Gość: maciek IP: *.uvt.nl 23.03.04, 22:22 tylko 5 biegow i cienki diesel. Japonce zostaja z tylu. Gdyby tak byli tak innowacyjni jak Europejczycy przy swojej niezawodnosci... Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Toyota Corolla Verso 02.04.04, 19:54 Ceny z kosmosu. Poprzedni, obciążony 35% cła model był o kilka tys. tańszy! Francuska i niemiecka konkurencja z porównywalnymi silnikiami i wyposażeniem tańsza o 10-15 tys. zł! Nawet Touran jest trochę tańszy. Śmiechu warte. Link Zgłoś
Gość: Fono Re: Toyota Corolla Verso IP: *.acn.pl 08.06.04, 23:52 POPRZEDNI MODEL BYŁ DUŻO DROŻSZY !!!! Link Zgłoś
Gość: Fono Re: Toyota Corolla Verso IP: *.acn.pl 09.06.04, 12:30 wiesz greenblack co to jest relatywność. tu napewno nowa jest tańsza. a i same ceny przemawiają za nową: stara Terra w marcu: 77900 a Sol 87902 PLN. Jedynie diesel jest droższy ale tylko dlatego że to nowy 116 konny model. Poza tym jazda nowa jest warta swojej ceny! Link Zgłoś
greenblack Re: Toyota Corolla Verso 09.06.04, 16:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13305103 Link Zgłoś
Gość: Fono Re: Toyota Corolla Verso IP: *.acn.pl 09.06.04, 17:15 co to za ceny. Z 2002 roku chyba... Jedno jest pewne. Najtańsza Verso z klimą kosztowała w salonie 82 tysiące. Wiem bo za tyle stała w salonie..... pozzzzdro Link Zgłoś
Gość: K Re: Toyota Corolla Verso IP: *.3miasto.net / *.pronets.pl 04.12.04, 08:02 No ok!! Tylko policz sobie ile bedszie kosztowal ten Touran jak narzucisz na jego cene 35% cla zaporowego!!???? Pozdrawiam!!! Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Toyota Corolla Verso IP: *.toyota.waw.pl 26.04.04, 15:37 Francuskie samochody to klekoczący chłam. Po 4 tys.km w nowym Scenic-u wszystko stuka, plastiki trzeszczą, fatalny licznik, radio którego nikt nie może ustawić, na zakrętach zachowuje się jak kajak , buja na boki. Generalnie bardzo nadsterowny i podsterowny. Turan, ma tylko niezły silnik, poza tym , żeby cokolwiek przewieżć z tyłu ,niech to chu.. trzeba wyjąc tylne fotele, a gdzie je zostawić ... może na pargingu pod marketem (TRAGEDIA !!!!!!!!!). Silnik Toyoty jest super. Moment obrotowy 280nm przy 2200 obr/min , gwarantuje super jazdę. Osoby , które nie dają temu wiary niech przejadą się , każdym z w/w samochodów , przekonacie się sami. Na ra Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Toyota Corolla Verso IP: 217.96.2.* 26.04.04, 16:00 uzywaj innego kompa niz w pracy jak piszesz te pierdy diesle tojoty sa daleko w tyle za europejskimi o czym swiadcza parametry, w tym moment o dobre 600 obr wyzej niz w europejskich skad masz takie informacje przeciez francuskimi nie jezdziles nigdy bo to gowno Link Zgłoś
greenblack Re: Toyota Corolla Verso 26.04.04, 16:57 Gość portalu: Żubr napisał(a): > uzywaj innego kompa niz w pracy jak piszesz te pierdy No rzeczywiście żałosne:) Debil z Toyoty. A ceny tego wozidła prosto ze Strefy Mroku. Link Zgłoś
Gość: RF Re: Toyota Corolla Verso IP: 57.66.193.* 16.09.04, 09:33 Co Ty facet pieprzysz? Scenica mam 5 rok i nic nie trzeszczy z wyjątkiem tylnej półki ale to na mocnych wybojach. Przejedź się wersją 2.0 16V i potem sobie wypisuj głupoty bo jeszcz Ci ktoś uwierzy. "Silnik Toyoty jest super. Moment obrotowy 280nm przy 2200 obr/min , gwarantuje > super jazdę" W Scenicu dci mamy 300 Nm przy 2000 obr./min więc to Super Toyoty nie powala. do tego kultura pracy tego diesla jest dużo dużo lepsza, praktycznie można się pomylić czy nie jedzie się benzynowym. > Generalnie bardzo nadsterowny i podsterowny" No chłopie zdecyduj się czy nad czy pod może w sam raz tylko Ty jeździć nie umiesz? stuka, plastiki trzeszczą, fatalny licznik, radio którego nikt nie może ustawić > , plastic to materiał wybuchowy a co do licznika to się zgodzę mnie się też nie podoba cyfrowy wyświetlacz. Wolę swoją starszą wersję z białymi tarczami i czerwonymi wskazówkami. Link Zgłoś
Gość: zwiadowca Re: Toyota Corolla Verso IP: *.atofina.com 26.04.04, 17:03 No coz, diesele Toyoty sa nieco w tyle w stosunku do VW, Forda lub Renault, ale nie sa gorsze niz PSA. A poza tym - wole odpuscic kilka KM, kilka Nm, miec te wartosci przy wyzszych obr./min., ale za to dostac samochod absolutnie niezawodny. Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Toyota Corolla Verso IP: 217.96.2.* 26.04.04, 17:13 w mojej prywatnej opinii diesle PSA sa jednymi z najlepszych od dawna charakterystyka momentu bija japoncow na glowe japonskie diesle zatrzymaly sie na etapie pierwszej generacji CR z PSA nowe konstrukcje PSA (1.4, 1.6) maja parametry starych 2.0 przy spalaniu o litr mniejszym gotow jestem poswiecic kilka procent w rankingach dla przyjemnosci z jazdy i komfortu japonce dla mnie sa bez wyrazu przecietne stylistycznie wole europejskie nawet gdy statystycznie czesciej grozi mi awaria Link Zgłoś
greenblack Re: Toyota Corolla Verso 26.04.04, 17:15 Ale 1.4d Toyoty aż tak strasznie nie odstaje od konkurencji. Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Toyota Corolla Verso IP: 217.96.2.* 26.04.04, 17:31 zdaje sie moment ma dosc wysoko (nie pamietam dobrze) PSA robi 2 silniki 1.4, jeden gorszy, drugi lepszy gama 1.5 dci w renault jest duzo lepsza ale wieksze 1.3 fiata porownywalny przy mniejszej pojemnosci przy spokojnej jezdzie miejskiej mozna trzymac obroty diesla miedzy 1500 a 2000 silniki toyoty przynajmniej wg papierowych danych na taka jazde nie pozwalaja mniejszy jest w nich przedzial obr z dobra dynamika a to wplywa na bezpieczenstwo Link Zgłoś
hip-hopp Re: Toyota Corolla Verso 30.04.04, 14:04 Gość portalu: Żubr napisał(a): > w mojej prywatnej opinii diesle PSA sa jednymi z najlepszych > od dawna charakterystyka momentu bija japoncow na glowe > japonskie diesle zatrzymaly sie na etapie pierwszej generacji CR z PSA > nowe konstrukcje PSA (1.4, 1.6) maja parametry starych 2.0 przy spalaniu o litr > > mniejszym > > gotow jestem poswiecic kilka procent w rankingach dla przyjemnosci z jazdy i > komfortu > > japonce dla mnie sa bez wyrazu > przecietne stylistycznie > wole europejskie nawet gdy statystycznie czesciej grozi mi awaria > Co kto lubi, do frajdy z jazdy mam inne samochody, do codziennej jazdy wolę samochód co do którego mam przekonanie co do jego niezawodności... na przykład Toyota Camry.... Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: Toyota Corolla Verso IP: *.ipt.aol.com 26.04.04, 17:11 Jesli sie nie myle Corolla Verso chyba nie jest "japoncem" tylko "turkiem",podobnie jak wersja kombi Renault Megane. Pozdrowienia. Link Zgłoś
niki27 Re: Toyota Corolla Verso 26.04.04, 17:43 O ile się nie mylę, kombi jest robione w Palencii (obok hatch). W Turcji - tylko sedany. Nie wiem natomiast, gdzie są robione Sceniki? Link Zgłoś
Gość: zwiadowca Re: Toyota Corolla Verso IP: *.atofina.com 27.04.04, 08:09 japonska stylistyka? Owszem, zwykle malo ciekawa. Niemniej jednak nowa Corolla jest jakos dziwnie podobna do Golfa 5 ;-) Nalezy sie jeszcze zastanowic nad tymi silnikami - nie twierdze, ze VW czy PSA to zlomy, ale zaloze sie, ze wyzylowane silniki nie kreca sie az tak dlugo jak te spokojniejsze. Link Zgłoś
Gość: mario Re: Toyota Corolla Verso IP: *.toyota.waw.pl 30.04.04, 11:33 widzę , że Panowie nie błyszczą inteligencją. Epitety w styly "idiota", dobitnie wyrażają wasz poziom umysłowy. Więc lepiej nie komentujcie tego , czego nie porównaliście w praktyce. Link Zgłoś
Gość: Kuimichino Właśnie tym jechałem... IP: *.d.pppool.de 08.05.04, 16:15 ...przed chwilą i jestem pod wrażeniem. Chwilę później jechalem Mazdą 3 - różnica w cenie na niemieckim rynku żadna: Corolla 23 tyś euro super wyposażona: klima aut. , CD, ESP, szyby i lusterka el. , tempomat, lusterko przyciemnane aut. 7 siedzeń 116 KM diesel a Mazda: 22 tyś przy słabszym silniku: 1600 diesel 110 KM, bez ESP i tempomatu. Różnica klasy, na korzyść Verso oczywiście. Komfort jazdy, jakość wykonania (! Mazda jest naprawde nienajlepiej wykonana o jakości materiałów nie wspominająć!) Mazda jest może bardziej sportowa ale za twarda nawet na niemieckie drogi, juz widze co by było na polskich. Do tego hałasuje na nierównościach zawieszenie. Skrzynia biegów i hamulce w obu super, w Mazdzie nawet troche lepsze. ESP w Mazdzie (jechałem benzyną 1,6 , do diesla ESP nie osiągalne) wkracza do akcji troszeczke za szybko, auto jest za to b. bezpieczne w prowadzeniu-było dzisiaj mokro wiec miał ESP troche roboty :) W Toyocie granica przyczepności leży wyżej o jakieś 10 do 20 km/h! Niespodzianka mała, to auto b. dobrze trzyma sie drogi. Mazda jest za to zwinniejsza i przyjemniejsza w prowadzeniu na małych prędkościach, tj. do 130 km/h. Na autobahnie Verso leci lepiej, lepiej trzyma kierunek jazdy, jest spokojniejsze i stabilniejsze. I cichsze, mimo ze diesel. Ogólnie Mazda jest przeceniona o jakieś 2 tyś euro co najmniej. i za dużo Forda w tej Mazdzie, ma to plusy: dobry układ jezdny ale zawieszenie stuka w sposob nie dający sie przeze mnie akceptować. Verso to rewelacja, bardzo komfortowy i bardzo dobrze wykonany. Silnik ok, mógłby być odrobinke mocniejsze ale w sumie wystarczy, rajdowcem nie jestem. Szukam auta podróżnego i to jest na razie moim faworytem. Macie swoich w tej klasie cenowej? Nie musi być koniecznie mini-van ale komakt odpada, musi być dość duże. Link Zgłoś
mavio1 Re: Toyota Corolla Verso 09.06.04, 16:23 Eeee. Już o tym napisałem na tym forum. Nie podoba mi się ten samochód. Strasznie głośno i tandetnie. Jedynie zawieszenie dość komfortowe. A cena za wysoka jak na takie coś. Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Toyota Corolla Verso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:06 Jeżdżę od niedawna Focusem C-Maxem 2,0 dieslem 136 KM.Rewelacja i silnik i zawieszenie. Wygląd sprawa gustu,reszta naprawdę O.K. Link Zgłoś
tohk Re: Toyota Corolla Verso 04.12.04, 17:45 Stary... chyba cos kręcisz, bo ja też jeżdzę C-maxem z tym silnikiem. I owszem, silnik świetny ale... tylko silnik. Fotel Ci nie skrzypi? Pod tablicą nic nie stuka, nie świerszczy? Plastiki nie trzeszczą? A zawieszenie nie wybija dysku na byle pecie leżącym na ulicy? A wycieraczki pracują normalnie powyżej 70 km/h? A hamulce nie piszczą? Może jednak jezdzisz czymś innym? Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: Toyota Corolla Verso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:33 wyglada jak rozdeptana zaba a tylne lampy jak zywcem wziete z www.wiejskituning.com cena jak z nieba wzieta za tyle kasy mam na przyklad mitsubishi spacestar z max wypasem skora i cala reszta nie oszukujmy tylne siedzenia sa siedzeniami tylko z nazwy nawet pies bedzie tam wyl z rozpaczy bo ogon mu sie zgniecie ludzie w toyocie upadli na glowe i to raczej z wysoka jedyne toyoty godne zainteresowania to mr2, previa, landcruiser cala reszta to badziew milego dnia wszystkim toyotafanom tez Link Zgłoś