stanislawa1946 11.03.05, 08:49 Czy to prawda że opłaca sie jechac po nowe auta do Estaonii bo słyszałem że nasi rodacy coraz częściej decydując się na zakup nowego auta wybierają estońskich dilerów poniewaz są tańsi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
schovinista Re: Auta z Estonii 11.03.05, 11:04 bardzo się opłaca, przy dzisiejszym kursie, za auto średniej klasy, zapłacisz ok 5-15 tyś mniej, do tego dostaniesz lepsze wyposażenie w wersjach podstawowych i kilkuprocentowy rabat na dziendobry. Sasza. Link Zgłoś
stanislawa1946 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 11:21 Masz moze jakies linki do estońskiech dilerów? Link Zgłoś
schovinista Re: Auta z Estonii 11.03.05, 11:27 zasadniczo polecam www.google.pl wpisz markę a potem site:.ee cena, cennik, itp po estońsku to HINNAD, HINNAKIRI aktualnie przelicznik jest w granicach 0,25 daj znać o jakiego typu auta Ci chodzi to powiem Ci na ile mogę pomóc. Sasza. Link Zgłoś
stanislawa1946 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 11:49 Interesuje mnie megane II kombi ale jakoś po etsonsku nic nie kapuje i cięzko cokolwiek znaleźć. Link Zgłoś
schovinista Re: Auta z Estonii 11.03.05, 12:17 www.cityrenault.ee/main2.php?pg=2&md=17&pg2=hk&mudel_id=17 Link Zgłoś
fikol2 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 11:53 www.ford.ee/?action=showPage&name=mondeo_hinnakiri Tu sa gotowe ceny Forda Mondeo. Czy one są takie dużo niższe .... ??? Chyba nie. Nie wiem jak z wypozażeniem ale jak widzisz wersje są takie same jak u nas. Nie chciało mi sie analizować tej całej tabeli ale tak z grubsza widać, że różnice na korzyść Estonii wahają się od 2% do 5%. Nie wiem jak ine marki. Aha, założyłem, że 1 korona estońska to 0.25 polskiego złotego. PZDR Link Zgłoś
mati_77 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 12:09 Patrzylem na honde jazz, ceny sa porowbywalne. Ale np. nie ma u nich jazza z silnikiem 1,2 a u nas to flagowy model. Link Zgłoś
schovinista Re: Auta z Estonii 11.03.05, 12:26 > www.ford.ee/?action=showPage&name=mondeo_hinnakiri > Tu sa gotowe ceny Forda Mondeo. Czy one są takie dużo niższe .... ??? Chyba nie > . > Nie wiem jak z wypozażeniem ale jak widzisz wersje są takie same jak u nas. > Nie chciało mi sie analizować tej całej tabeli ale tak z grubsza widać, że > różnice na korzyść Estonii wahają się od 2% do 5%. > Nie wiem jak ine marki. > Aha, założyłem, że 1 korona estońska to 0.25 polskiego złote Ford akurat ma wyjątkowo dobrą ofertę na Polskę. W Estonii sie praktycznie nie liczy, podobnie jak Renault. Z moich obserwacji wynika że Peugeot odgrywa tu rolę FIATA, najtańszej alterantywy. Dobre ceny mają japońce i wszystko co przyjeżdza promem. Większość magazynów jest w Finladii, więc praktycznie każdy samochód ma podgrzewane fotele, spryskiwacze reflektorów, podgrzewane lusterka, przeciwmgłowe w każdej wesji. Poważne różnice w wyposażeniu są przykładowo w Corolli. Wersja terra jest znacznie bogatsza, zresztą widać to dobrze po różnicy w cenie między terra a sol. W praktyce SOL ma lepsze wykończenie i kilka stylistycznych bajerów, różnice w cenie ok 3-3,5 tys PLN. Toyota też tutaj sprzedaje wyłącznie kolory mettalic bez dopłaty. żeby nie byc gołosłownym: www.elkeauto.ee/print_table.php?idb=hinnakiri&mdl=corolla&selected=96dfd2fcde6ae0de18634dd5efbb7ba8 Link Zgłoś
mati_77 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 12:29 O cholerka. Corolla tansza niz malutki Jazz. Czy mozna legalnie pracowac i mieszakc w Estonii? ;-) Link Zgłoś
stanislawa1946 Re: Auta z Estonii 11.03.05, 13:32 To z nowu ja dzięki za wyczerpujące informacje mam tylko jeszcze jedno pytanie w przypadku toyot podaja 2 ceny HIND EEK KM-ta i HIND EEK KM-ga (drożej) co to oznacza/ Która cena jest wiążąca? Dzięki na razie. Link Zgłoś
schovinista Re: Auta z Estonii 11.03.05, 14:03 KM to podatek, różnica wynosi 18 procent. Kalulacja powinna być taka: Cena bez podatku, minus 5% rabatu, plus akcyza 3,1%, plus VAT 22% nas i koszty dodatkowe jak transport, ale tych ostatnich szczegołów dokłądnie nie znam. Link Zgłoś
ant777 link do używanego Fiata 11.03.05, 12:09 tu link do używnego Fiata z foto: www.machinerytrader.com/listings/forsale/detail.asp?OHID=4902638&guid=15D8FFA9201C4100AFF3210314E01ABA Link Zgłoś