Dodaj do ulubionych

Hyundai Bayon

25.01.22, 21:44
Czy ktos z Was jest posiadaczem Hyundaia Bayon? Jakies opinie? Uwagi?
Obserwuj wątek
    • bolo2002 Re: Hyundai Bayon 26.01.22, 09:36
      To nieporozumienie od Hundaia. małe i niewygodne wozidełko za duze pieniadze. Jezeli Cie Hyundai interesuje- to polecam tylko Konę ! Tym da sie niezle jezdzic i nie jest drogi Oczywiscie najlepszy to 115 Km diesel-są takie na Otomoto!
    • bolo2002 Re: Hyundai Bayon 26.01.22, 09:39
      To nieporozumienie od Hundaia. małe i niewygodne wozidełko za duze pieniadze. Jezeli Cie Hyundai interesuje- to polecam tylko Konę ! Tym da sie niezle jezdzic i nie jest drogi Oczywiscie najlepszy to 115 Km diesel-są takie na Otomoto! Polecam tez Kia Stonic-pewne auto -produkowane w Korei a nie na Słowacji- jak cała reszta! To jest najwazniejsze w całej sprawie. Auta produkowane w Korei sa o klasę lepsze jakosciowo!!! Sprawdziłem kilka razy juz!
      • thorpe Re: Hyundai Bayon 26.01.22, 22:31
        Bayon jest robiony w Turcji. Oglądałem go w salonie i bardzo mi się podobał. W porównaniu do Kony ma duży i przepastny bagażnik - Kona nie ma go prawie wcale. Tym różni się też od Stonica, który również bagażnik ma skromny, jak w Rio.
        Myślę że Bayon spokojnie może wystarczyć jako tania wersja rodzinnego auta 2 plus 2 i tak został pomyślany. Taki SUV dla ubogich. Ale miejsca w nim jest wystarczająco. W tej cenie oferuje bardzo dużo w porównaniu do konkurencji. Jakby nie uderzenie Polskiego Ładu to bym go kupił - zmieniły mi się jednak priorytety finansowe.
        • stavros2002 Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 07:30
          Bayon to ani SUV, ani nawet crossover i nigdy nie aspirował do tych klas. Odpowiednik Seata ibizy albo Reanult Clio, bo pełnowymiarowy kompakt to też nie jest.
          Rodzina 2+2 być może, ale z dziećmi w wieku żłobkowym i wczesnoprzedszkolnym.
          Bagażnik nieduży.

Widzę toto codziennie, bo sąsiedzi na ulicy kupili córce studentce i słusznie, bo jako auto dla studenta powinien się sprawdzić.
          • only_the_godfather Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 08:03
            Bardziej bym powiedział, że to odpowiednik takiego Captura czyli coś bardziej jak Clio na sterydach. Czy to auto dla rodziny 2+2. Jak rodzina z mały dziećmi to jednak uważam, że kompakt w nadwoziu kombi to minimum co się sprawdzi.
            • stavros2002 Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 08:49
              A dlaczego kombi? Mało jest takich aut na rynku.
              • only_the_godfather Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 08:56
                Bo ma duży bagażnik do którego bez problemu wchodzi wózek i reszta klamotów.
                • stavros2002 Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 09:18
                  Nam wchodził bez problemu do hatchbacka, a ze spacerówką spokojnie objechaliśmy Chorwację i Bułgarię. Poza tym mało jest takich aut na rynku.
                  • only_the_godfather Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 09:35
                    Jakoś nie widzę tego bym miał się bez problemu spakować np do Meganki w wersji HB. Przecież tam jest bagażnik tej wielkości co w tym hyundaiu. Mało taki aut na rynku?No niewiem, w ofercie takie ma Renault, Ford,Opel, Kia, Hyundai, Skoda, VW, Seat, Peugeot. Całkiem sporo jak na stwierdzenie, że mało jest takich aut na rynku.
                    • thorpe Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 10:35
                      Po prostu jak przestajesz używać wózka, to potrzeby się zmieniają i o wiele łatwiej jest się spakować z dziećmi do małego auta. Dla większego dziecka są też spacerówki parasolki, które zabierają minimalną ilość miejsca. Wszystko kwestią uzmysłowienia potrzeb, dokąd jeździsz i jak często.
                      Bayon ma ten bagażnik przepastny dlatego uważam go za dość uniwersalne auto, szczególnie w tej cenie.
                      • only_the_godfather Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 10:47
                        każdemu podoba się co innego, mnie od zawsze podobały się auta typu kombi i uważałem jest za praktyczniejsze i nikt mnie nie przekona do zmiany zdania. Owszem nie zawsze jeździłem kombi, ale doświadczenia z innymi nadwoziami utwierdziły mnie w przekonaniu, kombi jest najbardziej praktyczne.
                        • gzesiolek Re: Hyundai Bayon 27.01.22, 11:43
                          Tutaj się też zgadzam... Miałem hatchbacka, miałem sedana, ale jak się pojawiło drugie dziecko przesiadłem się na kombi i jako podstawowe auto na dłuższe wyjazdy nie wyobrażam sobie już nic mniejszego, a jeśli już to duży SUV/VAN...
                          Zwłaszcza, że nie lubię boksów na dach...
    • dr.hayd Re: Hyundai Bayon 26.01.22, 23:44
      Technicznie bazuje na i20/Rio. A te się sprawdziły jako dosyć niezawodne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka