Gość: zulak IP: 80.240.166.* 17.12.04, 16:18 Co sądzicie o tym aucie? Może ktoś przedstawi swoje doświadczenia z eksploatacji pojazdu. Co z LPG do chevroleta? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: charisma Re: chevrolet lacetii IP: *.tvp.pl 17.12.04, 18:23 Nie posiadam rzeczonego jedynie ,krótki tescik ale wrazenia bardzo pozytywne. Sprężysta zawiecha, dobre hamulce, silnik 1.8 dość dynamiczny. Gaz montują u dilera. Instalka najnowszej generacji z wtryskiem gazu niestety za ok 5 tys. Bez utraty gwarancji rzecz jasna. Link Zgłoś
Gość: pk Re: chevrolet lacetii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:44 Jeżdżę od września i jak na razie jestem bardzo zadowolony :) Szkoda że nie szarpnąłem się na 1.6. Za to nie żałuję wydatku na klimę :) Jeśli chodzi o LPG - fabryczny 4600, ale nie zdecydowałem się. Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: chevrolet lacetii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 13:15 Ile kilo już przejechałeś i w jakim terenie, chodzi mi o zużycie paliwa. Robiłeś dłuższe trasy - jaki komfort? Czy powyżej 120 kmh w kabinie bardzo głośno? P Link Zgłoś
Gość: pk Re: chevrolet lacetii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:16 Jak dotad jakies 4.5 kkm glownie po Wwie, spalanie w miescie miedzy 9 a 10 - zalezy od korkow. W dluzsze trasy prawie jeszcze nie mialem okazji jezdzic. W srodku cicho, nie czuje sie za bardzo predkosci nawet powyzej 120. Jesli jestes z Wwy, umow sie na jazde probna na Mangalii - proponuja przejazdzke dwupasmowka na Konstancin, mozna sie tam rozpedzic. Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: chevrolet lacetii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:42 Dzięki za odpowiedź, a swoją drogą 9-10 po mieście przy silniku 1,4 to dużawo. P Link Zgłoś
Gość: geek Re: chevrolet lacetii IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.12.04, 19:46 Podbijam watek. Uzytkownicy Lacettiego-jakie wrazenia? Jak z zuzyciem paliwa? Itd, piszcie, bo Lacetti to chyba atrakcyjna oferta. Link Zgłoś
gradus2004 Re: chevrolet lacetii 18.12.04, 21:41 Gość portalu: geek napisał(a): > Podbijam watek. Uzytkownicy Lacettiego-jakie wrazenia? Jak z zuzyciem paliwa? > Itd, piszcie, bo Lacetti to chyba atrakcyjna oferta. 1.6 SX od 20 sierpnia przejechane okolo 8000 km spalanie chyba w normie od okolo 7.3 do 9.5 l/100 km (przy jezdzie po autostradach w Niemczech) ogolnie na razie wszystko ok... niedlugo wymieniam szybe bo cos mi wpadlo i zrobil sie odprysk... poza tym jedyna rzecz, ktora mnie denerwuje to lekkie pocykiwanie tapicerki w drzwiach (leciutko ale ja zwracam uwage na takie rzeczy)... ostatnio gadalem z facetem z ASO i stwierdzil, ze to zrobia przy okazji wymiany szyby... zobaczymy ale boje sie, ze zrobia tak, ze gorzej bedzie :) poza tym jest dosyc cichy i w miare dynamiczny... ma bardzo duzo miejsca w srodku. Jak ostatnio wsiadlem do A4 to wydawalo mi sie z przodu strasznie ciasno... tak samo malo miejsca mi bylo jak z tylu w E-klasie jechalem... ale to pewnie z powodu duzych oczekiwan sie rozczarowalem ;). Obszernosc wnetrza w Lacettim jest okupiona niezbyt duzym bagaznikiem ale jak dla mnie jest zupelnie wystarczajacy. Poza tym brakuje mi paru drobiazgow jak np. komputera pokladowego czy powoli sciemniajacego sie oswietlenia po zamknieciu drzwi albo impulsowego zamykania okna kierowcy (impulsowo mozna otworzyc okno ale nie zamknac...) Link Zgłoś
tanit.tm Re: chevrolet lacetii 02.01.05, 22:29 do gradus2004: Jestem posiadaczem Lacettiego 1.6 SX i mam pytanie o te pocykiwanie tapicerki. U mnie też to jest, dlatego jestem ciekawy czy ci to usuneli w serwisie. Link Zgłoś
Gość: rozsądek LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.chello.pl 18.12.04, 20:49 ...niekupujcie takich samochodów. niektórzy się już nauczyli co to jest daewoo i przestali kupować. auta weszły z nowym znaczkiem aby zasugerować , że pod nim kryje się nowa jakość ale to nadal jest daewoo. poczytajcie raporty (np. dekry) na temat awaryjności i potem podejmujcie decyzję. atrakcyjna cena to niewszystko. lepiej kupić 2-3 letni porządnej marki jak pakować się w kanał. koleś mój ma lanosa od nowości i szkoda gadać co to za sprzęt. pzdr Link Zgłoś
woman29 Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... 18.12.04, 21:16 Czy ty kiedykolwiek jechales jakims deawoo? Wykluczam matiz i tico i nexie.Mam nubire i za te pieniadze auto nie ma konkurencji w swoim segmencie, 160 tys bezawaryjnie.Zatem zanim cos powiesz o jakiejs marce to sie zastanow. Link Zgłoś
trug Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... 18.12.04, 22:48 Oczywiście, tulejki też nie były wymieniane. Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.chello.pl 18.12.04, 22:56 odpowiedź na : Czy ty kiedykolwiek jechales jakims deawoo? Wykluczam matiz i tico i nexie.Mam nubire i za te pieniadze auto nie ma konkurencji w swoim segmencie, 160 tys bezawaryjnie.Zatem zanim cos powiesz o jakiejs marce to sie zastanow. jak wspomniałem kolega ma lanosa. kupił nowego w salonie. do przebiegu około 100tys popsuło się : radio , podświetlenie deski , zamek tylnej klapy , siłownik od centralnego w drzwiach kierowcy , dziura w wydechu , pompa hamulcowa , cieknący amortyzator... pewnie o czymś zapomniałem ale jak dla mnie to i tak wystarczy. niepoto się kupuje samochód żeby się bezprzerwy wku*wiać , że coś niedziała. chyba , że gość trafił jakiś wyjątkowo wadliwy egzemplarz. tak czy inaczej straciłem zaufanie do tej marki bezpowrotnie. pozdrawiam PS z czego wynika tak kiepska kondycja finansowa daewoo , że musieli sięgnąć po obcy kapitał? ze sprzedaży wysokiej jakości produktów za rozsądną cenę? Link Zgłoś
mika_forum Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... 28.12.04, 12:45 "PS z czego wynika tak kiepska kondycja finansowa daewoo , że musieli sięgnąć po obcy kapitał? ze sprzedaży wysokiej jakości produktów za rozsądną cenę?" Kiepsa kondycja Daewoo wynika z kryzysu ekonomicznego na Dalekim Wschodzie w latach 1998-2000 i nie ma nic wspolnego z jakoscia ich samochodow. Krach dosiegnal wtedy prawie wszystkie koreanskie molochy, Daewoo ucierpialo najbardziej. Dodam, ze koncern nie skupial sie na produkcji samochodow. Dlatego firma padla, a nie dlatego ze z dnia na dzien zaczela produkowac slabe auta. Nubira byla dosc drogim wozem, Leganza jezdzili ministrowie i wojewodowie. Link Zgłoś
Gość: Mar widziałem nubirę po wypadku IP: *.skorosze.2a.pl 22.12.04, 15:27 W 25-letnim mercedesie pękła atrapa chłodnicy i wygiął się błotnik. Nubira zgięła się na pół i nie była w stanie dalej pojechać. prędkość uderzenia może ze 40 km/h Link Zgłoś
Gość: bab Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.mikrolan.pl / *.crowley.pl 18.12.04, 22:30 gość o nicku rozsądek to pacan wali mu kałem z japy Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.chello.pl 18.12.04, 22:36 twojej starej wali jak spróbuje obiad czy dosolić Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:40 pierdzielicie ja jezdze od nowosci daewoo tico mam w tej chwili 265 tyś. nie pomylilem się 265tyś. bez remontu silnika czy czego kolwiek jedyne co robilem to hamulce i przeguby nic poza tym. jezdze takze matizem rodzicow i tez wszystko OK. nastepny samochod tez bedzie koreanski nie wiem czy daewoo moze kia ale napewno nie niemieckie kanciaste gowno albo od nowosci sypiacy sie fiat. Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.chello.pl 18.12.04, 23:00 z wojtkiem się zgadzam. tico jest trwałe. znam gościa - kuriera który używa to do pracy. nieoszczędza , przeładowuje , że strach i jeździ , nienarzeka , nic się niepsuje. z tym , że tico to w sumie suzuki Link Zgłoś
Gość: ??? 265 kkm ???? IP: *.client.comcast.net 19.12.04, 05:32 klocki i przeguby ???, a sprzeglo, amortyzatory, tarcze, bebny, paski, gumy w zawieszeniu, koncowki drazkow ??? nic a nic ??? niewierze. prosze wyprowadz mnie z bledu jesli sie myle. nie ma auta ktore nie wymaga powyzej wymienionych czesci do przebiegu 265 kkm (szczegolnie na polskich drogach) pzdr. Link Zgłoś
radioaktywny To dobre samochody... 19.12.04, 15:26 Poniewaz rozmowa zeszla na nieco starsze modele Daewoo czyli u nas Chevi pozwole sobie i ja zabrac glos. Od 1996 roku mialem trzy samochody tej marki: Nexie 1,5 sedan, Nubire 1,6 sedan, i Leganze 2,0 CDX pelna opcja. Przechodzilem spokojnie z modelu na model bo naprawde bylem z nich zadowolony, nie bylo zadnych napraw poza typowo eksploatacynymi: filtry, swiece, oleje, plyny, elementy stabilizatorow (polskie drogi) i tlumiki. Co do spalania nie pamietam juz dwoch pierwszych wynikow, ale Leganza miala srednia z 75.000 km 8,5l/100 km. Uwazam, ze przy pojemnosci 2,0 i 133 KM ta wartosc jest naprawde dobra. Mam porownanie bo od kilku miesiecy jezdze Peugeotem 407 o podobnej pojemnosci i jak na razie srednie spalanie jest o litr wieksze. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: pk Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:02 Dawaj, mądralo, linka do tych "raportów dekry". Reszta nie zasługuje na komentarz. Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.chello.pl 19.12.04, 22:44 linlów jest sporo ale jakoś żaden niehula :( . poszukaj w google "raport dekra". pzdr Link Zgłoś
Gość: pk Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:37 Owszem, jest sporo, i niektóre "hulają". Na przykład: www.uzywane.mojeauto.pl/raport2003/ Ale dobrze wiesz, że Daewoo tam nie uświadczysz, zapewne dlatego że w Niemczech nie jest to zbyt popularna marka. Link Zgłoś
gradus2004 Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... 22.12.04, 16:36 > Owszem, jest sporo, i niektóre "hulają". > Na przykład: www.uzywane.mojeauto.pl/raport2003/ > > Ale dobrze wiesz, że Daewoo tam nie uświadczysz, zapewne dlatego że w Niemczech > nie jest to zbyt popularna marka. kiedys widzialem jakis raport ADAC i Matiz byl sporo wyzej niz Mercedes E-klasa :) Link Zgłoś
mika_forum Re: LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ... 28.12.04, 12:41 Kolega ma Lanosa, ja mam Nubire, oboje mamy przejechane po 150 tys km i ZADNYCH USTEREK. Link Zgłoś
Gość: rex Re: chevrolet lacetii IP: *.irom.uw.edu.pl 19.12.04, 04:40 nie oczekiwałbym rewelacji od GM .. i to jeszcze w takiej cenie .. Link Zgłoś
Gość: koles Re: chevrolet lacetii IP: 80.240.166.* 19.12.04, 16:17 bylem wczoraj w salonie i musze powiedziec ze auto sprawia bardzo dobre wrazenie. 1.6 109KM klima, ABS, centralny zamek, przednie elektryczne szyby, metalik, zimowe opony, radioCD blaupunkta za 45.000! wliczam w to znizke 3000+5% dla lekarzy. tylko droga instalacja LPG-65000pln. zastanawiam sie co z tym zrobic. Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Czy wyscie powariowali???? IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.04, 18:40 Trzebac byc chorym zeby kupowac dewoo. To ze sie nazywa po amerykansku to nie znaczy ze jest choc troche lepszy. fatalna, przestarzala technika i bardzo niebezpieczny przy wypadku. Koreanczycy przy projektowaniu nie interesowali sie wogole bezpieczenstwem pasazerow. Pojecie strefa zgniotu nie jest znane w jezyku koreanskim. Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: Czy wyscie powariowali???? IP: *.chello.pl 19.12.04, 18:51 Gość portalu: Zatroskany napisał(a): > Trzebac byc chorym zeby kupowac dewoo jeden świadomy. pozdrawiam. dla jasności to ja "asd" a nick dla zwrócenia uwagi. naszczęście niejestem ksenofobem bo ziemia... ...jest pełna stworzeń nie z tego świata pzdr Link Zgłoś
Gość: pk Re: Czy wyscie powariowali???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 20:05 Pie*lisz jako potłuczony. Akurat strefę zgniotu w Matizie miałem okazję przetestować osobiście. Link Zgłoś
mort_subite Re: Czy wyscie powariowali???? 19.12.04, 22:41 Gość portalu: pk napisał(a): > Akurat strefę zgniotu w Matizie miałem okazję przetestować osobiście. Kumpela władowała się dwa lata temu Matizem pod autobus (zima, poślizg, zjazd na pas ruchu z naprzeciwka i bum w jadącego Ikarusa). Matiz poszedł do kasacji. Kumpela wyszła bez szwanku, jej siostra (pasażer z przodu) złamała nogę. Link Zgłoś
Gość: cc Re: crash test Lacetti w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:08 poszukajcie sobie, był robiony crash test; dostało to chyba 3 gwiazdki, więc nie jest tragicznie. Link Zgłoś
Gość: deret Re: chevrolet lacetii IP: 80.51.63.* 22.12.04, 14:18 mi sie auto podoba. mam zaufanie do koreańczyków! Link Zgłoś
Gość: zibi Kaszana pod innym znaczkeim IP: *.net-serwis.pl 29.12.04, 04:43 Prosze się dowiedziec z jakiego auta pochodzi głowica w tym pięknym tanim aucie i z jakiego okresu, no oczywiście jest po modernizacji??? He he he Parada Deawoo maniaków Kiedyś słyszałem taki gryps "Dziadek mówi że syrena jest najcudowniejszym samochodem, Gość się go pyta a co pan miał wcześniej- odpowiada mu że syrene, a wcześniej- no też syrene, a wcześniej- konia z wozem" he he Każdy ma swoją skale porównawczą!!! Link Zgłoś
mika_forum Re: Kaszana pod innym znaczkeim 29.12.04, 11:23 Co do bezpieczenstwa Koreanczykow, to na stronach EURONCAP (Europejskie testy bezpieczenstwa pojazdow) jest Lanos z 1998 roku, ma 3 gwiazdki; inne marki z tego roku maja zazwyczaj po jednej-dwie gwiazki, porownajcie www.euroncap.com "Wrogow" Daewoo posadzam o, najzwyklejszy w swiecie, znobizm. Link Zgłoś