x4x9x 03.04.22, 21:49 Co sądzicie o tej formie przejazdu? Korzystaliście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: BlaBlaCar 03.04.22, 22:32 Misiaczku - woziłem tak ludzi, jak ty jeszcze Polo 6N miałeś. Potem mi przeszło. Całość zabawy zepsuli "Januszowie byznesu", którzy jeżdżą tak dla pieniędzy. Z "koleżeńskich podwózek" zrobiła się forma wrednego transportu z wymagającymi klientami i profesjonalnymi przewoźnikami. Ostatnich pasażerów wiozłem X5 jeszcze (a to bydle chyba w 2018 sprzedałem)... na koniec, dla siurpryzy, nie wziąłem od nich pieniędzy... a te swołocze nawet nie skomentowały/oceniły przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 03.04.22, 22:42 Miałam nowe polo 5 minut, umyli nam na placu i zaproponowali kawę. Niestety w tym samym czasie to samo auto zostało sprzedane innemu klientowi, został tylko szary a ja chciałam czerwony:-) Dziękuję za opinię i nie potępiam Cię za to, że nie myślisz samodzielnie, tylko podpinasz się do tłumu. Tak wygodniej i łatwiej, ale na pewno mnie to nie imponuje. Żal mi takich ludzi, jak Ty. Nie potrafisz zaufać drugiemu człowiekowi. Widocznie masz wokół siebie oszustów, skoro mnie o to podejrzewasz. Jestem kobietą, nauczycielką- dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 03.04.22, 22:50 Twoi nieprzyjaciele waga173 usuń nousecomplaining usuń bywalec.hoteli usuń perski_niebieski usuń qqbek usuń Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: BlaBlaCar 04.04.22, 12:04 Tamci to jeszcze rozumiem, ale co ci Usuń zawinił? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 12:11 Twoi nieprzyjaciele waga173 nousecomplaining bywalec.hoteli perski_niebieski qqbek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: BlaBlaCar 04.04.22, 18:18 Ciekawe jak dlugo ci zajmie zanim zatesknisz za nimi i ich "wspanialomyslnie" - albo na polecenie ksiedza na spowiedzi wielkanocnej , odblokujesz? A za to ze sie na ludzich mscisz to za pokute mas odbyc pielgrzymke do Czestochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 19:00 Ja się nie mszczę, tylko schodzę im z drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 16:31 Coś mnie ominęło? Znowu Danusia jest misiaczkiem? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:10 borsuczyca.klusek napisała: > Coś mnie ominęło? Znowu Danusia jest misiaczkiem? 🤔 > Skoro za samo sugerowanie mnie zbanowała, to pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:12 Daję Cię do niewidocznych, bo powielasz plotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:14 Twoi nieprzyjaciele waga173 nousecomplaining bywalec.hoteli perski_niebieski qqbek borsuczyca.klusek Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 23:06 Pierwszy raz mnie ktoś jawnie dodał do niewidocznych 😳😳😳 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 23:19 borsuczyca.klusek napisała: > Pierwszy raz mnie ktoś jawnie dodał do niewidocznych 😳😳😳 > Ale za to jakie doborowe towarzystwo 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 23:22 Szkoda, że środek tygodnia, bo można by to wspólnie oblać 🥂 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: BlaBlaCar 04.04.22, 23:35 borsuczyca.klusek napisała: > Szkoda, że środek tygodnia, bo można by to wspólnie oblać 🥂 > W takim razie zaczynam bez Was. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: BlaBlaCar 05.04.22, 01:39 Come on.... a ja? Ja przeciez mam czegos takiego jak "srodek tygodnia" bo ja w tygodniu mam 6 Sobot i Niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:51 engine8 napisał(a): > Come on.... a ja? Ja przeciez mam czegos takiego jak "srodek tygodnia" bo j > a w tygodniu mam 6 Sobot i Niedziele. Ty się nie liczysz, bo Danusiomisiaczek jeszcze ciebie nie zbanował. Śpiesz się, bo zaraz znów ogłosi "amnestię" i odbierze okazję do picia tym samym ;) Z drugiej strony trudno nie jest - Danusiomisiaczek jest bardzo delikutaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 13:08 Może Misiaczka, albo Misiaczkowa? ;) Ps. Też chciałbym się napić... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
perski_niebieski Re: BlaBlaCar 04.04.22, 17:26 Bo cwaniacy zrobili se " pomysła " na business ? Kup padlinę, a nawet ze dwie, zatrudnij pięciu Mongołów - niech na ciebie zarabiają ! Jeżdżąc po Polsce w te i wewte. O.K. Ale warunków dotrzymaj. Wystaw opinię. I klasę trzymaj. Wyleczyłem się z " autostopu " gdzieś w 1975 roku ? Stojąc siedem godzin pod Zieloną Górą ... Nikogo nie zabieram. Wyjątek: gdy nie było jeszcze " autostrady " , superdziewczyna z plecaczkiem jadąca za Wisłę. Gdziekolwiek. Podwiozłem ją aż na Sławinek. Stanąwszy za rogiem, by sensacji uniknąć ... P.S. To był rok 2002 ??? Wyniknęla prześmieszna historia, ona nie chciała wtedy " podnieść łapki ", myśląc: * jedzie prymityw bogaty, wiśniowym Jaguarem, a nuż mnie zgwałci ? * jedzie szofer prymitywa ... albo jakiegoś ministra ... jak wyżej ;) studentka farmacji, lublinianka, a wujek adiunktem we Wrocławiu - sam więc rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 16:30 Bałabym się seryjnych morderców 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 21:37 O dziadku u Ciebie w jueseju to zagłębie takowych. Nie boisz się? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: BlaBlaCar 05.04.22, 01:36 Pewnie ze nie.. Uczciwi ludzi nie maja sie czego bac Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:09 borsuczyca.klusek napisała: > Bałabym się seryjnych morderców 🙄 > Był taki dowcip: A: nie boisz się brać autostopowiczów? B: nie A: ale przecież możesz trafić na seryjnego mordercę! B: słuchaj, seryjni mordercy to aberracja, nieistotne statystycznie zaburzenie normalnego życia społecznego, szybciej cię cegła w drewnianym kościele dosięgnie, niż seryjny morderca! A: ale jednak może się trafić! B: ale prawdopodobieństwo, że w jednym samochodzie będzie jechać dwóch jest zerowe, to czego mam się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: BlaBlaCar 04.04.22, 23:38 Żart nie do końca trafny, bo historia zna pary seryjnych morderców. Skoro działali we dwóch (albo dwoje) to gdzieś kiedyś musieli na siebie trafić. Kto wie czy nie w autostopie? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: BlaBlaCar 05.04.22, 01:41 A skoro ludzie to powielaja tzn ze nie kazdy seryjny morderca jest taki zly? Zrobi swoja serie i przez reszta dnia odpoczywa np? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:18 Finansowo wygląda to tak: BlaBlaCar- 75zł trasa Mielec- Wrocław Pociąg Dębica- Mielec -73 złote Pociąg odpada- zostawiam miejsca dla podróżujących Ukraińców- Trypel ma rację:-) Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 04.04.22, 22:20 Poprawiam : pociąg Wrocław- Dębica- 73 złote Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: BlaBlaCar 05.04.22, 08:27 W czym niby miałem rację? Pociągi jeżdżą normalnie. Jechałem w sobotę po samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 05.04.22, 08:57 Pisałam kiedyś, że córa jechała przepełnionym pociągiem do Wrocka. Pisałeś, by pociągi zostawić dla Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 05.04.22, 09:00 PS To był pociąg z Przemyśla do Berlina. Wsiadała w Dębicy. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:20 Pisałem ze u mnie w pociągach luz więc żebyś nieuogolniala I dalej są miejsca. W tych ze wschodu również. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 08:59 Ja się ratowałem kilka razy blablacarem gdy zostawiałem rodzinkę u teściów razem z autem którym ich zawiozłem i w niedzielę z jakimś studenciakiem się do Krakowa zabierałem. Zwykle jeździli jak wariaci i bez wyobraźni, ale zawsze dojechałem w jednym kawałku... Kosztowo wychodziło nieco taniej niż zbiorkomem i znacznie szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 05.04.22, 09:02 Mój mąż też za szybko jeździ. Faceci są nieodpowiedzialni, przynajmniej Ci z mojego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 11:57 Wiesz jest wiele stopni "za szybko"... I jak ktoś to robi z głową, wyobraźnią i bez zagrożenia dla innych, to lepszy taki sprawny, niż ktoś kto się snuje i ma problem z podjęciem decyzji... Odpowiedzialność nie jedno ma imię, tak jak i zagrożenie można sprawić nie tylko szybka jazdą... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:28 x4x9x napisała: > Ile jedziesz na A4? ( maksymalnie) To jest autostrada, to maksymalnie dopuszczalna prędkość wynosi 140 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:53 tbernard napisał: > To jest autostrada, to maksymalnie dopuszczalna prędkość wynosi 140 km/h Ta... od razu "autostrada".... ekspresówki wyglądają lepiej, niż ta "autostrada". Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:59 E tam na wschód od Krakowa, a tym bardziej od Tarnowa A4 to super trasa... Pusto, szeroko, tylko strasznie monotonnie z tymi ekranami... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: BlaBlaCar 05.04.22, 17:46 No i jak napisane 140km/h tzn ze wolniej moze wolno ale nie wypada bo sie tamuje ruch? Ja mysle ze na takiej dopuszczalnej to ruch sie odbywa ok 160km/h? Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 05.04.22, 17:41 Wiem o tym, ale niektórzy jeżdżą szybciej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: BlaBlaCar 05.04.22, 19:33 x4x9x napisała: > Wiem o tym, ale niektórzy jeżdżą szybciej, niestety. To będą musieli się z tego wyspowiadać przed śmiercią jeśli chcą uniknąć piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 05.04.22, 22:08 Ja też dziś przekraczałam dozwoloną prędkość ze stresu i strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: BlaBlaCar 06.04.22, 09:59 x4x9x napisała: > Ja też dziś przekraczałam dozwoloną prędkość ze stresu i strachu. Jeśli przekroczenie było niewielkie, to grzech nie był ciężki i wystarczy sam szczery żal bez konieczności spowiadania się. Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 06.04.22, 12:56 Chyba jednak trzeba sie wyspowiadać, ale księdza nie ma dziś w pracy, jutro mu powiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: BlaBlaCar 06.04.22, 14:24 x4x9x napisała: > Chyba jednak trzeba sie wyspowiadać, ale księdza nie ma dziś w pracy, jutro mu powiem:-) Ale to najlepiej taką spowiedź przeprowadzić u księdza wyspecjalizowanego z drogówki. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: BlaBlaCar 06.04.22, 13:13 Jak przekroczenie jest niewielkie to nie będzie piekło tylko co najwyżej trochę swędziało Odpowiedz Link Zgłoś
x4x9x Re: BlaBlaCar 06.04.22, 13:26 Wczoraj pogotowie przyjechało na syrenie do moich rodziców i dlatego się tak spieszyłam. Nie wiedziałam, co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: BlaBlaCar 06.04.22, 18:22 trypel napisał: > Jak przekroczenie jest niewielkie to nie będzie piekło tylko co najwyżej trochę > swędziało > Tak to działa tylko, gdy chodzi o "wakacyjne przygody" :-) Ewentualnie jak katabas poza Snickersem ministrantowi rzeżączkę zafunduje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: BlaBlaCar 05.04.22, 12:57 W zależności od ruchu... Jak jest dość pusto to 145-150 licznikowe (czyli 140-145 rzeczywiste)... Ale jak nie ma TIRow na prawym to potrafię sobie jechać prawym 120-130 licznikowe... A z drugiej strony jak wyprzedzam lewym i widzę, że wyprzedzany na prawym zbliża się do TIRa lub czegoś jadącego 80km/h na autostradzie bo tak "bezpiecznie" to potrafię chwilowo i do 180km/h dobić żeby tamten nie musiał hamować do podłogi... Wszystko zależy od sytuacji, otoczenia i przewidywania... A trochę i nastroju... No i na autostradzie to żaden wyznacznik... Na zwykłej drodze jak zapitala szybki i gniewny wyprzedzając przed zakrętami lub pagórkami... To jest wtedy zagrożenie... Na A4 trudno stworzyć aż takie zagrożenie... Odpowiedz Link Zgłoś