Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Samochody dla pań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:24
Fajny odcinek, co do wątku Diany - polecam odwiedzenie muzeum w Stuttgarcie, stoi tam kilka modeli należących wcześniej do znanych osób, takich jak JPII, Schwarzeneger czy właśnie Księżna Diana; pracownica oprowadzająca mnie po muzeum, rodowita Polka, mieszkająca w niemczech od lat 80', wspomniała, iż Diana z żalem rozstawała się z autem, a zmuszona była nie przez tabloidy, a Elżbietę ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: sail-or73 Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 10:00
      compas - dobry tekst -) , hultaj czy kia sprawdzają się jako niska półka do turlania dla flot i drobnego biznesu ale jak zaczynają zaglądać w inne rejony to to jest jeszcze nieporozumienie dlatego uważam że przesadzili z wyceną nowego CEEDa i co to ma być żeby kompakt w 13 sekund do setki - powalające osiągi ,alfa podoba się również facetom - tak ze 180 - 200 koni do tego ten automat tct i to obojętnie w której alfie
      SL - hmmmm....
    • Gość: jaan Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.ar.wroc.pl 30.03.12, 10:29
      Volvo 740 na samochód tygodnia!
    • samiec_alfa_romeo Re: Motodziennik: Samochody dla pań 30.03.12, 11:01
      Panie Jacku, bardzo dziękuję za docenienie Alfy Giulietty. Widać ludzie którzy naprawdę znają się na rzeczy nie dają się omamić stereotypom i propagandzie. Włoskie samochody z roku na rok stają się coraz lepsze, a Giulietta z taką ilością wyposażenia standardowego

(polecam odwiedzić tą stronę aby dowiedzieć się więcej: alfa-romeo.com.pl/147/alfa-romeo-giulietta/)

i z taką ceną jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym wyborem w segmencie.
    • Gość: 84 Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.191.205.202.bredband.3.dk 30.03.12, 11:01
      volvło nic z tego Europejski gust lasek na bank by byl inny napewno by nie wygralo volvłoo...tylko pogratulowac tym laska co wybraly volvłoo niechcialbym z taka latac hehe...kobiety lubia Audiole,Bawary i SportoweJaponce ;))
    • samiec_alfa_romeo Re: Motodziennik: Samochody dla pań 30.03.12, 11:01
      Poprawiony link: alfa-romeo.com.pl/147/alfa-romeo-giulietta/
    • Gość: Login Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.range81-132.btcentralplus.com 30.03.12, 11:28
      @ 84 -pogratulowac znajomosci z takimi 'laskami' Niech zgadne -cierpisz pewnie na taka przypadlosc zwana totalnym brakiem szyi i posiadasz tez taka smieszna fryzurke czyli kompletny brak wlosow na glowie?
      @ samiec alfa r & autor Motodziennika skad taka milosc do wloskich samochodow marki Alfa? Przyznaje designa maja swietny a raczej mialy, bo mito i Giulietta z tymi zabimi reflektorami wygladaja tak sobie. 156,159,Brera, GT ,Spider byly piekne.Sam sie przyznam ,ze nawet w swoim czasie rozwazalem zakup.Niestety ja potrzebuje samochod do jazdy a nie do podziwiania co sklonilo mnie do odstapienia od zakupu.Prawda tez jest taka ,ze niestety inne porownywalnej klasy modele jezdzily lepiej, byly bardziej ekonomiczne ,mialy mniejsze straty wartosci no i musialem rozpoznawac bojem czy jakosc Alfy sie poprawila czy tez nie.Wracajac do wspomnianych wyzej Mito i Giulietty -nie sa to samochody , ktore widuje sie czesto na ulicy /nie w PL zaznaczam/ i nie dlatego,ze sa dla koneserow , tylko ze wzgledow jw. Moze kiedys kolejne generacje Alfy beda sie sprzedawac jak cieple buleczki, ale teraz niestety im to nie grozi i co wiecej z powodu duzej popularnosci ograniczyli palete modeli -jakos tak podobnie jak Renault.
    • Gość: gummi_cezar Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.asseco.pl 30.03.12, 11:36
      @jacek.balkan, @sailor
      Dlaczego porównujecie zwykły kompakt bez turbo z samochodem klasy jakby nie było trochę premium i to z turbo ?!

To że mają po tyle samo KM nie świadczy, że będą tak samo przyśpieszać !

• Gość: pr Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 11:37
      Miałem takie s40 przez 3 lata. To było moje najlepsze auto. Sam nie wiem czemu - nie było bardzo szybkie (wręcz przeciwnie), ani duże, ani nie prowadziło się tak dobrze jak np. audi a3. Średnica zawracania jak w autobusie. Ale świetne wykonanie, stylowe elementy, komfort, rewelacyjne audio, poczucie bezpieczeństwa są jedyne w swoim rodzaju. Starszym paniom bardzo się podoba, heh.
    • samiec_alfa_romeo Re: Motodziennik: Samochody dla pań 30.03.12, 11:39
      @Login:
      wiem, mówisz prawdę. Ale fakty mówią jasno - współczesne modele czyli 159, MiTo i Giulietta są o niebo lepsze i mniej awaryjne niż sypiące się 147 i 156. Przecież przy projektowaniu 159 Fiat zatrudnił nawet Niemca żeby kontrolował jakość - Fiat dwa razy odmówił sprzedaży Alfy i teraz ładuje w nią więcej kasy niż w latach '90 - wszystko po to aby zrobić z tej marki coś, co na siebie zarobi a potem może nawet będzie jakąś konkurencją dla niemieckiej klasy premium (już 159 było przedstawiane jako konkurencja BMW 3 - niestety to jeszcze za wysokie progi).

Zamiast krytykować doceńcie, że jest to marka inna niż wszystkie w której faktycznie widać rozwój - z generacji na generację.
    • Gość: dobre Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.181.126.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.03.12, 11:49
      dobre dobre samiec alfa romeo
      alfearomeo poprosiła VW o pomoc w celu uzyskania bezawaryjności. To tak jakby poprosiła hurtownię paliw o wypełnienie gaśnic
    • jacek.balkan Re: Motodziennik: Samochody dla pań 30.03.12, 11:49
      @ gummi_cezar: Bo kosztują prawie tyle samo:)
      Hultaj z klimą i dodatkami w podstawowej wersji ok 60 tyś
      Alfa turbo 120 KM 65 tyś, a kastrat pewnie ze 3 tysiące taniej...
      @ samiec - to prawda, widać że to już zupełnie inne samochody, inaczej zbudowane, niemal po niemiecku. Doświadczyłem, bo do filmu rozbieraliśmy w drobiazgi nowiutką Mito, cudownie sensowny samochód:)
    • Gość: Gira Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.dhl.com 30.03.12, 12:07
      Bardzo fajnie omówiony Merc. Kiedyś wzdychałem do tego modelu, dziś mimo upływu lat bardzo ładny.
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 12:19
      Nowobogactwo nie ma narodowości ... :) żółtodziobe chińczyki, podobnie jak russkie buce i arabskie ignoranty charakteryzują podobne zachowania ... i podobny motoryzacyjny ... gust ! .. :)
      ...
      Ciekawe auto tygodnia ... ten 73 AMG bardzo oryginalny wynalazek (nawet maski "nie podniesiono" mimo tak dużego motóra umieszczonego pod nią ...)

Dla mnie jednak koncept dużych silników/mocy za rozsądną cenę (american way:) jest bardziej atrakcyjny:
      --> 650 KM w standardowym GT 500:
      stblogs.automotive.com/files/2011/07/2012-Ford-Mustang-She lby-GT500-Front-View-Black-623x389.jpg
      --> Coraz głośniej też o nowym Viperze :
      motoguru.pl/wiadomosci/srt-viper-jest-wnetrze/
    • Gość: asser Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.12, 12:25
      najlepsze bylo artykul o SL-u. Tekst z kompasem i kobietami tez wysmienity. Pan Jacek jest w formie, nie ma co ukrywac...
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 13:10
      Alfa:
      Współczesne modele Alfy rzeczywiście podciągneły się w kwestii jakości , ale paradoxalnie przestały być autami dla "koneserów"... Coraz mniej w nich wyjątkowości/oryginalności (polityka global prodakt), wydaje się, że nie ma klarownego pomysłu/patentu na tę markę (gorzej jest na pewno z Lancią, ..czy w grupie VW z Seatem, ale ... ) ... -> dość interesującą Brerę wycofano z obiegu , a stara 156/159 jest już... stara...
      Ponadto flagowa Żulietta nie jest wcale pięknym samochodem, a Alfa przecie powinna być (owszem ładny tył, ale przód nijaki, i w rzucie bocznym lekko zaburzone proporcje (podobnie było z Brerą!, ale w Brera-Cabrio(Spider) już nie ..:)
      Ładne , nowomodne kolorki nie zrekompensują braków stylistycznych ...
      MiTo jest ładniejsze/zgrabniejsze , ale czy to pełnowartościowa (na pewno nie pełnowymiarowa) Alfa ?!? ...

• Gość: Energetyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: 193.243.143.* 30.03.12, 13:12
      Co do I30 i jej przyśpieszenia to tez nie bardzo rozumiem dlaczego nowy model przyśpiesza gorzej niż poprzedni gdzue 1.4 miało 108km i osiągało setkę w niecałe 12s - z domowych pomiarów przy użyciu stopera w telefonie wychodzi mi nieco ponad 12 no ale pomiar co najmniej niedokładny. Należało by się jednak przyjżeć cennikom czy za te 65 tysięcy nie będzie już i30 z silnikiem 1.6 w podobnym wyposażeniu.
      Jeżeli chodzi o SL to wspaniałe auto zawsze mi się podobało i dalej mi się podoba - chyba niemcy z mercedesa powinni wrócić do filozofi budowania swoich aut z tamtych czasów
    • Gość: Energetyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: 193.243.143.* 30.03.12, 13:18
      Nie wytrzymałem i sprawdziłem cennik. Z tego co Pan Jacek odpisał to pod uwagę brana była i30 1.4 Classic Plus za 59400 której zakup jest bez sensu ;) W cenie 65.400zł mamy 1.6 GDI 135KM Classic Plus, lub 1.6 MPI 120KM w wersji Comfort za 66900zł. E cenie nowej Hondy Civic 1.8 mamy np najmocniejszego diesla w wersji Comfort za 75400zł, lub wersję Style z silnikiem GDI za 75.400.
      Nie jest jeszcze z tym Hyundaiem tak żle;)
    • Gość: asd(R) Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.12, 16:29
      Jeep Compas..kobietom niby jest wszystko jedno czym jeżdzą...? I mówi to "ktoś" kto ma diesla w garażu hahaha :-)
    • Gość: Klak Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.123.222.1.gl.digi.pl 30.03.12, 17:32
      Rover na auto tygodnia
    • Gość: 84 Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.191.196.124.bredband.3.dk 30.03.12, 21:14
      <<Login>> ale masz wyobraznie jak latwo kogos zakrecic he he uwilebiam too nie nadajesz sie wroli 007.....;)))pamietaj 84 mowi ci prawde zucilem taki wrzut ogolnie ale mysle ze mam racje w 99,99% moze maly test ?co ty chcesz od moich kociakow ??hehe rozumiem ze preferujesz lakier szpila dluga syraa solara od gucci z rynku okulara hehehe ja wole maniurki osiedlowe a tak na marginesie dresik to podstawa u mnie juz mi tak zostalo....
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.12, 09:42
      Jeep Compas - typowy przykład "nowo-mody" na u-muskularnianie stosunkowo małych aut .. ja rozumiem, że Grand Cheerokee(SRT8) czy Cadillac Escalade legitymują sie mocarną posturą , ale taki mniejszy wypierdek wygląda komicznie .. :)
    • Gość: fokus Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 10:56
      R129 samochodem tygodnia...
    • Gość: fokus Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 11:02
      Haha napisałem komentarz z prośbą o R129 samochodem tygodnia zanim obejrzałem do końca odcinek :))

Dziękuje za wysłuchanie moich próśb :)
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Samochody dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.12, 11:37
      Apropos lepszej jakości nowych Alf-ów :)
      tvnplayer.pl/seriale-online/turbo-kamera-odcinki,249/odcinek-1,S00E01,11142.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka