Gość: AL IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 01.06.02, 12:32 Szukam informacji o nowym Polo, warto go kupic (wwersji 1.2)? Coś się psuje? Wady? Co z silnikiem, przecież to 3 cylindry? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: darekk Re: VW Polo IV IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.06.02, 12:33 nie warto. za drogi. Link Zgłoś
Gość: AL Re: VW Polo IV IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 01.06.02, 13:21 Jest w cenie C3 lub nowego seata, ale jakośc wykonania podobno dobra... Link Zgłoś
Gość: gangers Re: VW Polo IV IP: *.elsat.net.pl 01.06.02, 18:08 Też sie zastanawiałem nad Polo IV . Ale wybrałem PUNTO 1.2 16V .... i narazie jestem zadowolony :-) Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: VW Polo IV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 19:18 Czesc Co do nowego Polo to sie nie bede wypowiadal. Mam poprzedni model....... Natomiast co do silnika 3 cylindrowego Kolezanka kupila kiedys Corse 3 cylindrowa i wrazenia z jazdy porownala do jazdy matizem. Szybko zamienial ja na czterocylindrowa 1.4 16V. W sumie jak oszczedzili na jednym cylindrze to gdzies to odbic sie musi. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: tomek VW Polo IV - nie radze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 22:43 Na Twoim miejscu kupiłbym najtanszego japońskiego kompakta. Na pewno nie tandetnego C3, tandetnej Corsy czy leciwego juz Punto. Może nową Fiestę ? Ogladałem Polo basis - i musze powiedzieć, że wbrew stereotypom też zalatuje tandetą ... zależną od egzemplarza. Tani plastik (gorszy niz z Fabii), takie sobie zamykanie drzwi, silnik 3-cylindrowy to warkotnik. Zalety to dobre fotele, lepsza widoczność niż w fabii i dobra cena przy odsprzedaży. Ale na pewno lepsza jest fabia 1.4 16 V 75 KM niz 3-cylindrowe Polo. Link Zgłoś
Gość: DD Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.06.02, 00:39 To "leciwe" jak piszesz Punto, bije Polówkę w porównaniu na głowę !! Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.luminet.pl 02.06.02, 17:47 Polecam C3 w tej klasie wszystkie sa tandetnie wykonane a za to C3 jest bardzo obszerny i ma najlepszego diesla. Punto tez bralbym pod uwage to absolutny lider. Polo jest drogie ma tylko 3 cylidry a jakosc nowych vw jest kiepska. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 19:14 Tylko nie C3 !!! To autko jest jak zabawka - zabawkowy plastik, leciutkie drzwiczki, fotele miękkie ja sofa i bez profilowania. A tylu wyzsi dotykaja głową sufitu. Z daleka od citroenów. A Polo - na papierze ok, a w użytkowaniu - bardzo nietrwały, ale i tak lepszy niż C3. Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.luminet.pl 02.06.02, 19:40 Jak ja lubie takie listy Gość portalu: Tomek napisał(a): > Tylko nie C3 !!! > To autko jest jak zabawka - zabawkowy > plastik, leciutkie drzwiczki, fotele > miękkie ja sofa i bez profilowania. > A tylu wyzsi dotykaja głową sufitu. > > Z daleka od citroenów. Jak mozesz tak sie wypowiadac ile miales citroenow ze jestes takim znawca? > > A Polo - na papierze ok, a w użytkowaniu > - bardzo nietrwały, ale i tak lepszy niż C3. Ciekawe skad to wiesz uzytkowales oba auta po 6 miesiecy lub dluzej? Tego nie mozna wiedziec. Z mojego doswiadczenia (mialem 3 citryny i 1 vw) citroeny sa mniej awaryjne. Ale to sa tylko subiektywne odczucia. Jedyne co jest obiektywne to to ze C3 ma 4 cylindry a Polo 3 w wersji podstawowej i to jest mocna strona C3. Poza tym nikt ci C3 nie zwinie a co do Polo to wiadomo. Link Zgłoś
Gość: tomek Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 21:00 Chcialem napisac Punto OK na papierze, nie Polo. Oglądałem dokładnie C3 i wiem co mowie. Wójek ma nowe C5 (za cos ok. 74 kzl) i ... pluszowe fotele które strzepią się od kontaktu z pasami ... Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.luminet.pl 02.06.02, 22:08 A ja siedzialem w Passacie gdzie siedzenia sa twarde i niewygodne. To pokazuje ze jedni lubia twarde a inni miekkie i nie mozna mowic ze te sa lepsze a te gorsze. Specjalisto od wadliwosci citroenow ile ich miales? Link Zgłoś
Gość: martynka Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 03.06.02, 00:48 No to faktycznie straszne z tymi fotelami!!! Strzeępią się!!! Okropne te "francuzy" - najlepsze są jednak VW , co??? Mój kolega ma 4 letniego golfa i cały czas coś w nim robi , a wujek ma poldka 1.9D i chodzi gładko - pokonał już 240 tys. i nic!!! - to takie opinie. W każdym samochodzie coś!!! A tak swoją drogą mójbrat ma C5 -2.0 i jest to super fura, serio. Piękne wnętrza, za...bisty silnik , a C3 to piękny samochód, fajnie wysposażony - a POLO zaróno wizerunku jak i wyposażenia brakuje. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: VW Polo IV - nie radze IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 03.06.02, 09:53 Gość portalu: tomek napisał(a): Dawno tak się nie smiałem hehehe (leciwe Punto II) hehehe Punto to najlepszy wybór z punktu widzenia ceny.Jest we wszystkim najlepsze lub prawie najlepsze.Trwałość i niezawodność nie pozostawia wiele do życzennia poza duperelami (nie najlepszej jakości materiały itp.) A najtańszy japoński kompakt to kosztuje gdzieś koło 50 koła więc nie widze związku. pozdrawiam > Na Twoim miejscu kupiłbym najtanszego > japońskiego kompakta. > > Na pewno nie tandetnego C3, tandetnej Corsy > czy leciwego juz Punto. > Może nową Fiestę ? > > Ogladałem Polo basis - i musze powiedzieć, że > wbrew stereotypom też zalatuje tandetą ... > zależną od egzemplarza. > Tani plastik (gorszy niz z Fabii), takie sobie > zamykanie drzwi, silnik 3-cylindrowy to warkotnik. > > Zalety to dobre fotele, lepsza widoczność niż > w fabii i dobra cena przy odsprzedaży. > > Ale na pewno lepsza jest fabia 1.4 16 V 75 KM > niz 3-cylindrowe Polo. > Link Zgłoś
Gość: malko Re: wrażenia jednej jazdy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 12:42 wersja 1,4 75KM basis + pakiet elektryczny :-) - dośc ładnie wewnątrz - z tyłu ciaśniej niż w punto - regulacja kierownicy w 2 płaszczyznach - rewelka (ale brak regulacji fotela) - silnik brzmi jak diesel - przy 5000tys. obrotów odciął mi paliwo (predkość 90-100km/h, trzeci bieg) w czasie wyprzedzania - to jakaś paranoja - osiągi do przyjęcia (pomijając powyższe numery), słabsze wersje silnikowe muszą się jednak nieźle czołgać - 4 jaski w podstawowym wyposażeniu - brawo!!!! - prowadzi się jak wszystkie nowe vanowate, wysokie samochody, czyli tak sobie - opinia mojego szwagra który pracuje w dealerni VW o jakości i "bezawaryjności" volkswagenów przeważyła (odradzał jak tylko mógł) i w efekcie ja kupiłem punto, a babcia yarisa. Ja jestem zadowolony na 98% (za wysoko), a babcia jest szcześliwa na 350%. Oczywiście posiadacz VW bedzie bardziej szczęśliwy przy odsprzedaży... Ludzie kupują vw w ciemno - przeciez one się nie psują. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: wrażenia jednej jazdy IP: *.pcplus.com.pl 03.06.02, 18:49 Jak nie cierpisz na kompleksy i nie zależy Ci na szpanie, to polecam Fabię. Przecież to Polo IV ( prawie) ta sama płyta podłogowa, zawieszenie, układ kierowniczy ze wspomaganiem i regulacją "w te i wewte" PZDR p.s. Bardzo mało awaryjny. Wiem bo mam ! Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: wrażenia jednej jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 18:55 Co do tych slinikow VW co chodza jak diesel. Otoz nie wiem na czym to polega ale one poprostu tak maja. Moj 1.4 16V 75KM juz ma pierwsze podrygi tego efektu jak jest zimny. Cordoba jak miala 100 Tys i chodzila tak ze 80% przechodniow dala by reke ze to diesel. Ale w srodku tego nie slychac, tylko na zewnatrz. Natomiast niewatpliwie pod wzgledem mechanicznym sa to bardzo zywotne konstrukcje, nie wysilone i wogole. Inna sprawa elektronika, ta bywa zawodna. Pozdrawiam Link Zgłoś