Dodaj do ulubionych

polo misiaczka to pikus

10.09.13, 13:23

deser.pl/deser/1,111857,14576584,Franciszek_ma_nowy_samochod__300_tys__na_liczniku_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • klemens1 Re: polo misiaczka to pikus 10.09.13, 16:49
      No i utraty wartości tu raczej nie będzie.
      • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 08:16
        klemens1 napisał:

> No i utraty wartości tu raczej nie będzie.

Nie płacz już.....to tylko 20% :)
        • klemens1 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 09:11
          > Nie płacz już.....to tylko 20% :)

A kto by płakał nad trochę więcej niż jedną pensją?

• misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 11:29
            klemens1 napisał:

> > Nie płacz już.....to tylko 20% :)
            >
            > A kto by płakał nad trochę więcej niż jedną pensją?
            >

18 000 zł to dla Ciebie jedna pensja?
            Zazdroszczę Panu Panie prezesie :)

• klemens1 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 12:05
              > 18 000 zł to dla Ciebie jedna pensja?
              > Zazdroszczę Panu Panie prezesie :)

Jedna i ułamek - póki co.
              I nie jestem prezesem - jestem szeregowym pracownikiem. Moje zarobki nie są wcale oszałamiające na tle tego, co zarabia się choćby w Niemczech. Wygooglaj sobie, ile wynosi tam średnia pensja.
              Takie porównanie: dla Niemca nowa Avensis kosztuje ok. 20 tys. PLN, jeżeli brać pod uwagę siłę nabywczą pensji. Więc jak za tyle kupisz używkę, to sprężysz się tak, jakby Niemiec kupił nowe auto klasy D.

• misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 12:16
                klemens1 napisał:

> > 18 000 zł to dla Ciebie jedna pensja?
                > > Zazdroszczę Panu Panie prezesie :)
                >
                > Jedna i ułamek - póki co.
                > I nie jestem prezesem - jestem szeregowym pracownikiem. Moje zarobki nie są wca
                > le oszałamiające na tle tego, co zarabia się choćby w Niemczech. Wygooglaj sobi
                > e, ile wynosi tam średnia pensja.
                > Takie porównanie: dla Niemca nowa Avensis kosztuje ok. 20 tys. PLN, jeżeli brać
                > pod uwagę siłę nabywczą pensji. Więc jak za tyle kupisz używkę, to sprężysz si
                > ę tak, jakby Niemiec kupił nowe auto klasy D.

Podobnie jest ze wszystkim....litr benzyny Niemca kosztuje 1,5 zł (porównując siłę nabywczą) :)

>
                >
                >
                • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 12:19
                  misiaczek1281 napisał:

> klemens1 napisał:
                  > > Takie porównanie: dla Niemca nowa Avensis kosztuje ok. 20 tys. PLN, jeżel
                  > i brać
                  > > pod uwagę siłę nabywczą pensji. Więc jak za tyle kupisz używkę, to spręż
                  > ysz si
                  > > ę tak, jakby Niemiec kupił nowe auto klasy D.
                  >
                  > Podobnie jest ze wszystkim....litr benzyny Niemca kosztuje 1,5 zł (porównują
                  > c siłę nabywczą)
                  :)

więc mamy odpowiedź na pytanie o spadającą sprzedaż nowych samochodów (od 2007 roku spadek o ile pamiętam o 50%) :)

> >
                  > >
                  > >
    • vogon.jeltz Re: polo misiaczka to pikus 11.09.13, 12:23
      Franek mógłby sobie piątkę przybić z tą zakonnicą z serii "Żandarm" z de Funesem...
      • speedwaycm Re: polo misiaczka to pikus 11.09.13, 13:19
        vogon.jeltz napisał:

> Franek mógłby sobie piątkę przybić z tą zakonnicą z serii "Żandarm" z de Funese
        > m...

dobre :)
    • asterik Re: polo misiaczka to pikus 11.09.13, 13:03
      O ile istnieje polo misiaczka(w co watpie )to jescze nabierze tez wartosci bo jezdził nim misiaczek......Najlepsze polo w Polsce juz jest ....
      • des4 Re: polo misiaczka to pikus 11.09.13, 13:11
        polo z fotelem gazowanym przez misiaczka....bezcenne

nie prać, nie czyścić, nie wierzyć...waniać będzie słodko prze lata :D
        • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 08:19
          des4 napisał:

> polo z fotelem gazowanym przez misiaczka....bezcenne
          >
          > nie prać, nie czyścić, nie wierzyć...waniać będzie słodko prze lata :D

Przepłacić 30 000 zł w salonie i kupić nowy niesprawdzony przez kierowców model o niewiadomej awaryjności....bezcenne:)
          • asterik Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 10:02
            Bezcenne to kupic szrota i sie cieszyc misiu!Wszyscy wiedza jakie auta sprowadzaja handlarze z Niemiec....
            • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 11:32
              asterik napisał(a):

> Bezcenne to kupic szrota i sie cieszyc misiu!Wszyscy wiedza jakie auta sprowadz
              > aja handlarze z Niemiec....

Taaak? To dziwne bo mój handlarz sprowadził mi Polo w bardzo dobrym stanie a podobno miał sprowadzić szrota bo "wszyscy wiedzą"...Chyba złożę reklamacje haha:)
              • asterik Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 13:32
                Ha Ha misiu pojechałes handlarz dobre auto sprowadził......dobre dowcip
                • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 08:35
                  asterik napisał(a):

> Ha Ha misiu pojechałes handlarz dobre auto sprowadził......dobre dowcip

To nie dowcip....to fakt...jeżdżę już rok i wbrew stereotypom wymieniłem tylko tłumik,łącznik stabilizatora za 50 zł i żarówkę....nic więcej nie chce się zepsuć...jeśli to ma być ten awaryjny złom to cieszą mnie takie drobiazgowe awarie:) i 30 000 zł zaoszczędzone w porównaniu do nówki z salonu:)
                  • asterik Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 08:57
                    Widac misiu nie masz pojecia o sprowadzanych autach z Zachodu.Wbrew pozorom dobre auta sa drogie a handlarze kupuja te tansze czyli szroty w wiekszosci z cofanymi licznikami i wszyscy o tym wiedza poza Toba.Tak ja napisałem w innym temacie Niemiec sie cieszy ze nie musi płacic złomowanie Turek razem handlarzem ze zarobili i pozbyli sie złoma,mis ze kupił"prawie"nówke z salonu i zaoszczedził 200tys mercedesa(co prawda nie miał tych pieniedzy ale radosc taka sama jak z "nówki"polo)he he he
                    • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 10:18
                      asterik napisał(a):

> Widac misiu nie masz pojecia o sprowadzanych autach z Zachodu.Wbrew pozorom dob
                      > re auta sa drogie a handlarze kupuja te tansze czyli szroty w wiekszosci z cofa
                      > nymi licznikami i wszyscy o tym wiedza poza Toba.Tak ja napisałem w innym temac
                      > ie Niemiec sie cieszy ze nie musi płacic złomowanie Turek razem handlarzem ze z
                      > arobili i pozbyli sie złoma,mis ze kupił"prawie"nówke z salonu i zaoszczedził 2
                      > 00tys mercedesa(co prawda nie miał tych pieniedzy ale radosc taka sama jak z "n
                      > ówki"polo)he he he

Wiem że dobre auta są drogie...już ci pisałem że za moje Polo zapłaciłem 2 tys.zł więcej niż średnia cena z tego rocznika i warto było bo po roku jazdy wiem że mam dobre auto...Nie każdy handlarz sprowadza złomy....mój handlarz woli sprowadzić 5 zadbanych aut nieco drożej i sprzedać szybciej niż trzymać na placu 100 tanich złomów które gniją mu przez rok:) .... dla mnie stan techniczny był dużo ważniejszy niż te 2 tys.zł więcej....
                      • asterik Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 10:49
                        Jakbys miał pojecie to bys wiedział ze lepsze zalacił bys 10tys a nie 2 tys.Te 2 tys to zarobek Turka lub komisu.
                        • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 11:08
                          asterik napisał(a):

> Jakbys miał pojecie to bys wiedział ze lepsze zalacił bys 10tys a nie 2 tys.Te
                          > 2 tys to zarobek Turka lub komisu.

Nie zamierzam przepłacać za nowsze 10 000 zł więcej i topić kasę w błoto tracąc na wartości !
                          2 tys.zł więcej to zarobek komisu za zadbane auto w dobrym stanie a nie za szrota....autko spisuje się znakomicie! warto było !
      • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 08:17
        asterik napisał(a):

> O ile istnieje polo misiaczka(w co watpie )to jescze nabierze tez wartosci bo j
        > ezdził nim misiaczek......Najlepsze polo w Polsce juz jest ....

a co ? chcesz kupić?:)
        • asterik Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 10:00
          Oszalałes misiu za złomowanie polo mam jeszcze ja placic?!!!!!!Kupiłes szrota to go trzymaj!
          • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 11:35
            asterik napisał(a):

> Oszalałes misiu za złomowanie polo mam jeszcze ja placic?!!!!!!Kupiłes szrota t
            > o go trzymaj!

To że auto ma 9 lat nie znaczy że szrot....Volkswageny są jak wino ...im starsze tym lepsze haha:)
            • asterik Re: polo misiaczka to pikus 12.09.13, 13:27
              Misiu to kup wiecej takiego złomu to biznesmenem zostaniesz jak nabierze wartosci....he he he
            • dziala_nawalony Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 11:04
              misiaczek1281 napisał:

To że auto ma 9 lat nie znaczy że szrot....Volkswageny są jak wino ...im sta
              > rsze tym lepsze haha

Ta, jasne wszystko jest możliwe bo nawet psy niemieckie dupami szczekają.
    • qqbek To ja wolę już R4 11.09.13, 15:57
      Nie dość, że rzeczywiście mi się z serią o "Żandarmie" nieodparcie kojarzy... to jeszcze, w przeciwieństwie do Polo misiaczka, jest 100% pewność, że jeżdżone było tylko do kościoła (i to przez starszego faceta).
      • loyezoo Re: To ja wolę już R4 11.09.13, 23:30
        Tyle,że żandarmi jeździli cytryną 2cv.Tzn. te zakonnice:)
      • misiaczek1281 Re: To ja wolę już R4 12.09.13, 08:22
        qqbek napisał:

> Nie dość, że rzeczywiście mi się z serią o "Żandarmie" nieodparcie kojarzy... t
        > o jeszcze, w przeciwieństwie do Polo misiaczka, jest 100% pewność, że jeżdżone
        > było tylko do kościoła (i to przez starszego faceta).

U mnie też jest pewność że przez starszego faceta....mam to w papierach:)
        A czy jeździł do Kościoła to nie wiem...ważne że dbał i że się nie psuje:)

• wujaszek_joe Re: To ja wolę już R4 12.09.13, 10:37
          ale nie dociekałeś jakie to nieszczęście sprowadziło twoje Polo do naszej pięknej ojczyzny?
          • misiaczek1281 Re: To ja wolę już R4 12.09.13, 11:53
            wujaszek_joe napisał:

> ale nie dociekałeś jakie to nieszczęście sprowadziło twoje Polo do naszej piękn
            > ej ojczyzny?

dociekałem jakie to szczęście...Odpowiedź jest prosta:
            Handlarz chciał zarobić(cena wyższa o dwa tysiące niż średnia cena z tego rocznika) a ja chciałem kupić auto w naprawdę dobrym stanie 30 000 zł taniej niż w salonie :)
            • asterik Re: To ja wolę już R4 12.09.13, 13:24
              Te 2 tys to dla Turka który "odnowił"auto reszta dla handlarza a Niemiec zadowolony bo nie musiał placic za złomowanie
              • wsk175 Re: To ja wolę już R4 12.09.13, 21:32
                Wilgotne piardy niemca po wurstach i kebabowe po stadzie turasów gratis !
                I jeszcze te kozy przyklejone pod fotelami.........
                • nazimno A co jest modne w Polsce? 12.09.13, 22:05
                  Uzywane tez sie przeciez kupuje.
              • misiaczek1281 Re: To ja wolę już R4 13.09.13, 08:38
                asterik napisał(a):

> Te 2 tys to dla Turka który "odnowił"auto reszta dla handlarza a Niemiec zadowo
                > lony bo nie musiał placic za złomowanie

Nie ma żadnego Turka ,jest dziadek niemiecki rocznik 59 (papiery).
                Handlarz zadowolony bo zarobił i ja też zadowolony bo mam dobre auto bez wypadku:)

• asterik Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 08:59
      Polo trupa nic nie pobije w mniemaniu misiaczka......
    • asterik Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 09:02
      Swoja droga wszyscy narzekaja na francuskie auta a ten przejechał 300tys i nadal bedzie słuzył.Rdzy i dziur tez nie widac
      • who_cares Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 09:19
        No a tu (tfu) Dacia z (tfu) 1.5 dci 450 tys. kilometrów :
        ujeb.se/haDl
        Forumowi znafcy powiedzą że to niemożliwe , nie to co szrotwageny TDI czy TSI ....
      • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 10:24
        asterik napisał(a):

> Swoja droga wszyscy narzekaja na francuskie auta a ten przejechał 300tys i nada
        > l bedzie słuzył.Rdzy i dziur tez nie widac

Rdzy i dziur nie widać czy ich nie ma?...To różnica:) może są ale ich nie widać?:)
        Mój ma 180 000 km i nie ma rdzy :)
        • asterik Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 10:50
          Klekocz sobie dalej misiu ja tez mam złoty samochód dom ze złota złota działke.....
        • vogon.jeltz Re: polo misiaczka to pikus 13.09.13, 13:12
          > Mój ma 180 000 km

We wzwodzie czy w spoczynku?

> i nie ma rdzy

Rdzy i dziur nie widać czy ich nie ma? To różnica. może są ale ich nie widać?
          • bart4ever Re: polo misiaczka to pikus 20.09.13, 01:03
            Hej, nie dyskutujcie z misiaczkiem bo on skończył Liceum i jest od nas wszystkich mądrzejszy - tak mi się raz chwalił.. ;-)
            • misiaczek1281 Re: polo misiaczka to pikus 20.09.13, 09:54
              bart4ever napisał(a):

> Hej, nie dyskutujcie z misiaczkiem bo on skończył Liceum i jest od nas w
              > szystkich mądrzejszy - tak mi się raz chwalił.. ;-)

zazdrościsz popularności? :)
              • asterik Re: polo misiaczka to pikus 20.09.13, 20:13
                Takiej popularnosci chyba nikt Ci nie zazdrosci nikt nie pobije misia trollo polo....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka