Gość: Arek IP: *.its.waw.pl 11.02.03, 15:43 Przymierzam się do zakupu w/w samochodu. Proszę właścicieli tego wozu o informacje użytkowe na jego temat (spalanie trasa, miasto, awaryjność, problemy itp.) Z góry dziękuję za odpowiedzi! Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Honda CRV 11.02.03, 16:02 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=4154764&a=4154764 Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Honda CRV IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.02.03, 23:46 Od ponad czterech lat jestem właścicielem Hondy CR-V (EX). Właściwie jest to auto mojej żony. Jesteśmy raczej zadowoleni z zakupu, szczególnie żona, która nie chce nawet słyszeć o innym pojeździe. Jak do tej pory auto spisuje się bardzo dobrze. W tej chwili ma 110 000 km. na liczniku i jak do tej pory nie miało żadnej awarii. Po 96 000 km. wymieniłem ogumienie oraz przeszlifowałem tarcze hamulcowe i zmieniłem klocki. Dwa razy auto było "odwołane”, aby naprawić jakieś drobiazgi (stacyjkę i coś z pasami bezpieczeństwa). Na drodze spisuje się bardzo dobrze, chociaż mocniejszy silnik był by "poręczniejszy". W 1998 roku Honda "pakowała" do CR-V silnik 2 l. 125 KM., co przy połączeniu z automatyczną skrzynią biegów nie daje jej specjalnych osiągów. Ruszanie z miejsca jest raczej szybkie, ale przyśpieszanie powyżej 100 km/h wymaga wciśnięcia pedału gazu do podłogi, żeby się biegi zredukowały. Niemniej jednak jest to bardzo pakowne auto i bardzo przyjemne w prowadzeniu. Największym mankamentem CR-V jest duże zużycie benzyny. Po mieście ok. 12 l. na 100 km. Po autostradzie można zejść do 10 l. Jeśli chodzi o wykończenie wnętrza, to mnie ono odpowiada. Siedzenia są typowe dla Hondy, ani specjalnie wygodne ani specjalnie nie-wygodne. W zeszłym roku przejechałem jednym "cięgiem" 1400 km. i nie czułem zbytniego zmęczenia. Bardzo pożyteczny jest podłokietnik od strony kierowcy. Gdybym miał wybierać jeszcze raz, to bym pewnie wybrał Honde Pilot, bo nowa wersja CR-V wygląda trochę dziwnie, a Pilot przypomina mi starą CR-V. Na wyjazdy za miasto czy wycieczki na narty jest to bardzo użyteczny pojazd. Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: Honda CRV IP: 195.136.95.* 12.02.03, 10:01 śliczny z zewnątrz :) paskudny wewnątrz, siedzenia niewygodne, dużo pali, bierze olej:( i ma 7 miesięcy Link Zgłoś