kretyn_888 16.08.10, 13:20 samochód. Czy brać pod uwagę skodę, jeśli tak to jaką? Mam do wydania ok 45 tys. Link Zgłoś Obserwuj wątek
anka401 Re: Skoda hit czy kit. Proszę o pomoc, chcę zmien 16.08.10, 13:39 Dobra, silna, znane mi egzemplarze są właściwie bezusterkowe, wyglądają ładnie, części łatwo dostępne, w miarę niedrogie; mój następny samochód to będzie Fabia:) Link Zgłoś
octavian-3 Re: Mam Octavię od 4 miesięcy. Jestem z niej 16.08.10, 14:08 bardzo zadowolony. Była używana, przebieg 94 tys. km. Silnik 1,9 TDI. W czasie wakacji spaliła średnio 5,6 litra ON.Silna, pakowna i mam nadzieję, że bezawaryjna. Zapłaciłem 40 koła. Pozdrawiam. Link Zgłoś
soner3 Re: Skoda hit czy kit. Proszę o pomoc, chcę zmien 16.08.10, 15:53 Jesli wyrob Skody to zdecydowanie za taka kwote uzywana Octavie II - jesli duzo jezdzisz to 1.9tdi, jesli nie to 1.8TSI . Link Zgłoś
jorn Re: Skoda hit czy kit. Proszę o pomoc, chcę zmien 16.08.10, 21:13 Ani kit, ani hit. Po prostu przyzwoity, a nawet dobry samochód z niezbyt wyszukaną stylizacją. Mam od nowości czteroletnią Octavię II (75 kkm) i miałem jak dotąd trzy awarie: 1. Padł tempomat (musiałem wymienić) 2. Wężyk doprowadzający płyn do spryskiwacza tylnej szyby spadł z króćca w wyniku zamarznięcia płynu zimą. 3. Od czasu do czasu gaśnie mi ten wyświetlacz między zegarami. Pozdrawiam Link Zgłoś
daniel.jed Re: Skoda hit czy kit. Proszę o pomoc, chcę zmien 18.08.10, 00:59 Co wy macie z tą skodą. Nie ma u nas normalnych, ładnych samochodów? Żeby to jeszcze było w cenie Logana, to rozumiem. Podobno w letniej promocji do każdej skody dają szare skarpety i sandały lub klapki do wyboru. Link Zgłoś
robert888 normalni ludzie w nocy śpią ale są daniele, co 18.08.10, 08:39 śledzą nocami promocje skody w poszukiwaniu okazyjnych skarpet i klapek he he:) Link Zgłoś
bezzebnypirat Jak stolujesz sie w barach mlecznych i biedronce.. 18.08.10, 01:40 to bierz Skode bez obaw. To w koncu marka dyskontowa wsrod dostepnych aut. Tak jak biedronka: good value for money. Jaka? Tylko 1.9TDI, best value for money tej marki. Link Zgłoś
milos75 Re: Skoda hit czy kit. Proszę o pomoc, chcę zmien 18.08.10, 10:34 Sobie bym nie kupił, zresztą tak jak i VW, ale mam coraz więcej uznania dla tej marki za to, że potrafi sprzedawać niedrogo całkiem przyzwoite auta. Z całej gamy zdecydowanie nie podoba mi się tylko Fabia - to jest jakaś imitacja samochodu. Natomiast reszta jest zupełnie przyzwoita. Powinniśmy się uczyć od Czechów, a nie ich wyśmiewać, to może byśmy mogli kupować własne auta, a nie czeskie. Ale my potrafiliśmy tylko rozpieprzyć FSO. 40 mln. kraj w środku Europy bez własnej marki moto to jakiś ewenement, podobnie jak nasza ekstraklasa :-) Ale jeśli sie zaczyna rozmowy z każdym inwestorem od tematu gwarancji zatrudnienia dla bandy nierobów, to czego się spodziewać ? Inwestorów takich jak Daewoo i Dell, a nie VW czy Toyota... Link Zgłoś
kretyn_888 Re: Dziękuję za pomoc, ale tym którzy nie mają 18.08.10, 13:09 żadnych kompleksów. Czytałem w prasie trochę na temat skód. Opinie były przychylne. Dlatego prosiłem o pomoc tych, którzy tymi autkami jeżdżą i mają wyrobioną opinię na temat tych samochodów. Życzę powodzenia i jeszcze raz dziękuję. Będę musiał podjechać do salonu z komisem. Albo kupię używaną Octavię lub nówkę Fabię. Link Zgłoś
fuiio Re: Dziękuję za pomoc, ale tym którzy nie mają 18.08.10, 13:25 najlepsza jest fabka 1.2 htp ale nowa! bo co nowe to nowe Link Zgłoś
wal21 Re: Dziękuję za pomoc, ale tym którzy nie mają 18.08.10, 21:29 życzę powodzenia. Do tego kapelusz, załadowany bagażnik i jazda na wczasy. Szerokiej drogi Link Zgłoś
kretyn_888 Re: Następny z kompleksami!!!!!!!!!!!!!!!! 19.08.10, 13:06 Idź do psychiatry lub seksuologa i niech próbuje Ci wydłużyć. Link Zgłoś
cloclo80 Re: Dziękuję za pomoc, ale tym którzy nie mają 19.08.10, 17:59 Wszystkie gazety moto w tym kraju są robione za pieniądze z Reichu więc nie spodziewaj się, że będą podsrywać przybudówce VW. Link Zgłoś
elfkabezhaltera Stać cię na nową-starą Oktawię 18.08.10, 20:05 www.skoda-auto.pl/pl/modele-osobowe/octavia-tour.html Szwagroszczak sobie kupił w czewrcu i jest zachwycony. Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: Stać cię na nową-starą Oktawię 18.08.10, 20:09 Szwagroszczak wziął sedana z benzyną 1.6 + pakiet Optimum + darmowe LPG Link Zgłoś
cloclo80 Re: Stać cię na nową-starą Oktawię 19.08.10, 18:00 A odrąbał nogi pasażerom? Przecież do tylko duża 3-drzwiówka do której nie wiadomo dlaczego domontowali dwa duże wywietrzniki w kształcie tylnych drzwi. Link Zgłoś
kretyn_888 Re:kupiłem sedana z benzyną 1.6 + pakiet Optimum 24.08.10, 23:00 sedana z benzyną 1.6 + pakiet Optimum + darmowe LPG za 47 ooo tys. zł. Dziękuję za radę. Fajna bryczka. Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re:kupiłem sedana z benzyną 1.6 + pakiet Optimum 24.08.10, 23:30 No to fajnie! Szerokości! Link Zgłoś
kretyn_888 Re:Dzięki za podpowiedź. 47 koła z ubezpieczeniem! 24.08.10, 23:52 Pali ok. 9,5 l. gazu!!!! Nie jest to cudo techniki, ale za te pieniądze z takim wyposażeniem takiego autka nigdzie indziej bym nie kupił. W tej cenie może miałbym Yarisa, Clio, Grande Punto. A to autka mniejsze od Octavii. I do tego ten bagażnik. W swojej pracy na pewno go wykorzystam. W czasie wakacji mogę dużo zabrać. Cały sprzęt do nurkowania się zmieści. Teraz mogę nawet dokleić sobie wąsy i założyć kapelusz, tak jak twierdzi wielu idiotów (kretynów) na temat właścicieli Skód. I mam do w d...... . Pozdrawiam! Link Zgłoś
cloclo80 Re:Dzięki za podpowiedź. 47 koła z ubezpieczeniem 25.08.10, 00:26 Bo jesteś debil i to bez dwóch zdań. Primo to Octavia nie jest sedanem, każde dziecko to wie, dlaczego ty nie nie wiadomo, może jeszcze mleko pod nosem. Secundo średniowieczna (17 lat w produkcji) Octavia Tour nijak się ma do nowego modelu. Bebechy z Golfa III jeśli się nie mylę. Motor 1.6 - również średniowiecze. Jedyna zaleta to brak zalet. Podsumowując w skrócie, gó... dasz gó... masz, a marketingowi Skody gratulujemy kolejnego jelenia nabranego na "prawie Volkswagena". Link Zgłoś
kretyn_888 Re: debil i to bez dwóch zdań to ty jesteś!!!!!!!! 25.08.10, 01:11 Nie pisałem,że to jest sedan. Jeżeli jesteś jeleniem to zgłoś się do swojej żony z pretensjami!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
cloclo80 Re: debil i to bez dwóch zdań to ty jesteś!!!!!!! 25.08.10, 12:56 Napisałeś w tytule postu (cytuję): Re:kupiłem _SEDANA_ z benzyną 1.6 + pakiet Optimum Przeproś chamie... Link Zgłoś
elfkabezhaltera Oktawia sedan 25.08.10, 08:10 cloclo80 napisał: > Bo jesteś debil i to bez dwóch zdań. A ty kretyn? > Primo to Octavia nie jest sedanem, każde dziecko to wie, dlaczego ty nie nie > wiadomo, może jeszcze mleko pod nosem. Może użyć wymyślnej nazwy "liftback" - wiele to zmieni? > Secundo średniowieczna (17 lat w produkcji) Octavia Tour nijak się ma do nowego > modelu. Bebechy z Golfa III jeśli się nie mylę. > Motor 1.6 - również średniowiecze. No to wszyscy autorzy debilnych postów "nie kupwać nowych" powinni być zadowoleni ... Są ludzie dla których samochód nie musi być ostatnim krzykiem techniki - w czym taki silnik jest gorszy od tych opracowanych rok czy dwa temu? > Podsumowując w skrócie, gó... dasz gó... masz, a marketingowi Skody gratulujemy > kolejnego jelenia nabranego na "prawie Volkswagena". Nie dokonuj projekcji. Brzmisz tutaj dokładnie jak taki jeleń który kupił "prawie Volkswagena" i się zawiódł. Wyobraź sobie, że są ludzie kupujacy Skode bo potrzebują sporego samochodu, a nie chcą płacić za markę. Jedni kupią Dacię, a inni Skodę ... Link Zgłoś
qqbek Re:Dzięki za podpowiedź. 47 koła z ubezpieczeniem 25.08.10, 00:32 kretyn_888 napisał: > Pali ok. 9,5 l. gazu!!!! Fajnie, też tak chcę :) > Nie jest to cudo techniki, ale za te > pieniądze z takim wyposażeniem takiego autka nigdzie indziej bym nie > kupił. Eee- giełdy używanych w swojej okolicy nie masz? > W tej cenie może miałbym Yarisa, Clio, Grande Punto. A to > autka mniejsze od Octavii. Też racja... porównanie przerośniętego kompakta z autami segmentu B nie ma sensu. Porównaj go lepiej z Dacią Logan MCV za te same pieniądze. > I do tego ten bagażnik. *patrz sekcja Dacia Logan MCV > W swojej pracy na > pewno go wykorzystam. W czasie wakacji mogę dużo zabrać. Cały sprzęt > do nurkowania się zmieści. To znaczy rurka i płetwy? Bo przecież bomba LPG z tyłu siedzi :) > Teraz mogę nawet dokleić sobie wąsy i > założyć kapelusz, tak jak twierdzi wielu idiotów (kretynów) na temat > właścicieli Skód. I mam do w d...... . > Pozdrawiam! Powodzenia. Wszystko zależy od tego, jak będziesz jeździł. Co do ostrej jazdy, to nadal boję się białych Octavii przedstawicieli handlowych... to pojazd pokroju czarnej Wołgi sprzed 40 lat... dzieci można tymi kierowcami straszyć. Tak więc stereotyp kierowcy Skody wcale nie jest jednoznaczny. Jednoznaczne i zawsze to samo, jest tylko zadowolenie posiadaczy "prawie Volkswagenów" :) Link Zgłoś
kretyn_888 Re:Do nurkowania rurka i płetwy. Od razu widać żeś 25.08.10, 01:15 kretyn. Czarna Wołga? Byłeś molestowany przez rodziców? Współczuję Ci, ale z tym problemem zgłoś się na Policję i do psychologa! Link Zgłoś
elfkabezhaltera Dacia MCV 25.08.10, 08:19 Dacia MCV jest większa. Lecz za 47K PLN wersja Laureate (pięcio osobowa) z silnikiem 105KM nie będzie równie dobrze wypasażona (choć moim zdaniem niewiele gorzej). A na pewno będzie bez gazu. Choć uważam, że MCV to najlepsze tanie kombi na rynku, to autor wątku chciał Skodę. Link Zgłoś
qqbek Re: Dacia MCV 25.08.10, 12:17 elfkabezhaltera napisała: > Dacia MCV jest większa. Lecz za 47K PLN wersja Laureate (pięcio osobowa) z > silnikiem 105KM nie będzie równie dobrze wypasażona (choć moim zdaniem niewiele > gorzej). A na pewno będzie bez gazu. > Choć uważam, że MCV to najlepsze tanie kombi na rynku, to autor wątku chciał Sk > odę. Z silnikiem 105KM to MCV Laureate kosztuje 46k w wersji 7-osobowej... nie licząc promocji dealera, upustów i innych promocji. 46k jest w cenniku, pewnie u dealera można za 47k dostać dużo więcej (np. manualną klimę, radio z mp3 i skórzane obszycie kierownicy za cennikowe 1500 a do tego felgi aluminiowe [1000 w cenniku, ale pewnie dealer darmo dołoży]) Link Zgłoś