greenblack 02.11.04, 20:36 Jestem ciekaw, bo wszystkim tak poleca tego sztrucla i przy każdej okazji mówi o jego małej awaryjności. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.khan Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 02.11.04, 21:23 jeszcze nie ma bo to jak dotychczas nieudokumentowany przypadek bezawaryjnosci, hehe Link Zgłoś
Gość: cc Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:41 Najbardziej niezawodne: 1 Mazda 2 Toyota 3 Subaru 4 Daihatsu 5 Honda (spadek z 2. pozycji w 2003) 6 Suzuki 7 Mitsubishi 8 Audi 9 BMW 10 VW 11 Mercedes 12 Nissan 13 Smart 14 Porsche 15 Ford 16 Opel itd. Link Zgłoś
Gość: ten wyzej to debil Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:46 i gdzie wg ciebie baranie jest tam Accord ??? chodzi o pozycje konkretnego modelu ehhh czytanie ze zrozumieniem jest przeciez takie trudne ... Link Zgłoś
Gość: cc Re: wsiun napisał co wiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:23 typowy z ciebie burak forumowy (buracus forumii), idź kup sobie pifko mocne w biedronce, chlapnij pod balkonem z kolesiami z VI c ... to przeciez nie takie trudne... Link Zgłoś
Gość: cc Re: ADAC 2004 wg marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 09:28 przepraszam rzeczywiscie sie pomylilem, nie przeczytalem dokladnie naprawde jeszcze nie ma statystyk Accorda nowego Link Zgłoś
niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 10:48 Accord (poprzedni) był OK, nowy (z racji produkcji w Japonii) powinien wypaść jeszcze lepiej. Ja to raczej jestem ciekaw, czy BMW1 przebije dno statystyk (co niższa seria modelu, tym gorzej; '3' zajmuje chlubne miejsce w ostatniej dziesiątce TUV). Poza tym, mistrzu GB, jeśli Accord to dla Ciebie strucel, to gratuluję posiadania awaryjnego badziewia, jakim jest A8 (w TUV poniżej starego Accorda, he he). A może A8 ciągle stoi po warsztatach i dlatego sie denerwujesz? ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
bocian4 Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 13:48 Właśnie wybierałem dla siebie samochód firmowy i gdyby nie to że chciałem mieć kombi a kombi accorda (w przeciwieństwie do sedana) całkowicie mi się nei podoba to miał bym właśnie to autko. DOstałem od Hondy na testy Accorda z silnikiem 2,4 pokatowałem go troszkę przez jakis czas i dawno nie miałem takiej frajdy z jazdy (a oprócz tego ostatnio miałem okazję sie pobawić kilkoma autkami o podobnej mocy czy wręcz większej). A bezawaryjnosć - i tak na razie japończyków żadna marka nie bije więc o czym my mówimy? GB, rozumiem ze dla ciebie wartośc statystyk mówiących o wysokiej bezawaryjnosci japończyków, jest żadna. A mnie przekonuje. Pzdr Link Zgłoś
niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 13:52 bocian4 napisał: > A bezawaryjnosć - i tak na razie japończyków żadna marka nie bije więc o czym > my mówimy? GB, rozumiem ze dla ciebie wartośc statystyk mówiących o wysokiej > bezawaryjnosci japończyków, jest żadna. A mnie przekonuje. Nie, no jest trochę nie-japońskich aut w czołówce. Choćby Audi A2, czy Porsche 911 wypadają OK. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
bocian4 Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 14:07 Ale ja mówiłem o marce - jeżeli weźmiesz statystyczną markę japońską i porównasz do statystyki marki audi to nawet jeżlei audi ma model pojawiający się w górze statystyk to średnia jakosc marki jest ponizej średniej jakosci japońców. Bo skoro 3 czy 4 marki japonskie są na pierwszych miejscach, to o czym my mówimy? NAwet jeżlei maiły takie wpadki jak np. COncerto... Faktycznie porsche - ale jeśli pamietam to w autach powyżej 11 lat. A jaka jest statystyka całej marki. Czy to nei model 944 czy 968 były tragicznie awaryjnymi? Pozdrawiam, bocian Link Zgłoś
niknejm Re: Czy Niknejm ma już statystyki nowego Accorda? 03.11.04, 14:24 bocian4 napisał: > Ale ja mówiłem o marce - jeżeli weźmiesz statystyczną markę japońską i > porównasz do statystyki marki audi to nawet jeżlei audi ma model pojawiający > się w górze statystyk to średnia jakosc marki jest ponizej średniej jakosci > japońców. Słusznie. Ale jest to kolejny dowód na to, że trzeba patrzeć nie tylko na markę, ale i model. Citroeny generalnie wypadają słabo, ale Xantia była OK. Są oczywiście również niespodzianki 'in minus'. > Faktycznie porsche - ale jeśli pamietam to w autach powyżej 11 lat. A jaka > jest > statystyka całej marki. Czy to nei model 944 czy 968 były tragicznie > awaryjnymi W kategorii 1-3 lata zarówno 911 jak i Boxster są wysoko. W starszych - 911 z przodu, ale jak reszta - nie wiem. Pzdr Niknejm Link Zgłoś