Dodaj do ulubionych

kupie sprowadzony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:24
chcialabym kupic samochod w niemczech. jak go szukac na polskich www i ile kosztuja oplaty przy rejestracji itp.?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maddox Re: kupie sprowadzony IP: 217.153.47.* 02.02.05, 22:52
      dla własnego bezpieczenstwa kup juz zarejestrowany w Polsce- moze ciut drozej(o
      opłaty) ale pewniej(rozne historie z fakturami zakupu).
      Niektorzy nasi rodacy po wyjezdzie z komisu(bądz innego miejsca gdzie kupili
      autko) drą fakture i wypisują nową na taką kwote jaka ich interesuje - w tym
      wypadku jak CIe sprawdzi UC bedziesz miala kłopoty.
      Takie jest moje zdanie.
      Moze ktoś ma inne, chętnie wyslucham
      • michaelm3 Re: kupie sprowadzony 03.02.05, 00:43
        Gość portalu: Maddox napisał(a):
        Niektorzy nasi rodacy po wyjezdzie z komisu(bądz innego miejsca gdzie kupili
        > autko) drą fakture i wypisują nową na taką kwote jaka ich interesuje - w tym
        > wypadku jak CIe sprawdzi UC bedziesz miala kłopoty.
        > Takie jest moje zdanie.
        > Moze ktoś ma inne, chętnie wyslucham

Hmm...nie słyszałem o bardziej kretyńskim sposobie...a pieczatki i podpisy tez
        podrabiaja...???
        Wystarczy poprosić Niemca czy innego obcokrajowca od którego kupujesz samochód
        aby wpisał inna kwote na um. kupna-sprzedaży. Nie spotkałem się z odmowa a
        sprowadziło się tych samochodów już trochę...
        • Gość: Hubert Re: kupie sprowadzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 01:13
          A od kiedy na umow K-S pomiędzy osobami fizycznymi są potrzebne pieczątki? A
          podpis to byle jaki bazgroł... będziesz jechał do osoboby z umowy aby sprawdzić
          czy to na pewno jej podpis?
          Niestety, Polska to kraj w którym krętaczy nie brakuje i trzeba się pilnować na
          każdym kroku...
      • Gość: Joasia Re: kupie sprowadzony IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.05, 09:31
        A komu potrzebna faktura i skad biora druki firmowe komisu na wystawienie nowej
        faktury?
        Wystarczy spisac umowe k-s - druki w kazdym sklepie papierniczym i w necie - na
        osobe na ktora auto bylo zarejestrowane.
        Zaden urzad nie jest w stanie takich umow zweryfikowac bo w Niemczech umowy k-s
        nigdzie sie nie zglaszane.
    • joasia1 Re: kupie sprowadzony 02.02.05, 23:00
      Gość portalu: madzix88 napisał(a):

> chcialabym kupic samochod w niemczech.

Moze bys sie zdecydowala czego chcesz
      - kupic sprowadzony samochod
      - sprowadzic samochod

jak chcesz kupic sprowadzony to szukasz na www.gratka.pl itp.
      jak chcesz kupic w D to na www.mobile.de albo www.autoscout24.de

koszty sprowadzenia i rejestracji
      sysinfo.pl/auto.php
      • madzix88 Re: kupie sprowadzony 02.02.05, 23:09
        Wydaje mi sie ze z mojego pytania jasno wynika czego chce. A nie jestem duchem swietym i nie musze wiedziec ze nie ma ogloszen niemcow na polskich www.
        • diabel.tasmanski Re: kupie sprowadzony 02.02.05, 23:33
          Ogłoszenia nemieckie w Polsce
          niestety zdjęcia tych aut jakoś nie działają
          • diabel.tasmanski Już myślałem ze wznawiaja poloneza :) 02.02.05, 23:34
            • diabel.tasmanski Pomyłka w poprzednim poście 02.02.05, 23:35
              sory :)
        • Gość: eva Re: www.autoscout24.de IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.05, 09:57
          Laik by z ta niemiecka strona sobie poradzil,napewno zorientujesz sie w
          cenach.Mozesz zobaczyc jeszcze w ebay ale to juz troche wyzsza jazda,aczkolwiek
          oferty interesujace.
          • pckn Re: www.autoscout24.de 03.02.05, 10:25
            jest wiele polskich firm ktore oglaszaja sie na web mozna u nich nabyc zamowic
            jechac z nimi i naprawic jesli sie wybralo jakis lekko uszkodzony pozatym jest
            juz mozliwosc skredytowania takiego zakupu na ludzkich warunkach i bez kolomyji
            wymogow ze strony klienta.jesli ktos ma z tym problem to prosze o sygnal-
            podziele sie wiedza gdzie i jak najsprawniej znalezc i kupic wymarzone autko i
            jak ominac legalnie gaszcz procedur zaswiadczen itp jesli zdecydujemy sie na
            skredytowanie naszego autka z importu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka