111majka 20.10.06, 17:37 Zmień adres w linku do naszej galerii na taki fotoforum.gazeta.pl/71,1,782.html Stare forum już nie dziala. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackie_brown Re: Doomi... 22.10.06, 19:54 eee nie mogę się połapac w tym foto forum nowym. Ech ta siła przyzwyczajenia Odpowiedz Link
111majka Jackie 22.10.06, 20:04 Jak masz jakieś pytania - to dawaj. Ja już chyba wszystko opanowalam. Odpowiedz Link
111majka Re: Jackie 22.10.06, 20:18 Założyłąm w galerii wątek o wklejaniu zdjęć. To nie jest takie straszne. Chociaż mi na początku się nie udawało... Ale nie miałam doradcy, jakiego Wy już macie )) Nie trzeba zmniejszać zdjęcia, machina gazetowa zrobi to za Was. Odpowiedz Link
marius68 Re: Jackie 25.10.06, 09:18 Doomi zaprzyjaźnione forum chce wrzucić kilka zdań i linków na forum tam gdzie u nas jest "Forum dla mieszkańców i sympatyków Józefowa. ... Foto-forum Józefów" i nie potrafią tego zrobić. Czy rzeczywiście jest ta takie trudne czy tylko moderator nierozgarnięty? Mariusz Odpowiedz Link
111majka Marius 25.10.06, 09:58 W tym watku napisalam jak wklejac zdjecia fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,50771444.html Jakby byly jakies problemy niech pytaja tutaj. Powitamy ich serdecznie Odpowiedz Link
morkub Re: Jackie 25.10.06, 10:10 Nic w tym trudnego. W interfejsie moderatora jest taki link "zarządzaj forum", a dalej takie okienka jak tytuł, opis itp. I właśnie w okienku "opis" wkleja się wszystko, co ma być w tym miejscu na forum, o którym mówisz. Odpowiedz Link
marius68 Re: Jackie 25.10.06, 10:16 Dzięki morkub. Tam moderator twierdzi że musi się na to Gazeta zgodzić, co wydawało mi się mało wiarygodnym twierdzeniem. Mariusz Odpowiedz Link
111majka Re: Jackie 25.10.06, 10:23 Jeszcze raz. Jeżeli ktoś chce wkleić jakieś zdjęcie na nasze józefowskie forum i nie ma możliwości tzw. automatycznego wklejania zdjęć (a pewnie nie ma), to musi czekać na akceptację tego zdjęcia przez moderatora forum. Na naszym forum moderatorem jestem ja i doomi, my widzimy zdjęcia czekające w kolejce do naszej akceptacji. Sprawdzałam przed chwilą, nic nie czeka. Ale dlaczego piszesz o moderatorze tamtego forum? Zdjęcia może wklejać każdy, moderator (oczywiście ten, a ne tamtn) tylko je "wpuszcza" na forum. Odpowiedz Link
111majka Re: Jackie 25.10.06, 10:25 morkub napisała: > To do Mariusza odpowiedź była To dobrze. Bo ja nie zrozumiałam nic, co tu napisałaś Ale najważniejsze, że marius zrozumiał. Odpowiedz Link
marius68 Re: Jackie 25.10.06, 10:30 Majka oni chcą na swoim forum zrobić rzecz bardzo prostą napisać na górze kilka ZDAŃ o forum i ich moderator tego nie potrafi. morkub dała wyczerpującą odpowiedź. Mariusz Odpowiedz Link
doomi Re: Jackie 25.10.06, 10:30 Wydaje mi się, że marius nie pisał o forum fotograficznym, tylko o forum ogólnym (takim na przykład jak to główne nasze). Twój znajomy, administrator forum zaprzyjaźnionego ma rację. Nasze forum jest z kategorii prywatne i administrator może umieszczać takie linki jakie chce bez pytania nikogo o zgodę. Oczywiście uzgadniając to ze współmoderatorami Są jednak fora takie jak pruszków na przykład, gdzie faktycznie w każdej sprawie muszą pisać do administracji gazety. Po prostu kiedyś nie było możliwości zakładania for prywatnych. Są one jakby "uspołecznione". Nie mam pojęcia jak brzmi fachowa nazwa. Odpowiedz Link
doomi Re: Jackie 25.10.06, 10:35 Aha i jeszcze jedno. Administracja bardzo często odmawia umieszczania kolejnych linków, opisów itd. Sqh mógłby coś więcej na ten temat powiedzieć, ale nie wiem czy często do nas zagląda. Odpowiedz Link
111majka Re: Jackie 25.10.06, 10:54 To rzeczywiście wszystko źle zrozumiałam Polecam zadawanie pytan na tym forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299 Tam moderatorzy główni udzielają odpowiedzi. Można też napisać maila do któregoś z moderatorów (na linkownym forum mają nicki na czerwono - ols na przyklad), i odpowiedzą szybciutko mailem. Odpowiedz Link