Dodaj do ulubionych

Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda?

02.11.04, 20:36
Jestem ciekaw, bo wszystkim tak poleca tego sztrucla i przy każdej okazji
mówi o jego małej awaryjności.
Obserwuj wątek
    • dr.khan Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 02.11.04, 21:23
      jeszcze nie ma bo to jak dotychczas
      nieudokumentowany przypadek bezawaryjnosci, hehe
    • Gość: cc Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:41
      Najbardziej niezawodne:

1 Mazda
      2 Toyota
      3 Subaru
      4 Daihatsu
      5 Honda (spadek z 2. pozycji w 2003)
      6 Suzuki
      7 Mitsubishi
      8 Audi
      9 BMW
      10 VW
      11 Mercedes
      12 Nissan
      13 Smart
      14 Porsche
      15 Ford
      16 Opel
      itd.
      • Gość: ten wyzej to debil Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:46
        i gdzie wg ciebie baranie jest tam Accord ???
        chodzi o pozycje konkretnego modelu

ehhh czytanie ze zrozumieniem jest przeciez takie trudne ...

• Gość: cc Re: wsiun napisał co wiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:23
          typowy z ciebie burak forumowy (buracus forumii), idź kup sobie pifko mocne w
          biedronce, chlapnij pod balkonem z kolesiami z VI c ... to przeciez nie takie
          trudne...
        • Gość: cc Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:28
          przepraszam rzeczywiscie sie pomylilem, nie przeczytalem dokladnie

naprawde jeszcze nie ma statystyk Accorda nowego
    • niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 10:48
      Accord (poprzedni) był OK, nowy (z racji produkcji w Japonii) powinien wypaść
      jeszcze lepiej.
      Ja to raczej jestem ciekaw, czy BMW1 przebije dno statystyk (co niższa seria
      modelu, tym gorzej; '3' zajmuje chlubne miejsce w ostatniej dziesiątce TUV).

Poza tym, mistrzu GB, jeśli Accord to dla Ciebie strucel, to gratuluję
      posiadania awaryjnego badziewia, jakim jest A8 (w TUV poniżej starego Accorda,
      he he). A może A8 ciągle stoi po warsztatach i dlatego sie denerwujesz? ;-))

Pzdr
      Niknejm
    • bocian4 Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 13:48
      Właśnie wybierałem dla siebie samochód firmowy i gdyby nie to że chciałem mieć
      kombi a kombi accorda (w przeciwieństwie do sedana) całkowicie mi się nei
      podoba to miał bym właśnie to autko. DOstałem od Hondy na testy Accorda z
      silnikiem 2,4 pokatowałem go troszkę przez jakis czas i dawno nie miałem takiej
      frajdy z jazdy (a oprócz tego ostatnio miałem okazję sie pobawić kilkoma
      autkami o podobnej mocy czy wręcz większej).
      A bezawaryjnosć - i tak na razie japończyków żadna marka nie bije więc o czym
      my mówimy? GB, rozumiem ze dla ciebie wartośc statystyk mówiących o wysokiej
      bezawaryjnosci japończyków, jest żadna. A mnie przekonuje.

Pzdr
      • niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 13:52
        bocian4 napisał:

> A bezawaryjnosć - i tak na razie japończyków żadna marka nie bije więc o czym
        > my mówimy? GB, rozumiem ze dla ciebie wartośc statystyk mówiących o wysokiej
        > bezawaryjnosci japończyków, jest żadna. A mnie przekonuje.

Nie, no jest trochę nie-japońskich aut w czołówce. Choćby Audi A2, czy Porsche
        911 wypadają OK.

Pzdr
        Niknejm
        • bocian4 Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 14:07
          Ale ja mówiłem o marce - jeżeli weźmiesz statystyczną markę japońską i
          porównasz do statystyki marki audi to nawet jeżlei audi ma model pojawiający
          się w górze statystyk to średnia jakosc marki jest ponizej średniej jakosci
          japońców. Bo skoro 3 czy 4 marki japonskie są na pierwszych miejscach, to o
          czym my mówimy? NAwet jeżlei maiły takie wpadki jak np. COncerto...

Faktycznie porsche - ale jeśli pamietam to w autach powyżej 11 lat. A jaka jest
          statystyka całej marki. Czy to nei model 944 czy 968 były tragicznie awaryjnymi?

Pozdrawiam,
          bocian
          • niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 14:24
            bocian4 napisał:

> Ale ja mówiłem o marce - jeżeli weźmiesz statystyczną markę japońską i
            > porównasz do statystyki marki audi to nawet jeżlei audi ma model pojawiający
            > się w górze statystyk to średnia jakosc marki jest ponizej średniej jakosci
            > japońców.

Słusznie. Ale jest to kolejny dowód na to, że trzeba patrzeć nie tylko na
            markę, ale i model. Citroeny generalnie wypadają słabo, ale Xantia była OK. Są
            oczywiście również niespodzianki 'in minus'.

> Faktycznie porsche - ale jeśli pamietam to w autach powyżej 11 lat. A jaka
            > jest
            > statystyka całej marki. Czy to nei model 944 czy 968 były tragicznie
            > awaryjnymi

W kategorii 1-3 lata zarówno 911 jak i Boxster są wysoko. W starszych - 911 z
            przodu, ale jak reszta - nie wiem.

Pzdr
            Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka