ruscy 21.10.06, 10:51 Albo filigranowe blondynki, albo faceci bez jaj, jak ten pan który napisał ten artykuł. Pewnie jest zakompleksionym pasztetem, którego filigranowa blondynka nie tknęłaby nawet kijem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mach39 Opel Corsa 1.2 04.08.07, 20:56 Mam Corse 1.2 z 2003r i chciałem kupić nową, ale wyceniono mi moją w salonie (25000 km, klima -starszy pan , jeżdżę codziennie od 35 lat BEZWYPADKOWO, co roku 2* Bruksela)na 21 tys PLN, to moja druga Corsa; doszedłem do wniosku,że ta nowa nie jest warta tych pieniędzy które za nią żądają. Lepiej kupić Astrę II. Link Zgłoś
mich64 Re: Opel Corsa 1.2 16.09.07, 17:19 Ja też do młodzieńców nie należę, ale moc silnika Corsy 1.0 i 1.2 to śmiech na sali. W moim Peugeocie 206 mam 75 KM i jak dla mnie to muł. Na Zachodzie ci co kupują takie Corsy mają w domu drugi, "poważny" samochód, nie to co w Polszcze. Jeśli stać mnie na jeden mały, to nich chociaż chce jechać i za to zawsze dopłacę ale z kolei nie takie pieniądze jakie chcą za małego Opla. Link Zgłoś
kontoaktywne Re: Opel Corsa 1.2 08.11.07, 13:05 Zrobiłem taką Corsą 1.2 w wakacje 4000 km. Włochy Austria. Głównie Autostradami i dobrymi drogami. W wersji Cosmo czyli prawie najlepszej specyfikacji z klimą automatyczną CD/MP3 czujnikiem parkowania, deszczu, felgi 16 cali taki samochodzik kosztuje 48 tys. Trudno go nazwać maluchem bo jest mniej więcej wielkości Golfa III. Silnik trochę za słaby na trasę i do klimy na podjazdach zdychał. Lubi wysokie obroty poniżej 3000 obr. słabiutki do takiej masy. Kręci się ładnie, ale powyżej 4000 już go mocniej słychać. Zużycie paliwa nie takie małe na autostradzie wychodziło 6 l. prędkość 120 km. Auto na 16 kach bardzo fajnie się prowadzi, ale pod warunkiem, że jest dobrej jakości droga. Przy polskich dziurach telepie. Polecam 15, a nawet jeśli się da 14 na polskie drogi. Ogólnie autko przyjemne, ale za drogie. NIe wiem dlaczego Opel nie decyduje się na wprowadzenie auta w segmencie A, które byłoby mniejsze, oszczędniejsze i przede wszystkim tańsze. Obecnie samochody w segmecie B są przerośnięte za ociężałe, żeby nazwać je maluchami. Link Zgłoś