Dodaj do ulubionych

OT - cenzura.

16.05.20, 15:24
Lista przebojów trójki. Wczoraj debiut utworu Kazika Twój ból jest większy niż mój. Od razu na pierwsze miejsce.
A pisowcy aparatczycy usuwają stronę z notowaniem. Cenzura pełną gębą.
Bo piosenka karakanowi się nie podobała.
Obserwuj wątek
    • poohdell Re: OT - cenzura. 16.05.20, 15:46
      Sqrwysyny. Będą wisieć. A takie pustaki jak nasz forumowy pluszak będą ich grzebać- za karę, w ramach reedukacji
      • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 19.05.20, 16:37
        poohdell napisał(a):

> Sqrwysyny. Będą wisieć. A takie pustaki jak nasz forumowy pluszak będą ich grze
        > bać- za karę, w ramach reedukacji

karę śmierci zniesiono chyba w 1989 roku więc wisieć to mogą liście na drzewie hehe :)
    • only_the_godfather Re: OT - cenzura. 16.05.20, 17:03
      To co następny krok to jak w putinowskiej Rosji skrytykujesz władze to do pierdla?
      • who_cares Re: OT - cenzura. 16.05.20, 23:27
        Już tak jest na Węgrzech.
    • nousecomplaining Re: OT - cenzura. 16.05.20, 20:45
      Ja już tej trujki nie słucham. Czekam na Manna. Trochę szkoda, że inne stare redaktory się nie potrafią postawić - niestety, czasem to może być trudne. A chujki cenzurujące się jeszcze doczekają... Może. Chociaż nie wiadomo - był kiedyś (za PRLu) pewien szacowny redaktor muzyczny, który cenzorował aż miło, a w nowej rzeczywistości jakoś się super odnalazł i ciągle jest „legendą dziennikarstwa muzycznego” według jemu podobnych „autorytetów”. Znani muzykanci dobrze go pamiętają, ale już go olali, z litości pewnie.
      Kamieni kupę i tyle.
      • wislok1 Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:28
        Wrzucam link

www.youtube.com/watch?v=o9LzNtpjhV0

Komuna wrocila, tylko teraz sprzymierzona z czarnymi sukienkowymi
    • qqbek Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:31
      Bareja, kurwa! Bareja jak żywy!
      www.polskieradio.pl/9/29/Artykul/2512057,Oswiadczenie-Dyrektora-Trojki?utm_source=polskieradio.pl&utm_medium=mozaika&utm_campaign=mozaika&fbclid=IwAR07A8G9OcxSaVv16ou4o0GPpbRbEjPwf3VOq6oIOCAtvo_13PvGtbz9RaQ

Cenzura prewencyjna to chyba bezpośrednie złamanie art. 54 Konstytucji.
      Ale kto by się tym przejmował, na pewno nie pisowskie złamasy.
      • trypel Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:37
        pomysl sobie jak ich musiało to wkurwic,
        Aż sie serce cieszy
        Brawo Kazik.
        • qqbek Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:44
          Najlepsze jest to, że Kazika miałem w dupie ostatnio, bo mu się bardzo dobra zmiana podobała.
          Chyba jeszcze ze dwa lata temu się bardzo pochlebnie o tym gangu skurwysynów wypowiadał.

Widać nawet on przejrzał na oczy.
      • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:41
        eee tam wielkie halo piejecie jak kogut o 5 rano ;)
        tu macie na pocieszenie inną piosenkę kazika bardziej na czasie ;)

www.youtube.com/watch?v=zZxgr-b8ri0
        • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:43
          ps. pamiętacie jak tu na forum gazecianym była cenzura i mi blokowali konto niedawno?
          a jak mnie wyzywali od h i k to nie cenzurowali....obłuda do kwadryliona hehe
          • qqbek Re: OT - cenzura. 16.05.20, 21:54
            Gówno było, wszyscy mieli problemy z logowaniem, a tylko ty miałeś taką paranoję, że od razu nowe konto założyłeś, bo myślałeś kiepie, że konto masz zablokowane.
            Cała reszta przeczekała po prostu.
            Jedynym, któremu niedawno zablokowano tu konto jest Waga :)

A ty pisi chuju masz tutaj nowy kawałek Farben Lehre:

Grabaż też zdaje się coś nowego nagrał z Pidżamą...
            • who_cares Re: OT - cenzura. 16.05.20, 23:30
              Zaczyna się złoty czas dla polskiej piosenki. Najlepsze kawałki powstały gdy szalała cenzura. A mówili że rock and roll umarł ...
              Niedźwiecki odszedł z trujki, trzeba będzie wspomagać to nowe radio internetowe.
            • waga170 Re: OT - cenzura. 17.05.20, 01:19
              Futrzastej pizdy reakcja na trudnosc zalogowania typowo pisowska, jak kiedys Antka Maciory. Samolot spadl? Zamach! O kurwa na mnie tez! Jak tu uciec, pociagiem, samochodem, samolotem? Zmienie tozsamosc to moze sie przedostane.
              Ciekawe czy on sie kapnal dlaczego jest nazywany pizda:)
              Misiek, w jezyku polskim juz niedlugo zagosci nowe slowo, pisda.
            • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 17.05.20, 15:34
              qqbek napisał:

> Gówno było, wszyscy mieli problemy z logowaniem, a tylko ty miałeś taką paranoj
              > ę, że od razu nowe konto założyłeś, bo myślałeś kiepie, że konto masz zablokowa
              > ne.
              > Cała reszta przeczekała po prostu.
              > Jedynym, któremu niedawno zablokowano tu konto jest Waga :)
              >
              > A ty pisi chuju masz tutaj nowy kawałek Farben Lehre:

widzisz gdyby tu były na tym forum jakieś zasady przyzwoitości regulamin czy coś to by blokowali wyzywanie ludzi od pisich hujów ! po to prostu spierdalaj jeśli masz mnie dalej wyzywać i udawać wysoki poziom kultury w który nie wierzę ! nie blokują ci konta mimo że mnie wyzywasz to brak cenzury gorszy niż cenzura !
              • qqbek Re: OT - cenzura. 19.05.20, 22:01
                Szanowny pisi Chuju.
                Bardzo mocno sobie na obecny status zapracowałeś. Nikogo nie traktuję tutaj nawet w jednym procencie tak źle, jak ciebie.
                Nadto obraziłeś mnie i to do żywego, w wątku poświęconym mojej chęci wybrania się na grób ojca.
                Nie wiem, czy jeździsz na grób ojca, czy też jeszcze tobie tej wątpliwej "przyjemności", o szanowny PiSi chuju, poskąpiono, ale wiedz, o skurwysynu nieziemski, że jest to przeżycie bardzo osobiste, z którego, o pizdo futrzasta, jaj robić sobie nie wolno.

A ty, tępy aparatczyku obecnie rządzącej partii, zrobiłeś to już trzykrotnie...
                Pierwszy raz we wspomnianym wątku...
                Drugi raz, gdy broniłeś genseka swojej partii...
                Trzeci raz, gdy tępy chuju stwierdziłeś, że właściwie to chciałeś mnie chronić przed mandatem (CHOĆ TĘPY CHUJU WŁAŚNIE KARY ZA ZŁAMANIE ZAKAZU WCZEŚNIEJ MI ŻYCZYŁEŚ).

Trafiasz, razem z Bimotą, na listę ignorowanych... nie ma po co z tobą dyskutować... nasrałeś mi na wycieraczkę trzy razy i trzy razy TĘPY CHUJU zadzwoniłeś, żeby poprosić o papier... a teraz PIZDO FUTRZASTA robisz z siebie ofiarę.
      • jureek Re: OT - cenzura. 16.05.20, 22:09
        qqbek napisał:

> Bareja, kurwa! Bareja jak żywy!
        > www.polskieradio.pl/9/29/Artykul/2512057,Oswiadczenie-Dyrektora-Trojki?utm_source=polskieradio.pl&utm_medium=mozaika&utm_campaign=mozaika&fbclid=IwAR07A8G9OcxSaVv16ou4o0GPpbRbEjPwf3VOq6oIOCAtvo_13PvGtbz9RaQ

Ale żenada. "Wprowadzono piosenkę spoza listy". To teraz pewnie dyrektor - pisowski lizus będzie osobiście pilnował, żeby na liście do głosowania był tylko Zenek. A głosowanie przeprowadzi Poczta Polska.
        • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 16.05.20, 22:22
          wasza nienawiść do pisu przybrała rozmiary tak ogromne że w byle liście przebojów upatrujecie cenzurę....no i co? no i nic....bijecie pianę robicie z igły widły :)
          • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 16.05.20, 22:23
            każdy może sobie puszczać w radiu co chce …. tak ja mogę pisać co chcę :)
          • jureek Re: OT - cenzura. 16.05.20, 22:51
            misiaczek1281 napisała:

> wasza nienawiść do pisu przybrała rozmiary tak ogromne że w byle liście przeboj
            > ów upatrujecie cenzurę....no i co? no i nic....bijecie pianę robicie z igły wid
            > ły :)

Nienawiść? Misiu gdzie Ty widzisz u mnie nienawiść. Ja się tylko śmieję z takich lizusów władzy, jak ten trójkowy dyrektor, czy Ty Misiaczku. Jaka by to władza nie była, czy pisowska, czy inna - lizusi zawsze są żałośni.
            • samspade Re: OT - cenzura. 16.05.20, 23:19
              A mnie wkurzają wazeliniarze. Nie osobiście ale ich działania.
              Przez nich nie słucham już trójki.
              Teraz czytam że Organek Podsiadło nie chcą być w trujce. Podobno Niedziwedź odchodzi.
              Teraz czekam jak wazeliniarze będą pieprzyć o ataku na kościół po nowym filmie Sekielskich.
              • who_cares Re: OT - cenzura. 16.05.20, 23:34
                Już pieprzą , swoją drogą te sceny z dzisiejszego gazowania demonstracji i akcja z Kazikiem to idealny motyw na plakaty i spoty wyborcze.
              • nousecomplaining Re: OT - cenzura. 17.05.20, 11:00
                Wypowiedź Preisnera:
                kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,25951923,preisner-marek-niedzwiecki-jest-kolejna-osoba-ktora-odeszla.html#s=BoxOpImg3
            • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 17.05.20, 15:27
              jureek napisał:

> misiaczek1281 napisała:
              >
              > > wasza nienawiść do pisu przybrała rozmiary tak ogromne że w byle liście p
              > rzeboj
              > > ów upatrujecie cenzurę....no i co? no i nic....bijecie pianę robicie z ig
              > ły wid
              > > ły :)
              >
              > Nienawiść? Misiu gdzie Ty widzisz u mnie nienawiść. Ja się tylko śmieję z takic
              > h lizusów władzy, jak ten trójkowy dyrektor, czy Ty Misiaczku. Jaka by to władz
              > a nie była, czy pisowska, czy inna - lizusi zawsze są żałośni.

a ja się śmieję z krytykantów pisu i kościoła....rozumiem że to taka wasza propaganda:)
              dlaczego nie krytykujecie po czy innych partii ? lizusi antypisowskiej opcji :)
              • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 15:44
                misiaczek1281 napisała:

> a ja się śmieję z krytykantów pisu i kościoła....rozumiem że to taka wasza prop
                > aganda:)
                > dlaczego nie krytykujecie po czy innych partii ? lizusi antypisowskiej opcji :)

Nie musisz, Misiu zwracać się do mnie przez "wy", chyba że po komunie pozostało Ci takie przyzwyczajenie. Nie jestem niczyim rzecznikiem, piszę tu tylko i wyłącznie we własnym imieniu.
                A teraz, skoro już zdecydowałeś się mi odpisać, to ciekaw jestem, jak odniesiesz się do tego, że dyrektor Trójki okłamuje słuchaczy zamieszczając oświadczenie, jakoby piosenki Kazika nie było w zestawie do głosowania. Podoba Ci się takie podejście do słuchaczy? Lubisz, jak Ci kłamią w żywe oczy?
                • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 17.05.20, 16:12
                  jureek napisał:

>
                  > > a ja się śmieję z krytykantów pisu i kościoła....rozumiem że to taka wasz
                  > a prop
                  > > aganda:)
                  > > dlaczego nie krytykujecie po czy innych partii ? lizusi antypisowskiej op
                  > cji :)
                  >
                  > Nie musisz, Misiu zwracać się do mnie przez "wy", chyba że po komunie pozostało
                  > Ci takie przyzwyczajenie. Nie jestem niczyim rzecznikiem, piszę tu tylko i wył
                  > ącznie we własnym imieniu.
                  > A teraz, skoro już zdecydowałeś się mi odpisać, to ciekaw jestem, jak odniesies
                  > z się do tego, że dyrektor Trójki okłamuje słuchaczy zamieszczając oświadczenie
                  > , jakoby piosenki Kazika nie było w zestawie do głosowania. Podoba Ci się takie
                  > podejście do słuchaczy? Lubisz, jak Ci kłamią w żywe oczy?

Nie zwracam się do ciebie per "wy" bo pisałem ogólnie do innych/wszystkich czytających co wynika z kontekstu. Coś źle zrozumiałeś.Za młody jestem by pamiętać czasy komuny, więc tu też pudło.
                  Co do pytania: Mnie nikt nie okłamuje bo nie słuchałem tej listy. To robienie przez was na tym forum sensacji zadymy politycznej z błahego powodu jakiejś jednej piosenki, robicie z igły widły do celów politycznych by uderzyć we władzę. Wielkie halo że piosenkę ci usunęli? To sobie posłuchaj ją w internecie jeśli musisz jej słuchać. W czym problem?
                  • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:01
                    misiaczek1281 napisała:

> Nie zwracam się do ciebie per "wy" bo pisałem ogólnie do innych/wszystkich czyt
                    > ających co wynika z kontekstu.

Jak chcesz pisać ogólnie do wszystkich, to nie przyczepiaj się do mojego postu i nie cytuj mnie, proszę.
                    Bo wygląda to tak, że jednak zwracasz się do mnie i jeszcze robisz ze mnie peowca, a to nieprawda.

> Co do pytania: Mnie nikt nie okłamuje bo nie słuchałem tej listy.

Aha. Czyli jak okłamują innych, ale nie Ciebie, to wszystko jest OK.

To robienie p
                    > rzez was na tym forum sensacji zadymy politycznej z błahego powodu jakiejś jed
                    > nej piosenki, robicie z igły widły do celów politycznych by uderzyć we władzę.
                    > Wielkie halo że piosenkę ci usunęli? To sobie posłuchaj ją w internecie jeśli
                    > musisz jej słuchać. W czym problem?

No właśnie. Widzę, że w ogóle nie łapiesz, w czym problem.
                    A problem nie w tym, że piosenkę usunęli, tylko że kłamią, manipulują i stosują mobbing wobec pracowników.
                    No ale jak widzę, dla Ciebie nie jest to problemem, bo uważasz, że w słusznej (według Ciebie) sprawie można zrobić każde świństwo.
                    Mi nie chodzi o uderzenie we władzę, ja jestem po prostu wkurzony na maksa, gdy widzę, jak z powodów politycznych psuje się moje ulubione kiedyś radio. Stwierdza to nawet prawicowy Klub Jagieloński.
                    • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:37
                      www.youtube.com/watch?v=gaLWqy4e7ls
                      ;)
                      • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:59
                        kotek_miaumiau napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=gaLWqy4e7ls
                        > ;

Puszczenie tej piosenki w radiu było sygnałem do rozpoczęcia "rewolucji goździków" w Portugalii.
                        Ja zaś mam osobiste wspomnienia związane z tą pieśnią. Nauczyłem się jej na pamięć podczas pierwszego zatrzymania przez esbecję na 48 godzin w marcu 1978. Siedzieliśmy wtedy w siedemnastu chłopa w jednej celi we Wrocławiu na Rydygiera. Leszek Budrewicz zaintonował tę pieśń, a potem śpiewała cała cela. Ciarki przechodziły po plecach. Prawie całą noc śpiewaliśmy, a rano boso (bo wyciągnęli nas z mieszkania bez butów) na kolegium.
                        • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 18.05.20, 08:08
                          S K S ?
                          Jeśli tak - podziwiam, szanuję, zazdroszczę ...

• jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 08:11

> S K S ?

Tak. Byłem rzecznikiem i bibliotekarzem wrocławskiego SKS.

> Jeśli tak - podziwiam, szanuję, zazdroszczę ...

Bez przesady. To było po prostu fajne doświadczenie życiowe. No i fajnych ludzi dzięki temu poznałem. W większości, bo niestety mała część z nich po latach okazała się nie tak fajna.
                            • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 18.05.20, 10:46
                              Tak, wiem ...
                              Cholera, gdybym przyjął " propozycję " mojego liceum *
                              wziąwszy miejsce na studiach bez egzaminu - wylądowałbym w 1977. roku
                              na polonistyce we Wrocławiu ! Bezapelacyjnie. A wtedy różnie mogłoby się zdarzyć,
                              może i ja bym się " załapał " na wczesną opozycję ? Ministrem został ? Brrr ...
                              Wolałem przeczekać w przedziwnych szkołach policealnych, powolutku startować na prawo.
                              Udało się. Ale w NZS nie działałem, chociaż znam i Zdrojewskiego, i Dutkiewicza.
                              Oraz pajaców - Kukiza czy Schetynę ...
                              Na marginesie, wrocławianie mieli upatrzone kariery, albo przejęcie businessów po rodzicach.
                              Rewolucję zrobili jednak niezamożni Chłopcy z Akademika ! Na nasze nieszczęście.
                              Niektórzy, postanowili się potem szybko dorobić. Czasami za szybko.
                              SKS był bardziej zinfiltrowany, niż Solidarność Walcząca Morawieckiego. Kapuś na kapusiu.
                              Ludzie - chuje. Sam wiesz najlepiej. SB szalała ? Zawodowcy.
                              Nam na praktykach robotniczych - budowaliśmy drogę za Cmentarzem Osobowickim
                              przez działki - przydzielono jakiegoś obwiesia. Niby nikt, zwyczajny chłopak
                              po technikum budowlanym, dziwnie przyjęty na prawo ( dlaczego nie na politechnikę ? )
                              zaczyna nagle, kiedyś po robocie, nawijać w barakowozie o Romanie Kołakowskim.
                              Czekając na reakcję ... Kto złapie haczyk, kto zapyta o możliwości kontaktu. Nic.
                              Nikt nie skojarzył - przecież dokoła same młodziaki. To był sierpień 1980.
                              Ja udałem, że nie usłyszałem. Mając powody .Czułem już, że Anioł Stróż.
                              Kilka razy próbował jeszcze, żadnej reakcji, więc się uspokoił. Koleś przebrnął przez studia,
                              cały czas pier*doląc o mitycznych znajomych. " Ktoś " mu wyraźnie pomagał w szkole.
                              Nawet zaraz sędzią został, gdy prymusi starali się o aplikacje po kilka lat.
                              A potem zrobili go adwokatem. Marnie skończył - wywalony z Palestry !
                              Ta wesz nazywała się Tomasz Pawyza.

* Za Nieboszczki Komuny liceum mogło posłać bez egzaminu na studia
                              trzech najlepszych uczniów. Dwa miejsca - zajęły córki dyrektora, bliźniaczki.
                              Jak pech to pech ... Dostałbym najgorsze, na kierunku nauczycielskim. Odmówiłem.
                              Armia zaczęła mnie ścigać namiętnie, ale to już temat na inną historię ?
                              ;)

P.S.
                              Jureek, miałem tu różne konta, ale polikwidowałem z przyczyn przeróżnych ...
                              Myśmy dyskutowali o fajnych wrocławskich knajpach z piwkiem
                              i polecałeś mi klub Ram Pam Pam Pam.
                              Pamiętasz ?

:)
                              • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 10:55

> Tak, wiem ...
                                > Cholera, gdybym przyjął " propozycję " mojego liceum *
                                > wziąwszy miejsce na studiach bez egzaminu - wylądowałbym w 1977. roku
                                > na polonistyce we Wrocławiu ! Bezapelacyjnie. A wtedy różnie mogłoby się zdar
                                > zyć,
                                > może i ja bym się " załapał " na wczesną opozycję ?

No to byłbyś na tym samym roku co Renata Otolińska, Romek Kołakowski czy Wiktor Grotowicz. Więc bardzo prawdopodobne, żebyś się załapał, bo to porządny rocznik był. No i nie poszli oni w ministry, czy w rady nadzorcze.

> P.S.
                                > Jureek, miałem tu różne konta, ale polikwidowałem z przyczyn przeróżnych ...
                                > Myśmy dyskutowali o fajnych wrocławskich knajpach z piwkiem
                                > i polecałeś mi klub Ram Pam Pam Pam.
                                > Pamiętasz ?

Pamiętam, że Ram Pam Pam Pam polecałem, ale knajpy już nie ma. Niestety. Teraz to nie wiem, co mógłbym polecić. Lubię zjeść w ukraińskiej restauracji Kres, ale to jednak coś innego.
                                • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:31
                                  Leszek Budrewicz mieszkał potem w jakiejś ruderze,
                                  którą nawet squatem nie można nazwać ? Faktycznie. Kariera jak Cholera !
                                  Ludzie z tamtej Polonistyki nie skurwili się praktycznie wcale ...
                                  Idealiści. Lothar Herbst wychował mądrych ludzi.

Na marginesie zupełnym.
                                  Kukiz i Schetyna " próbowali " na moim wydziale studiować.
                                  Kukiza wywalił profesor Adam Chełmoński. Schetyna poszedł na historię ?
                                  Ten sam rocznik, tem sam pociąg do Opola. Paweł wysiadał w Dąbrowie,
                                  Grzegorz jechał dalej. Muszę dotrzeć do ludzi lepiej ich pamietających i zapytać,
                                  czy aby nie mieszkali obaj - przypadkiem - w Ulu. Tam się dopiero działo !

Mam wiadomości z naprawdę pewnego źródła. Stuprocentowe.
                                  To Schetyna namówił Kukiza do startu w wyborach prezydenckich.
                                  Paweł, zrób jaja. Odbierzesz głosy znienawidzonemu Komorowskiemu !!!
                                  Będzie druga tura. Poszedł Kukiz do Wojewódzkiego, odstawił cyrk.
                                  Uwiódł, otumanił licealistów i pierwsze roczniki panienek z dobrego domu.
                                  Skutek ? Pawłowi kompletnie odbiło - partię założył.
                                  Efekty znamy.

P.S.
                                  Myśmy siedzieli na piwie w Prosperze, kiedy Wy z Komuną walczyliście.
                                  Nie przepraszam ...
                                  :)
                              • who_cares Re: OT - cenzura. 18.05.20, 10:59
                                A ja byłem w NZS i w komisji krajowej razem Bielanem , Witoldem Ziobro i Łukaszem Zbonikowskim. Co to są w tej chwili za szuje to każdy może sobie sprawdzić. Dla równowagi był też wtedy młody Sebastian Kwiatkowski brat Krzysztofa i też wzorem cnót nie został. Ale studenckie znajomości z uczelni do dziś dnia pielęgnujemy i się spotykamy.
                                • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:48
                                  O.K.
                                  Do znajomości z Witoldem to ja bym się raczej ne przyznawał dzisiaj ...
                                  Bo Zbyszek to Zero bezwzględne.
                                  Byłby kibolem albo faszystą - ale mama zabronila. Brat pociąga tam za sznurki.
                                  ;)
                              • kotek_miaumiau Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:53
                                Kur*wa !
                                Kto wie, w ogóle, skąd wziął się nieśmiertelny " Kolega Kierownik " ?
                                Zanim powstało szęśćdziesiąt minut na godzinę, leciał w Trójce
                                Ilustrowany Magazyn Autorów, a w nim okrutna satyra na Gierkową
                                niewydarzoną szosę Warszawa - Katowice.
                                " Kierownictwo budowy autostrady Nadir - Zenit ".
                                Kierownikiem był Jacek Fedorowicz ...

Chyba przegięli ? Znajdź inteligenta, co Trójki nie słuchał.
                                Mimo wszystkich jej ubeckich konotacji. Z Jarocinem - na czele.
                                Jeśli chłopak nie znał odzywek dziadka Poszepszyńskiego,
                                nie miał u dziewczyn żadnych szans. Absolutnie żadnych !
                                Nie samym Zenkiem młodzież dzisiaj żyje. Wbrew pozorom i telewizorom.
    • qqbek Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek N. 16.05.20, 23:48
      To koniec tej stacji.
      Definitywny.
      • jureek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 17.05.20, 00:06
        qqbek napisał:

> To koniec tej stacji.
        > Definitywny.

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-16/marek-niedzwiecki-odchodzi-z-trojki/
        • qqbek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 17.05.20, 00:15
          Takie tam 38 lat prowadzenia listy...
      • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 13:25
        qqbek napisał:

> To koniec tej stacji.
        > Definitywny.

Niestety, ale ten koniec był chyba wcześniej, jak się czyta to:
        www.tvp.info/48093400/byly-muzyk-twierdzi-ze-niedzwiecki-bral-pieniadze-za-miejsca-na-liscie-przebojow
        • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 13:33
          Czytaj tvpinfo. Jakiś nieznany nikomu wcześniej muzyk niszowego zespołu, który teraz zaczyna się wycofywać z swoich słów i mówi, że chodziło mu nie o łapówki a to, że żeby dostać się na listę przebojów musiała za tobą stać wytworna muzyczna.
          • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 14:28
            Wycofuje się ze swoich słów, bo się wystraszył PiS-u.
        • jureek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 14:48
          tbernard napisał:

> Niestety, ale ten koniec był chyba wcześniej, jak się czyta to:
          > www.tvp.info/48093400/byly-muzyk-twierdzi-ze-niedzwiecki-bral-pieniadze-za-miejsca-na-liscie-przebojow

I Ty tym kłamcom z TVP wierzysz? Przecież to było wiadome, że będą szukać, co by tu nieposłusznym redaktorom wyciągnąć. Na własne oczy mogłem się przekonać, jak TVP kłamie i jak powtarza kłamstwa dyrektora Trójki, który twierdzi, że piosenki Kazika nie było na liście do głosowania, tymczasem ona tam musiała być, bo nie da się technicznie zagłosować na utwór spoza listy.
          Kukiz też pluje na Trójkę, że niby go nie puszczali. Na własne uszy słyszałem, jak w sobotniej audycji Meca "Lista osobista" puszczane były wszystkie utwory z najnowszej płyty Kukiza, a sam Kukiz był gościem programu i mógł się swobodnie wywnętrzać na wszystkie tematy, także polityczne. A było to w tych strasznych zamordystycznych czasach, gdy dyrektorką Trójki była Magda Jethon.
          • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 15:16
            W coś trzeba wierzyć. Ale nie we wszystko oczywiście. TVP to od jakiegoś czasu jest mało obiektywne. Praktycznie nie ukrywają, że popierają PiS. Chociaż z drugiej strony trzeba uznać, że nie ulegają modzie, bo teraz modne jest narzekanie na PiS.
            • trypel Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 15:34
              Moda modą ale jak sie potem okaże ze twoja premia wylądowała na jakiejś głupiej onkologii to przykro. Wiec lepiej gorliwie słuchać słońca Żoliborza. Nawet wbrew modzie.
            • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 16:49
              tbernard napisał:

> W coś trzeba wierzyć.

Dlatego powtarzasz łgarstwa wodzireja weselnego? Jego zespół nie był notowany w lp3 bo Niedźwiedź chciał łapówki. Zespół o którym nikt nie słyszał.
              Kurwa litości.
              • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 08:42
                samspade napisał:

> Dlatego powtarzasz łgarstwa wodzireja weselnego? Jego zespół nie był notowany w
                > lp3 bo Niedźwiedź chciał łapówki. Zespół o którym nikt nie słyszał.
                > Kurwa litości.

Zgwałcona kobieta też łgarstwa opowiada i oczernia niewinnego jeśli nie dysponuje twardymi dowodami?
                • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:00
                  To dlaczego pan muzyk teraz nagle się wycofuje z swoich słów?
                  • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:04
                    Wystraszył się, że nie dysponując dowodami twardymi przegra w sądzie i popadnie w ruinę, gdy przyjdzie mu zapłacić za to?
                    • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 13:13
                      Czyli jego wpis miał taką wartość, jak opowiadanie np na studiach, że u jakiegoś wykładowcy dziewczyny mają łatwiej na egzaminie jak założą krótką spódniczkę i dekolt. Nikt nie ma na to twardych dowodów i nic nie może udowodnić. Jak się nie ma na coś dowodów lub nie potrafi tego udowodnić to się o tym nie mówi. Tak właśnie powstają plotki i kłamstwa powtarzane 1000 razy.
                      • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 14:14
                        only_the_godfather napisał:

> Czyli jego wpis miał taką wartość, jak opowiadanie np na studiach, że u jakiego
                        > ś wykładowcy dziewczyny mają łatwiej na egzaminie jak założą krótką spódniczkę
                        > i dekolt. Nikt nie ma na to twardych dowodów i nic nie może udowodnić. Jak się
                        > nie ma na coś dowodów lub nie potrafi tego udowodnić to się o tym nie mówi. Tak
                        > właśnie powstają plotki i kłamstwa powtarzane 1000 razy.

Ja się z tym zgadzam. Ale osoba pokrzywdzona, która nie ma twardych dowodów może mieć inne zdanie.
                        Takie samo zdanie co osoba pokrzywdzona może mieć też osoba udająca pokrzywdzoną, która chce wyszarpać kasę lub inne korzyści osiągnąć. W sądach zapewne wszelkie kombinacje się przetoczyły oraz kombinacje rozstrzygnięć.
                        • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 14:48
                          Skoro się zgadasz, to poco brniesz w te plotki i rozpowszechniasz te kłamstwa?
                          • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 15:04

> Skoro się zgadasz, to poco brniesz w te plotki i rozpowszechniasz te kłamstwa?

Sam brniesz z tymi bzdurnymi zarzutami pod moim adresem. Jak kłamca i plotkarz.
                            • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 15:08
                              Idź pogadaj z misiaczkiem, reprezentujesz ten sam poziom i zero przyjęcia krytyki.
                • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:00
                  tbernard napisał:

> samspade napisał:
                  >
                  > > Dlatego powtarzasz łgarstwa wodzireja weselnego? Jego zespół nie był noto
                  > wany w
                  > > lp3 bo Niedźwiedź chciał łapówki. Zespół o którym nikt nie słyszał.
                  > > Kurwa litości.
                  >
                  > Zgwałcona kobieta też łgarstwa opowiada i oczernia niewinnego jeśli nie dysponu
                  > je twardymi dowodami?

Gdy jest dziewicą i mieszka w drugim końcu kraju i nie miała styczności z pomawianym?
                  Łże.
                  A zauważyłeś że facet usunął swój wpis. Ale ty lubisz napierdalać w ludzi. Sprawia ci to przyjemność. Więc rzucasz gównem. Żałosny jesteś.
                  • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:08
                    Sam jesteś żałosny. Tylko link pokazałem do miejsca, gdzie z nieco innej perspektywy było pokazane jak działa biznes muzyczny. Nie twierdzę, czy to prawda czy fałsz. Fakt, że usunął swój wpis może być spowodowany tym, że ma świadomość, że bajki wciskał lub ma świadomość, że niczego nie udowodni i go to może drogo kosztować.
                    • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:39
                      Chuja było pokazane. Chuja że nie twierdzisz że to prawda.
                      Przeczytałeś wypociny faceta i uwierzyłeś w nie. Nie zadałeś sobie trudu sprawdzenia tego.
                      Ale wierzysz w to : "W coś trzeba wierzyć"
                      I brniesz dalej.
                      • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:23
                        samspade napisał:

> Chuja było pokazane. Chuja że nie twierdzisz że to prawda.
                        > Przeczytałeś wypociny faceta i uwierzyłeś w nie. Nie zadałeś sobie trudu spraw
                        > dzenia tego.

Bredzisz człowieku udając, że wiesz w co ja wierzę.

> Ale wierzysz w to : "W coś trzeba wierzyć"
                        > I brniesz dalej.

Dobry przykład podałeś nawet sobie z tego sprawy nie zdając. Czym jest negacja dla "W coś trzeba wierzyć"? Średnio rozgarnięty w logice wie, że jest to: W nic wierzyć nie można. Jeśli więc bliżej ci do tej zanegowanej wersji, to w szczególności nie wierzysz też Niedźwiedzkiemu.
                        Jeszcze raz wyjaśniam, że nie ja pisałem tamtą stronę.
                        • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:48
                          tbernard napisał:

> Jeszcze raz wyjaśniam, że nie ja pisałem tamtą stronę.

Ale ja podałeś z komentarzem że już wcześniej był koniec.
                          A potem bronisz i brniesz.
                  • jureek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:50
                    samspade napisał:

> A zauważyłeś że facet usunął swój wpis. Ale ty lubisz napierdalać w ludzi. Sp
                    > rawia ci to przyjemność. Więc rzucasz gównem. Żałosny jesteś.

Chyba przesadzasz w diagnozie tego. co Bernard lubi i co mu sprawia przyjemność.
                    • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:57
                      Rzeczywiście przesadzam.
                      Ale rzuca gównem. Z przyjemnością czy z obrzydzeniem jest to nieistotne.
                      Nawet Metz przyznaje że były naciski.
                      • jureek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 12:42
                        samspade napisał:

> Rzeczywiście przesadzam.
                        > Ale rzuca gównem. Z przyjemnością czy z obrzydzeniem jest to nieistotne.
                        > Nawet Metz przyznaje że były naciski.

To jest właśnie w tej całej trójkowej historii najgorsze, te naciski i mobbing wobec pracowników. Nie usunięcie piosenki Kazika, nie obrażanie inteligencji słuchaczy bezczelnymi kłamstwami, jakoby piosenki nie było na liście do głosowania, nie odejście Niedźwieckiego i Kydryńskiego (oni mają nazwiska i sobie poradzą), lecz największym świństwem są naciski na szeregowych pracowników i mniej znanych redaktorów, żeby podpisywali listy poświadczające nieprawdę i w efekcie zawieszenie Bartosza Gila, który się postawił tym naciskom. Dla mnie to on, Bartosz Gil, prowadzący świetne audycje muzyczne jak "Radio Teheran" czy czasem w zastępstwie moją ulubioną "Strefę rokendrola wolną od angola"
                        • jureek Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 12:44
                          jureek napisał:

Za szybko się wysłało i nie dokończyłem zdania:

> Dla mnie to on, Bart
                          > osz Gil, prowadzący świetne audycje muzyczne jak "Radio Teheran" czy czasem w z
                          > astępstwie moją ulubioną "Strefę rokendrola wolną od angola"
                          jest prawdziwym bohaterem i ofiarą tej trójkowej afery.
                          • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 13:35
                            Dokładnie tak. Ludzie z "nazwiskami" poradzą sobie. Gorzej z resztą.
                            A trole robią wszystko żeby narracja poszła dalej. I jak widać tutaj to działa.
                            Niedźwiedź to łapówkarz i tw.
        • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 15:54
          tbernard napisał:

> qqbek napisał:
          >
          > > To koniec tej stacji.
          > > Definitywny.
          >
          > Niestety, ale ten koniec był chyba wcześniej, jak się czyta to:
          > www.tvp.info/48093400/byly-muzyk-twierdzi-ze-niedzwiecki-bral-pieniadze-za-miejsca-na-liscie-przebojow

I wierzysz wynurzenia nikomu nieznanego muzyka?
          Serio?
          • who_cares Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 16:23
            To nie jest "nieznany muzyk" tylko kumpel naczelnego szczujni TVPiSinfo Samłela Pereiry z który brzdąkają sobie jakieś amatorskie kawałki. Wiarygodność level master.
            • wislok1 Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 19:47
              Oni sa do bolu przewidywalni

Jak ktos im podpadnie to, od razu w mediach panstwowych, czyli partyjnych oglosza, ze jest to:
              - zlodziej
              -agent bezpieki
              -bandyta
              -klamca
              -zbrodniarz
              -antyPolak
              -wrog wiary katolickiej
              -slugus Unii Europejskiej, Niemiec, Francji i Putina
          • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 08:59
            samspade napisał:

>
            > I wierzysz wynurzenia nikomu nieznanego muzyka?
            > Serio?

Przypomnijmy, że mowa o latach 90-tych gdzie internet raczkował i praktycznie o tym czy o kimś (lub jakimś zespole) masowo usłyszano, to kto decydował jak nie prezenterzy? Może jacyś koneserzy chodzili do empiku lub innych sklepów z płytami pytając, co modnego pojawiło się i prosili o możliwość odsłuchania kawałków, żeby ocenić, czy im się spodoba i kupią. Ale taką ścieżką raczej nieliczni szli, masowy odbiorca był ukształtowany tym, co prezenterzy puszczali i potem jakaś część z tych masowych kupowała legalne płyty.
            • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:01
              Czyli łapówki brali wszyscy dziennikarze muzyczni, wydawcy czasopism muzycznych itd tak?
            • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:07
              Kurwa jesteś aż takim dzbanem?
              Internet raczkował? Kurwa mowa o zespole o którym nikt nie słyszał.
              Zobacz w dodatku ilu polskich wykonawców zostało wypromowanych w trójce. Ale lepiej rzucać gówno co?
              • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:12
                samspade napisał:

> Kurwa jesteś aż takim dzbanem?

Rodzice tak do ciebie mówili, że jesteś dzbanem i stąd to 'inteligentne' powiedzonko?

> Internet raczkował? Kurwa mowa o zespole o którym nikt nie słyszał.
                > Ale lepiej rzucać gówno co?

Rzucali w ciebie też gównem? No to rozumiem i współczuję.
                • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 09:36
                  Rzucasz gównem w dziennikarza. Zarzucasz dziennikarzowi łapówkarstwo. I brniesz w to do oporu
                  A odzywki ina poziomie misiaczka? Bitch please.
                  • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:30
                    samspade napisał:

> Rzucasz gównem w dziennikarza. Zarzucasz dziennikarzowi łapówkarstwo. I brniesz
                    > w to do oporu
                    > A odzywki ina poziomie misiaczka? Bitch please.

Nie mierz innych swoją miarą z tym rzucaniem gównem. Bzdury pleciesz, że coś komuś zarzucam. Chyba zbyt długo z misiaczkiem prowadziłeś 'intelektualne' rozważania.
                    • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 11:47
                      tbernard napisał:

> Bzdury pleciesz, że coś komuś zarzucam.

Oczywiście ze nie.
                      Ty tylko piszesz że:
                      "Niestety, ale ten koniec był chyba wcześniej, jak się czyta to:"
                      Potem gdy Jurek pyta się czy wierzysz kłamcom opowiadasz:
                      "W coś trzeba wierzyć."
                      Zapytany czemu facet wycofuje się ze swoich słów odpowiadasz:
                      "Wystraszył się, że nie dysponując dowodami twardymi przegra w sądzie i popadnie w ruinę, gdy przyjdzie mu zapłacić za to? " Nie że napisał bzdury żeby zaistnieć ale że nie ma dowód. Że mówił prawdę i nie ma dowodów.
                      Potem porównałeś faceta z zespołu o którym nikt nie słyszał a mimo to mówi że Niedźwiedź miał brać łapówki za umieszczenie piosenek na liście do zgwałconej która nie ma dowodów :"Zgwałcona kobieta też łgarstwa opowiada i oczernia niewinnego jeśli nie dysponuje twardymi dowodami? "
                      Nie kurwa nic nikomu nie zarzucasz.
                      • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 13:52
                        samspade napisał:

> tbernard napisał:
                        >
                        > > Bzdury pleciesz, że coś komuś zarzucam.
                        >
                        > Oczywiście ze nie.
                        > Ty tylko piszesz że:
                        > "Niestety, ale ten koniec był chyba wcześniej, jak się czyta to:"
                        > Potem gdy Jurek pyta się czy wierzysz kłamcom opowiadasz:
                        > "W coś trzeba wierzyć."

No bo po przeczytaniu mogłem odnieść wrażenie, że źle się działo już wcześniej. Ale to był wniosek, a nie stwierdzenie, że tamte informacje to musiała być prawda absolutna. Wniosek może być fałszywy, jeśli przesłanki były fałszywe. Wiara nie ma tu wiele do rzeczy, ale skoro zostałem zapytany, czy wierzę w to, to zwykły nic nie znaczący frazes walnąłem, że w coś wierzyć trzeba, którego czepianie się jest kompletnym bezsensem. Jak wolisz, to możesz wyznawać negację owego frazesu, że nikomu nigdy i w nic wierzyć nie można i żyć jak paranoik.

> Zapytany czemu facet wycofuje się ze swoich słów odpowiadasz:
                        > "Wystraszył się, że nie dysponując dowodami twardymi przegra w sądzie i popa
                        > dnie w ruinę, gdy przyjdzie mu zapłacić za to?
                        " Nie że napisał bzdury żeby
                        > zaistnieć ale że nie ma dowód. Że mówił prawdę i nie ma dowodów.

Podałem tylko jedną z możliwości wycofania się. Inna możliwość, to taka, że zdawał sobie sprawę, że ściemnia, ale nie zdawał sobie sprawy, że to się tak szeroko rozejdzie i raczej mimowolnie w ten sposób zaistniał. Bez dowodów Niedźwiedzki może rozszarpać go bez trudu w sądzie za zniesławienie.
                        • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 14:40
                          I na tym złym ludziom zależało. Żeby osoby odnosiły wrażenie. Wiadomo że nikt nie sprawdzi kto kogoś pomawia i czy było to choć trochę możliwe.
                          I to działa.
                          Przeczytałeś podałeś dalej, bo w coś trzeba wierzyć. A teraz chcesz doprowadzić sprawę do absurdu że albo to albo nie wierzyć nikomu. Nic pośrodku. Żeby broń boże samemu nie myśleć. A na końcu sędziowie są skorumpowani.
                          • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 14:51
                            samspade napisał:

Faktycznie, skorumpowany sędzia to coś tak niewyobrażalnego, jak ksiądz pedofil. Chociaż może i nie mam racji, bo jednak ksiądz pod wpływem wyrzutów był w stanie przyznać się na starość, więc był winny. Gdyby do śmierci szedł w zaparte, byłby niewinny, a winnym byłby ten co go oczerniał.
                            • samspade Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 15:23
                              tbernard napisał:

> Faktycznie, skorumpowany sędzia to coś tak niewyobrażalnego, jak ksiądz pedofil

Należy oczywiście pamiętać że o ile pedofilia jest jasno określona to dla ciebie skorumpowany sędzia to taki który wydaje wyrok, orzeczenie wbrew twojemu oczekiwaniu.
                              Nie należy utożsamiać twojego pojęcia skorumpowania z tym ogólnie przyjętym.
                    • only_the_godfather Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 13:16
                      tbernard napisał:

> Nie mierz innych swoją miarą z tym rzucaniem gównem. Bzdury pleciesz, że coś ko
                      > muś zarzucam. Chyba zbyt długo z misiaczkiem prowadziłeś 'intelektualne' rozważ
                      > ania.
                      Linkujesz artykuł oparty na steku bzdur, po czym dalej w to brniesz, że to prawda. Masz problem z czytaniem tego co sam napisałeś?
                      • tbernard Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 19.05.20, 14:35

> tbernard napisał:
                        >
                        >
                        > > Nie mierz innych swoją miarą z tym rzucaniem gównem. Bzdury pleciesz, że
                        > coś ko
                        > > muś zarzucam. Chyba zbyt długo z misiaczkiem prowadziłeś 'intelektualne'
                        > rozważ
                        > > ania.
                        > Linkujesz artykuł oparty na steku bzdur, po czym dalej w to brniesz, że to praw
                        > da. Masz problem z czytaniem tego co sam napisałeś?

Przyznam ci rację, jak zacytujesz gdzie napisałem, że artykuł to na pewno prawda.
        • waga170 Re: Właśnie poszło w świat, że z 3 odszedł Marek 18.05.20, 16:07
          A Niemen w Radomsku wypial gola dupe na widownie.
    • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 00:07
      Tu jeszcze można odsłuchać wczorajszej listy:

www.polskieradio.pl/9/4292/Artykul/2511630,Lista-Przebojow-Trojki-15-maja-godz-2110
    • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 00:24
      www.facebook.com/mahdieh.gholami
      • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 00:30
        jureek napisał:

> www.facebook.com/mahdieh.gholami

Żona jednego z redaktorów muzycznych Trójki, Iranka z pochodzenia, relacjonuje na fejsbuku, że dyrektor Trójki zażądał od pracowników podpisania oświadczenia, że wyniki wczorajszego głosowania na listę były błędnie podliczone, a gdy jej mąż odmówił, to stracił pracę.
        • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 17.05.20, 08:29
          Przypomnę że kiedy w polowie lat 90.Kazik śpiewal "Łysy jedzie do Moskwy" w czasach rządów SLD - nie było takich numerów jak teraz.
          • only_the_godfather Re: OT - cenzura. 17.05.20, 09:43
            Kazik śpiewał negatywnie o nie jednej władzy i takich jaj nie było.
          • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 10:45
            dodekanezowiec napisał:

> Przypomnę że kiedy w polowie lat 90.Kazik śpiewal "Łysy jedzie do Moskwy" w cza
            > sach rządów SLD - nie było takich numerów jak teraz.

bo wyjazd Łysego komunisty do Moskwy to był wyjazd służbowy a ta wizyta na cmentarzu to była wizyta prywatna.
            Krytykować polityka można....ale osoby prywatnej nie wypada szczególnie w takim miejscu w sytuacji intymnej gdy matkę odwiedza....smutne że nie widzisz różnicy
            • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 10:49
              misiaczek1281 napisała:

> Krytykować polityka można....ale osoby prywatnej nie wypada szczególnie w takim
              > miejscu w sytuacji intymnej gdy matkę odwiedza....smutne że nie widzisz różnic
              > y

Naprawdę nie rozumiesz, czy tylko udajesz, że nie rozumiesz? Nikt nie krytykuje tego, że odwiedził grób matki, tylko to, że zrobił to w sytuacji, gdy inni grobów odwiedzać nie mogli, czyli krytykuje się to, że postawił się ponad prawem. Wytłumaczysz, dlaczego inni nie mogli, a on mógł? Bo jego ból jest lepszy?
              • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 11:40
                jureek napisał:

>
                > > Krytykować polityka można....ale osoby prywatnej nie wypada szczególnie w
                > takim
                > > miejscu w sytuacji intymnej gdy matkę odwiedza....smutne że nie widzisz
                > różnic
                > > y
                >
                > Naprawdę nie rozumiesz, czy tylko udajesz, że nie rozumiesz? Nikt nie krytykuje
                > tego, że odwiedził grób matki, tylko to, że zrobił to w sytuacji, gdy inni gro
                > bów odwiedzać nie mogli, czyli krytykuje się to, że postawił się ponad prawem.
                > Wytłumaczysz, dlaczego inni nie mogli, a on mógł? Bo jego ból jest lepszy?

Atakowanie prywatnej osoby jest niegrzeczne i niesmaczne. Można atakować polityka jak służbowo działa a nie prywatnie bo to nie jest kultura lecz prowokacja polityczna !
                • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:06
                  misiaczek1281 napisała:

> Atakowanie prywatnej osoby jest niegrzeczne i niesmaczne. Można atakować polity
                  > ka jak służbowo działa a nie prywatnie bo to nie jest kultura lecz prowokacja p
                  > olityczna !

Nie odpowiadasz na pytania, tylko powtarzasz w kółko to samo. W ten sposób nie da się dyskutować. Próbowałem grzecznie, ale widzę, że to nie ma sensu.
                  Prezes PiS nie jest osobą prywatną.
                  • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 13:46
                    jureek napisał:

>
                    > > Atakowanie prywatnej osoby jest niegrzeczne i niesmaczne. Można atakować
                    > polity
                    > > ka jak służbowo działa a nie prywatnie bo to nie jest kultura lecz prowok
                    > acja p
                    > > olityczna !
                    >
                    > Nie odpowiadasz na pytania, tylko powtarzasz w kółko to samo. W ten sposób nie
                    > da się dyskutować. Próbowałem grzecznie, ale widzę, że to nie ma sensu.
                    > Prezes PiS nie jest osobą prywatną.

Nie rozumiesz pojęć osoba prywatna i publiczna.
                    W Sejmie jest osobą publiczną ale podczas prywatnej wizyty na grobie matki jest osobą prywatną ponieważ jedzie tam prywatnie a nie w ramach obowiązków posła.
                    • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:22
                      misiaczek1281 napisała:

> Nie rozumiesz pojęć osoba prywatna i publiczna.
                      > W Sejmie jest osobą publiczną ale podczas prywatnej wizyty na grobie matki jes
                      > t osobą prywatną ponieważ jedzie tam prywatnie a nie w ramach obowiązków posła.

Doskonale rozumiem te pojęcia, to Ty ich nie rozumiesz i przypisujesz Kaczyńskiemu rozdwojenie jaźni. Sam go w ten sposób obrażasz, a innym zarzucasz, że go obrażają (tak przy okazji - zacytujesz, gdzie rzekomo obrażam prezesa? Bo jeśli takiego cytatu nie znajdziesz, to może wypadałoby przeprosić za gołosłowny zarzut?).
                      • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 15:00
                        jureek napisał:

>
                        > > Nie rozumiesz pojęć osoba prywatna i publiczna.
                        > > W Sejmie jest osobą publiczną ale podczas prywatnej wizyty na grobie mat
                        > ki jes
                        > > t osobą prywatną ponieważ jedzie tam prywatnie a nie w ramach obowiązków
                        > posła.
                        >
                        > Doskonale rozumiem te pojęcia, to Ty ich nie rozumiesz i przypisujesz Kaczyński
                        > emu rozdwojenie jaźni. Sam go w ten sposób obrażasz, a innym zarzucasz, że go o
                        > brażają (tak przy okazji - zacytujesz, gdzie rzekomo obrażam prezesa? Bo jeśli
                        > takiego cytatu nie znajdziesz, to może wypadałoby przeprosić za gołosłowny zarz
                        > ut?).

nieprawda, nie obrażam nikogo. Przeciwnie. Bronię go przed waszym obrażaniem.
                        • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 15:14
                          misiaczek1281 napisała:

> nieprawda, nie obrażam nikogo.

Owszem, obrażasz. Pisząc, że nie jest jedną osobą, tylko dwiema. Czyli sugerujesz, że cierpi na rozdwojenie jaźni.

> Przeciwnie. Bronię go przed waszym obrażaniem.

Prosiłem o cytat, gdzie rzekomo obrażam prezesa. Albo przeproś za gołosłowny zarzut.
                          • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 19.05.20, 10:24
                            jureek napisał:

>
                            > > nieprawda, nie obrażam nikogo.
                            >
                            > Owszem, obrażasz. Pisząc, że nie jest jedną osobą, tylko dwiema. Czyli sugeruje
                            > sz, że cierpi na rozdwojenie jaźni.

nie obrażam. Nie rozdwojenie jaźni lecz oddzielenie pracy od prywatności. Nie rozumiesz pojęć osoba publiczna i osoba prywatna. Publiczna jest w chwili gdy wykonuje pracę dla państwa a prywatna gdy prywatnie coś robi. Pójście na cmentarz jest prywatne i atak na prywatyną osobę to nie dozwolona krytyka i kultura lecz chamstwo i takie piosenki powinny znikać z list bo są polityczne ataki w a nie tylko muzyczne utwory.

>
                            > > Przeciwnie. Bronię go przed waszym obrażaniem.
                            >
                            > Prosiłem o cytat, gdzie rzekomo obrażam prezesa. Albo przeproś za gołosłowny za
                            > rzut.

Nie powiedziałem że ty obrażasz. Chodziło mi o innych którzy obrażają i krytykują za prywatność, tego się nie powinno robić
                        • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 16:21
                          Już ci tłumaczyłem- Wy to było w PRL. A twierdząc że niech sobie kupi auto i zrobi prawo jazdy - też tylko stwierdzam fakt. A że 13 grudnia spał do południa to sam powiedział. Jakie znasz dokonania Jarka za PRL? I jakie prześladowania itp.?
                • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:26
                  misiaczek1281 napisała:

> Atakowanie prywatnej osoby jest niegrzeczne i niesmaczne. Można atakować polity
                  > ka jak służbowo działa a nie prywatnie bo to nie jest kultura lecz prowokacja p
                  > olityczna !

Może i działał prywatnie, ale wykorzystał do tego działania swoją pozycję służbową. Zwykły człowiek nie mógł iść w tym czasie na cmentarz, a jemu było wolno właśnie dlatego, że ma taką, a nie inną pozycję służbową. Jeśli jakiś polityk załatwi sobie służbowymi kanałami pozwolenie na budowę w miejscu, gdzie budować nie wolno, to nie można go skrytykować, bo on przecież buduje prywatnie?
                  • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:34
                    Poza tym wykorzystał bądź to państwowe auto bądź partyjne ale przypominam że partie są finansowane z budżetu. I qr.a trolle (Już abstrahując czy misiak nim jest) też.
                    • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:38
                      Jak był prywatnie to niech se auto kupi i se to prowadzi. Prawo jazdy niech najpierw zrobi!
                  • samspade Re: OT - cenzura. 18.05.20, 12:38
                    jureek napisał:

> Jeśli jakiś polityk za łatwi sobie służbowymi kanałami pozwolenie na budowę w miejscu, gdzie budować n
                    > ie wolno, to nie można go skrytykować, bo on przecież buduje prywatnie?

Dajmy na to prezydent miasta załatwi sobie pozwolenie na budowę w miejscu gdzie wcześniej w mpzp były uzytki ekologiczne. Ciekawe czy gdybym ja chciał tam budować to dałbym radę zmienić plan.
                    • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 13:49
                      samspade napisał:

> jureek napisał:
                      >
                      > > Jeśli jakiś polityk za łatwi sobie służbowymi kanałami pozwolenie na budo
                      > wę w miejscu, gdzie budować n
                      > > ie wolno, to nie można go skrytykować, bo on przecież buduje prywatnie?
                      >
                      > Dajmy na to prezydent miasta załatwi sobie pozwolenie na budowę w miejscu gdzie
                      > wcześniej w mpzp były uzytki ekologiczne. Ciekawe czy gdybym ja chciał tam bud
                      > ować to dałbym radę zmienić plan.

pozwolenie na budowę to zupełnie inna sprawa mieszasz pojęcia
                      • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:20
                        A pozwolenie pójścia tam, gdzie inni mają zakazane? Czemu miesza pojęcia?
                  • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 13:47
                    jureek napisał:

>
                    > > Atakowanie prywatnej osoby jest niegrzeczne i niesmaczne. Można atakować
                    > polity
                    > > ka jak służbowo działa a nie prywatnie bo to nie jest kultura lecz prowok
                    > acja p
                    > > olityczna !
                    >
                    > Może i działał prywatnie, ale wykorzystał do tego działania swoją pozycję służb
                    > ową. Zwykły człowiek nie mógł iść w tym czasie na cmentarz, a jemu było wolno w
                    > łaśnie dlatego, że ma taką, a nie inną pozycję służbową. Jeśli jakiś polityk za
                    > łatwi sobie służbowymi kanałami pozwolenie na budowę w miejscu, gdzie budować n
                    > ie wolno, to nie można go skrytykować, bo on przecież buduje prywatnie?

atakowanie kogoś kto poszedł prywatnie odwiedzić najbliższych jest niegrzeczne i nie ma nic wspólnego z kulturą i muzyką....to manifest polityczny !
                    • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:22
                      O to są spory w kulturze od wieków. Weźmy choćby zaangażowany społecznie pozytywizm i krytykujacy to zaangażowanie naturalizm, oba nurty z II połowy XIX wieku.
                    • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 14:23
                      misiaczek1281 napisała:

> atakowanie kogoś kto poszedł prywatnie odwiedzić najbliższych jest niegrzeczne
                      > i nie ma nic wspólnego z kulturą i muzyką....to manifest polityczny !

Więc dlaczego atakujesz tę babcię, która została ukarana mandatem, hipokryto?
        • yasiaq Re: OT - cenzura. 17.05.20, 08:47
          Jakie to ma znaczenie? Najważniejszym elementem w radiach i tv dla tubylczej ludności jest aplikacja reklam. Tzn cała tzw "muzyczka" i audycje są po to żeby pranie mózgu lepiej działało. Całość reklam i "muzyczki" przepleciona jest bezczelną prostacką propagandą generalnie albo za władzą albo przeciw..inne tematy to dykteryjki dla imbecyli. Tą tutejszą specyfikę, zwłaszcza proporcje czasowe reklam do tzw "programu" oraz fakt włączania reklam głośniej niż reszty w myśl zasady "walnijcie decybele tym tumanom żeby lepiej wbiło im się do tych pustaków" uważam za przejaw wyjątkowego prostactwa i chamstwa tubylczych stacji. Dlatego w obliczu posiadania tysięcy internetowych stacji słuchanie akurat tych badziewnych tubylczych to kwestia indywidualnego dosyć bezmyślnego wyboru..może nie ma się czym chwalić..
          • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 11:27
            yasiaq napisał:

> internetowych stacji słuchanie akurat tych ba
            > dziewnych tubylczych to kwestia indywidualnego dosyć bezmyślnego wyboru..może n
            > ie ma się czym chwalić..

Gdybyś słuchał Trójki, to wiedziałbyś, że w autorskich audycjach muzycznych nie ma prawie wcale reklam. To, co napisałeś powyżej, odnosi się do stacji prywatnych i pasma dziennego trójki, które upodobniono do stacji komercyjnych, dlatego w dzień trójki nie słucham.
            No, ale skoro tak chwalisz to radio internetowe, to może polecisz jakąś internetową stację do słuchania w ciągu dnia. Ale żeby to było prawdziwe radio, z żywymi prowadzącymi, z serwisami informacyjnymi, ze słuchowiskami, z publicystyką, a nie tylko komputerowo wymieszane kawałki z plejlisty.
            • yasiaq Re: OT - cenzura. 17.05.20, 12:56
              mam kilka ulubionych stacji np WUCF (bez reklam w ogóle) jazzradio Berlin 106.8 inne stacje są zbyt niszowe żebym o nich wspominał , z tubylczych akceptuję jedynie 2gi kanał oczywiście poza "ropopopo" czyli ludowizną która wywołuje naturalny odruch miotania przedmiotami, w kwestii "publicystyki" powiem obejdzie się
              • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 13:26
                yasiaq napisał:

> mam kilka ulubionych stacji np WUCF (bez reklam w ogóle) jazzradio Berlin 106.8
                > inne stacje są zbyt niszowe żebym o nich wspominał ,

I to jest właśnie z mojego punktu widzenia największy problem internetowego radia, że w większości są to stacje bardzo wąsko wyspecjalizowane, a ja lubię różnorodność. W ciągu dnia, gdy rzeczywiście wszystkie polskie stacje grają tylko plejlistę z komputera, słucham przeważnie przez internet niemieckiego radia. Stacje publiczne takie jak DLF, D-Radio-Kultur i DLF Nova też nie nadają w ogóle reklam, a muzyka jest zróżnicowana, a nie tylko 200 przebojów różnie pomieszanych przez komputer, jak to bywa przeważnie w prywatnych stacjach. Natomiast nocna Trójka jak najbardziej nadaje się do słuchania. Moja ulubiona audycja to od lat "Strefa rokendrola wolna od angola", gdzie zasadą jest, że gra się rocka, ale nie po angielsku, ani nie po polsku. Polecam. Polecam też nocne audycje Bartosza Gila (jeśli go odwieszą, bo na razie jest zawieszony za odmowę podpisania kłamliwego oświadczenia podsuniętego mu przez dyrektora trójki).
    • galtomone Re: OT - cenzura. 17.05.20, 15:28
      wyborcza.pl/7,75410,25952271,trojka-bez-deep-purple-nicka-cave-a-marillion-lao-che.html#s=BoxOpImg4
    • jureek Włączcie Trójkę 17.05.20, 15:45
      Właśnie teraz od 30 minut żegna się ze słuchaczami kolejny wieloletni trójkowy redaktor Marcin Kydryński. Na antenie ostatnia Sjesta. Redaktorowi trzęsie się głos, na początku powiedział, że zastanawiał się, czy puszczać jakieś latynoskie pieśni przeciw dyktatorom, czy może zrobić jakieś łzawe pożegnanie w stylu "ta ostatnia niedziela", ale zdecydował w końcu, że będzie puszczał po prostu to, co najlepiej się nadaje na niedzielne popołudnie, a protestowanie zostawia tym, którzy się na tym lepiej znają, czyli np. Kazikowi. Nie omieszkał jednak przypomnieć, że portugalska "rewolucja goździków" zaczęła się od zdjęcia piosenki w radiu. Nie jestem wielkim fanem muzyki latynoskiej, ale podana przez Kydryńskiego była całkiem strawna i pasowała do nastroju niedzielnego popołudnia. Szkoda, że pisiory tak rozwalili to radio, bo niestety w polskim eterze nie widzę alternatywy
      • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 16:52
        Sprawa wyjaśniona. Pani premier skrytykowała usunięcie piosenki z listy. Piosenka może wrócić.
        i co? Zmieniacie zdanie? zatkało wam usta?

next.gazeta.pl/next/7,151003,25952346,jadwiga-emilewicz-interweniuje-ws-listy-przebojow-trojki-i.html#a=90&c=145&s=BoxBizMT
        • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 17:31
          Ale z ciebie debil.
          • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:46
            qqbek napisał:

> Ale z ciebie debil.
            >

tylko tyle masz do powiedzenia? nic w temacie?
            czyli zatkało.
            • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:04
              misiaczek1281 napisała:

> tylko tyle masz do powiedzenia? nic w temacie?
              > czyli zatkało.

Gdybym dał tobie w mordę, a pewnie położyłbym ciebie nawet "plaskaczem", potem rozpiął rozporek i odlał się w geście skrajnej pogardy, a następnego dnia mój przełożony stwierdził, że przecież nic się nie stało, to czy debilu uwierzyłbyś, że nic się nie stało?

Może przesadzam z emocjami, ale byłem jednym z ostatnich "starych" słuchaczy Trójki, niestety tego co z nią zrobili, czyli "Trujki" słuchać już nie będę.
              • bwv1080 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:11
                qqbek napisał:

> przełożony stwierdził, że przecież nic się nie stało

To był tylko wice. A dyrektor nic takiego nie potwierdził, lecz wręcz przeciwnie - dołożył, że obity był sam sobie winien, a obicie uzasadnione. A w ogóle to są ważniejsze problemy, niż czyjeś wybite zęby .
              • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:34
                qqbek napisał:

>
                > > tylko tyle masz do powiedzenia? nic w temacie?
                > > czyli zatkało.
                >
                > Gdybym dał tobie w mordę, a pewnie położyłbym ciebie nawet "plaskaczem", potem
                > rozpiął rozporek i odlał się w geście skrajnej pogardy, a następnego dnia mój p
                > rzełożony stwierdził, że przecież nic się nie stało, to czy debilu uwierzyłbyś,
                > że nic się nie stało?
                >
                > Może przesadzam z emocjami, ale byłem jednym z ostatnich "starych" słuchaczy Tr
                > ójki, niestety tego co z nią zrobili, czyli "Trujki" słuchać już nie będę.
                >
                >

od debili to se wyzywaj kota albo psa albo kumpla od piwka ze wsi - prezentujesz poziom wypowiedzi tak niskich lotów jak lot nietoperza w ciemnych podziemnych jaskiniach i ty niby znasz języki biegle i wyższe masz? - po kulturze wypowiedzi tego nie widać ;).
                Nigdzie nie napisałem że nic się nie stało. Twierdziłem że niepotrzebne było usunięcie piosenki ale reakcja wicepremier była na miejscu i powinna załagodzić sytuację. Jak widać na tym forum u zatwardziałych antypisowców nie istnieje pojęcie kompromisu, łagodzenia sytuacji itd. bo wy dążycie do konfliktu i nic was nie zadowoli żaden gest dobrej woli ze strony władzy.
                • dodekanezowiec Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:38
                  "żaden gest dobrej woli ze strony władzy" - aha, czyli "ludzkie pany", bo mogli pójść w autorytaryzm, a jest tylko półautorytaryzm. Czyli mniej niż system 1926-39 (np. Bereza Kartuska) i na pewno mniej niż PRL gdzie było między autorytaryzmem a totalitaryzmem. Tymczasem ideowymi wzorami dla wielu tych cudaków z PiS są mordercy pokroju Franco, niestety fakt niezaprzeczalny. "Wy towarzyszu" to było w PRL, w tym kontekście twoich odezw do "nas" czyli wszystkich którzy polemizują z tobą. Ja na ogół piszę spokojnie.
                  • dodekanezowiec Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:40
                    I jeszcze jedno misiek - "na życie patrzysz bez emocji (...)" - ale tego też pewnie nie rozumiesz.
                • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:39
                  a gdybyś dał mi w mordę to byś poszedł siedzieć na rok dwa lub trzy. Morda by mi się po miesiącu zagoiła a ty byś dalej siedział więc kiepskie porównanie.
                  Sam przyznasz że w piosence ta krytyka prezesa że poszedł na cmentarz matkę odwiedzić była prowokacja albo jakaś nie wiem czy polityczna ale na pewno krytyka osobista wykraczająca poza politykę bo to nie była służbowa wizyta lecz osobista ….co to k do rodziny na cmentarz nie można nawet iść?
                  • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:50
                    Ręka mnie świerzbi :)
                    Z drugiej strony masz rację, pacnę debila, poszedłbym siedzieć jak za myślącego samodzielnie człowieka.
                    • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:02
                      qqbek napisał:

> Ręka mnie świerzbi :)
                      > Z drugiej strony masz rację, pacnę debila, poszedłbym siedzieć jak za myślącego
                      > samodzielnie człowieka.
                      >

Myślę ale po swojemu a nie po twojemu i to nie powód by od razu bić:) Na partyjkę szachów lepiej wyzwanie rzucić tak inteligentniej:) Dobra , sorry. Nie bij. Masz rację, nie warto bo agresor pacnie mnie , gęba do gipsu i krzywo się zrośnie a on dostanie zawiasy bo sond uniewinni a on i tak nie zrozumie że nie bije się ludzi i nie wyzywa od debili
                      • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:13
                        Ćwoku!
                        Jesteś jak Rudolf Höß, jak Adolf Eichmann, jak Jeżow, albo Beria... wykonujesz tylko rozkazy "z góry"... chuj z tobą, mam nadzieję, że się nie rozmnożysz.

Milicja pobiła wczoraj trzymającego przed jej nosem swoją legitymację senatora RP, a ty uważasz, że wszystko jest OK. Nic kurwa nie jest ok z tym krajem.
                        Twoi mocodawcy będą siedzieć.
                        Złamali prawo już tyle razy, że po prostu nie sposób zliczyć.
                        Tego kraju nie da się już naprawić puszczając płazem winy. Tu albo będzie rewolucja, albo te skurwysyny pokojowo oddadzą władzę i pójdą grzecznie siedzieć, na lata.

Piszesz, że nic się nie stało, bo pani minister przeprosiła za to, że dyrektor reżimowej stacji złamał Konstytucję, stosując cenzurę prewencyjną.
                        Nie, chuju miękki, stało się!
                        Stało się w Sali Kolumnowej, stało się w Trybunale Konstytucyjnym, dzieje się tu wszędzie dookoła. Tylko ty pizdo futrzasta jesteś zaślepiona tymi 30 srebrnikami, które za twe kurewskie usługi otrzymujesz.
                        • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 11:19
                          qqbek napisał:

> Milicja pobiła wczoraj trzymającego przed jej nosem swoją legitymację senatora
                          > RP, a ty uważasz, że wszystko jest OK. Nic kurwa nie jest ok z tym krajem.
                          > Twoi mocodawcy będą siedzieć.
                          > Złamali prawo już tyle razy, że po prostu nie sposób zliczyć.
                          > Tego kraju nie da się już naprawić puszczając płazem winy. Tu albo będzie rewol
                          > ucja, albo te skurwysyny pokojowo oddadzą władzę i pójdą grzecznie siedzieć, na
                          > lata.

po czym masz takie wizje? niezłe te proszki :) na receptę są? żadnej rewolucji nie będzie bo w 90% zwykli ludzie się cieszą że dostali od władzy dużo socjalu i nie patrzą na jakiegoś tam senatora - po co tam poszedł czego tam szukał? :)

> Piszesz, że nic się nie stało, bo pani minister przeprosiła za to, że dyrektor
                          > reżimowej stacji złamał Konstytucję, stosując cenzurę prewencyjną.
                          > Nie, chuju miękki, stało się!
                          > Stało się w Sali Kolumnowej, stało się w Trybunale Konstytucyjnym, dzieje się t
                          > u wszędzie dookoła. Tylko ty pizdo futrzasta jesteś zaślepiona tymi 30 srebrnik
                          > ami, które za twe kurewskie usługi otrzymujesz.

nie przyszło ci do tej makówki że ja mam swoje poglądy i ich bronię i żadnych srebrników nie dostaję?
                          wszystko na kasę przeliczasz? to źle że przeprosiła? lepiej gdyby nie przepraszała? jesteś tak zaślepiony nienawiścią do władzy że wszystko co robi władza jest dla ciebie złe nawet jeśli coś jest dobre:)
                          Widzisz, zwykłych ludzi w kraju nie obchodzi to co się dzieje w tej twojej Warszawie....ich obchodzi żeby mieli co do gara włożyć...i dzięki socjalowi mają ! i chwalą władzę :) a to że gdzieś jakieś pojedyncze pionki szczekają bo im się miskę z kaszą odstawia od pyska …..cóż....jak to mawiał Komor zmień pracę weź kredyt:) kwik kwik pokwiczą i przestaną ….jeść mają co biedy w kraju nie ma hehe :)
                          • dodekanezowiec Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 11:26
                            Poczekaj poczekaj, obyś się nie mylił że biedy nie będzie. Bo nikomu źle nie zycze nawet takiemu prowokatorowi jak ty.
                    • nousecomplaining Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 20:34
                      Dlaczego qrwa go wszyscy nie zbanujecie? Może bywał czasami zabawny, ale już nie jest. I prowadzenie „dyskusji” z nim też nie. No chyba że macie z tego jakiś ubaw ciągle.
                      • qqbek Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 22:48
                        nousecomplaining napisał(a):

> Dlaczego qrwa go wszyscy nie zbanujecie? Może bywał czasami zabawny, ale już ni
                        > e jest. I prowadzenie „dyskusji” z nim też nie. No chyba że macie z tego jakiś
                        > ubaw ciągle.

Chyba trzeba :)
                        • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 19.05.20, 10:29
                          qqbek napisał:

> nousecomplaining napisał(a):
                          >
                          > > Dlaczego qrwa go wszyscy nie zbanujecie? Może bywał czasami zabawny, ale
                          > już ni
                          > > e jest. I prowadzenie „dyskusji” z nim też nie. No chyba że macie z tego
                          > jakiś
                          > > ubaw ciągle.
                          >
                          > Chyba trzeba :)
                          >
                          >

gdy piosenkę w Trójce ktoś cenzuruje to kwiczycie że cenzura...a gdy miś coś napisze co wam się nie spodoba bo nie jest po waszej linii POlitycznej to wprowadzacie cenzurę misiowi :)
                          Himalaje hipokryzji. Raz jesteście przeciw cenzurze (Trójka) a innym razem za cenzurą (miś).
                          Jesteście uroczym zaprzeczeniem samych siebie:) Macie rozdwojenie jaźni? hehe
                  • jureek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:51
                    misiaczek1281 napisała:

> osobista wykraczająca poza politykę bo to nie była służbowa wizyta lecz osobist
                    > a ….co to k do rodziny na cmentarz nie można nawet iść?

No właśnie nie można było, bo policja wlepiała za to mandaty, jak np. pewnej starszej pani w Poznaniu. Piosenka jest właśnie o tym, że zwykły Kowalski nie mógł iść na cmentarz, ale prezes miał przywileje, bo jego "ból jest lepszy".
                    • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:01
                      Teraz o tym, jak to Senator Bury (ode mnie ze wsi) "sam wszedł" do suki:
                      oko.press/senator-bury-powalony-przez-policje-i-wepchniety-do-suki/
                      • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 11:37
                        qqbek napisał:

> Teraz o tym, jak to Senator Bury (ode mnie ze wsi) "sam wszedł" do suki:
                        > oko.press/senator-bury-powalony-przez-policje-i-wepchniety-do-suki/

ale przecież obowiązuje zakaz gromadzenia się ze względu na zagrożenie epidemiologiczne....więc to zgromadzenie było nielegalne......więc po co tam poszedł? po drugie na filmie widziałem że nie było agresji policji a senator już był w radiowozie i został lekko delikatnie tam ręką wepchnięty bez przemocy bez bicia.....o co halo?
                    • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:06
                      jureek napisał:

>
                      > > osobista wykraczająca poza politykę bo to nie była służbowa wizyta lecz o
                      > sobist
                      > > a ….co to k do rodziny na cmentarz nie można nawet iść?
                      >
                      > No właśnie nie można było, bo policja wlepiała za to mandaty, jak np. pewnej st
                      > arszej pani w Poznaniu. Piosenka jest właśnie o tym, że zwykły Kowalski nie móg
                      > ł iść na cmentarz, ale prezes miał przywileje, bo jego "ból jest lepszy".

ale to nieładny osobisty atak bo wizyta była prywatna a nie polityczny bo nie służbowa nie odróżniasz?
                      • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:15
                        To dlaczego babci z Poznania wlepiono 12 tysięcy grzywny w trybie administracyjnym za to samo, za "wizytę prywatną"?
                        Nie wiem ile śniegu twoja matka musiała zeżreć, ale urodziła ponadprzeciętnie wielkiego bałwana.
                        • waga170 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:25
                          Jego matka sie poslizgnela obok balwana, w ostatniej chwili sie balwana przytrzymala, ale on sie tez przewrocil, na nia, i marchewkowym nosem wbil jej sie w dupe przez barchanowe gacie. 9 miesiecy pozniej….:)
                        • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 10:54
                          qqbek napisał:

> To dlaczego babci z Poznania wlepiono 12 tysięcy grzywny w trybie administracyj
                          > nym za to samo, za "wizytę prywatną"?
                          > Nie wiem ile śniegu twoja matka musiała zeżreć, ale urodziła ponadprzeciętnie w
                          > ielkiego bałwana.
                          >

a co mnie obchodzi jakaś babcia? Wiedziała że jest zakaz a poszła to czyja to wina? Moja?
                          Jeden przypadek na milion. Miała pecha. Ryzyko. Ważniejszy jest efekt dla całego społeczeństwa.
                          Gdyby nie te zakazy wychodzenia z domu których ludzie posłuchali to byś dziś miał epidemie taką jak we Włoszech a tymczasem dzięki tym zakazom epidemia dziś całkowicie ustaje(poza śląskiem).
                          Bałwana? a tyś kto skoro nie dajesz prawa innym mieć własnego zdania? dyktator? :)
                          kultury się naucz zanim zaczniesz obrażać ludzi hehe cebularzu jeden ...
                      • jureek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 22:41
                        misiaczek1281 napisała:

> ale to nieładny osobisty atak bo wizyta była prywatna a nie polityczny bo nie s
                        > łużbowa nie odróżniasz?

A co to ma do rzeczy, czy prywatna, czy służbowa? Zwykła starsza kobieta dostała mandat za pójście na cmentarza, a prezesowi wolno było iść tam prywatnie, a Ty uważasz, że takie nierówne traktowanie to jest w porządku? Ból prezesa jest lepszy od bólu zwykłego Kowalskiego?
                        • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 10:59
                          jureek napisał:

>
                          > > ale to nieładny osobisty atak bo wizyta była prywatna a nie polityczny bo
                          > nie s
                          > > łużbowa nie odróżniasz?
                          >
                          > A co to ma do rzeczy, czy prywatna, czy służbowa? Zwykła starsza kobieta dostał
                          > a mandat za pójście na cmentarza, a prezesowi wolno było iść tam prywatnie, a T
                          > y uważasz, że takie nierówne traktowanie to jest w porządku? Ból prezesa jest l
                          > epszy od bólu zwykłego Kowalskiego?

to nie usprawiedliwia obrażania prezesa....babcia chciała to poszła....wiedziała że grożą za to kary ….nie wiedziała? trąbili o tym w telewizji non stop a mimo to zaryzykowała...jednemu się uda innemu nie proste....wielu innych też wyszło i im się udało...zycie….a kim trzeba być żeby obrażać człowieka za to że grób matki odwiedził? to z muzyką i kulturą nie ma nic wspólnego ! a jeśli ma to jest to kultura niskich lotów bo obraża się osobę prywatną a nie polityka (to była prywatna wizyta na cmentarzu nie służbowa) !!! gdyby w piosence było że odwiedził Sejm to by była wizyta służbowa i można to uznać jako krytykę władzy ale na cmentarzu to nie była wizyta służbowa !!!!
        • waga170 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 17:41
          Pizdacki chuju, jak dam ci w morde, wybije zeby, a ktos powie ze to to byla pomylka, to sprawa bedzie wyjasniona?
          • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:48
            waga170 napisała:

> Pizdacki chuju, jak dam ci w morde, wybije zeby, a ktos powie ze to to byla pom
            > ylka, to sprawa bedzie wyjasniona?

rząd stanął po twojej/waszej stronie....a czego się domagasz? krwi? tu nikt nikogo w morde nie walił
            • qqbek Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:09
              Rząd?
              Rząd sobie przypomniał (a właściwie Kydryński mu przypomniał), że rewolucję goździków też zapoczątkowało zdjęcie piosenki z anteny radiowej.
              Srają się o własne, nic nie warte grzbiety.
              Gazują ludzi, zatrzymują senatorów, biją posłanki... ale to łabędzi śpiew kaczej dyktatury.
              Chuja więcej zrobią, chuja.
              Jutro sądy powypuszczają zatrzymanych wczoraj bezprawnie ludzi.
              Pojutrze w Warszawie będzie nie tysiąc, a kilka tysięcy osób (ja sam się zastanawiam, czy się nie wybrać).
              • samspade Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 07:48
                qqbek napisał:

> Rząd?
                > Rząd sobie przypomniał (a właściwie Kydryński mu przypomniał), że rewolucję goź
                > dzików też zapoczątkowało zdjęcie piosenki z anteny radiowej.

Przepraszam za słownictwo ale chuja sobie przypomniał.
                Vice minister napisał że nareszcie odszedł. Bo był on tw i nie powinien być w radiu w ogóle.
                Tvpis dezinfo już rozpoczęło kampanię. Że łapówkarz itp. A mówi to koleś grający szanty o którym nikt nie słyszał.
                Premier też dość jasno się wypowiedział.
                Więc przepraszam ale nie mówcie o nierządzie.
                • qqbek Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 07:53
                  Wypowiedź Pinokia zobaczyłem dopiero dziś.
                  A co do pomówień "byłego piosenkarza"... cóż, myślę, że Niedźwiedzki już zawiadomił prokuraturę i tylko czeka na umorzenie, żeby z prywatnym aktem oskarżenia wystartować.
                  Dwa lata są za publiczne znieważenie z użyciem środków masowego przekazu.
                • only_the_godfather Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 08:04
                  Rząd rządem, ale najważniejsze, że sporo osób które do tej pory nie interesowały się polityką magle zaczęły się tym interesować i dostrzegać patologię tego państwa.
                • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 18.05.20, 11:07
                  samspade napisał:

> qqbek napisał:
                  >
                  > > Rząd?
                  > > Rząd sobie przypomniał (a właściwie Kydryński mu przypomniał), że rewoluc
                  > ję goź
                  > > dzików też zapoczątkowało zdjęcie piosenki z anteny radiowej.

Jaka rewolucja? to z sufitu porównanie bez sensu bo obecnie w Polsce sytuacja jest taka że prezydent ma poparcie ponad 50%, reszta kandydatów ma po 10% i rząd też ma poparcie, ludzie siedzą w domach i na ulicę nie wychodzą (poza tą grupką ostatnio ilu ich tam było 50 osób? garstka:) i na żadną rewolucję się nie zanosi....oczywiście że jest grupka niezadowolonych ale to wołanie na puszczy pojedynczych osób:)
        • wislok1 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:45
          Tobie powinno zatkac, bo w PL NIE MA pani prmier
          Jest pan premier, a ten skrytykowal Kazika, oczywiscie pry okazju odwracajac cala sprawe ogonem i bezczelnie sciemniajac....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25953042,mateusz-morawiecki-o-sytuacji-w-trojce-sednem-publicystycznej.html#s=BoxOpMT

Wicepremier z partii Gowina ma role dobrego policjanta do odegrania dla naiwnych i jej slowa sa tyle samowarte co twoje, czyli KOMPLETNIE NIC
          • wislok1 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:50
            Wladza po prostu wprowadzila cenzure prewencyjna, co jest calkowicie sprzeczne z konstytuca, ale calkowicie zgodne z wola prezesa z kotem, a on rzadzi wszystkim
            • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:53
              wislok1 napisał:

> Wladza po prostu wprowadzila cenzure prewencyjna, co jest calkowicie sprzeczne
              > z konstytuca, ale calkowicie zgodne z wola prezesa z kotem, a on rzadzi wszystk
              > im

to nie władza wprowadziła cenzurę ale jeden dyrektor ale wy zwalacie na całą władzę bo to lepiej wam się wpisuje w krytykę pisu takie uogólnianie i wprowadzanie odpowiedzialności zbiorowej........cenzury nie popieram , ale władza się wycofała skrytykowała....czego żądasz? krwi?
              • wislok1 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:57
                Wladza sie nie wycofala, swiadomie i celowo wprowadzila cenzure prewencyjna

Tylko kilku jej przedstawicieli gra role dobrego policjanta, ale jednoczesnie reszta robi swoje...

Celem jest 100% totalitarna dyktatura
            • nousecomplaining Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 20:12
              Prezio czy kot?
          • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:50
            wislok1 napisał:

> Tobie powinno zatkac, bo w PL NIE MA pani prmier
            > Jest pan premier, a ten skrytykowal Kazika, oczywiscie pry okazju odwracajac ca
            > la sprawe ogonem i bezczelnie sciemniajac....
            >
            > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25953042,mateusz-morawiecki-o-sytuacji-w-trojce-sednem-publicystycznej.html#s=BoxOpMT
            >
            > Wicepremier z partii Gowina ma role dobrego policjanta do odegrania dla naiwnyc
            > h i jej slowa sa tyle samowarte co twoje, czyli KOMPLETNIE NIC

dla mnie twoje słowa są warte mniej niż nic …co by się musiało stać żebyś był zadowolony?
            stronniczo nastawieni jesteście więc was nikt i nic nie zadowoli
            • wislok1 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:53
              Ty jestes tylko platnym pachoikiem prezesa, najgorsza wazelina i zrobisz wszysto za kasiorke
              • samspade Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:57
                Nie karm pachołka pedofili.
                Niech zdycha z powodu braku zainteresowania.
                • wislok1 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:58
                  No i slusznie

Dyskutowac z nim to jak dyskutowac ze sciana
      • samspade Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 18:56
        Zniszczyli radio.
        Durnie urządzili cenzurę.
        A najlepsze jest to że wszyscy mówią o całej sytuacji. Będzie przypominanie jak karakan pokazał że jest z tych równiejszych.
        I cenzura. Zawieszanie dziennikarzy.
        • misiaczek1281 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 20:41
          jesteście chorzy z nienawiści do władzy.
          Jedź jeden z drugim do Korei tylko do tej Północnej nie południowej to zabaczycie co to jest cenzura i dyktatura :) Najlepszym dowodem na swobodę wypowiedzi jesteście wy sami bo możecie pisać co chcecie na tym forum
          • waga170 Re: Włączcie Trójkę 17.05.20, 21:49
            misiaczek1281 napisała:

>Najlepszym dowodem na swobodę wypowiedzi j
            > esteście wy sami bo możecie pisać co chcecie na tym forum

Nie, pisdacka kurwo bez nawet pizdy zamiast mozgu. Mnie cenzura zbanowala, a za co? Bo napisalem co chcialem.
            Na tym forum. Kwestia czasu a pewnie mnie znow zbanuja na skutek kurwo twoich donosow.
    • 4slash Re: OT - cenzura. 17.05.20, 20:48
      Ja już Trójki nie słucham.
      Po odejściu Ani Gacek, Wojtka Manna, Marka Niedźwieckiego i Marcina Kydryńskiego oraz świetnego Dariusza Rosiaka prowadzącego rewelacyjny i apolityczny sobotni "Raport o stanie świata" i wielu innych słuchanie tej nowej tuby propagandowej straciło sens.

klubjagiellonski.pl/2020/04/17/sluchanie-radiowej-trojki-utracilo-sens-dlaczego-stacja-przeszkadzala-wladzy/#
      • qqbek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:20
        Bo to teraz Trujka jest, a nie Trójka.
        • jureek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:25
          qqbek napisał:

> Bo to teraz Trujka jest, a nie Trójka.

Podobnie jak w latach 2001-2007 da się słuchać jeszcze tylko w nocy. I to też nie każdej nocy. Radia Teheran prawdopodobnie też już nie będzie, bo prowadzącego Bartosza Gila zawieszono za odmowę podpisania kłamliwego oświadczenia. Masakra.
          • qqbek Re: OT - cenzura. 17.05.20, 21:28
            Z PiS-em jest jak z królem Midasem.
            Tyle, że oni czego się nie dotkną zamieniają w gówno.
    • who_cares Re: OT - cenzura. 18.05.20, 11:18
      Zmaiast Kazika jest abp Jędraszewski:
      twitter.com/i/web/status/1262263695121539073
      Czego kurła lewactwo nie rozumiecie ?
      • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 13:36
        Kto z was by chciał żeby mu jako osobie prywatnej zdjęcia nad grobem ojca/matki robiono i śmiano się z tego w piosenkach puszczanych publicznie ręka do góry. Czy człek nie ma prawa do prywatności?
        Zapadła grobowa cisza. Nie ma chętnych
        • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 13:38
          ta cenzura to nie cenzura. To zapobieganie szkalowaniu ludzi którzy odwiedzają grób najbliższych
        • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 16:25
          misiaczek1281 napisała:

> Kto z was by chciał żeby mu jako osobie prywatnej zdjęcia nad grobem ojca/matki
          > robiono i śmiano się z tego w piosenkach puszczanych publicznie ręka do góry.

A Ty chciałbyś dostać mandat kilka tysięcy za to, że poszedłeś na grób bliskiej osoby, i żeby Cię potem jakiś troll misiaczkopodobny na forum szkalował?
          • bwv1080 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 16:54
            jureek napisał:
            > żeby Cię potem jakiś troll misiaczkopodobny na forum szkalował?

Po raz któryś: po co karmisz tego zaimpregnowanego trolla? Jego nie przekonasz, ze białe jest białe.
            • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 18:26
              bwv1080 napisała:

> Po raz któryś: po co karmisz tego zaimpregnowanego trolla? Jego nie przekonasz,
              > ze białe jest białe.

Bo się nudzę? Zapędów ewangelizatorskich nie mam, nawet jeśli możesz odnieść takie wrażenie.
              • bwv1080 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 18:33
                jureek napisał:
                > Bo się nudzę?

Ale jak już masz te potrzeby masochistyczne, to daj się partnerce biczować or sth., a nie podkladaj trollowi.
                Bo obrabiając się na tym trollu sprawiasz mu tylko przyjemność. I dajesz w ogóle rację bytu.
                • wislok1 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 19:39
                  To jest fakt

Karmienie trolla to masochizm
                  • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 20:52
                    wislok1 napisał:

> To jest fakt
                    >
                    > Karmienie trolla to masochizm

to nie karm siebie i nie pisz nie czytaj zniknij
                • jureek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 21:06
                  bwv1080 napisała:

> Ale jak już masz te potrzeby masochistyczne, to daj się partnerce biczować or s
                  > th., a nie podkladaj trollowi.
                  > Bo obrabiając się na tym trollu sprawiasz mu tylko przyjemność. I dajesz w ogól
                  > e rację bytu.

Ty jesteś jakimś manadżerem z zawodu, że tak przyzwyczaiłeś się do mówienia ludziom, co mają robić?
                  • waga170 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 21:32
                    jureek napisał:

> Ty jesteś jakimś manadżerem z zawodu, że tak przyzwyczaiłeś się do mówienia lud
                    > ziom, co mają robić?

On ma nadżerem, ale na muniu. Z zawodu. Zawiodl sie bo on dracego na niego ryja ojca sluchal jak trusia, a on sam teraz jak drze ryja to sie z niego smieja.
                • jestklawo Re: OT - cenzura. 22.05.20, 20:04
                  > daj się partnerce biczować or sth

:))) internet to fajna sprawa, jest w nim wszystko czego szukasz
          • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 20:49
            jureek napisał:

>
            > > Kto z was by chciał żeby mu jako osobie prywatnej zdjęcia nad grobem ojca
            > /matki
            > > robiono i śmiano się z tego w piosenkach puszczanych publicznie ręka do
            > góry.
            >
            > A Ty chciałbyś dostać mandat kilka tysięcy za to, że poszedłeś na grób bliskiej
            > osoby, i żeby Cię potem jakiś troll misiaczkopodobny na forum szkalował?

nikt nie dostał mandatu za to że grób matki odwiedził bez przesady.
            A śmianie się z tego to nie kultura lecz brak kultury !
            • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 20:51
              śmianie się z prywatnej osoby że grób odwiedza to chamstwo !
              nie rozumiem czegoś takiego
              • qqbek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 21:34
                misiaczek1281 napisała:

> śmianie się z prywatnej osoby że grób odwiedza to chamstwo !
                > nie rozumiem czegoś takiego

Tępy chuju, a co tutaj robiłeś?
                forum.gazeta.pl/forum/w,20,169755327,169755327,OT_mam_potrzebe_odwiedzic_grob_ojca_.html?p=169756518
                • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 21:55
                  Trzeba będzie opracować jakąś "rekomendacje" w sprawie kolegi misiaczka. O ile w miarę jakos posty rozpoczęte przez niego miały mało odpowiedzi o tyle za często reagujemy gdy on się gdzieś włącza. Biedny człowiek w sumie. Po ludzku mi to szkoda. Po prostu to forum to jedyna odskocznia od jakiegoś nieszczęśliwego życia.
                  • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 21:58
                    Choć z netu wynika że wpierdaczal się tu i tam, prowokujac. Trochę też śladów zostawił. Tu czasem dostanie po głowie, czasem machna ludzie ręka bo ten typ tak ma, ale boję się o chłopaka że trafi na jakiegoś radykala co mu nie popusci. W sieci się nie jest takim anonimowym jak się wydaje.
                  • qqbek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 22:03
                    A tam szkoda.
                    Płatna kurwa, po dziennikarstwie, ale z racji swojego ograniczenia bez perspektyw w zawodzie, sprzedaje się temu, kto akurat da więcej i klepie po 50 groszy do dwóch złotych za post.
                    Pewnie nawet Polo nie ma, tylko mieszka gdzieś z rodzicami/u rodziców w piwnicy, jak podręcznikowy przegryw.
                    • dodekanezowiec Re: OT - cenzura. 18.05.20, 22:28
                      Ale po wuj by mu mieli płacić za wpisy na Auto Moto? Poza tym nie tylko politycznie, on w ogóle jest upierdliwy w każdym temacie. Myślisz że te Szefermekery itp.ichnie spece tak rozdają też na prawo i lewo kaske za wpisy, w tym na niszowym forum, tolerując robienie z siebie błazna?
                      • qqbek Re: OT - cenzura. 18.05.20, 22:39
                        dodekanezowiec napisał:

> Ale po wuj by mu mieli płacić za wpisy na Auto Moto?
                        Bo jak każde inne pozycjonowane są w Google.

> Poza tym nie tylko polityc
                        > znie, on w ogóle jest upierdliwy w każdym temacie.
                        To jest "budowanie sobie legendy". Na niespójnościach w tejże złapano go tutaj już wielokrotnie.

> Myślisz że te Szefermekery i
                        > tp.ichnie spece tak rozdają też na prawo i lewo kaske za wpisy, w tym na niszow
                        > ym forum, tolerując robienie z siebie błazna?
                        Myślę, że nawet masochista skończony nie byłby w stanie tak długo robić z siebie chłopca do bicia.
                        Zresztą, jak go kiedyś spotkam, to po tym wpisie o cmentarzach jednak mu po prostu przypierdolę.
                        Tak całkiem po ludzku.
                        Obraził mnie do żywego, wpierw śmiejąc się ze mnie, a potem stwierdzając w obronie prezesa, że chamstwem jest takie wyśmiewanie.
                • misiaczek1281 Re: OT - cenzura. 19.05.20, 10:32
                  qqbek napisał:

>
                  > > śmianie się z prywatnej osoby że grób odwiedza to chamstwo !
                  > > nie rozumiem czegoś takiego
                  >
                  > Tępy chuju, a co tutaj robiłeś?
                  > forum.gazeta.pl/forum/w,20,169755327,169755327,OT_mam_potrzebe_odwiedzic_grob_ojca_.html?p=169756518
                  >

tylko kolegę chciałem uchronić przed mandatem :) po przyjacielsku ;)
      • wislok1 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 19:38
        No i to jest dobra zmiana..
        Esencja dobrej zmiany........

Nastepne notowanie listy przyebojow wygra:
        www.youtube.com/watch?v=ICcW2pwhY3M
        • wislok1 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 20:10
          Nie ma nic przeciwko tej piosence, jest fajna...

Ale pasuje do Trojki jak piesc do nosa

• wislok1 Re: OT - cenzura. 18.05.20, 20:11
            Tak jak wywiady z arcybiskupem robione na kolanach.....
    • only_the_godfather Re: OT - cenzura. 20.05.20, 15:39
      Dzisiaj z trójką pożegnał się tez Tomasz Rożek prowadzący Pytanie z kosmosu.
      • samspade Re: OT - cenzura. 20.05.20, 17:17
        Rożek Kaczkowski Stelmach.
        Ciekawe co z Strzyczkowskim i Baronem?
        • samspade Re: OT - cenzura. 20.05.20, 17:18
          I Łukawski oczywiście.
        • nousecomplaining Re: OT - cenzura. 22.05.20, 20:36
          Baron się jasno nie określił, na razie nie poprowadzi listy:
          dziennikzachodni.pl/piotr-baron-z-trojki-nie-poprowadze-listy-przebojow-w-piatek/ar/c13-14981675

Kumpel gdzieś wysłyszał, że lista będzie zaprezentowana w formie nadawania kawałków według ostatniego zestawienia, bez prowadzącego : )

A Strzyczkowski, hmm, ciekawe czy zostanie. On chyba etatowcem nie jest, ma inne fuchy też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka