norka26 30.11.05, 11:01 co myślicie o oplu fronterze,zastanawiam się nad kupnem i chciałabym jak najwięcej wiedzie o tym samochodzie ,ile pali, eksploatacja itd Link Zgłoś Obserwuj wątek
paul_78 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 11:39 Po co? Ani to limuzyna, ani to terenowe i w dodatku opel. Uparłaś się akurat na opla fronterę, czy potrzebujesz samochód spełniający określone kryteria? Link Zgłoś
norka26 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 12:02 zawsze podobał mi się ten samochód/chodzi mi o disla/,ale to nie znaczy ,że sie na niego uparłam,rozważam taką opcję,ale czy on jest ekonomiczny,bezpieczny i tani w utrzymaniu Link Zgłoś
lucyfair2005 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 12:24 Bezpieczny na pewno, ekonomiczny i tani w utrzymaniu na pewno nie :) Jeśli poważnie myślisz o zakupie, to zajrzyj tutaj: www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum.php?f=21&sid=222d8557eac6443cff899e273b0deabd Link Zgłoś
simr1979 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 12:41 frontera ma opinię auta mocno awaryjnego, a jako że jednak terenooofka, to na pewno nie bezpieczna (w porównaniu z samochodem osobowym - chodzi o prowadzenie i trzymanie się drogi) pzdr :) Link Zgłoś
lucyfair2005 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:11 simr1979 napisał: a jako że jednak terenooofka, to na > pewno nie bezpieczna (w porównaniu z samochodem osobowym - chodzi o prowadzenie > > i trzymanie się drogi) > pzdr :) Dobre :))) Pomacham Ci zza szyby jak spadnie śnieg czy zrobi się lód, a Ty będziesz człapał swoim "świetnie trzymającym się drogi" plaskaczem :))) Przede wszystkim "terenówką" nie jeździ się z szybkością, która Cię wyrzuca z zakrętów. Nie do tego służy. Jak ktoś chce jeździć szybciej niż 120 km/h, kupuje zwykłą furkę. To tak, jakbyś mówił, że taczka jest marną przyczepką samochodową bo wywala się przy prędkości powyżej 20 km/h :))) Link Zgłoś
nelu Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:21 Poganiałem czymś takim okazyjnie (auto służbowe w firmie). Nie pamiętam co to za silnik miało, chyba benzyna, ale muł to był straszliwy, żeby ruszyć, gaz do dechy, a on stał w miejscu (taki był od nowości). Co do prowadzenia, fatalnie zachowywał sie na łuku drogi i to wcale nie trzeba było jechać szybko, by na łuku, na jakiejś nierówności samochód po prostu wyrzucało!!! Link Zgłoś
simr1979 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:24 Rybeńko,na śliskim zakręcie, który przednionapędowy plaskacz na zimówkach przechodzi z prędkością 80 km/godz, froterka (z zapiętym przodem)bedzie miała problemy przy 60 km/godz. pzdr :) Link Zgłoś
lucyfair2005 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:37 W oblodzony zakręt nawet płaskim nie wchodziłbym 80km/h (jak ktoś lubi ryzyko to szczęścia życzę). Dziewczyna kupi sobie frotkę i będzie jeździć nawet i 30km po śliskim, jeśli się jej nie spieszy. Za to w razie spotkania z plaskaczem ścinającym pięknym ślizgiem zimowy zakręt z powodu nadmiernej prędkości wolałbym siedzieć w tej fronterze, niż we wbijającym się w nią kurduplu :) Pozdrawiam. Link Zgłoś
simr1979 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:50 lucyfair2005 napisał: >(...) Dziewczyna kupi sobie frotkę i będzie jeździć nawet i 30km > > po śliskim, jeśli się jej nie spieszy. (...) No właśnie o to chodzi, że po przesiadce z plaskatego na pewno nie będzie jeżdzić 30 tam gdzie trzeba, tylko dużo więcej - dlatego trzeba do znudzenia powtarzać................ pzdr :)) Link Zgłoś
norka26 Re: WSZYSTKO O OPLU FRONTERZE 30.11.05, 13:21 dziękuje za wszystkie odpowiedzi,bardzo mi się przydały Link Zgłoś