Gość: Maciek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 13:35 Co kupic? Tak naprawde to mam ochote na C5 a najmniejsza na Lagune. Co sadzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Arti Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: 192.168.0.* 02.11.01, 14:04 Jak bym miał zastanawiać się minutę, to wybrałbym Mondeo. Gdybym zaczął dogłębnie analizować i wszystko porównywać to chyba bym zwariował. Bierz to co najbardziej ci się podoba (na szybko). Nowe i tak się nie popsuje. Link Zgłoś
Gość: bocian Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 02.11.01, 14:11 Gość portalu: Arti napisał(a): > Jak bym miał zastanawiać się minutę, to wybrałbym Mondeo. Gdybym zaczął > dogłębnie analizować i wszystko porównywać to chyba bym zwariował. Bierz to co > najbardziej ci się podoba (na szybko). Nowe i tak się nie popsuje. Bzdura! Czytales wątek kris'a ktoremu pękł w nowej Xsarze pasek rozrżadu i rozwalił głowice??? Znam przypadek subaru imprezy turbo której pękł blok silnika przy 2000 km przebiegu! Citroeny mają koszmarne opinie użytkowników. Nawet podczas testu w telewizji coś sie rozlecialo w tym autku. W citroena w zyciu bym nie wchodził! Nowe mondeo ma świetne opinie - Laguna tez - polecam zwłaszcza kombi! Porównaj wyposażenie i popytaj włascicieli Mondeo. Osobiscie bym wybierał miedzy tymi 2 autkami - i mialbym zagwostkę. Mondeo jest chyba wieksze od Laguny... pozdrawiam - i daj znać co wybrales bocian Link Zgłoś
Gość: maciek Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.gpw.com.pl 02.11.01, 15:56 Gość portalu: bocian napisał(a): > Citroeny mają koszmarne opinie użytkowników. tia, na www.citroen.autko.pl zapisalo sie ponad 1200 niezadowolonych uzytkownikow... Link Zgłoś
Gość: bocian Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.11.01, 17:37 Gość portalu: maciek napisał(a): > Gość portalu: bocian napisał(a): > > > Citroeny mają koszmarne opinie użytkowników. > > tia, na www.citroen.autko.pl zapisalo sie ponad 1200 niezadowolonych > uzytkownikow... tia. i stanowi to zapewne malutki procent ogólnej liczby użytkowników. A przypadek krisa kolega sobie przypomina? A masę niezadowolonych z citroena forumowiczów? Link Zgłoś
Gość: Jarek C5, a opinia Bociana IP: 192.168.10.* 05.11.01, 08:30 Gość portalu: bocian napisał(a): > tia. i stanowi to zapewne malutki procent ogólnej liczby użytkowników. Co wydaje sie zrozumiale przy "100% dostepnosci dla calego narodu polskiego" do internetu. "Tia" a ja do Kluby Cytrynki zapisalem sie miesiac temu, mimo, ze z Cytryny jestem zadowolony czwarty rok. > A przypadek krisa kolega sobie przypomina? Co mialbym nie pamietac, skoro sam wysylalem mail'e do Citroen Polska w jego sprawie. > A masę niezadowolonych z citroena forumowiczów? Z tej calej "masy niezadowolonych forumowiczow" moze wymien Bocku choc dziesieciu. Oj, Bocian! Sam jezdzisz autkiem z dusza (w koncu Alfa taka jest, nieprawdaz?) i dobrze powinienes wiedziec, ze jak ktos ma dusze, to miewa takze swoje humory. I tylko od uzytkownika zalezy, czy jego uczucie do autka jest wstanie przetrzymac humory ukochanego autka. Pozdr ;-) Link Zgłoś
Gość: maciek Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.gpw.com.pl 05.11.01, 09:43 > tia. i stanowi to zapewne malutki procent ogólnej liczby użytkowników. A > przypadek krisa kolega sobie przypomina? A masę niezadowolonych z citroena > forumowiczów? tia, kris (ktory oststnio pisal ze zaczyna zmienic zdanie na temat cytryn) i ta "masa" to zapewne olbrzymi procent ogólnej liczby użytkowników... Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.orlen.pl 02.11.01, 15:00 Miałem ten ból w kwietniu br. Wybrałem Lagunę kombi 1,9dci Privilege. Dziś wybrałbym to samo. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: 10.10.10.* 03.11.01, 11:08 Ja od samego początku postawiłem na Lagunę 1.816V Grandtour... Link Zgłoś
Gość: frugo3 Re: C5 czy Laguna albo Mondeo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 22:20 Kup nową Vectrę III, wygląda obiecujaco, powiedz czemu nie bierzesz pod uwage Passata? POzdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Mirek do bociana IP: *.makolab.pl 03.11.01, 22:46 >Znam przypadek subaru imprezy turbo której pękł blok silnika przy 2000 km przebiegu!< No i co z tego? Ja znam przypadek promu kosmicznego, któremu po kilkudziesięciu sekundach lotu też coś pękło. Link Zgłoś
Gość: bocian Re: do Mirka - brawa za blyskotliwy argument IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.11.01, 17:41 Gość portalu: Mirek napisał(a): > >Znam przypadek subaru imprezy turbo której pękł blok silnika > przy 2000 km przebiegu!< > No i co z tego? Ja znam przypadek promu kosmicznego, któremu po kilkudziesięciu > > sekundach lotu też coś pękło. > Znam takich którym coinnego peklo i teraz jest ich troje. Argument o Subaru, inteligentny rozmówco, kladzie jedynie przekonanie iz nie ma co sie zastanawiac nad wyborem autka bo nowe i tak sie nie psuje. Jest to bzdura i tyle. Sa autka ktorymi przejedziesz milion km bez remontu, a sa takie ktore po 200 tys. sie pposypia. Zgadza się? Link Zgłoś
Gość: Tomek C5 IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 19:03 Wybral bym C5 bo jest najwiekszy w srodku w swojej klasie. Laguna jest jednak ladniejsza. Mondeo nie polecam bo slyszalem od kupli ze Ford to bardzo awaryjna marka. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: C5 IP: 192.168.10.* 05.11.01, 08:17 Mysle, ze po swoich doswiadczeniach z Xsara i obecnie z Xantia zdecydowalbym sie na C5, mimo, ze desing nie do konca trafia w moj gust. Argumenty za C5: - zawieszenie (jak sie boisz hydroactiva, to nie biez, ale moim zdaniem opinie o awaryjnosci tego elementu sa mocno przesadzone), - dobre silniki diesla HDi (zaraz ktos powie, ze 4,0 l BMW, czy Mercedesa sa lepsze), - dobrze i ladnie wykonczenie srodka (zdecydowanie najladniejsze z calej trojki), - moje pozytywne, dotychczasowe doswiadczenia z Cytrynami. Argumenty za Laguna II: - poziom bezpieczenstwa (piec gwiazdek), - ladny wyglad (chociaz srodek...), - przyjemny diesel 1,9 dCi (chociaz na rynku krocej niz HDi). Argument przeciwko Mondeo: - moze lepiej kupic oryginal tj. Passata, a nie "podrobke" Ford'a, w koncu to auto bedzie i tak "smutne" Podkreslam, ze sa to moje subiektywne opinie. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: C5 IP: 192.168.10.* 05.11.01, 08:30 Mysle, ze po swoich doswiadczeniach z Xsara i obecnie z Xantia zdecydowalbym sie na C5, mimo, ze desing nie do konca trafia w moj gust. Argumenty za C5: - zawieszenie (jak sie boisz hydroactiva, to nie biez, ale moim zdaniem opinie o awaryjnosci tego elementu sa mocno przesadzone), - dobre silniki diesla HDi (zaraz ktos powie, ze 4,0 l BMW, czy Mercedesa sa lepsze), - dobrze i ladnie wykonczenie srodka (zdecydowanie najladniejsze z calej trojki), - moje pozytywne, dotychczasowe doswiadczenia z Cytrynami. Argumenty za Laguna II: - poziom bezpieczenstwa (piec gwiazdek), - ladny wyglad (chociaz srodek...), - przyjemny diesel 1,9 dCi (chociaz na rynku krocej niz HDi). Argument przeciwko Mondeo: - moze lepiej kupic oryginal tj. Passata, a nie "podrobke" Ford'a, w koncu to auto bedzie i tak "smutne" Podkreslam, ze sa to moje subiektywne opinie. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Duk Re: C5 IP: *.rsk.pl 05.11.01, 19:14 Ciężko wybrać coś z tej trójki, jako że wszystkie te auta są na rynku stosunkowo od niedawna.Oto kilka moich uwag: C5:wspaniałe wnętrze,z zewnątrz jak kazdy widzi,bardzo wysoki komfort-to zasługa miękkich siedzeń i zawieszenia, osobiście wole twardsze, cóż, typowy francuz,ale renoma cytryn do mnie nie przemawia, Laguna:(zwłaszcza kombi)miodzio:))bogate wyposażenie, doskonałe właściwości jedne, zawieszenie stosunkowo twarde(prawie jak nie "francuz")bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa, i znaczna poprawa jakościjaką mozna zaobserwować ostatnio u renault Mondeo z koliei wydaje sie być tutaj złotym srodkiem, ale jak juz ktoś powiedział, ze ford gówno wort, takze bez komentarza. Prawda jest taka:pewnie nikt z nas nie miał tych aut dostatecznie długo ,żeby móc cokolwiek wiecej powiedzieć, mozna jedynie wyrazić własne subiektywne opinie, co własnie uczyniłem. Udanego wyboru, PZDR ) Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: C5- o co chodiz z ta niezawodnoscia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 22:16 Ej, ludzie, a czy jak kobiete wybieraliscie, to tez robiliscie jej komplet badan, przebyte choroby itp? Co to za paranoja, że wszystkie tematy w Polsce na temat motoryzacji kończa się na niezawodności i bezawaryjności. Auto ma przede wszystkim jeździć, a naprawy ta większy czy mniejszy koszt eksploatacji. Co z tego, ze auto ma opinie niezawodnego, jak po dwóch godzinach jazdy plecy bola tak, że nie myślisz o niczym innym, albo nie daje sie wyprowadzić z nagłego omijania bez zawadzania o pobocze. Samochód jest dla ludzi i najwazniejsze jest bezpieczeństwo, komfort i samopoczucie osób , które mają nim jeździć. Opieranie się na kryterium niezawodności jako jedynym to jakaś abberacja. Jeśli stać cię na auto, w którym dobrze się czujesz, nad czym się zastanawiać? Osobiście nie widzę istotnych róznic między C5, Laguną a Mondeo, to wszystko nowoczesne samochody z całą tego konsekwencją, czyli nadmiarem plastiku, elektroniki, i bajerów. pzdr Slawek Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: C5- o co chodiz z ta niezawodnoscia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.01, 17:49 Zasadniczo się z Toba zgadzam (a co mam robić, jak 'francuzem' jeżdżę?), tyle, że wczoraj byłem w salonie Citoena i dokładnie sobie C5 oglądnąłem. Extra! Wnętrze bardzo wygodne, szczególnie w pakiecie z welurem. Pozycja za kierownicą wymarzona (jeśli ktos lubi jazdę z lewą ręką na 'boczku' a prawą na podłokietniku). Tablica ładniejsza niż Renault, wszystko pod ręką, w ogóle baaardzo mi się spodobało, przybił bym sobie tą piątkę. Obawiam się jednak, że zewnętrznie szybko się znudzi i po pewnym czasie zamieni w klasyczną 'paść'. Serce gorąco podpowiada mi C5, tyle, że rozum to też kolega... Tym niemniej wiadomo, jak to bywa z miłością- w tym przypadku chyba bym uległ:) Link Zgłoś