Dodaj do ulubionych

SPAWANIE GŁOWICY

11.12.05, 22:16
Czy można pospawać pękniętą głowice do beemki i czy jest to dobre
rozwiązanie?Czy to jakiś czas wytrzyma? Jak tak to może ktoś przybliży mi
koszt takiej operacji albo
podzieli sie swoimi doświadczeniami. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • sakii Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 11:18
      głowica to jest dosyć precyzyjna część i raczej odradzam ci jej spawanie, bo
      będą z tego cyrki. Jakie masz to bmw? Na twoim miejscu poszukałbym używanej
      głowice gdzieś na szrotach z rozbitka. Na allegro też powinny być. Szukaj od
      razu uzbrojonej.
      • mesher76 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 18:08
        Mam starą beemke 90r. z silnikiem 2,5L 12V i to jest problem. Łatwiej dostać
        głowice 24V niż 12V a kupowanie głowicy używanej za 2tyś. mija sie z celem.
        Myślałem o pospawaniu żeby jeszcze polatała jakiś roczek a potem zmiana silnika
        na 24V, bo poki co musi zarobić na siebie. Pozdrawiam
        • sakii Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 18:54
          to jest dosyć popularny samochód, więc nie powinno być kłopotów z dostaniem
          takiej głowicy. Poszukaj trochę i wysil się. najlepiej kup giełdę samochodą.
        • waskes29 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 20:19
          mesher76 napisał:

> Mam starą beemke 90r. z silnikiem 2,5L 12V i to jest problem. Łatwiej dostać
          > głowice 24V niż 12V a kupowanie głowicy używanej za 2tyś. mija sie z celem.
          > Myślałem o pospawaniu żeby jeszcze polatała jakiś roczek a potem zmiana
          silnika
          >
          > na 24V, bo poki co musi zarobić na siebie. Pozdrawiam

A ja na wosne jak sprzatalem garaz dalem taka glowice pijaczkowi zeby sobie
          sprzedal na zlomie chociaz juz nie pamietam czy to byla 2.5 czy 3l i chyba
          zostaly mi z takiej walki i kilka zaworow .
          Mozna spawac glowice ale nie zawsze sie da -musisz ja zawiesc tam gdzie to
          robia i ci powiedza czy da sie naprawic czy nie ale samo sprawdzenie jak
          pamietam kosztowalo ok100zl.
        • huggoo Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 23:07
          hej...spawania tej głowicy nie polecam - wręcz zdecydowanie odradzam - to dość
          wysilona głowica - ma problemy z przegrzewaniem.Nawet jak ktoś zrobi to
          naprawdę dobrze( co napewno nie będzie kosztowało 100 pln) to i tak nie powinna
          długo wytrzymać. Uzywanych jest mało i sa dośc drogie jak dasz radę kupić
          kompletną za 800 - 1000 to możesz śmiało mówić ,że trafiłeś okazję( o ile nie
          będzie pęknięta:))) ) Generalnie masz dość spory problem. Ja mimo dośc dużej
          ceny szukałbym używanej - nie spawałbym starej - dla mnie zabieg bez większego
          sensu.
    • marcinc3 Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 20:23
      spawa sie zdaje egzamin ale poszukaj na szrocie jak to benzyna to glowica
      powinna kosztowac do 500 pln
    • fazi_ze_sztazi Re: SPAWANIE GŁOWICY 12.12.05, 22:19
      proces nie jest skomplikowany, ale wazne jest zachowanie odpowiednich warinkow
      oraz wysoka fachowosc. niefachowo wykonany da o sobie szybko znac.

pp.trader.pl/pp/start.asp?UserID=23410
      www.szlifiernia.wlkp.com.pl/oferta.html
      www.moto-market.pl/skonkfrez/
      www.motorcar.trader.pl/
      pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka