Dodaj do ulubionych

Ratunku Agropolisa okrada!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 17:22
Jak wspominałem moje Uno rozbił facet ubezpieczony w Agropolisie. Zrobili
wycenę na 3900 PLN. W warsztacie samochód naprawiają częściami z giełdy i
jest do odebrania za 6000PLN!!!!!!!

Szlag mnie trafił bo jegomość z Agropolisy nie przyjmuje do wiadomości, że
należy się zwrot wg.wyceny Audatex w cenach brutto dla nie będącego
płatnikiem Vat. Głąb mi wmawia, że można jedynie robić bezgotówkowo albo na
wycenę ale w cenach netto. Ręce mi opadają bo gość jest niereformowalny!!!!.
Cytuję mu odpowiedni paragraf z uzasadnieniem, że należy wypłacić brutto on
swoje , że netto. Wsciekłem się i powiedziałem, że jak mnie będzie dalej
denerwował to będę domagał się zwrotu różnicy pomiędzy samochodem wy, a
bezwypadkowym!!!! Gość spokojnie odpowiada, że różnica taka się nie należy
gdy samochód skończył 3 lata!!!!!!!! Poprosiłem go o podstawę prawną takiego
kroku speszony powiedział, że poszuka. Jestem bardzo ciekawy czy znajdzie:)

Swoją drogą domaga się od warsztatu faktur na części i kosztorysu
naprawy!!!!! Czy ma takie prawo? Przecież w przypadku wyceny powinni mi oddać
kasę za oryginalne części i ceny robocizny jak w ASO!!! To moja sprawa czym
naprawiam samochód!!!!!

Co zrobić z tym pacanem? Poczekać czy zgodzi się na zaproponowaną przez
warsztat wycenę czy oddać sprawę do sądu i to z tym dodatkowym roszczeniem o
zwrot utraty wartości samochodu w wyniku wypadku?

Co robić pomóżcie proszę!!!!!!!!!!?????????
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Ratunku Agropolisa okrada!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 19:14
      Cóż zrobić,radziłbym udać się do adwokata.Sama konsultacja i przedtawienie
      sprawy nic nie kosztuje.Zobaczysz jakie masz szanse w sporze sądowym.Gdyby
      doszło do dłuższej rozprawy to pamiętaj,że w razie wygranej dostaniesz kase
      razem z odsetkami a ustawowe są spore to lepsze niż jakakolwiek lokata bankowa
      i bez podatku.A może masz wśród znajomych jakiegoś prawnika.Zwłykła wymiana
      pism miedzy prawnikiem i ubezbieczalnią powinna trochę zmiękczyć pacana.
    • Gość: zibi Re: Ratunku Agropolisa okrada!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 19:24
      czesc mam podobny kłopot tylko deczko bardziej drastyczny ale w twoim wypadu
      tez nie obedzie sie bez sadu przeczytaj "uwaga oszuści" wspólczuje i
      pozdrawiam , gostkowi z agropolisy tez "współczuje"
    • Gość: robert A nie przyszło ci do głowy że rucha cię warsztat? IP: *.acn.pl 25.06.03, 21:31
      To dziwne, że wycena ubezpieczalni jest niższa od własnoręcznej naprawy. Poproś
      ich o kosztorys. Wycena robocizny powinna sie pokrywać, a części masz przecież
      tańsze (bo z fajansu). No to kto tu buja? Może warsztat? Może u nich malowanie
      elementu to 1000 zeta?

PS. Swoja droga to co ty żeś napaprał w tym Uno za 6 tysięcy. Toc to chyba całe
      auto za to można wyprodukować?
      • Gość: Adam Re: A nie przyszło ci do głowy że rucha cię warsz IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 22:33
        Gość portalu: robert napisał(a):

> To dziwne, że wycena ubezpieczalni jest niższa od własnoręcznej naprawy.
        Poproś
        >
        > ich o kosztorys. Wycena robocizny powinna sie pokrywać, a części masz
        przecież
        > tańsze (bo z fajansu). No to kto tu buja? Może warsztat? Może u nich
        malowanie
        > elementu to 1000 zeta?
        >
        > PS. Swoja droga to co ty żeś napaprał w tym Uno za 6 tysięcy. Toc to chyba
        całe
        >
        > auto za to można wyprodukować?

O warsztat jestem spokojny bo to brat człowieka od którego kiedyś wynajmowałem
        lokal na Połczyńskiej i znam człowieka.

Wstawiana była prawa tylna ćwiartka!!! Tylna klapa z szybą, tylny zderzak,
        poszycie błotnika,wewnętrzne zakole błotnika, tylna lampa, fotel kierowcy, pas
        tylny, plastikowa półka na głośnik po prawej stronie, korek wlewu paliwa,
        końcówka drążka stabilizatora z gumami.

Same części wg. Carserwisu to już ponad 4 tysiące, a gdzie roboty blacharskie
        typu spawanie, wycinanie, szpachlowanie i malowanie dachu obu błotników,
        zderzaka tylnych prawych drzwi i klapy???? Wymontowanie zbiornika paliwa,
        posufitki, siedzeń, tylnych drzwi, wymiana końcówki drążka i geometria
        zawieszenia jest tego od cholery!!!!!! także nawet gdyby części miał z fajansa
        to i tak lekko wychodzi 6 tysięcy. Jutro walnę się do tej bandyckiej firmy i
        złożę im propozycję nie do odrzucenia jeżeli nie zapłacą oddaję sprawę do
        sądu!!!!

Np. kazali przygotować warsztatowi kalkulację usługi i części, a ja znalazłem
        taki kawałek "wypłata kwoty odszkodowania wyznaczonej wg.Audatex nie może być
        warunkowana dokonananiem naprawy bądź udokumentowania dokonania tej naprawy"

Wyrok SN

Drugi przydatny tekst to uchwała SN z 15 listopada 2001r , że jeżeli nie jest
        się płatnikiem Vatu należy się kwota brutto!!!!!!!

Czy ktoś zetknął się z przepisem, że jak samochód skończył trzy lata to nie
        można dochodzić odszkodowania z tytułu pomniejszenia wartości pojazdu na skutek
        wypadku tak przynajmniej twierdzi ten głąb z Agropolisy!!!!!!!!!!!!!!???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka