Dodaj do ulubionych

punto/fabia/thalia

22.03.04, 00:40
chce kupic sobie samochód - cena do około 40 000. Wstępnie przeglądając
cenniki i parametry wybrałem 3 autka:
Punto - bo mi się podoba, ale podobno po 50 000 km jest do niczego
Fabia - bo kiedyś miałem Favoritkę
Thalia - bo choć brzydka, to w ofercie do niej jest najwięcej wyposażenia
zawartego w tej cenie i jest największa z całego towarzystwa
Podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami na temat tych trzech aut, albo
doraźcie jakieś inne, jeżeli uważacie że mój wybór jest do niczego
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 20:34
      Tylko Thalia...ewentualnie Fabia,ale polecam CI Renault.Punto odpada-to po
      prostu poniżej krytyki.Jezdzilem takim szmelcem na kursie prawa jazdy
      i .dziekuję!!1Sam jeżdżę Megane z 1999 roku.Renault robi NAJLEPSZE silniki
      (biora udzial w Formell 1!!!!).Poza tym wysoki poziom bezpieczeństwa,dobre
      wykonanie.Jesli nie przypadnie CI do gustu Thalia,to ostatecznie weź Fabię
      (podstawa tego auta to legendarne VW Polo-więc też jest OK)>Natomiast od Punto
      strzeż się z daleka!!!!!Prowadzi sie fatalnie.To dziadowskie
      sprzeglo,wspomaganie city i inne pierdoły-a poza tym głośny i problemy ze
      zmianą biegów.Fiat nic wart!!!!Pozdrawiam
      • znany_i_lubiany Re: punto/fabia/thalia 01.06.04, 21:06
        No to miales wielkie porownanie na tym kursie.
        No, chyba ze robiles go po raz 10ty tumanie.
      • greenblack Re: punto/fabia/thalia 02.06.04, 12:39
        Debilu, a kto ocenia samochody na podstawie totalnie zajeżdżonych "eLek"?
      • Gość: AdM Re: punto/fabia/thalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 19:42
        Punto odpada-to po
        > prostu poniżej krytyki.Jezdzilem takim szmelcem na kursie prawa jazdy
        > i .dziekuję!!

Natomiast od Pun
        > to
        > strzeż się z daleka!!!!!Prowadzi sie fatalnie.To dziadowskie
        > sprzeglo,wspomaganie city i inne pierdoły-a poza tym głośny i problemy ze
        > zmianą biegów.

Ale jazzzda.
      • Gość: wredny Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 01:22
        Gość portalu: Piter napisał(a):

Renault robi NAJLEPSZE silniki
        > (biora udzial w Formell 1!!!!).

Tylko biora , ale fiatowskie wygrywaja
    • Gość: pro Co tu dużo gadać - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 20:51
      z tego towarzystwa tylko Fabia ma jakiś sens. Do Thalii kiedyś usiadłem w
      salonie to smród plastikow sprawił, że zemdlałem i trzeba bylo mnie reanimować.
      Niebywale brzydkie auto poza tym. Produkowane przez badziewiasty koncern. A co
      z Corsą? Nie pasuje Ci? Przeciez to jest super niezawodne auto. Albo Afila?
      jeszcze lepsze.
      • Gość: pro Re: Co tu dużo gadać - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 21:04
        ja rozumiem, ze z ta niezawodnoscia corsy i albei to ty oczywiscie zartowales,
        szanowny wspol-nick-imienniku?
      • Gość: pro Re: Co tu dużo gadać - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 21:07
        sprostowanie : agili, nie albei:)
      • znany_i_lubiany Re: Co tu dużo gadać - 01.06.04, 21:07
        Fabia jest dobra dla nijakich idiotow.
        Zreszta twoj wybor.
      • Gość: dziadzia Re: Co tu dużo gadać - IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:45
        Szkoda, że cię odratowali...
    • znany_i_lubiany Popelniasz naduzycie 01.06.04, 21:04
      Porownujac Punto z Fabia i Thalia.
      Te dwa ostatnie to typowe auta dla burakow udajacych kogos innego niz sa, a
      Punto to zwykle miejskie auto, zwykle drugie w rodzinie.
      • Gość: smerdajajeczny Re: Popelniasz naduzycie IP: *.lublin.mm.pl 02.06.04, 18:38
        No pochwal sie koleś, czym ty śmigasz?!
        • znany_i_lubiany Re: Popelniasz naduzycie 02.06.04, 19:40
          Gość portalu: smerdajajeczny napisał(a):

> No pochwal sie koleś, czym ty śmigasz?!

Alfa Romeo Spider. Pewnie nawet takiej na zdjeciu nie widziales.
          • Gość: smerdajajeczny Re: Popelniasz naduzycie IP: *.lublin.mm.pl 03.06.04, 20:05
            hahahahahaha! Nie rozsmieszaj mnie gościu.To wygląda jak czopek do dupy!Wyluzuj
            stary.
    • znany_i_lubiany aha.... 01.06.04, 21:05
      Wybralem Punto bo mialem kiedys malucha.
    • Gość: Andrzej Re: punto/fabia/thalia IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 21:33
      Wybrałbym Punto bo jest fajne i mimo niepochlebnych opini o fiatach (pewnie
      wyrażanych przez byłych posiadaczy Fiata 125 bo maluch był super) wcale nie są
      bardziej awaryjne niż inne auta.
      Thalia jeśli jest tak dobra jak nowe megane to lepiej sobie odpuścić. Kolega
      kupił ten cud (megane) i średnio raz w miesiącu jeżdzi lawetą. Ale moze jest
      lepsza bo przecież składają je w Turcji jeśli dobrze pamiętam.
      A skoda no cóż, ja myślę, że Czeska Motoryzacja jest równie dobra jak i ich
      Marynarka Wojenna.
    • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 14:16
      Jako,że jeżdżę dość dużo-jestem kierowcą busa-to mam pewne pojęcie na temat
      komfortu i niezawodności.Tak chwalicie to Punto-sorry,ale po kursie mogę je
      ocenić.Musiałem pokonywać nim trochę km-i niestety,no niewygodnie.Jechałem tez
      jako pasażer-dzieki.A co do Renault-to bzdury,że megane nawala.Mam model z roku
      1999 i naprawde super!!!NIc poważnego nie było,wszytsko rewelacyjnie chodzi.Do
      tego cenie sobie bogate wyposażenie.Thalia też jest OK.Tak psioczycie na Renalt-
      spójrzcie na to,jakie ta firma ma zasługi:niezawodne ciężarówki,sukcsesy w
      Formell1 i rajdach a poza tym...najwięcej gwiazdek w crash-testach...wszystko
      mówi za siebie.A o Fiatach to rewelacyjnych opinii nie slyszałem.Raczej
      słyszałem trochę o awaryjności,głośnych silnikach i super wynalazku-
      city :D:D.Do tego dochodzi renoma marki.Spójrzcie na zachodnie
      rynki:niemieckie,francuskie-czy tam tez tak gloryfikują fiata????Z miłą chęcia
      pogadam z wami o motoryzacji,gdyż sie tym troszke interesuję...
      • m_mazur Re: punto/fabia/thalia 02.06.04, 19:10

> Raczej słyszałem trochę o awaryjności,głośnych silnikach i super wynalazku-
        > city :D:D.

Sorry koleś, ale chyba nie wiesz co mówisz?? Pomijając kwestię awaryjności bo
        zdarzają się (poniedziałkowe) egzemplarze które się psują. Nie słyszałem żeby
        ktoś narzekał na City. Wręcz przeciwnie, na parkingach, w centrum miast jest
        bardzo przydatny. Co do głośnych silników to chyba masz w pamięci tylko Malucha
        albo CC700.

Pozdrawiam
      • znany_i_lubiany ROTFL:))))))))))))))))) 02.06.04, 19:38
        Mamy oto na forum kwiat intelektualny narodu polskiego.
        Kierowce busa, ktory wlasnie skonczyl kurs, a ze nie bardzo mu szlo bo jest
        debilem, to za wszystko wini samochod.
        To ty moze lepiej tumanie zamiast wozic ludzi i narazac ich na niebezpieczenstwo
        wez widly w lape i won przerzucac gnoj!
        • Gość: Piter Re: ROTFL:))))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 23:10
          GOsciu!!!!Ja nie krytykuje twojej jazdy wiec Ty nie krytykuj mojej OKI???I nie
          powinno was obchodzic za ktorym razem zdałem prawko.Zdałem na Micrze-tyle
          powiem.A jezeli teraz jeżdżę po różnych krajach,jestem kierowcą mikrobusa,to
          tylko dobrze robi dla mojego doświadczenia.A co do waszych komentarzy na
          renault-obejrzyjcie sobie troche testy zderzeniowe.Co do hamulców powiem wam
          jedno-raz mnie uratowaly...gdybym jechal innym autem nie wyszedlbym
          bezkolizyjnie...a poweim tylko,że nie stalo sie to z mojej winy.Moja megane ANI
          RAZU,powtarzam ANI RAZU nie nawaliła mi jeszcze.Może macie wadliwe egzemplarze?
          A w ogóle poziom intelektualny i odzywki niektorych pozostawie bez komentarza.A
          co do ludzi-to może wy swoje rodzinki narażacie na niebezpieczeństwo.Nie miałem
          ANI 1 wypadku i ...wszystko zrobię,żeby nie dopuścic do tego.Ale jak niektorzy
          jezdza to jest ZGROZA.Wiec nie zawsze musi 1 człowiek być winnym.Tylko moze nim
          byc jakis "szpaner" w Fiaciku sporting albo czyms podobnym-co sie dosc czesto
          zdarza
          • znany_i_lubiany Re: ROTFL:))))))))))))))))) 06.06.04, 14:22
            Kierowca mikrobusa to brzmi dumnie.
            Prawie tak jak furman.
            Frajerze bez matury...
      • Gość: AdM Re: punto/fabia/thalia IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 19:46

Tak chwalicie to Punto-sorry,ale po kursie mogę je
        > ocenić.Musiałem pokonywać nim trochę km-i niestety,no niewygodnie.

Wow!
      • Gość: r Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:21
        Autor wątku pyta o konkretne modele, i nie rozumiem co tu ma do rzeczy Megane z
        1999roku, sukcesy Formell1 (jeśli tu chodzi o Formułę1 to lepsze wyniki ma
        obecnie raczej Fiat-Ferrari). Samochody sportowe są produkowane przez
        niewielkie wyspecjalizowane manufaktury. Wkład koncerneu ogranicza się tylko do
        finansowania ich działalności. Renault i Fiat są obecnie w 100% porównywalnymi
        markami, tylko Fiat w Polsce jest chyba trochę tańszy. Na koniec trochę krytyki
        Renault Megane 1999r (bezpieczeństwo) - kiedyś była taka reklama w której
        zachwalano super hamulce tego wozu - tymczasem we wszystkich testach jakie
        widziałem jego droga zatrzymania jest o jakieś 2m dłuższa niż konkurencji.
      • Gość: buuu Re: punto/fabia/thalia IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.06.04, 00:56
        > spójrzcie na to,jakie ta firma ma zasługi:niezawodne ciężarówki,sukcsesy w
        > Formell1 i rajdach a poza tym...najwięcej gwiazdek w crash-testach...wszystko
        > mówi za siebie.A o Fiatach to rewelacyjnych opinii nie slyszałem.Raczej

A slyszales kiedys (np) o Ferrari?
    • Gość: tylko fabia tylko fabia IP: 213.158.197.* 02.06.04, 19:13
      • znany_i_lubiany Re: tylko fabia 02.06.04, 19:37
        Idz sie umyj bo smierdzisz.
        • Gość: Piter Re: tylko fabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:39
          Znany i lubiany-gratuluje inteligencji...myślę,że twoja wypowiedzjest na
          poziomie 7-latka
          • Gość: Andrzej Re: tylko fabia IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 21:54
            Piter ty się nie denerwuj. Silnik megane ma tyle wspólnego z tymi formuły 1 ile
            twój bus z bolidem.
            Ponieważ przyznałeś że prawko robiłes na punto więc smiem twierdzić, że masz je
            od niedawna (ja robiłem jeszcze na 126P).
            Reno megane o którym pisałem rzeczywiście psuje się przy każdej okazji i
            złośliwie zawsze w trasie. Z tego co mówił znajomek to nawala elektronika. Ot
            poprostu wsiadasz kręcisz kluczykiem i nic. Dobrze, że ma telefon. Jak na auto
            za ponad 60 000 (po tyle dał za ten bajer) to lekka przesada.
            Starą megane też bodajże z 1999 kupił inny kolega. Od 1 właściciela przebieg
            78000, serwisowana. Przez rok wymienił katalizator, sonde lamda, silnik krokowy,
            rozrząd i alternator. Razem jakieś 2000 (oczywiście poza serwisem renault bo ci
            wzieli by tyle za diagnostykę). I na koniec puścił go do ludzi bo miał już dość.
            Może to incydentalne przypadki ale niestety ja napewno nikomu renówki nie polecę
            CZĘŚCI I SERWIS NIEBOTYCZNIE DROGIE. Wiem coś o tym bo myslałem rok temu o
            kupnie używanej Laguny 2,0 z 98 , ale odpuściłem po rozeznaniu cen serwisu.
            Może Punto nie jest wygodne w trasie choć nie wiem bo miałem okazję jeżdzić
            tylko na krótkich dystansach. Na miasto auto bardzo fajne, wsiada się dobrze nie
            wale głową o dach, siedzi się wygodnie, jeżdzi może nie rewelacyjnie ale
            przyzwoicie. Z thalią nie mam doświadczeń, ale fabia jest napewno mniej wygodna.
      • Gość: oooo tylko fabia jest do dupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 01:31
    • zubr_zalogowany Re: punto/fabia/thalia 02.06.04, 23:25
      wszyscy spieraja sie tu o jakies opinie o markach
      zupelnie nieobiektywnych

a wybor jest zalezny od potrzeb
      thalia to samochod z duzym kufrem - jak ktos chce wozic rodzine i bagaze i
      koniecznie uprze sie na sedana
      fabia - wybor nadwozia jest najwiekszy i w wersji kombi bedzie pakowniejsza od
      thalii
      punto - miejski samochod, wg mnie najladniejszy ze wszystkich - dla kogos komu
      mniej zalezy na walorach uzytkowych
      mam wrazenie ze i karoseria i wnetrze sa w puncie najciekawsze sposrod
      wymienionych, a silniki sa przyzwoite

wybor zalezy od tego co dla kupujacego jest najwazniejsze
    • Gość: aa Re: punto/fabia/thalia IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.06.04, 00:50
      Mam punto II, rok 2000, przebieg 92 000
      poza drobnymi usterkami, jest jak nowe,
      bardzo dobrze sie prowadzi. Żadnych dziwnych
      dzwięków z karoserii ani podwozia. Silnik na 5+
      Drobne usterki to, statystycznie jedna
      mała naprawa w roku - np. wymiana przewodów
      wysokiego napięcia

Jeśli chodzi o pozostałe (fabia/thalia)-
      nie jeździłem, więc trudno mi się wypowiadać
      o jakości/prowadzeniu.
      Jednak, słyszałem, że Renault jest bardzo usterkowy -
      to widać w rankingach zawodności (socjalistyczna
      firma ;), więc thali bym nie polecał,
      Na Fiacie możesz polegać - jeżeli zacznie coś się
      psuć - zauważysz objawy i bedziesz miał bardzo dużo czasu,
      żeby się umówić w serwisie. Natomiast Renault lubi
      czasem po prostu stanąć na środku drogi...

Jeśli chodzi o Fabię - na pewno nie warto kupować
      z syfiarskim, przestarzałym silnikiem. Wersja z
      normalnym silnikiem jest tak droga, że się nie
      opłaca brać.
      Niezawodność Fabii - przeciętna, czyli taka jak Punto
      (co dla statystycznego kierowcy jest optymalne cenowo)

Kupując samochód możesz też wziąść pod uwagę, że Skoda
      wypieła na nas d... i nie wybudowała tutaj fabryki,
      natomiast Fiat iwestuje tutaj ogromne pieniądze, buduje
      najnowocześniejsze fabryki, i daje pracę.

www.dajeszprace.pl/
      • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:14
        Widzisz:Tobie Punto nie sprawia żadnych problemów.Mnie Renault nie.Ale dziwi
        mnie jedno:że wszyscy tak źle mówia o Renault.Mam tez znajomych,którzy jeżdża
        tymi autami,i NIKT się na nic nie skarżył.Mają dobrą opinię.Mnie sie nigdy nie
        trafiło,żeby stanął w drodze(odpukać w niemalowane drewno...).Oprócz tego,co
        widzę nikt nie da sobie złego słowa na Fiata powiedzieć.JA tymczasem mam swoje
        zdanie,gadałem z użytkownikami tych aut.Z resztą-u mechaników większość
        zepsutych pojazdów stanowią Fiaty-a niby takie bezawaryjne...co do
        bezpieczeństwa nie będę sie wypowiadał,to już zupełnie inna beczka.Kolega
        bardzo skrytykował Skodę.Za co???Za silnik.Silniki VW uchodzą za bardzo
        dobre,człowieku,jeśli ty uważasz że włoskie silniki są lepsze od
        volkswagenowskich,to...nie będę nic komentował.Skoda nie ma fabryki w kraju,a
        Fiat inwestuje...>LOL.Po prostu koń by się uśmiał.VW chciał inwestować w Żerań-
        na pewno montowaliby m.in. Skody.Ale Polacy wybrali Koreańców...i co mamy-
        koniec Żerania.A czemu Fiat inwestuje akurat w Polsce??/W innych krajach nie ma
        dobrej sprzedaży i opinii.A wie,że jak będzie się maxymalnie podlizywał
        Polakom,to go kupią.I tylko o marketingowe chwyty tu chodzi.Oj.łatwowierni i
        naiwni...szkoda mi Was-zginiecie w Świecie.
        • greenblack Re: punto/fabia/thalia 03.06.04, 10:41
          Filozofie z busa, ile i w jakim wieku po polskich drogach jeździ Fiatów? Niech
          tylko 5% będzie zepsutych, to warsztaty będą pełne.
          • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:09
            Greenblack,troszeczkę naczytałem sie twoich postów i widzę,że naprawde brakuje
            im logiki.Wszedzie pod niebiosa gloryfikujesz fiata.Zreszta-nie wszyscy cie tu
            lubia,powoli zaczynasz draznic swoimi textami.Wiec dobrze bedzie,jezeli nie
            bedziesz sie wypowiadal na twoje tematy.Widze ze NIGDY nie dasz sobie zlego
            slowa na fiata powiedziec.Statystyki cie nic nie obchodza,rankingi TUV tez nie
            i te sprawy.Masz swój fiatowski świat w którym żyjesz,ale uważam,iż nie musisz
            wszystkim go prezentować.A od busów i ich kierowców to sie łaskawie odczep-nasz
            dorobek i służenie ludziom nie ma nic wspolnego z tym tematem.Dla mnie jest to
            przyjemne z pożytecznym i tyle-a ty pewnie nigdy nawet jako pasażer busem nie
            jechałeś-bo sobie ubzdurałeś-że np.do Transita nie wsiądziesz,bo to jest
            Ford.Ty chcesz Fiata i koniec.szkoda mi ciebie,Greenblacku...
            • rwrw2 Re: punto/fabia/thalia 04.06.04, 00:11
              Chciałem obronić co nieco Punto. Mam od 15 mies. 60 konne, 3 drzwiowe, kupione
              tuż przed liftingiem. Przejechałem do dzisiaj 38 000 z tego około połowy po
              Warszawie. Kopletnie nic się nie popsuło-zobaczymy co będzie dalej. Kupując go
              zwracałem uwagę też na Fabię i Corse. Niestety, raz Punto było wtedy tansze a
              dodatkowo porówując przyspieszenia 0-100 tych dwóch ostatich w podstawowych
              silnikach(najtanszych)zdecydowanie wygrywało Punto-14,3 sek.
              Fabia i Corsa 17-18 sek. Jeździ się całkiem wygodnie i samochodzik w wersji 3d
              ładnie wygląda.
              Pozdrawiam wszystkich i sugeruje troszkę bardziej kulturalne wypowiedzi
              niektorych forumowiczów(przykłady wyżej).
              • Gość: k5 Re: punto/fabia/thalia IP: *.mia.bellsouth.net 04.06.04, 03:56
                Nie jeździłem ani fabią ani thalią. Mogę więc wypowiedzieć się jedynie o punto
                2. Jeździłem tym ponad dwa lata. Krótkie wnioski: cichutki, ładny i oszczędny
                (w trasie przejedziesz na zbiorniku 800 km). I niezawodny - nic się nie
                zdarzyło. Serwis b. przyjemny, przynajmniej w Białymstoku. Oglądaliśmy z żoną
                wiele aut: corsa, 206, fabia, polo, yaris i coś tam jeszcze. Subiektywnie punto
                wydało nam się najładniejsze i najprzestronniejsze w środku. Obiektywnie -
                oferta cenowa była najlepsza, dodatkowo udało nam się wytargować 7% upustu.
                Żona do dzisiaj wspomina je z sentymentem, choć jeździ dużo większym i
                podobno "lepszum" wozem.
        • Gość: aa Re: punto/fabia/thalia IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.06.04, 03:44
          Oczywiscie, przede wszystkim zalezy to od egzemplarza i kierowcy...
          Nie nalezy przeceniac rankingow niezawodnosci!
          Roznice pomiedzy np. 30 a 60 miejscem sa znikome i wynikaja
          bardziej z bledu pomiaru niz z wady modelu samochodu ...

> dobrej sprzedaży i opinii.A wie,że jak będzie się maxymalnie podlizywał
          > Polakom,to go kupią.I tylko o marketingowe chwyty tu chodzi.Oj.łatwowierni i
          > naiwni...szkoda mi Was-zginiecie w Świecie.

coz... Niemcy kupuja tylko niemieckie samochody - zastanawiales sie czemu?
          Chodzi zatrzymanie pieniadza w kraju.
          Dlaczego kupujący np. skody (ale rowniez renault, toyota ...) wyprowadzaja
          pieniadze, ktore zbierali (czasem cale zycie) za granice??? - nie powracaja
          one ani w formie podatkow, ani zatrudnienia...
          Dla mnie to jest OGROMNA NIEWIADOMA. Myslenie tylko i wylacznie o wlasnym
          tylku. I to bardzo krotkowzrocznie...
          • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:20
            Niedawno rozmawiałem z kilkoma uzytklownikami samochodów Renault.I naprawdę
            bardzo obiektywnie mówili,że auta te po prostu...nie psuja sie.Jak zacytowałem
            im niektóre wypowiedzi z tego forum to po prostu...reakcja każdego z nich była
            mniej więcej podobna:prychnięcie śmiechem lub wyłupienie oczu w stylu "nie do
            wiary..Więc widzicie,że wasze opinie naprawdę wśród uzytkowników nie sprawdzają
            się.Ja jestem równiez bardzo zadowolony.A użytkownik Thalii z którym trochę
            rozmawiałem też.Ja nie żałuje,że kupiłem takie auto.A co do zwolenników
            Fiata:WIĘKSZOŚĆ Z NICH to naprawdę dziwni ludzie.Na drodze uważaja się za panów
            szos-najwięcej łamiących przepisów zauważam w CC i SC Sporting i właśnie w tych
            Punciakach.Raz przez takiego to o mało..nie chce gadac.... :( .A
            przykład "inteligencji" neiktórych miłosników Fiata widać po wypowiedziać na
            tym forum.Uwzięli się na inne marki i w ogóle nie mają szacunku dla kierowców
            Skody-no i ostatnio zauważam,że Renault też...Troszeczkę własnej
            krytyki,"iaciarze".Bo z Waszych wypowiedzi widze ze ten kto jezdzi Fiatem to
            jest gość,a ten kto jeździ Skodą lub Renault to burak etc.TROSZECZKĘ
            SAMOKRYTYKI!!!!!!!!!
            • znany_i_lubiany Re: punto/fabia/thalia 06.06.04, 12:00
              Przeciez to prawda, ze kto jezdzi skoda ten burak, inteligencie z busa.
              BAHAHAHAHA
              Skody sa kupowane przez zdesporowanych wsinuow, ktorzy cale zycie marzyli o
              zachodnim rodzinnym aucie i teraz mysla, ze wlasnie nadszedl ten moment.
              Jestes debilem i tyle.
              A propos
              Masz mature?
              • Gość: Marek Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 12:23
                Thalia - nieergonomiczna, tandetna,brzydka, sporo pali.Źle się tym po prostu
                jeździ.
                Punto: tandetnie wykonane, sypie się na potęgę, żadna rewelacja.
                Fabia: tak, ponieważ bije na głowę we wszystkich testach w/w pojazdy, tak, ale
                począwszy od silnika 1.4 16V, który jest jako tako nowoczesny, ma najlepszą
                ergonomię (Voklswagen), poziom kultury w sewrwisie jest taki jak u VW czy
                innych światowych marek, u Fiata jak w byłym Polmozbycie u pana Mietka, Renaul
                jest jakieś bezpłciowe.

Tylko Fabia, pojeździj każdym z nich, a napewno nie będziesz miał wątpliwości.
                • znany_i_lubiany Re: punto/fabia/thalia 06.06.04, 14:21
                  Oto mamy na forum kolejnego wlasciciela fabii, ktory kupil to gowno o chcial
                  miec taka samo jak ty i teraz pluje sobie w brode ze popelnil taki blad.
                  No wiec probuje namowic innych na to gowno zeby czuc sie razniej, ze inni tez
                  tym jezdza i ze nie tylko on jest debilem.
                  ps. Od kiedy skoda to marka swiatowa?
                  Fiat jest marka swiatowa, a skoda jest lokalnym gownem.

• Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 15:06
                    Znany i Lubiany,moja matura powinna Cie obchodzić tyle co prezydenta
                    zeszłoroczny śnieg.Po twoich textach wnioskuję,że ty nie zdałeś matury,albo
                    sobie ją kupiłeś.Wypowiadając się na forum tak poważnej gazety jak Gazeta
                    Wyborcza(którą codziennie czytam)myslałem,że wypowiadam się na POWAŻNYM forum
                    motoryzacyjnym.Niestety,jest to tylko jedna wielka dziecinada-parodia-zero w
                    tym powagi.Nie mówie do wszystkich,tylko do takich dzieciaków jak Znany i
                    Lubiany czy Greenblack.Texty takie,że"skoda jest be,to lokalna marka a fiat
                    jest cacy bo to marka światowa" po prostuswiadczą o ZEROWYM poziomie
                    wykształcenia i inteligencji.Znany i lUbiany:ja NA PEWNO mam maturę,a to,że ty
                    nie słyszałeś o takiej rzeczy jak DOROBEK to przykro mi-bo patrząc na Twoje
                    wypowiedzi nie spełniasz chyba kryteriów pracodawców.Szkoda mi ciebie...lepiej
                    weź ty się lepiej za naukę,naucz się zasad kultury-których po prostu nie znasz
                    i troszeczkę samokrytyki i inteligencji.Obniżasz poziom tego forum.Najlepiej
                    skumpluj się s Greenblackiem,załóżcie sobie prywatne forum "FIAT najlepszy-
                    reszta to gówno" i tam skupiaj takich jak Ty.Ale proszę cię,nie wypowiadaj się
                    juz na forum AUTO-MOTO.Niech stanie się ono POWAŻNYM forum dzięki nieobecności
                    twojej i tobie równych.
                    • znany_i_lubiany Re: punto/fabia/thalia 06.06.04, 20:03
                      Czyli jednak zgadlem.
                      Nasz kierowca busa nie ma matury. Piter. Jak to dumnie brzmi. Tak z angielska.
                      Bardzo cie to pewnie dowartosciowuje. Caly jego dorobek to bus - 20-letni
                      renault traffic. Jest tak dumny z niego i z tego, ze CODZIENNIE czyta powazna
                      gazete, ze woda sodowa uderzyla mu do glowy. Jego chec DOROBIENIA sie zagluszyla
                      juz zdrowy rozsadek, poczucie wstydu i przyzwoitosci. Marzy toto o skodzie, bo
                      uslyszal w telewizji, ktora oglada CODZIENNIE, ze skoda to luksusowe i rodzinne
                      auto. Nie wie, ze nabycie skody oznacza smierc towarzyska, ale w koncu jakie on
                      ma towarzystwo. Kierowcow busow i taksowkarzy zwanych potocznie zlotowy. Dla
                      nich pewnie bedziesz gosc zajezdzajac na postuj srebrna skoda, a moze w kolorze
                      magic? To dopiero bylaby sensacja u ciebie na wsi.
                      Takich debili zadko spotyka sie na forum, bo jest ich wprawdzie w Polsce duzo,
                      ale raz ze nie wiedza co to internet, a dwa ze pol zycia spedzaja w garazu
                      pielegnujac swoje fabki. Smiac mi sie z was chce prostaki!
                      • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:35
                        Słuchaj!!!!!!Czy ja cośkolwiek wspominałem,że chcę kupić skodę???Chyba nie!!
                        Powiedziałem,że na razie mojej Megane nie zmienie na nic inego!!!!Mam maturę-
                        powiem ci tyle,ciekawski półgłówku!!!A może nigdy nie jechałeś busem ani
                        taksówką,nie korzystałeś z usług...domyślam się,że nie.Bo sobie ubzdurałeś,że
                        do innego auta niż fiat nie wsiądziesz.Proszę cię,przestań już wszystkim
                        okazywać swoją głupotę,nietolerancję oraz bezmyślne,nieobiektywne i dziecinne
                        komentarze.Znany i lubiany,nie po to wypowiadam się na forum,żeby taki mądry
                        inaczej miłośnik Fiata jak ty robił tu kłótnie.BŁAGAM,dla mojego i towjego
                        dobra skończ już.Miej swoje zdanie,ale NIE OBRAŻAJ kierowców innych aut i
                        zachowaj swoje określenie na temat ludzi dla siebie.Obrażasz tu wszystkich co
                        jeżdżą Skoda albo Renault.Ja o twoim fiacie nie gadam obraźliwie,tylko
                        krytykuję jego wady.A z twoimi textami typu "auta dla buraków i wieśniakow"
                        schowaj sie.Pokazujesz tylko brak inteligencji.Chyba w
                        temacie "punto/fabia/thalia" chodziło o to,żeby doradzić autorowi co ma
                        kupić.Ja to zrobiłem.A ty tutaj zaczynasz "rzucać mięsem".Proszę cię,skoncz
                        już!!!!!!!.
                      • Gość: Piter Re: punto/fabia/thalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:40
                        Acha:zapomniałem o jednym.Towarzystwo mam doskonałe-nie powinno ciebie to
                        obchodzić jakie.Moja sprawa,nie wiem czy ty masz towarzystwo,ale nie interesuje
                        mnie to.Telewizję oglądam rzadko,częsciej słucham radia i czytam gazety oraz
                        książki.Prywatnie posiadam 5-LETNIE MEGANE a nie 20-letniego Traffica jak
                        napisales.Zajmij się sobą,a nie cudzymi autami.Nie powinno ciebie to również
                        obchodzić czy jestem ze wsi czy z miasta.Maturę zdałem bardzo dobrze,a chyba
                        jednak ty jej nie zdałeś.Znany i lubiany,popatrz na swoją
                        ortografię:"postuj">hahahahahahahahahahahaha-wróć do podstawówki,a nie wypisuj
                        się na forum!!!!!
    • Gość: długopisem Re: punto/fabia/thalia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 15:28
      jak niw wiesz co to kup lanosa. Będzie tańszy w eksploatacji i bardziej niezawodny, a w dodatku zostawisz trochę kasy w kieszeni polskiego robotnika.
      Z DU nic nie wycieka. Tylko raczej wybierz wersję najdrożdzą, dwu-trzy letnią, nie ma problemu z gazowaniem.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka