jako_tako 09.01.07, 20:38 Czy ktos wie gdzie kupie porzadny alkomat? Taki jaki uzywa policja. Ile to moze kosztowac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pepemikrobi Re: Alkomat 09.01.07, 23:48 Taki jaki ma policja kosztuje rzedu 4000. Jesli nie potrzebujesz magicznego slowa "homologacja" to urzadzenie o podobnej dokladnosci i powtarzalnosci pomiarow kupisz za 400. pozdrawiam, mikrobi Link Zgłoś
jako_tako Re: Alkomat 11.01.07, 07:57 A gdzie? > Taki jaki ma policja kosztuje rzedu 4000. Jesli nie potrzebujesz magicznego > slowa "homologacja" to urzadzenie o podobnej dokladnosci i powtarzalnosci > pomiarow kupisz za 400. > > pozdrawiam, > mikrobi Link Zgłoś
ddb2 Re: Alkomat 11.01.07, 10:26 Sprawdz na allegro, w sklepach internetowych oraz salonach samochodowych. Dobrze, zeby pokazywal promile, a nie tylko tak lub nie. Z reguly tansze, ok 200 zl pokazuja do 2 promili. Ja w salonie nissana kupilam ze 3 lata temu za 650, pokazujacy do 4,5. Po 2 latach sie popsul i musialam wymienic elektronike za 250 zeta. Link Zgłoś
jako_tako Re: Alkomat 11.01.07, 17:49 No to jestes niezla zawodniczka jesli 2 promile Ci nie wytarczaja. > Sprawdz na allegro, w sklepach internetowych oraz salonach samochodowych. > Dobrze, zeby pokazywal promile, a nie tylko tak lub nie. Z reguly tansze, ok > 200 zl pokazuja do 2 promili. Ja w salonie nissana kupilam ze 3 lata temu za > 650, pokazujacy do 4,5. Po 2 latach sie popsul i musialam wymienic elektronike > za 250 zeta. Link Zgłoś
dr.verte Re: Alkomat 12.01.07, 19:15 pepemikrobi napisał: > Taki jaki ma policja kosztuje rzedu 4000. co ty pieprzysz? Link Zgłoś
swoboda_t Re: Alkomat 11.01.07, 18:10 tiny.pl/wwjq tiny.pl/wwj7 Sprzedawcę mogę polecić, bo to znajomy, nawet kiedyś dla niego przy tym pracowałem. Jeśli chodzi Ci o jedno, dwukrotne sprawdzenie przed jazdą, to te tańsze wystarczą. Jak chcesz do zakładu pracy, to lepiej coś z wyższej półki (pomijam aspekt prawny). Alkomaty psują się zwykle na skutek niewłaściwej obsługi, więc warto przestrzegać instrukcji :) Jak jesteś z Wawy to Aisko (bodajże ul.Kostruktorska) jest specjalistą. Link Zgłoś
ddb2 Re: Alkomat 11.01.07, 20:50 jako-tako napisal: -------------------------------------------------------------------------------- No to jestes niezla zawodniczka jesli 2 promile Ci nie wytarczaja. Dwa promile ci wychodza po dwoch duzych piwach. 4,5 w wydechu to nie to samo co we krwi. Link Zgłoś
pepemikrobi Re: Alkomat 11.01.07, 23:03 ddb2 napisała: > Dwa promile ci wychodza po dwoch duzych piwach. 4,5 w wydechu to nie to samo co > > we krwi. Tia...glupoty to my gadac ale nie nam :-) Dwa promile to uzyskasz po szybkim obaleniu pol litra, po dwoch piwach to co najwyzej 0,5, no chyba zes chucherko. Polecam www.alkomaty.biz/testery/wirtualny.html pozdrawiam, mikrobi Link Zgłoś
ddb2 Re: Alkomat 12.01.07, 18:08 No i wlasnie dlatego policja rano ma takie zniwa jesli chodzi o kierowcow z promilami, bo wydaji im sie, ze wczoraj wypili malutko. Nie masz pojecia, bo nie sprawdzales, a madrzysz sie. Kup sobie alkotester, wypij 2 duze piwa, sprawdz wynik, a szczena sama ci opadnie. Moj maz tez mial takie teorie, dopoki sam na wlasne oczy sie nie przekonal. Link Zgłoś