet podać dokładną
                                  cenę, małż był w radzie nadzorczej i mam masę papierzysk ;D
                                  • doomi Re: JnS 28.06.06, 20:01
                                    A wracając do tematu jnś to dziwię się tylko dlaczego drukują to cudo aż w
                                    Bielsku Białej big_grin
                                    No wiem, że przetarg był, ale bliżej się nie dało? ;D - tak sobie marudzę
                                    tylko smile))
                                    • mefistto Re: JnS 28.06.06, 20:09
                                      Jeśli chodzi o indywidualne ogrzewanie gazowe (własne piecyki) to przyczyna
                                      takiego rozwiązania jest bardzo prosta - ogrzewanie działa tylko u tych, którzy
                                      za nie terminowo płacą, a z dłużnikami "użera się" gazownia a nie administracja.

A co do kosztów utrzymania wspólnej kotłowni gazowej dla całego bloku to jest to
                                      o ile dobrze pamiętam kwota rzędu 500 zł miesięcznie przez cały rok (oczywiście
                                      bez kosztów gazu i prądu).
                                    • marius68 Re: JnS 28.06.06, 21:13
                                      doomi napisała:

> A wracając do tematu jnś to dziwię się tylko dlaczego drukują to cudo aż w
                                      > Bielsku Białej big_grin
                                      > No wiem, że przetarg był, ale bliżej się nie dało? ;D - tak sobie marudzę
                                      > tylko smile))

Sprawdzałem w roztrzygniętych przetargach na stronie UM, drukarnia z Bielska Białęj dała cenę
                                      0,60 zł/szt. Przy tym nakładzie (3 tys. egz) uważam że to dobra cena, pewnie w okolicy wawy oferty
                                      były droższe.
                                      Mariusz
                                      • doomi Re: JnS 28.06.06, 21:18
                                        A no to wszystko jasne big_grin
                                        Dzięki
                              • morkub Re: JnS 28.06.06, 21:24
                                Ja dostałam JnS w kiosku, o którym pisała majka.
                                I przeczytałam - od deski do deski. Niestety, nie mam do czego porównać, bo nie znałam tej gazetki wcześniej, więc może napiszecie coś więcej o tych zmianach na plus???
                                • 111majka Re: JnS 28.06.06, 21:45
                                  Morkub, jakbyś koniecznie chciała się wgłębić sama w te zmiany, to tu
                                  www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html są egzemplarze archiwalne.
                                  Ja nie czytałam i nie wiem.
                                  • morkub Re: JnS 28.06.06, 23:28
                                    Dzięki, trochę przejrzałam, ale wgłębiać to mi się nie chceeeeeeeeeeee...
                                    • 111majka Re: JnS 28.06.06, 23:50
                                      Domyślam się smile
                                      Ja mam jeden stary numerek, pokażę Ci.
                                      • morkub Re: JnS 29.06.06, 00:10
                                        Pfffffff! Zaplułam ekran! Bo wyobraziłam sobie, jak to majka pokazuje mi numerek - stary na dodatek wink
    • 111majka Widzieliśmy, wiemy.... 29.06.06, 19:45
      ... a kto nie widział, może sobie tutaj przeczytać, albo ściągnąć
      www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html
      • arkadia67 Re: Widzieliśmy, wiemy.... 29.06.06, 22:24
        Mam, aż dwa egzemplarze! Jak ktoś nie zdążył to mogę się podzielić. Do mnie do
        sklepu przywieźli dopiero wczoraj. Wzięłam ja i mążsmile)))

P.S. nie ma naszego aerobiku i naszych zdjęć - a dwa razy nam zdjęcia robilisad((
      • lamelka007 Re: Widzieliśmy, wiemy.... 07.07.06, 13:29
        wyobraźcie sobie że egzemplarz JnŚ znalazłam w poniedziałek w Sp. 2 na
        granicznej. Na pierwszy rzut oka smile wydał mi się żałobny - szata graficzna
        pierwszej strony. po przejrzeniu paru artykułów znalazłam kilka błędów
        interpunkcyjnych. ale najbardziej rozbawiła mnie "...ustawa Rady Miasta
        Józefowa..." z artykułu "Budynek socjalny ma już najmców" ciekawę czy znajdę
        coś jeszcze...?smile))))
        • lamelka007 Re: Widzieliśmy, wiemy.... 07.07.06, 13:29
          ale kolory w dobrym oświetleniu nie wyglądają źle
          • 111majka Re: Widzieliśmy, wiemy.... 07.07.06, 13:45
            Tak, te bure kolory okladki w dobrym oświetleniu są bardzo bure smile
            I bure zdjęcia wtapiają się w bure tło burych sosen...

Ale przynajmniej środek jest biało-czarny a nie szaro-szary jak przedtem smile
            • doomi sierpień 18.08.06, 12:52
              A co z numerem sierpniowym? Rzucił się komuś w oczy gdzieś na mieście? Z tego
              co pamiętam, były takie ustalenia, żeby gazeta wychodziła bardzo regularnie.
              Zaraz sierpień się skończy i tematy będą nieaktulane. Hm, a może przespałam i
              macie już dawno ten numer.
              • doomi Sierpniowy numer netowy 21.08.06, 21:06
                www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/JNS_0608/jns0608.pdf
    • 111majka numer grudniowy 23.12.06, 01:09
      jest tutaj
      www.jozefow.pl/WWW/RM/JNS/jns.html
      To pewnie też jest na mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka