Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 22.11.02, 13:51 Hyundai ma zamiar wzorem Toyoty (Lexus), Hondy (Acura) i Nissana (Infiniti) stworzyc osobna, luksusowa marke samochodow. Marka ma sie juz w 2005 roku pojawic... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Łoli Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 14:55 Equus, czy jakoś tak? Widziałem w relacji z salonu paryskiego. Ładny, bardzo ładny... Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.atlanta.ga.us 22.11.02, 15:43 Spory pojazd. Ciekawe czy ten pomysl z luksusowym Hyundai'em zaskoczy? Mysle ze tak - jak Toyota i Honda wprowadzaly swoje marki to wszyscy sie smieli a teraz prosze jak dobrze ida. Link Zgłoś
Gość: crespo Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.11.02, 15:51 w przypadku skody superb pomysł nie wypalił, ale to rynek europejski Link Zgłoś
Gość: crespo Re: ale żeś przynudził IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.11.02, 16:33 nie to co ty. swoją odpowiedzią na pewno zainteresowałeś wszystkich. grunt to merytoryka Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: ale żeś przynudził IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.02, 16:39 To swietnie,ze Hunday bedzie produkowal samochow wysokiej klasy.Moze sobie go kupie,gdyz marze o sam.wysokiej klasy ale na MB,BMW,Lexus mnie nie stac. Na pewno Hunday bedzie duzo tanszy,a tez S Klasse. Link Zgłoś
Gość: robert przynudziłeś misiu i nawet nie wiesz dlaczego, wię IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 22.11.02, 16:46 c służę pomocą. Otóż wszystkie wymienione uprzednio przez adwersarzy marki zostały od nowa stworzone, aby wykreować nowy, luksusowy produkt tak, aby nie był kojarzony w dotychczasowym producentem: Lexus z Toyotą, Infiniti z Nissanem itd. Skoda, o ile mi wiadomo wyprodukowała auto klasy średniej wyższej, a nie żaden luksusowy samochód. Nie wiadomo mi też, aby Skoda stworzyła nową markę. Czy ty cos o tym słyszałeś? Po prostu powstała Skoda Superb i tyle, a nie żaden luksusowy produkt. Juz łapiesz, że przynudziłeś? No to nie mam o to do ciebie żalu. Szerokiej szosy:-) Link Zgłoś
Gość: crespo Re: przynudziłeś misiu i nawet nie wiesz dlaczego IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.11.02, 16:55 dzieki, ze nie masz do mnie żalu kamień spadł mi z serca szerokiej :-) Link Zgłoś
Gość: robert No to na zdrowie i pochybel kołotkom:-))))))))) IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 22.11.02, 16:59 Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.ces.clemson.edu 22.11.02, 21:26 Gość portalu: Łoli napisał: > Equus, czy jakoś tak? Widziałem w relacji z salonu paryskiego. Ładny, bardzo > ładny... > > Pzdr. Equus, naprawdę ? To trochę śmieszna nazwa jak na samochód. (koń) Link Zgłoś
Gość: Łoli Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 20:42 Cóż, był pony, czas na dorosnąć ;-) Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Łoli Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 20:48 Powinno być "czas dorosnąć", ale pracowałem nad wersją komentarza i mi się za wcześnie wcisnęło ;-) Pzdr Link Zgłoś
fluor Nadchodza Hyundaie 22.11.02, 17:13 Trochę informacji o ostatnich poczynaniach Hyundai'a: 1. Nowa fabryka w USA - 300 tys samochodów w 2005 roku 2. Nowa fabryka silników 4 cylindrowych w Satnach (największy 2.4 litra 160 KM, milion sztuk rocznie), wspólnie z Mercem i Mitsubishi 3. Nowy silnik V6 Theta (240 KM), właśnie przetestowany przez Auto Trend w specjalnej wersji Tiburona: www.motortrend.com/roadtests/coupe/112_0207_shark/index.html Zaskakujące wyniki, np: 0-60 mph w 5.7 sec. 4. Nowy system nawigacji satelitarnej, śledzenia skradzionych samochodów oraz "odpalenia" poduszek powietrznych - umowa z IBM (w użyciu już w 2003 roku) 5. Na rynku europejskim - nowa fabryka u Czechów (300 tys. rocznie) Link Zgłoś
fluor Nadchodza Hyundaie cd. 22.11.02, 17:29 Sprawdziłem jeszcze trochę: 1. J.D. Power - Sonata najbardziej pociągający (appealing) samochód w klasie "entry midsize" 2. J.D. Power - Sonata na drugim miejscu za Chevroletem Malibu pod względem najmniejszej liczby usterek w nowych samochodach (ta sama klasa entry midsize) 3. Consumer Report - GM i Hyundai najwiekszy postęp we wzroście jakości (np. obniżenie tej jakości u wielu japończyków)- Sonata, Santa Fe rekomendowane samochody w swoich klasach. W sumie coraz ciekawiej. Link Zgłoś
dreaded88 A nie mozna bylo Hyundaia sciagnac do Polski 22.11.02, 17:46 zamiast aferzystow z Daewoo ??? Link Zgłoś
Gość: fluor Re: A nie mozna bylo Hyundaia sciagnac do Polski IP: *.umbi.umd.edu 22.11.02, 19:40 dreaded88 napisał: > zamiast aferzystow z Daewoo ??? swojego czasu były prowadzone rozmowy z Japończykami, Amerykanami ... Hyundaiem, "wybrano" Daewoo. Przykro to mówić ale wiadomo, że swój ciągnie do swego. Link Zgłoś
wowo5 Re: A nie mozna bylo Hyundaia sciagnac do Polski 23.11.02, 16:10 Hyundai juz produkuje jeden model o luksusowych ambicjach. W USA jest on sprzedawany jako XG350. Jest to niezle wygladajacy samochod ale jakos nie zrobil kariery jak do tej pory. Glowna jego zaleta jest cena: on $23k do okolo $26k w zaleznosci od wersji czyli tyle ile za 6 cylindrowy woz klasy sredniej licza sobie Honda, Toyota i Nissan. Ponadto jak kazdy Hyundai ma doskonala gwarancje: 5 lat na wszystko, 10 lat na silnik i skzynie biegow. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A nie mozna bylo Hyundaia sciagnac do Polski IP: *.atlanta-25-30rs.ga.dial-access.att.net 24.11.02, 02:07 Z tym XG300 jest jeden problem - ma napis "Hyundai". Zeby sie nazywal "Acura" albo "Lexus" to podejrzewam ze by szedl jak cieple buleczki - w koncu to calkiem zgrabny, swietnie wyposazony i nie za duzy samochod. Aha - jeszcze mocniejszy silnik by mu sie przydal, bo standard wyznacza teraz Infiniti G35. Link Zgłoś
Gość: toyot Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.core.jjs.pl 23.11.02, 17:20 Wygląda to całkiem nieźle. Ciekawe jak teraz z jakością u Hyundaia. Co prawda dają 5 lat gwarancji, ale Marek nie raz pisał o narzekaniach na jakość Kia w USA. U nas też nie cieszy się Kia dobrą opinią. A przecież technika jest podobna jak w Hyundaiu. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.atlanta-25-30rs.ga.dial-access.att.net 24.11.02, 02:04 Wg. danych J.D. Powers Hyundai ma zupelnie niezla jakosc, ktora z roku na rok sie poprawia. Natomiast Kia to "tania" marka Hyundai'a o bardzo kiepskiej jakosci, choc podobno nowe modele - te zaprojektowane za rzadow Hyundaia sa znacznie lepszej jakosci. A swoja droga to widzialem ostatnio ta Sorento - jest ZDUMIEWAJACO podobna do Lexusa RX300 - ciekawe czy przypadkowo... Link Zgłoś
fluor Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie 24.11.02, 03:40 Jakość poprawiła się zdecydowanie po wybudowaniu nowych zespołów fabrycznych w Ulsan (chyba Ulsan 4, 5). Są to jedne z najbardziej zautomatyzowanych fabryk na świecie. Jednocześnie dwa dni temu (22.10) według Korea Herald, prezydent Hundai'a potwierdził, ze mają zamiar stworzyć nową markę luksusowych samochodów w USA (podobnie jak Toyota lexusa, czy Honda Acure). Ma to być podobnie w oparciu o nowy model Equusa. Studyjną jego wersję prezentowano w tym roku na wystawie samochodowej w Chicago. Link Zgłoś
remo29 Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie 25.11.02, 10:05 www.conceptcarz.com/folder/vehicle.asp?Car_id=4843&printAllPictures=true Niewątpliwie kawał ciekawej gabloty, ale wersja seryjna identycznie wyglądać nie będzie. Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Nadchodza luksusowe Hyundaie IP: *.tlsa.pl 25.11.02, 14:58 30 lat temu japonska elektronika uznawana byla za tandetna, koreanska jeszcze 10 lat temu. pytanie: kto ma monitor LG, samsunga itp. /LG to doskonale znany w polsce goldstar/. 25 lat temu japonskie samochody byly traktowane jako jednorazowki, koreanskie jescze 10 lat temu. jak my produkowalismy poloneza to oni rowery. od tego czasu troche sie pozmienialo i nie bede sie dziwic jak za 10-15 lat hyundai czy nawet kia bedzie miala pozycje jak obecnie toyota czy nissan. prawda jest, ze na dalekim wschodzie rzadko potrafia cos wymyslic sami, ale wynalazki inncyh /usa, europa/ po prostu potrafia doprowadzic do perfekcji. pzdr Link Zgłoś
fluor ale sie namieszalo 29.11.02, 20:54 Jak podaje The Korea Herald www.koreaherald.co.kr/SITE/data/html_dir/2002/04/19/200204190022.asp Hyundai sprzedaje technologie na produkcje silnikow (V6 Theta 2.5-3.0 l) Mitsubishi i Daimler-Chrysler. A jeszcze niedawno produkowal na licencji Mitsubishi. Link Zgłoś