Dodaj do ulubionych

Opony zimowe

07.09.02, 21:26
Czy "można" kupić nowe opony Kormoran wyprodukowane w 1999r. jeżeli oddają
je za niecałe 100zł, czy ta guma już do nieczego sie nie nadaje? A może
lepiej używane wraz z felgami?
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Opony zimowe IP: *.telia.com 07.09.02, 21:54
      Mimo ze opona jest towarem porownywalnym z jarzynami jesli dotyczy swiezosci,to
      zawsze bedzie lepsza nawet ta 3-letnia od uzywanej.Kupuj i szerokiej drogi
      Tobie zycze.Pzdr,Michal
      • polokokt Re: Opony zimowe 08.09.02, 10:28
        Dokladnie, lepsza nowa 2-3 letnia niz uzywana z ktora nie wiesz co sie dzialo.
        U nas wszystkie samochody jezdza i jezdzily na kormoranach z serii ktora byla
        na rynku wlasnie dwa trzy lata temu i sa bardzo dobre. W testach wypadaja
        niewiele za Dunlop, Michelin itd a roznica w cenach jest powazna. W zeszlym
        sezonie Stomil wypuscil nowy model ktory od poprzedniego jest przedewszystkim
        sporo cichszy.
        Pozdrawiam
        • Gość: jacc Re: Opony zimowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 10:55
          Lepiej poszukaj
          opony, o które pytasz widziałem
          w promocji za 110 PLN
          rok produkcji 2002
          oczywiście zależy o jaki rozmiar Ci chodzi
          popytaj w baloonie (sorki za reklamę)
          • forumowicz Re: Opony zimowe 09.09.02, 14:59
            Gość portalu: jacc napisał(a):

> Lepiej poszukaj
            > opony, o które pytasz widziałem
            > w promocji za 110 PLN
            > rok produkcji 2002
            > oczywiście zależy o jaki rozmiar Ci chodzi
            > popytaj w baloonie (sorki za reklamę)

Potrzebuje rozmiaru 175 lub 185 70 R13
            A jeżeli chodzi o reklame to nic sie nie stało, o nich mowa. Przydałyby się te
            zimówki ale takie "pełnowymiarowe" za 250 zł nie wchodzą w rachube.
            • Gość: darekk Re: Opony zimowe IP: 217.153.15.* 09.09.02, 15:19
              ostatnio zmienilem auto. z poprzedniego zostaly mi opony, ktore nie pasuja na
              nowe. te opony to wlasnie stomile winter czy jakos tak. rozmiar 175 r 13.
              zrobilem na nich moze nie wiecej niz 2500 km i to niemal wylacznie po sniegu,
              wiec nie sa w ogole zuzyte. kupilem je w styczniu czy lutym br. tak jak mowilem
              nie pasuja mi na zadne obecne auto (w jednym mam 14-calowe felgi, w drugim
              powinny byc 155-tki) wiec chce je sprzedac. acha, sa to opony nowe rocznikiem,
              a nie zadne '99. jezeli jestes zainteresowany i mieszkasz gdzies niedaleko
              warszawy, to daj mi znac. leza zapakowane w torby na strychu nad garazem i
              tylko zajmuja mi miejsce. najchetniej to bym je wymienil na zimowki 155 r 13 a
              najlepiej stomile bo spisuja mi sie o niebo lepiej niz wczesniejsze pirelli i
              continentale.

darekk
              • forumowicz Re: Opony zimowe 09.09.02, 22:39
                Hmm, możemy pogadać majlnij spirit12@o2.pl
                pozdrowionka
                • Gość: Remo Re: Opony zimowe IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.09.02, 08:22
                  Mogę ci dorzucić dębice frigo 155/80/R13, ale jedną, bo druga pękła na dziurach
                  porostopowych ;))
              • Gość: Remo Re: Opony zimowe IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.09.02, 08:26
                A tak BTW: czy na standardową felgę stalową na której siedzi obecnie opona 155
                wejdzie coś szerszego?
                pzdr
                • Gość: darekk Re: Opony zimowe IP: 217.153.15.* 10.09.02, 09:27
                  no wlasnie mialem ten sam dylemat. zostaly mi opony 175 i zastanawialem sie czy
                  nie zalozyc ich jako zimowki do auta, ktore obecnie ma 155. ale to bez sensu.
                  po pierwsze zmieni mi sie obwod (bo maja taki sam indeks), po drugie moze
                  ocierac, a po trzecie w przypadku zimowki jest to zupelnie bez sensu bo zimowka
                  powinna byc wezsza lub co najwyzej taka sama jak letnia.
                  • Gość: Remo Re: Opony zimowe IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.09.02, 09:45
                    U mnie obcierać nie będzie, bo luzu w nadkolach jest sporo. Nie wiem tylko czy
                    opona 165-175 na felgę wejdzie. Przymierzać nie mam czasu, a wolałbym nie
                    kupować opon w ciemno.
                    • forumowicz Re: Opony zimowe 10.09.02, 20:31
                      Na mój gust musisz sie popytać u wulkaniatora, który zajmuje się sprzedażą,
                      zakałdaniem opon, on bedzie wiedział ;) (a najlepiej to u kilku)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka