Gość: jurek IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 20:38 W ostatnim Auto Moto Sport test opon letnich 175 R14. Pierwszy DUNLOP ,za nim HANKOOK , a dalej długo nic. Czyżby koreańskie nie zawsze znaczyło "gówno" ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: robert Re: test opon letnich IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 20:45 Te szytki to do rowerów? W moim musiałbym chyba załozyć bliźniaki:)) Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: test opon letnich IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 20:50 To jeszcze nic, kompromitacja b. drogich gum Michelina i Goodyear'a to dopiero sensacja! Po raz kolejny potwierdza się, że czasy są złodziejskiej i już nie obowiązuje stara zasada: dobra marka - wysoka cena - wysoka jakość. Na każdym kroku trzeba uważać. Ale jakie to męczące że kupując cokolwiek (mieszkanie, jogurt, obiad w kanajpie) trzeba najpierw postudiować, popytać, porównywać. Link Zgłoś
Gość: robert Re: test opon letnich IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 20:55 W ogóle ten wolny rynek to stres. A jak naród wybrzydza na samochody - tyle ich jest i wszystkie do dupy:)). Kiedyś to se człek odebrał szerszenia na talon i mało nie pękł z dumy. A teraz, szkoda gadać. Link Zgłoś
Gość: zacek Re: test opon letnich IP: *.chello.pl 06.04.02, 21:14 Kolega Mirek, chyba pomylił testy :)))) Zauważcie, że to był test TANICH opon, raczej badziewnych marek, a Dunlop był wsadzony tylko jako porównanie (choć i tak dano tu najtańszego Dunlopa. Faktem jest, że te koreańce takie najgorsze chyba nie są, bo regularnie mają dobre recenzje. Myślę jednak, że gdyby dla porównania do tych badziewii dano opony naprawdę nowoczesne, jak Goodyear Ventura, czy Conti SuperContact, to różnica na niekorzyść Koreańca i reszty byłaby jeszcze większa Link Zgłoś
Gość: pewal Re: test opon letnich IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 21:18 W "Auto Świecie" jest trochę inaczej, choć w niektórych konkurencjach koreańczycy wypadli bardzo dobrze. I właśnie w tym teście Goodyear i Michelin padły jak III Rzesza. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: test opon letnich IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 21:53 Faktycznie pomieszało mi się, nie ta gazeta. Link Zgłoś
Gość: Kicur Dziwny ten test... IP: *.bielsko.msk.pl 07.04.02, 12:07 A ja mam właśnie Michelin Enerty XH1 w rozmiarze 185/65/R14, a w tym rozmiarze (profil 60) w zestawieniu www.ADAC.de ta opona jest... na pierwszym miejscu!!! Zresztą znalazłem to, bo dziwne wydały mi się wyniki AŚ, skoro mi jeździ się na tych oponach pierwszorzędnie - a na innych też jeździłem tym samym autem. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Dziwny ten test... IP: *.telia.com 07.04.02, 13:09 Kicur! Porownalem z ADAC testem to Michelin EnergiXH1 jest na szostym miejscu ale w wymiarze 195/60R15. On moze nie jest dziwny,ale to sa doznania dziennikarzy testujacych te opony ,prawdopodobnie ktos potem je otrzymal na wlasnosc no i wtedy niewypada zle o nich pisac,dlatego z ciekawosci zrobilem maly wypis roznych organizacji pism motooryzacyjnych ,ktore dokonaly tych testow.Jest to watek pod tytulem "test opon letnich u innych" Pzdr.Michal Link Zgłoś