Dodaj do ulubionych

OT Uzytkownicy Google

27.02.24, 05:56
Wszyscy slyszeli o cyrku zwiazanym z Google AI "Gemini" gdzie Gemini nie pokaze czarnych papiezy i wikingow ani zadnych normalnych bialych ludzi bo ta rasizm ale czarnych pokazuje etc...
Jak nie slyszales to wygoogluj "Google Gemini"
Tu jest wiecej jak Google oszukuje poniewaz Google AI jest wszedzie
www.youtube.com/watch?v=RGOtLLEVKEM
Dlatego ja i rodzina od nie uzywamy ani Chrome ani google search jesli tonie jest konieczne dawn uzywamy
DuckDuckGo

Google search jest w wiekoszosci lepszy od innych ale wiedzac co oni mi robia wole mniej efektywny search engine ale 3 miare uczciwy..

Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 10:04
      Nie wiem, co to jest to Gemini, ale wiem, że używanie Kaczki niewiele ci pomoże, bo śledzi cię nie tylko wyszukiwarka, ale wszystkie apki w telefonie i prawie wszystkie strony, które odwiedzasz (chyba, że masz uBlocka i/lub Ghostery z bardzo rygorystycznymi ustawieniami).

Ja mam taki projekt w ogóle: zdeguglifikowany Android. Są w sieci opisane takie projekty. Leży w szufladzie stary, ale wciąż jeszcze jary Xiaomi Note 3, na razie w częściach, ale zamierzam go poskładać, zainstalować na nim czystego Androida (tego z AOSP), ale żadnych Google Play Services. Oczywiście wiem, że nie będę miał Google Maps, Gmaila, Youtube czy Google Pay, ale ciekaw jestem, czy da się je już w sposób możliwie nieupierdliwy zastąpić aplikacjami z innych źródeł, najlepiej Open Source.
      • duze_a_male_d_duze_m Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 10:12
        W większości niezależnych dystrybucji musisz specjalnie sobie gappsy doinstalować. Spróbuj LineageOS.
        • vogon.jeltz Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 10:18
          Ale ja właśnie nie chcę gappsów. A alternatyw używam od lat, znacznie bardziej konfigurowalnych niż LineageOS, choć z reguły na nim opartych. Zresztą, ja to w ogóle jestem dziwny bo telefon wybieram pod tym kątem, czy... są na niego custom ROMy (fuck you Mediatek!). Jak są, to znaczy, że pożyje dłużej niż te ~1,5 roku, po którym producentowi znudzi się publikować aktualizacje.
          • duze_a_male_d_duze_m Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 10:21
            Ok, też się kiedyś w to bawiłem. Teraz jestem zupełnie po drugiej stronie, od lat używam Pixeli :)
            • vogon.jeltz Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 10:43
              Dla Pixeli też jest alternatywa: GrapheneOS.
              • duze_a_male_d_duze_m Re: OT Uzytkownicy Google 27.02.24, 11:09
                Nawet sobie raz wgrałem LineageOS do P4, odblokowany bootloader był za bardzo upierdliwy dla co "bezpieczniejszych" apek. Np tej z McDonalda :)
                • engine8t Re: OT Uzytkownicy Google 28.02.24, 01:03
                  duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Nawet sobie raz wgrałem LineageOS do P4, odblokowany bootloader był za bardzo u
                  > pierdliwy dla co "bezpieczniejszych" apek. Np tej z McDonalda :)
                  >

Zobaczcie co za K stoi za tymvGogglowskim woke
                  nypost.com/2024/02/22/business/white-privilege-is-f-king-real-google-gemini-product-leads-old-tweets-allegedly-resurface-amid-woke-ai-image-fiasco/
                  W Polsce rodzony Jacek Jack" Krawczyk.
                  • pekaes886 Re: OT Uzytkownicy Google 28.02.24, 07:12
                    Twoja wiedza na ten temat jest wybitna. W odniesieniu do wszystkich innych tematów też. Tak jak na forum świat, gdzie twierdzisz, że polskie F-16 kupił w 2005 Radek Sikorski w wyrazie wdzięczności.
                    • engine8t Re: OT Uzytkownicy Google 28.02.24, 23:51
                      pekaes886 napisał:

> Twoja wiedza na ten temat jest wybitna. W odniesieniu do wszystkich innych tema
                      > tów też. Tak jak na forum świat, gdzie twierdzisz, że polskie F-16 kupił w 2005
                      > Radek Sikorski w wyrazie wdzięczności.

Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem wiec nie dziwne ze masz poglady takie jakie masz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka