Gość: gix Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 13:14 Skoro do otwierania bagażnika kluczykiem nikt się nie czepia to czemu czepiać się do otwierania maski. Nie wiem jak to jest zrobione dokładnie, ale jeżeli za każdym razem gdy chcemy otworzyć maskę trzeba gasić silnik i brać kluczyk do ręki "to głupie". Jeśli jest inaczej to nie mam nic przeciwko. Link Zgłoś
pandzik Re: Motodziennik: Audi A9 17.11.10, 13:37 Wszyscy, a przynajmniej prawie wszyscy, wiedzą jak sie otwiera maskę w F. Trochę naciągane. Link Zgłoś
osmiol Re: Motodziennik: Audi A9 17.11.10, 13:40 dla mnie o wiele głupsze było przyczepienie koła zapasowego w bmw x3 pasem o rozmiarach i wytrzymałości pasów bezpieczeństwa do podwozia.Żeby koło wyjąć theba ten pas przeciąć. Czyli do zmiany koła potrzebny jest spory i ostry nóż. Zazwyczaj nie posiadam takowego w kieszeni, więc pożyczyłem w pobliskiej restauracji.Ciekawe co zrobić jak złapie się gumęna odludziu. Brawo bmw! Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 13:49 Urzekły mnie panele słoneczne do ładowania akumulatorów. Bardzo przydatne szczególnie do ładowania nocą. Nawet jak ktoś robi na trzecią zmianę, to po pochmurnym dniu do roboty nie pojedzie. Moc paneli też zabawna: 120W w bardzo słoneczny długi letni dzień i przy optymalnym ustawieniu paneli pozwoli na dobicie gdzieś do 1kWh od rana do wieczora. Maska w Fordzie nie jest aż tak strasznie głupia, jest zwyczajnie jednym z możliwych, choć niezbyt praktycznych rozwiązań problemu. A w salonach Forda wiedzą, że klientowi kupującemu pierwszy samochód tej marki trzeba pokazać otwieranie maski i po sprawie. Link Zgłoś
Gość: Dragonik Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 94.75.112.* 17.11.10, 13:52 Nie wiem ale od jakiegoś czasu nie oglądam Motodziennika, bo przestałem "trawić" prowadzącego. Jest w tym człowieku coś drażniącego, jego manieryzm w sposobie wysławiania się. Link Zgłoś
Gość: Audi Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 14:44 www.AudiTIMES.PL Link Zgłoś
Gość: abc Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.idc.net.pl 17.11.10, 16:02 "Miałem przytoczyć ten sam argument co mój przedmówca (lolx2), po otwarciu drzwi kierowcy, widoczna jest naklejka z "dokładną" instrukcją otwierania maski. Wspomniany "Pan Mateusz z Tarnowa" najwyraźniej nie radzi sobie z odczytywaniem obrazków, co może tylko świadczyć o poziomie jego inteligencji." Ej Tadziu Tadziu ta twoja glupia wypowiedz tylko swiadczy o tym ze brak Ci kultury i inteligecji... Przeciez nie trzeba miec auta z maska otwierana na kluczyk zeby stwierdzic ze to jest niefajne i niefunkcjonalne... Aha Tadziu naklejki maja to do siebie ze z czasem sie odklejaja no i wtedy to ty bys mial problem bo niewiedzial bys jak otworzyc maske:-D Link Zgłoś
calvoreon Re: Motodziennik: Audi A9 17.11.10, 16:19 1/3 PROGRAMU (CALY KOMENTARZ ANTY-FORDOWSKI) POWSTAL TYLKO DLATEGO, ZE JAKIS PATAFIAN Z TARNOWA NIE POTRAFIL OTWORZYC MASKI NA STACJI BENZYNOWEJ??? PORAZKA Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 94.75.121.* 17.11.10, 16:48 Czy głupie - nie wiem. Mimo, że nigdy nie jeździłem Fordem z tak otwieraną maską, od początku (czyli od Focusa I, w którym to bodajże debiutowało to rozwiązanie) wiedziałem, że tak się otwiera w nich maski. Co ciekawe - w Fieście, rocznik 2004, którą dość często mam okazję jeździć, maska jest otwierana tradycyjnie... Link Zgłoś
Gość: minsk00 Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 17:29 Nie jest to takie głupie mi się podoba i mimo nie posiadania prze zemnie czy najbliższe otoczenie forda wiem jak się to otwiera i mi się to podoba. Link Zgłoś
Gość: Motomaniak Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.subscribers.sferia.net 17.11.10, 17:44 Panie Jacku proszę nie czytać więcej e-maili od Pana Mateusza z Tarnowa bo szybko Pan straci widzów !!! Głupie to jest, że odcinek nagrywany jest przy jakimś kiepskim salonie BMW a do tego coraz częściej ogólne ciekawostki z życia motoryzacji stają się coraz bardziej przyziemne (nie robi Pan tego programu dla przedszkolaków). Link Zgłoś
Gość: SS Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.01.el2.ftnet.pl 17.11.10, 17:48 róbcie nowe odcinki w 16:9 a nie 4:3 toć to nie lata 70 Link Zgłoś
Gość: syntetyczny drań Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.terminus.pl 17.11.10, 18:37 A propos małej elektrowni atomowej w skuterze. To kiedyś powstał pomysł na Cadillac World Thorium Fuel. Wystarczy wygoglować i poczytać trochę o tym cudzie. Link Zgłoś
Gość: Necro Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 46.113.140.* 17.11.10, 18:41 Głupie jest, że w Lancii Kappa aby otworzyć bagażnik trzeba wyłączyć silnik i wcisnąć guzik znajdujący się w.... schowku przed siedzeniem pasażera. Link Zgłoś
Gość: Bartek1104 Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.sta.asta-net.com.pl 17.11.10, 19:16 ja wiem czy to jest takie bardzo gupie? no tak bo kupujemy auto bez ogladama silnika, nie przygladamy sie jak podniesc maske, a swoja droga jak mamy to otwieranie z kluczyka to pozniej nie trzeba sie klaniac masce i szukac tego durnego zatrzasku... w seacie trzeba pchnac znaczek etc. cos mi sie wydaje ze Pan Jacek poszedl dzis na latwizne Link Zgłoś
Gość: influenza Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.10, 20:01 Dżejsek, znowu zrobiles kupeee i to na samym poczatku dziennika. Nie wstyd Ci? Link Zgłoś
Gość: arturx2 Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 20:57 Panie B., pan się tu marnuje ze swoim manieryzmem i wymądrzaniem. Skoro wie pan lepiej kiedy wymieniać tzw. olej w ASB albo jakie otwieranie maski jest głupie, może powinien pan złożyć podanie na prezesa Forda? Póki co czekam na interesujące i konkretne wiadomości, pouczania mam pod dostatkiem w telewizji. Link Zgłoś
Gość: saviano, jesteś gł Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.static.tkt-net.pl 18.11.10, 08:23 Nie wiem, co w tym rozwiazaniu Forda jest az tak głupiego, zeby o tym wspominac.. żal MD, chyba juz chłopaki niedługą zmienią rubrykę, bo brak im materiału. Link Zgłoś
Gość: coz Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:29 Ja również nie widzę żadnego utrudnienia w tym ze maskę się otwiera z kluczyka, uważam że jest to najczystsze z rozwiązań z jakimi miałem się okazję spotkać, bez wkładania rąk pod brudną maskę itp... Coś Pan nie trafił z tym "to jest głupie" Panie Balkan... Link Zgłoś
Gość: ajjj Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:31 Racja, mega biednie z koncikiem TO JEST GŁUPIE! A S1 by sie przydało... Link Zgłoś
Gość: marnie Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:25 pomysł A9 popieram, na bank będzie piękne auto... Zgadzam się z innymi co do Fordzików, wcale nie takie głupie jest to rozwiązanie Link Zgłoś
Gość: owner Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:40 Jako posiadacz Focusa II (zresztą bardzo podobnego jak w motodzienniku) protestuje! Nie za bardzo wyszedł wam ten koncik "to jest głupie", a opisywane przez was rozwiązanie ma wiele plusów, zresztą wymienionych w komentarzach powyżej... Link Zgłoś